Споделете мнения за Д-р С.Славчев АГ-окръжна болница Варна

• 174 682
  • 810
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте,
Аз също ще си правя ФМ при Д-р Славчев, но така и не знам каква техника използва за целта. Някой би ли споделил информация от извора?!
Simple Smile

# 196
  • Варна
Първата ми ФМ ми прави той гледа ме в друг кабинет , апарата му е 3Д но тогава не ме гледа на цветно затова питах и при втората ли е така  Simple Smile

# 197
  • Варна
Да, и втората е със същия апарат.

# 198
Аз до колкото знам ФМ се прави на 2Д.
3Д е ве4е за друга цел Wink

# 199
  • София
Аз до колкото знам ФМ се прави на 2Д.
3Д е ве4е за друга цел Wink

защо, на мен ФМ в Сф ми правиха на 3Д  Peace

# 200
  • Варна
И при мен и двете ФМ бяха на 3Д. Специално за този вид преглед доктора използва апарата в другия кабинет, а не в този който приема обикновено.

# 201
"Прегледите за оценка на феталната морфология се извършват основно и предимно в 2D режим на сканиране. За целта не е необходимо изследване в три или четири измерения. От друга страна, колкото по-съвременен е ехографския апарат (т.е. има възможности за сканиране и в режим 3D /4D), толкова по-добра е разделителната способност и качеството на получения 2D образ."

Това знам аз по въпроса, може и вие да сте го срещали като информация за този вид изследване.
При мен ФМ също беше на апаратa в другия кабинет и мисля че е 3D.

Последна редакция: пн, 01 авг 2011, 18:37 от retol

# 202
Момичета,исках да ви питам като отида да говоря със д-р Славчев за раждането ми.Предполагам ще ме прегледа.. Та мисълта ми е дали ще ми даде някакви мерки и теглилки на бебка и изобщо каквъ ще  горе-долу прегледа и реда за "уговорката"

# 203
Казваш, че искаш той да те изражда, аз поне точно това казах - като настъпи момента ще ви звънна. Той каза че процедира с избор на екип. Млад е, прави му чест, че не иска пари под масата.... както някой прехвалени. Така хем си спокойна, хем плащаш с чиста съвест. Аз поне одобрявам процедурата, все пак нищо в живота не е даром. Може и избор само на лекар, но ако е секцио не става, вкл. и анестезиолог.

# 204
BacuTy, ами аз от самото начало, когато се записах в 6 м. на ЖК при него, си казах, че искам той да ми води раждането (т.е. да ми направи секциото). На прегледите винаги ме е гледал на УЗ и съответно ми е казвал колко е бебчето. На последния преглед ми каза, че бебчо е 3 400 гр. и наистина три дена по-късно беше секциото, и бебко се роди 3 450 гр. Не се притеснявай, в сигурни ръце си! Стискам палци за леко раждане!

# 205
Благодаря ви много Simple Smile.Явно ще си "чукна" срещичка с доктора, но понеже досега не са ме гледали на 3D пък ми е любопитно има ли как хем да е преглед, хем да е в другия кабинет, като не е фет. морфология.
И изобщо на кои телефони мога да си запазя час Simple Smile!

# 206
На тези телефони можеш да си запазиш час! Успех Simple Smile тел 0878 98 77 25 или 052 69 26 697

# 207
Здравейте, майчета!
Аз имам час за първа ФМ при д-р Славчев за следващата събота, когато ще съм в 11г.с. и 4 дни. Въпросът ми е колко долу-горе продължава прегледа, с коремен ехограф ли се извършва и дали след това БХС е задължителен или е по преценка на лекаря или според желанието на пациента?
Благодаря ви предварително!

# 208
  • Варна
Eхографа е коремен. Прегледа продължава около 25-30 мин. При мен лично, док. настоя за БХС, въпреки, че резултатите от ФМ бяха много добри. Той каза , че няма място за притеснение. Всички, които бяхме в този ден на ФМ бяхме изпратени за БХС. Явно това е практиката.

# 209
На мен ми каза, че резултатите са много добри и по моя преценка да направя БХС, но не е задължително.

Общи условия

Активация на акаунт