Майчинство 2009?

• 55 954
  • 585
  •   1
Отговори
# 300
ще те хване новата система.
``ЗАВАРЕНОТО ПОЛОЖЕНИЕ Е ВКЛЮЧЕНО 

Това означава и тези, на които не са им изтекли 315 дни и тези, на които са им изтекли, но не са изтекли 410 дни ще ползват отпуск 410дни  ``

# 301
  • в страната на чудесата
  bouquet  Hug   bouquet
за клео и киа

# 302
# 303
здравейте, страхотни сте, момичета! и понеже ще съм поредната с въпрос, който е задаван под различнформи, моля ви, поправете ме само ако греша. Моите 315 дни изтичат на 9 януари. Личен състав ми каза, че е добре да си подам молбата за ползване на майчинство след тези 9 месеца до 2г. на детето поне 10 дни по-рано, и това се падало около нова година. още няма да е приет сигурно новият закон? как да постъпя? да си подам молбата, а предполагам от НОИ ще ме зачислят автоматично към завареното положение ли? извинявайте за лаишкото питане и изказване, мног ов иблагодаря Hug

# 304
  • София
Според мен няма причина да си подаваш молбата толкова рано...

# 305

ИХАААААААААААААААААА
МОМИЧЕТА, БЛАГОДАРЯ ЗА ЧУДЕСНАТА ВЕСТ
  bouquet  bouquet  bouquet

# 306
  • София - Дианабад
Благодаря и аз!   bouquet

# 307
  • София
Хайде, да питам аз наново: ако излеза в 45 дневен отпуск преди 01.01.09, това означава, че:

1. За база ще ми се взимат 6 месеца.
2. Ще получавам 12 месеца майчинство.

Така ли е? newsm78

# 308
здравейте, страхотни сте, момичета! и понеже ще съм поредната с въпрос, който е задаван под различнформи, моля ви, поправете ме само ако греша. Моите 315 дни изтичат на 9 януари. Личен състав ми каза, че е добре да си подам молбата за ползване на майчинство след тези 9 месеца до 2г. на детето поне 10 дни по-рано, и това се падало около нова година. още няма да е приет сигурно новият закон? как да постъпя? да си подам молбата, а предполагам от НОИ ще ме зачислят автоматично към завареното положение ли? извинявайте за лаишкото питане и изказване, мног ов иблагодаря Hug
По принцип те ще ти изплатят заплатата и ще ти платят осигуровките не по - рано от Февруари месец....
Т.е. документите ти няма да отидат в НОИ преди това, защото, за да бъдат подадени, трябва преди това да са изплатени заплатите и платени осигуровките...
Които, както знаем се плащат до 10 число на следващият месец (за предходния)...
Според мен това, кога ще подадеш молбата не е толкова от значение, колкото това - кога тя ще се озове в НОИ...
Нали така ?
  Thinking

# 309
запис да следя темата, че е много интересна.  bouquet  bouquet

# 310
Искам да питам, знае ли някой как ще обезщетят тези, на които им се полагат още месец болничен (след 01.01.), но не искат да го ползват, защото са се върнали на работа?? Майчинството никой не го ползва в момента и ми плащат половината...

# 311
  • София
Хайде, да питам аз наново: ако излеза в 45 дневен отпуск преди 01.01.09, това означава, че:

Така ли е? newsm78
Мисля, че базата ще е 1 г., т.е. 12 мес. и толкова време ще си получаваш обезщетението.

# 312
Kia, Клеопатра,   bouquet

# 313

Така ли е? newsm78
Мисля, че базата ще е 1 г., т.е. 12 мес. и толкова време ще си получаваш обезщетението.
Оф, нещо ми е отрязъл постинга:

Ако излезеш преди 01.01.2009г ще получаваш 12 месеца, на база 6 месеца.
Ако излезеш след 01.01.2009 ще получаваш 12 месеца на база 12 месеца. Peace

Последна редакция: пт, 12 дек 2008, 08:33 от Клеопатра

# 314
  • Варна
а аз като излизам в болничен на 02.01.2009г.............. дали има смисъл да се моля на лекаря да ми го пусне от края на декември? Има ли право на това? Защото и аз като много други съм осигурявана на по-висока база именно последните 6 месеца?

Общи условия

Активация на акаунт