В молове, градинки или на море - интересно лято за ДЕКЕМВРИйското дете!

• 16 597
  • 289
  •   1
Отговори
# 150
Чаша кафе

"Най-щастливият човек на света не е този, който няма проблеми, а този, който се научава да живее с неща - далеч не идеални".

Група дипломирани отдавна, сега утвърдени в своите професии студенти се събрали, за да посетят бившия си професор от университета.

Разговорът скоро се превърнал в низ от оплаквания за стреса на работа и в живота.

След като предложил на гостите си кафе, професорът влязъл в кухнята и се върнал с голяма кана кафе и множество различни чаши. Те били порцеланови, пластмасови, стъклени, кристални, някои изглеждали обикновени, други скъпи, трети изтънчени. Казал им да си налеят кафе. Щом всички студенти държали по чаша с кафе, професорът казал: "Ако забелязахте, всички красиви и скъпо изглеждащи чаши бяха взети веднага, а обикновените и евтините останаха непокътнати. Докато продължавате да искате само най-доброто за себе си, това ще бъде източник на стрес и проблеми. Бъдете сигурни, че самата чаша не променя качеството на кафето. В повечето случаи тя просто го прави по-скъпо, а и понякога скрива какво всъщност пием. Това, което всички искахте беше кафе, не чаша, но всеки от вас съзнателно пожела най-хубавата чаша. А после започнахте да оглеждате чашите на останалите..."

Сега помислете върху това, казал професорът: "Животът е кафето, а работата, парите, социалното ви положение са чашите. Те са просто инструменти, които удържат и съдържат живота и видът чаша, която имаме, не определя, нито променя качеството на живота ни. Понякога, концентрирайки се върху чашата, забравяме да се насладим на кафето, което ни е дал Бог... Насладете се на кафето си!"

Най-щастливите хора не притежават най-доброто от всичко. Те просто създават най-доброто от това, което ни заобикаля. Четири са нещата, на които следва да обръщаме внимание в живота:

1. Живей просто.

2. Обичай щедро.

3. Желай от сърце.

4. Говори мило и приятелски.

Запали свещ и се наслади на кафето си този следобед..!

# 151
  • София
Скорпи  Hug . Мерсаж за кафето!

Галчо, Честит Рожден Ден! Много щастие и много любов да съпътстват дните ти!  bouquet

# 152
Добро утро!
Честито на всички празнуващи-рожденни дни,зъбчета...все хубави поводи!Най-добри пожелания!

На Macata да кажа,че не съм от редовните тук и не мисля,че ме знае,но и аз си смених ника.Преди бях fan_fan.
Малката не ме оставя редовно да ви навестявам,а ми се ще.  Crazy
Гледам,че и отпред в списъка вече ме няма,ама карай.  Mr. Green
А,Кате здрасти! Grinning

# 153
 bdbaloni Честит рожден ден на Галчо.
Едва днес успах да се върна назад в темите и да поизчета какво сте написали за един месец. Благодаря за поздравленията и пожеланията за рождения ми ден Hug, нищо не ви убягва. Стана ми отново едно празнично - благодаря. Heart Eyes

# 154
  • София
Фани, привет! И аз не се разписвам често напоследък. Нина ми взима здравето ( и сега крещи МАМА мАМА)

# 155
Честит Рожден Ден, Галчо! Бъди щастлива!

# 156
Галчо Нека ти се сбъднат желанията!!!

Скорпи, много добре казано  Hug

# 157
Честит рожден ден Галчо, много любов и само хубави моменти  bouquet Hug

# 158
  • СОФИЯ
Много благодаря за хубавите пожелания !Много благодаря за цветята!Прекрасни сте всички и благодаря,че ви има! Hug Hug Hug
И май сега ще скокнем до Видин,че нещо много тъжно ми стана за Захари.Та май утре ще си е с нас тук.Просто много ми натежа като го чух по телефона да ми честити.... Cry

# 159
Галчо,Честит Рожден Ден, бъди здрава , щастлива и много обичана

Скорпитоу, тенкс за пилешката супа за душата, ти си едно голямо добро пиле и аз те обичам Heart Eyes

# 160

Честит рожден ден Галчо! Да си жива и здрава и много да те слушкат у вас !

# 161
галчо, и от мен много щастие и здрава. и много свобода, да не си зависима от никой, освен от любимите си хора

галинаник, никола сравнително добре понесе тръгването ми на работа. аз също. в началото имаше няколко дни, не искаше да спи и да се храни. майка ми беше дошла за 2 седмици за транзитния период. макар че тя не го беше виждала от 6 месеца. аз също гледах да мине плавно. и все още не работя както работех едно време. детегледачката изкарва с него максимум от 9 до 5, като той спи м/у 2 и 3 часа обикновено през деня (с мен понякога и по - малко Sad ). като се прибера, го намирам спокоен и много се радва като ме види. радва се много и на баща си. обикновено петък или го водя на работа с мен до обяд, или съм си с него по цял ден. надявам се да мога да си позволя това още известно време. и уикендите сме си плътно заедно. намирам преходът за успешен Simple Smile пожелавам ти го и на теб и на всички, които ще се върнат на работа скоро

ето и нашия никола, подобно на зеленоябълковия, как подрежда чекмеджетата и проверява гаранционните карти на адидасите Simple Smile

а ето и как отива да пазарува на карфура

Последна редакция: сб, 23 авг 2008, 23:41 от невенa

# 162
Венчо , много сте сладки , Филип и той така пазарува вече ... много се кефи като го возим така.

Мацата, пиле, какво стана със зъбчето че си изтри така поста, тъкмо да ви го честитя и гледам си се изтрила... да не би да не е било зъб  Simple Smile Я се усмихни  Hug

# 163
  • Sofia
Едва ли ще има кой да ми отговори на време, но да питам все пак, мога ли да дам панадол и осцилококцинум ? Заразих и Мони с тоя гаден вирус  Banghead Banghead Banghead А и е неделя на всичкото отгоре.

# 164
Shantal,Катето скоро беше с един гаден вирус,вдигна малко температура и и дадох панадол.На другия ден док ни изписа сиропче,осцилукокцинум и калций. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт