Майчинство 2009?

• 56 394
  • 585
  •   1
Отговори
# 195
Сигурни ли сте, че бебетата-близнаци получават от 10-тия си месец до 2 годинки общо 2 по 220 лв (а за 2009 - 2 по 240) ? Мисля, че не са толкова "щедри" нашите управници. Бях чувала някъде, че общата сума в момента е 300 лв. Но не знам дали наистина е така. И съответно нямам идея колко ще бъде сумата през 2009-та. Никъде не пише. Някоя мама с близнаци над 10 месеца няма ли наблизо да помогне? Simple Smile

Ти май не си прочела това, което написах няколко поста по - нагоре ???

Точно така. Peace
Детските са двойни, както и еднократната помощ.
Иначе това, за което питаш (майчинството) е едноPeace

# 196
Явно бъркам понятията още!!! Нова съм в занаята!  Grinning
Благодаря на всички за отговорите!

Хубав ден!

# 197
  • София
Днес г-жа Масларова каза, че детските при близнаци са двойно , но майчинството едно  Thinking ми да бременеем по 18 месеца за да се сетят , че с по-голямо майчинство ще се оправят някак , но с 2х35лв. детски до къде Crossing Arms #2gunfire

# 198
Днес г-жа Масларова каза, че детските при близнаци са двойно , но майчинството едно  Thinking ми да бременеем по 18 месеца за да се сетят , че с по-голямо майчинство ще се оправят някак , но с 2х35лв. детски до къде Crossing Arms #2gunfire

Ама, моля ви се, не чухте ли социалната министърка по този въпрос. Според нея, по-добре било да се дадат парите от излишъка на хора, които реално имали нужда от тези пари. Затова били вдигнали детските на 920 000 деца, а майчинството оставало същото. Тези хора, чуват ли се като приказват не знам Rolling Eyes ooooh!

# 199
  • София
Не разбирам защо не я попитаха с тези хайде 35 лв. какво да купиш по напред на детето, пюрето, памперси или дрешки , че ги израстват като гъбки newsm78

# 200
Министрите си мислят , че са свършили кой знае какво от 220 лв на 240 лв .
Детските от 25лв на 35лв .
Е момичета , къде "ще ги влагате толкова много пари" ?

newsm78

# 201
  • София
То да се радваш ли , че не влизаш в категорията за детски понеже надвишаваш дори и с малко 600 лв. или да плачеш  Crossing Arms

# 202
Ами както г-жа Масларова се изрази тези 35 лв са 80% от таксата за дет. градина Joy Ами за каква детска градина говори госпожата, като няма места дори и за половината желаещи деца Thinking
Аз тези 35 лв ги възприемам като един пакет памперси, което е една нищожна помощ #Cussing out

# 203
Аз тези 35 лв ги възприемам като един пакет памперси, което е една нищожна помощ #Cussing out

Сигурно г-жата иска да стимулира и ЕБХ по този начин Mr. Green

# 204
  • София
Извинявайте, ако вече е зададен въпросът: правилно ли разбирам, че за база вече се взима средното нетно възнаграждение за 12 месеца назад?

# 205
  • Earth
Извинявайте, ако вече е зададен въпросът: правилно ли разбирам, че за база вече се взима средното нетно възнаграждение за 12 месеца назад?

ДА.

# 206
315-те ми дни изтичат на 28 декември. Предполагам, че промяната влиза в сила от 1 януари. Дали ще имам право да получавам 90% още 3 месеца?

# 207
Поправкаат все още не е приета. Т.е. в момента си действа платено майчинство до навършване на 9м. на детето.

# 208
  • Earth
315-те ми дни изтичат на 28 декември. Предполагам, че промяната влиза в сила от 1 януари. Дали ще имам право да получавам 90% още 3 месеца?

Ще важи и за завареното положение....  Peace

# 209

Ще важи и за завареното положение....  Peace
Ах, ей сега се пучуствах прецакана! Аз родих на 1-ви януари и съответно на 31 декември ми изтича едната година!
Язък Joy

Общи условия

Активация на акаунт