Майчинство 2009?

• 56 364
  • 585
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Здравейте. Още едно уточнение.
Добре платеното майчинство вече ще е 410 дни, т.е. 45 преди раждането и 365 - след него. В промените ще бъде записан текст, според който, жените, които сме в заварено положение ще ни огрее удължаването или иначе казано и за нас ще важат 410-те дни, дори и 315-те вече да са изтекли.

Kia, това прието ли е вече? И кога ще стане ясно дали ще важи за заварено положение, т.е. вече родили?
Официално не е прието. Днес след обяд пишеха текстовете. Първо трябва да се гледат промените в Комисията по труда и социалната политика в НС и след това да влязат в пленарна зала за първо четене. После промените пак ще се гледат от комисията и ще влязат на 2-ро четене в зала. Така че трябва внимателно да се следи, какво точно ще гласуват депутатите със "ЗА".
И аз съм репортер и имам контакти тук-там. В петък Масларова е излязла по-рано от преговорите на тройната коалиция. Затова пред БНР е казала дори, че обезщетението ще се изчислява, като се вземе предвид осигурителния доход 18 мес. назад. По-късно обаче от БСП са се съгласили срокът, на базата на който ще се смята обезщетението да е 12 месеца.

# 256
Добре платеното майчинство вече ще е 410 дни, т.е. 45 преди раждането и 365 - след него. В промените ще бъде записан текст, според който, жените, които сме в заварено положение ще ни огрее удължаването или иначе казано и за нас ще важат 410-те дни, дори и 315-те вече да са изтекли.

Kia, това прието ли е вече? И кога ще стане ясно дали ще важи за заварено положение, т.е. вече родили?
Официално не е прието. Днес след обяд пишеха текстовете. Първо трябва да се гледат промените в Комисията по труда и социалната политика в НС и след това да влязат в пленарна зала за първо четене. После промените пак ще се гледат от комисията и ще влязат на 2-ро четене в зала. Така че трябва внимателно да се следи, какво точно ще гласуват депутатите със "ЗА".
И аз съм репортер и имам контакти тук-там. В петък Масларова е излязла по-рано от преговорите на тройната коалиция. Затова пред БНР е казала дори, че обезщетението ще се изчислява, като се вземе предвид осигурителния доход 18 мес. назад. По-късно обаче от БСП са се съгласили срокът, на базата на който ще се смята обезщетението да е 12 месеца.

Киа, много ти благодаря за изчерпателното инфо  bouquet. Явно не ни остава друго, освен да следим за развръзката Praynig

# 257
Запис Grinning   
 И мен ме интересува завареното положение.Така или иначе ще гледам бебо до 3 год. поне да плащат повече. Ще е мн. добре!

# 258
  • Луната ни пази
Явно всичко в момента е много относително. Просто трябва да се чака крайният текст, всичко останало е спекулации!

# 259
Kia, благодаря ти за информацията, която споделяш. И аз се интересувам какво ще стане с жените в заварено положение и ще следя темата.

# 260
  • Пловдив
запис и от мен  Simple Smile интересно какво ще измислят  newsm78

# 261
  • София
Явно всичко в момента е много относително. Просто трябва да се чака крайният текст, всичко останало е спекулации!

Peace

# 262

Kia, първото четене мина вече и в Комисия и в зала. Това е второ четене  Peace
Момичета, правим всичко възможно за включване на завареното положение, така както го включиха на 2-ро четене и миналия път.
Засега ми казаха, че няма да има преизчисляване на обезщетения на база 12 месеца назад.
Но нека да видим какво ще приеме комисията, в зала след това едва ли ще има промени.

# 263
Kia, Клеопатра   Благодаря за инфото   bouquet, ще следя темата и развитието на нещата, че и аз съм в заварено положение

# 264
  • ВАРНА
Запис и от мен, че ми е много интересно какво ще измъдрят.

# 265
  • в страната на чудесата
киа, клеопатра, благодаря! и аз ще следя, дано да има заварено положение

# 266
КИА означава ли това,че ще имам полза от трудовият си стаж от 09 до 12 месец 2007 и от 01 до 03 месец 2008 които са част от трудовият ми стаж с осигуровки на реална заплата?

# 267
 Ще следя и аз темата.

# 268
Здравейте,
отправям въпрос от името на снаха ми която  е бременна във втория месец:) Темина е в края на юли Mr. Green
До септември месец работи на едно място с заплата около 550лв., след което закриха щата и беше безработна до началото на декември(не е записана в ТБ). Тогава познат се нави да сключи ТД и да я осигурява на 700лв.

Та въпроса ми е как точно ще стои въпоса с новото мйчинство? Ще получава ли 1 година платено майчинство? И как ще се формита то? Или само 9 ще е с платено мйчинство?

Благодаря предварително за отговора  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

П.С. Ако въпроса ми не е за тук извинете  Embarassed

# 269
  • Бургас

Въпроса с майчинството е все-още в процес на обсъждане в НС, така че едва ли някой тук има отговор!

Общи условия

Активация на акаунт