Майчинството - счетоводно - 12

• 70 830
  • 1 059
  •   1
Отговори
# 780
"Запазва се продължителността на отпуска за бременност и раждане от 315 дни (до навършване на 9-месечна възраст на детето). Размерът на обезщетението за отглеждане на малко дете от 10-месечна до 2-годишна възраст се увеличава на 240 лв. месечно."- това е публикувано на сайта на Министерството на труда и соц политика.

# 781
  • София
Цитат
Доколкото знам, за да ползва човек платен отпуск по принцип, е необходимо да има поне 8 месеца стаж (има ги), но нямам представа дали не са 8 месеца с дадената (евентуално нова) организация или въобще.

Въобще.

Хиляди благодарности   bouquet
Сега остана и нова работа да се намери  Embarassed

Стики, благодаря за уточнението по моя въпрос. Аз пък си бях въобразила, че щом е "прието", значи вече е ясно какво е прието. Ще чакаме, какво да правим...

# 782
Един глупав въпрос - тези 240 лв. майчинство ще важат ли за заварено положение или за тепърва излизащите по майчинство? И за третата година платено майчинство, която се е споменавала (майка ми твърди, че го е чула) знае ли се нещо?

# 783
  • Разпиляна във въображението
За първи път чувам за трета година платено майчинство. Да не би да става дума за отглеждането на дете от бабата newsm78

# 784
Уж не, но не съм гледала предаването с Масларова и може майка ми да не е чула както трябва... Тя твърди, че не става въпрос за програмата за детегледачките и пенсионерите, а точно за трета година платено майчинство... Явно така или иначе не е прието подобно нещо...

# 785
  • София
Здравейте. Интересува ме неплатеният отпуск за отглеждане на дете до 8г.за всяко дете е по 6 месеца или е общо? В случая като имам 2 деца, дали имам право на 12 месеца, или са само 6?

# 786
За всяко дете, разбира се!  Wink
6м. за майката и 6м. за бащата

# 787
Имам следният въпрос Мили Дами
Мъжът ми току що говорил с тяхната счетоводителка, за да се осигурявам допълнително при тях като втори трудов договор на 4 часа на 700лв. (в момента ме осигурява фирмата в която работя на 8 часа на 255лв.) и тя му казала че не можело на два договора единият на 8часа а другия на 4часа,
трябвало и двата да са на 4часа. Въпроса ми е вярно ли е това

Да те назначи тогава на 3 часа (по чл.111 от КТ).
Теб те интересува осигурителния доход, не часовете!  Simple Smile

# 788
  • София
http://www.mlsp.government.bg/bg/news/news.asp?newsid=10899&catid=1
Платеното майчинство остава 315 дни.

# 789
  • Ямбол
Искам да попитам тези 6 мес. трудов стаж за получаване на майчинство трябва ли да са от постоянен трудов договор, ако са със срок на изпитване зачита ли се?

# 790
Здравейте , имам един въпрос.
Имам ли право на "детски надбавки" (или както там се води) при положение , че се водя самотна майка и се осигурявам на максималния осигурителен праг?

Предварително благодая ако някой ме осветли по въпроса Hug

# 791
  • Пловдив
Искам да попитам тези 6 мес. трудов стаж за получаване на майчинство трябва ли да са от постоянен трудов договор, ако са със срок на изпитване зачита ли се?

Вчера като пита беше написала,че част от месеците си била на договор със срок на изпитване.Да,тези месеци се зачитат.

Важното е към момента на излизане в 45 дневен болничен преди раждане да си на трудов постоянен договор.

# 792
  • Пловдив
Здравейте , имам един въпрос.
Имам ли право на "детски надбавки" (или както там се води) при положение , че се водя самотна майка и се осигурявам на максималния осигурителен праг?

Предварително благодая ако някой ме осветли по въпроса Hug

Ако дохода на член от семейство е над 300 лв,нямате право на детски.Това е за 2008 г.За 2009 г прага май ще е по-висок-350 лв.
.
Ако домакинството се водите вие и детето и се осигурявате на максималния праг,нямате право на детски.

Последна редакция: сб, 01 ное 2008, 12:29 от Elfita

# 793
Ако дохода на член от семейство е над 300 лв,нямате право на детски.Това е за 2008 г.За 2009 г прага май ще е по-висок-350 лв.

Елфита, във връзка с този по-горния коментар. Скоро ще се омъжвам. Имам едно дете от предише брак, догодина ще имаме вероятно близнаци. Интересува ме, семейния доход между 5 члена ли ще се дели за да се установи дали имаме право да получаваме детски или статута ми на първото дете, като неосиновено от бъдещия ми съпруг, просто го изключва от групата?

Много тъпо ако е така, не съм сигурна но ми мина през ума.

Благодаря предварително.

# 794
  • Плевен
Здравейте, имам един въпрос и не намерих отговор на него. От 01.10.2008 съм на нова работа - ако сега изляза в болничен на каква база ще бъде изчислен той?

Общи условия

Активация на акаунт