Как се ползват четки за грим?

• 30 405
  • 150
  •   1
Отговори
# 75
измий я пак с бебешки шампоан само, май зехтина й е дошъл в повечко... Peace

# 76
Аз ги мия с много малко зехтин и антибактериален сапун или шампоан. Стават супер чисти и мекички
Зехтина и шампоана (може и веро) се слагат заедно в чинийка. После търкам съвсем леко в дланта си и цялата мръсотия пада. Четките си остават пухкави Peace

# 77
  • София
Само с вода и зехтин май няма как да стане пухкава. Оригиналната рецепта, която съм гледала е с шампоан и зехтин, хубаво се разтърква и след това се плакне. Само със зехтина ще се слепне козинката от мазното

# 78
Да, задължително трябва да има и измиващо средство. Само със зехтин не става!

# 79
  • Варна
Аз ги мия с много малко зехтин и антибактериален сапун или шампоан. Стават супер чисти и мекички
Зехтина и шампоана (може и веро) се слагат заедно в чинийка. После търкам съвсем леко в дланта си и цялата мръсотия пада. Четките си остават пухкави Peace

Това и направих или сме гледали много Мишел Фан или просто си го знаеш.Айде пак ще я измия да видим,че не ми се ще да копувам нова.

# 80
Да се похваля с нова четка-
Води се за пудра,но според мен е прекалено тънка,така че ще я използвам за руж.Перфектна е за контур обаче. Peace

# 81
Благодаря много за отговорите, момичета  Hug Особено на много подробното разяснение на Мадам Мираж  Hug
Но аз вече се поориентирах горе-долу. Видях в клипчетата най-използваните четки.
Попаднах и на една тема, в която се обсъждаха марките. И след малко консултация на ЛС с Жаки  Hug реших първите ми четки да са от Гош и Кент  Peace Като начало реших, че няма смисъл да се хвърлям направо на "Мерцедеса"  Laughing Първо да се науча да карам Пежо...примерно  Mr. Green
След няколко дни имам повод да се пробвам в новия начин на гримиране. Харесах си един грим, който показваха в едно клипче в нета - на Анджелина Джоли. Дано приличам на нещо след това  Laughing

И малко извън точно темата за четките, но - някой може ли да ми препоръча каква книга за гримиране да си купя. Мяркала съм по книжарниците 1-2 вида.

# 82
Като притежател на солидна колекция (всичките издания на добре познатите в индустрията имена - Kevyn Aucoin, Bobbi Brown, Nars и  останалите, издали по книга или две; издания, използващи се в козметични училища; периодични сборници към списания и т.н., например Vogue и Sephora, и каквото можеш да се сетиш още) мога да кажа, че от "книги за гримиране" няма абсолютно никакъв смисъл (за обикновения потребител). Имаш ли една, имаш всички, а същата тази информация, умножена по поне сто, я съдържа това златно ковчеже Интернетя. Mr. Green

# 83
Веси, би ли споделила цени за въпросните четки?

# 84
Това е четката ми за фон дьо тен:

http://kikay.exchange.ph/wp-content/uploads/2009/01/feb052009_brushes.jpg

mac 187

Никакви пръсти и никакви гъбички.

# 85
Ох 187 е много добра, обаче ми я откраднаха и сега ще видя от къде да търся нова.

За себе си обаче винаги съм предпочитала да нанасям ФДТ с пръсти.
На други хора с четка Задължително!

# 86
запис да чета тази тема......

# 87
Момичета, разбирам, че професионалните марки са си най-добре, но в момента нямам възможност да си ги позволя, но разглеждайки каталога на Орифлейм, попаднах на комплект четки - за очна линия, за руж, за пудра, за сенки и за червило  - 29,90 с калъфче.
Някоя по опитна има ли впечатления и заслужават ли си парите?

# 88
Момичета, разбирам, че професионалните марки са си най-добре, но в момента нямам възможност да си ги позволя, но разглеждайки каталога на Орифлейм, попаднах на комплект четки - за очна линия, за руж, за пудра, за сенки и за червило  - 29,90 с калъфче.
По- добре си взимай по една от БЗ или от бонжур, не са крайно скъпи като МАК, но не са и евтини и скубещи се и като начало 2-3 четки ще ти стигнат, за руж аз имам една евтина изкуствена и ми върши много добра работа не съм изпитала нужда все още да дам 30-40лв за нова, за сенки имам вече 3 и ми стигат, за очна линия имам една китайска ама не съм я ползвала защото нямам такава течно-кремообразна очна линия където да  бъркам с четката Simple Smile червило.... рядко ползвам карам само на гланцове Simple Smile но четките за сенки трябва да са хубави може да са две за по 15лв едната, но ако са кофти не стават.  Peace

# 89

имам други четки на Орифлейм - не ги бива много

Общи условия

Активация на акаунт