Майчинство 2009?

• 56 466
  • 585
  •   1
Отговори
# 105
Страшно увеличение ни чака, да знаете.
 Отсега започвайте да мислите какво ще ги правите тези пари...  hahaha

# 106
Е, предполагам не сте очаквали да го нправят 500 лв. и да се плаща до 3-годишна възраст!

# 107
Добре, че ще стане 240лв., аз бях чула, че ще е 190лв.

# 108
ми няма да й ги взимаме на държавата тези пари тогава, за да има пари за море и почивка на пенсионерите после с излишъка  Joy

Нашите тъй наплюти държавници обаче имат задължение да творят закони и го правят, при това много успешно на моменти, обаче спазването на законите и съответно санкциите не са вече приоритет на държавниците, които визираме, тези в парламента, а на едни други важни власти - изъплнителна, съдебна.
Колко от работодателите спазват закона за осигуряването на служителите, колко от тях си плащат истинските данъци върху печалбите и колко от тях са претърпели сериозни санкции за това. Всеки гледа да прекара държавата и после, много ясно, че дори и съвестните данъкоплатци ще изгорят на принципа покрай сухото и мокрото.
Аз например съм от тези, дето "са се прецакали" да сключат брак и затова не взимам помощите за самотни майки като повечето от познатите ми двойки на семейни начала, "прецакала съм се" да ме осигуряват на пълна работна заплата и затова не ми се полагат детски, сега пак "се прецаках", че не се светнах да се самоосигурявам на максималния доход, та да хвана далавера от майчинството, ами дори напротив - наложи ми се да изляза в болничен, та базата за майчинство ептен ми намаля, обаче си искам и второто детенце и се моля всеки ден да го имам и да се роди здраво, пък ще се справим, ще кърмя, ще правя домашни пюрета, които намирам за много по-здравословни от бурканчетата, ще правя сокове от градински ябълки и ще го отгледам. Ако съвсем го окърша, ще търся нещо да доработвам от дома, само да сме здрави, че тук навлизаме в една друга система, която можем да плюем цяла една нова тема.    

# 109
Айде пак с пенсионерите почнахме!
Защо си мислите, че ако пенсионерите не отидат на море и ако не им дадат коледни /които те заслужават не по-малко от колкото ние по-високо майчинство/ и ако повече фирми декларират всичко официално и повечето хора се осигуряват реално, това означава, че държавата ще дава повече на нас или пенсионерите? Нищо подобно! Бъдете спокойни имат къде да си ги разходват държавниците тези пари и без ние да намажем! Sad

# 110
  • София
GALL78 , аз не съм сключвала брак, но не се възползам от никакви помощи от държавата. Единствено съм взела памощта от 250 лв., която се полага на всички за раждане на първо дете. НЕ всички искаме да ударим кьоравото, като не се женим. 

# 111
Kia, не се засягай лично, просто правя обобщение и естествено е, че не всички двойки без брак целят и правят точно така  Simple Smile

# 112
Защо си мислите, че ако пенсионерите не отидат на море и ако не им дадат коледни /които те заслужават не по-малко от колкото ние по-високо майчинство/ и ако повече фирми декларират всичко официално и повечето хора се осигуряват реално, това означава, че държавата ще дава повече на нас или пенсионерите? Нищо подобно! Бъдете спокойни имат къде да си ги разходват държавниците тези пари и без ние да намажем! Sad

Макар че не е по темата, съм напълно съгласна. Погледнете им само возилата и ще ви стане ясно на държавниците колко им пука за нас Sad. Освен това в тази държава единствено ромите /циганите/ си знаят всички права и интересите и си ги защитават.

# 113
  • София
Kia, не се засягай лично, просто правя обобщение и естествено е, че не всички двойки без брак целят и правят точно така  Simple Smile
Grinning  Peace

# 114

Макар че не е по темата, съм напълно съгласна. Погледнете им само возилата и ще ви стане ясно на държавниците колко им пука за нас Sad. Освен това в тази държава единствено ромите /циганите/ си знаят всички права и интересите и си ги защитават.
Напълно съм съгласна!

# 115
  • София
Единствено съм взела памощта от 250 лв., която се полага на всички за раждане на първо дете.

Извинявайте, ако задавам глупав въпрос, ама на всички ли се полагат тези 250 лв. и как се взимат? И ако взимаш майчинство, дават ли ти някакви допълнителни пари?

И последно - остават си 90%, така ли?

Мерси!  bouquet

# 116
Единствено съм взела памощта от 250 лв., която се полага на всички за раждане на първо дете.

Извинявайте, ако задавам глупав въпрос, ама на всички ли се полагат тези 250 лв. и как се взимат? И ако взимаш майчинство, дават ли ти някакви допълнителни пари?

И последно - остават си 90%, така ли?

Мерси!  bouquet

На всички се полага еднократна помощ за раждане. На теб ти се очертава да родиш през 2009г., тогава най-вероятно помощта ще бъде повече от 250лв. За получаването и трябва да подадеш документи в Социално подпомагане по постоянен адрес, а именно- акт за раждане на детето, един документ за семейно положение, който се взима от общината, като им обясниш за какво ти трябва, те знаят какво да ти дадат, на място попълваш и молба.

Ако взимаш майчинство, имаш право да получаваш и детски, ако отговаряш на условията за доход.

На последния въпрос не мога да отговоря, дано някой друг се включи.

# 117
Остават 90% от трудовото ти възнаграждение, да.

# 118
  • София, в момента в любимото ми село Железница

Напълно съм съгласна!
Peace

# 119
Айде всяка година темата за майчинството на нов глас  Crazy

Няма как да стане 2 години да плащат пълна заплата.. Туй никъде го няма..
От една страна майчинството ни е едно от най-дългите, вкл. тези 9м. с почти пълна заплата..
Наскоро от ЕС направиха даже забележка по този повод, та изобщо не очаквам да се удължи срока за "многото" пари..
Това, че заплатите и обезщетенията са с различни стандарти - скоро няма да стигнем цифрите в Европа..
Мрънкаме, не мрънкаме - най-много след 1-2 години поради "икономическата криза" и "влияние от ЕС" да резнат я парите, я срока на обезщетението..

Щото всичко друго ни е наред, ама нали отнякъде трябва да започнат промените  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт