Майчинство 2009?

• 56 407
  • 585
  •   1
Отговори
# 180
Не е ли пак за 6-месечен период назад, независимо, че е болничен по болест, а не по майчинство  newsm78

# 181
Айде стига де, пак същите коментари - смешна  Confused  Аз искам да попитам защо има хора, които се съгласяват да бъдат осигурявани на минимална работна заплата. Нали все за търсене на права си говорим, защо тогава не си ги търсим още като започваме работа, а после се вайкаме  newsm78 С охкане и пъшкане най-много да си докараме дихателни проблеми, но няма да оправим житейските.

И аз съм на това мнение Peace

# 182
  • София
Тези дни чух по тв, че обещаната промяна 90% да се взимат до навършване на 1 година на детето, не е включена в проекта на бюджет на ДОО за 2009 г.
Ей да му се не види, досвидя им се месец и половина.

Ами най-грубо казано мен ме осигуряват на 620 лв. и сега  получавам 80 % от 485 лв ако ми се прекъсне болничния следващия вече ще се изчислява върху 389 лв. мисля трябва да го сметна точно.

Дали те разбирам правилно, че ако си в болнични в 6-месечния период, при изчисляване на обезщетението се смята само заплатата от работодателя, без болничните, т.е. по-добре, ако ми се налага, да си взимам отпуска през тези 6 месеца, за да не ми намалее майчинството после.

Последна редакция: пт, 14 ное 2008, 20:43 от Cuckoo

# 183
А бе както и да го направят вечно ще има някой недоволен!

# 184
Момичета, някой знае ли от догодина колко ще са парите за близнаци от 10 месеца до 2 години? За едно дете вече е ясно, че са 240 лв, но за две не мога да намеря никакво инфо... Ще ви бъда благодарна! Simple Smile

# 185
  • от Луната
Не съм много сигурна, но доколкото си спомням мисля, че няма значение това че са близнаци. Майчинството си е едно. Само детските са двойни newsm78

# 186
Не съм много сигурна, но доколкото си спомням мисля, че няма значение това че са близнаци. Майчинството си е едно. Само детските са двойни newsm78
Точно така. Peace
Детските са двойни, както и еднократната помощ.
Иначе това, за което питаш (майчинството) е едно.  Peace

# 187
И аз така знам! Peace

# 188
А еднократаната помощ за близнаци май е като за две втори деца,т.е.два пъти по 600лв., общо 1200 ( за сумата не съм много сигурна, може и да са я увеличили, толкова беше през 2007).

# 189
А еднократаната помощ за близнаци май е като за две втори деца,т.е.два пъти по 600лв., общо 1200 ( за сумата не съм много сигурна, може и да са я увеличили, толкова беше през 2007).

И за 2008г е толкова. Ще видим за 2009г какво са гласували избраниците ни Peace

# 190
В грешка си.
През 2007 за първо, второ и трето дете даваха по 200лв.
За всяко следващо по 100лв.
Това за 600лв. за второ дете го приеха тази година.
А на въпросът на авторката:
Цитат
При едновременно раждане на 2 и повече деца сумата се увеличава със 150 %.

# 191
  • София
Аз само ще се запиша Embarassed, че няма да мога да ви изчета сега.

# 192
Сигурни ли сте, че бебетата-близнаци получават от 10-тия си месец до 2 годинки общо 2 по 220 лв (а за 2009 - 2 по 240) ? Мисля, че не са толкова "щедри" нашите управници. Бях чувала някъде, че общата сума в момента е 300 лв. Но не знам дали наистина е така. И съответно нямам идея колко ще бъде сумата през 2009-та. Никъде не пише. Някоя мама с близнаци над 10 месеца няма ли наблизо да помогне? Simple Smile

# 193
Сигурни ли сте, че бебетата-близнаци получават от 10-тия си месец до 2 годинки общо 2 по 220 лв (а за 2009 - 2 по 240) ? Мисля, че не са толкова "щедри" нашите управници. Бях чувала някъде, че общата сума в момента е 300 лв. Но не знам дали наистина е така. И съответно нямам идея колко ще бъде сумата през 2009-та. Никъде не пише. Някоя мама с близнаци над 10 месеца няма ли наблизо да помогне? Simple Smile

Дано да е вярно ,че иначе си е жив срам.Познавам мама с блиснаци ,която на всичко отгоре остана сама.....дълга история.Та  към 8-мия м се беше хванала за главата какво да прави -в яслата не ги искат ,а пари няма не че 2*220 са пари ама е нещо.
Много ме е яд че близнаците и тризнаците остават някак незабелязани от властимащите #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out

# 194
Сумата за майчинство е еднаква за всички, ако ще и 10 деца да има..
Детските са повече само  Peace

Общи условия

Активация на акаунт