Майчинство 2009?

• 55 928
  • 585
  •   1
Отговори
# 90
  • Earth
За всичко е виновна скапаната ни държава....
За това,че повечето млади отидоха да работят в чужбина,за това че рейнджърите ходят на мисии в опасните райони/като някои не се връщат живи/и не виждат семействата си с месеци,за това че някои жени в пред пенсионна възраст немогат да си намерят свястна работа и отиват в съседните държави да работят като домашни помошници....и всичко това ЗА ПАРИ.Пенсионерите ни мизерстват с тези смешни пенсии,детските и социалните помощи са под всякаква критика.....а данъците и цените на абсолютно всичко се вдигат с такава скорост,че лошо ти става  #Crazy

Мислих само, че възрастните мислят и говорят така.....  Sick

# 91
  • София
Приема се.  Wink Hug

# 92
Колкото и да станат ние вече сме заварено положение, така че.... Sad

# 93
  • Sofia
Дано да го направят по-високо платено това прословуто майчинство! Аз имам невероятния късмет да ми го превеждат на 3 месеца. Сигурно НОИ мисли за нашите спестявания и искат да събираме пари. Joy Но докато го няма какво правим. ОК...мъжа ми работи и изкарва пари. Но това ли  е начина. Аз се осигурявам на реалната си заплата. Ако не си внеса осигуровките - лихва. Ако не ми преведат майчинството на време - нищо. За това говорим. Че няма сигурност. Че няма спокойствие за народа и въпреки че е много по-добре от преди няколко години, имаме още много да работим и да се развиваме като държава и т.н., за да имат младите хора смелостта да имат повече от 1 дете.
Искам да си храня детето с качествена храна, да му дам основата с качествени пюрета. Някои познати ми казват, че се втелявам и че има и по-евтини. Да така е...само че аз за себе си не си купувам да ям салам Камчия. Нали?
Ами осигурявам се на 400лв, получавам 260 лв мах. до момента. Разликата е очеизбождаща. Това няма и 10 лв на ден. Че те за пюретата и сока на детето не ми стигат даже. А майката докато е в майчинство да не яде ли? Да не живее ли? Ще ходим боси и голи или ще се подготвяме предварително за периода на стагнация ли?
Ето за това говорим.
Пенсионерите и инвалидите са направо за оплакване. Те са още по-зле, но на мен не ми става по-спокойно от това, че не съм сама в потъващата лодка.
Ами ако не изкарваше пари мъжа ми...какво??? Нямаше да имаме дете ли?
По специалност съм социален работник. Работих като такава за 189 лв заплата. Намразвах се като дойдеше време да си получа парите. А обожавам работата си. Е няма да я практикувам обаче. В домовете за сираци толкова даваха преди 2 години. Сега да е с 30-40 лв повече.
Да ме прощават всички за написаното, не искам никой да нападам или обиждам. Просто малко ми кипна като прочетох темата.
Хубав  и спорен ден на всички ви! Hug

# 94
А кажете за кого ще  важи това с 13те месеца платено майчинство?

# 95
  • София
А кажете за кого ще  важи това с 13те месеца платено майчинство?

Още не е прието - това е само предложение, т.е. не се знае. Принципно се води предложение за 2009 г.

# 96

ами и за това е помислено - връщаш се на работа и ти намират жена от бюрото по труда, която да ти гледа детето и държавата й плаща.
друг кусур на социалната ни система ще споделите ли?
Ами програмата съществува само на хартия,тъй като предвидените средства се изчерпват много бързо.От сигурен източник знам,че за Варна отдавна няма пари за детегледачки.
А и коя нормална майка ще си остави 9-месечното кърмаче само с почти непозната жена и ще иде спокойно на работа.Такива страховити истории съм чувала,че това за мен изобщо не е опция.

# 97
Това за 13 месеца си е 12м+болничният 45дни преди раждане,който ще се плаща 90%   Така че не очаквайте кой знае колко! Peace

# 98
само ни мажат очите както винаги и за всичко #2gunfireама наистина сме много,ама много търпелив народ
и аз мисля така

# 99
ами и за това е помислено - връщаш се на работа и ти намират жена от бюрото по труда, която да ти гледа детето и държавата й плаща.
друг кусур на социалната ни система ще споделите ли?
Ами програмата съществува само на хартия,тъй като предвидените средства се изчерпват много бързо.От сигурен източник знам,че за Варна отдавна няма пари за детегледачки.
А и коя нормална майка ще си остави 9-месечното кърмаче само с почти непозната жена и ще иде спокойно на работа.Такива страховити истории съм чувала,че това за мен изобщо не е опция.
Не само във Варна, и в Бургас отказват защото са се изчерпали предвидените средства, и места в градините няма,  newsm78 и като няма и баби пенсионерки , става един омагьосан кръг.......

# 100
Бюджет 2009 беше приет вчера от правителството. Някой знае ли дали е одобрено майчинството за 2009 да бъде 1 година? И дали важи за заварено положение newsm78

# 101
Единственото което разбрах е че детските стават от 25 на 35лв, като се увеличава и прага на 350лв. Rolling Eyes

# 102
  • София
За 1 г- майчинство - май, си остана само предложение на социалното министерство.

# 103
  • София
Ето цитат от http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=334182.msg9070301#msg9070301:

" Запазва се продължителността на отпуска за бременност и раждане от 315 дни (до навършване на 9-месечна възраст на детето). Размерът на обезщетението за отглеждане на малко дете от 10-месечна до 2-годишна възраст се увеличава на 240 лв. месечно."- това е публикувано на сайта на Министерството на труда и соц политика.

Жалко  Rolling Eyes

# 104
Да, наистина е жалко Sad

Общи условия

Активация на акаунт