Тесен таз ли е 19?

• 4 211
  • 41
  •   1
Отговори
# 15
Моят таз беше измерен на границата /ръст 155см, 51кг преди раждането/. Обаче, както са ти казали и другите момичета, докторът ме успокои, че костите ми са грацилни и е възможно вътрешният ми таз да е точно толкова, колкото й трябва на бебка да мине Heart Eyes. Ами така и стана, съвсем спокойно си слезе надолу и се появи за радост на мама /3050г, 50см/ Hug.
Успешно раждане и задължително да споделиш хубавия резултат baby_neutral Wink

# 16
Оу аз бях с 10см таз и бебе тежащо 3.900 и той се заклещи, така родих секцио. Но знам от жените, с които бях в стая -една жена така родила нормално момче 4 и нещо, не помня точно и каза, че толкова са я шили, че два месеца не е могла да сяда. Незнам кое е по-добро. Аз си хареах секциото, въпреки, че исках нормално да раждам, ама като ми разправят приятелки какво било плаценти...сини бебета... бах ooooh! на мен направо розивичък ми го донесоха Heart Eyes

Последна редакция: сб, 16 авг 2008, 08:19 от Dai4eto

# 17
няма такава диагноза тук, както и няма такъв показател за секцио. никой не мери тазове. пускат вагинално раждане, ако има проблем - тогава секцио, но не и преди да са пробвали вагинално. причината: както са казали по-горе, тазът и еластичните връзки се отпускат индивидуално и размерът в момент на покой няма много общо с размера в момент на раждане.

# 18
Абе не знам отживелица ли е, що е, ама тесния таз не е шега работа.
Добре е да имат готовност и за секцио, да могат да преценята ситуацията, защото аз да ти кажа съм с таз 17 и мислех, че е тесен, но не чак тооолкова, но голямата ми дъщеря беше 3кг. и изобщо не можа да мине, даже не можа да "слезе" в таза за цяла нощ контракции преди секциото.
За втората няма да ти казвам в каква поза изобщо беше, защото нямаше място.

# 19
желая ти леко раждане и хубаво и здраво бебе на финала. Аз родих секцио.При ЕХГ измериха, че е 4,000кг, 10,3 глава...роди се 2 седмици преди термин 3 950кг..т.е при мен нямаше разминаване.През цялото време беше седалищно, в последния момент се завъртя и точно поради този 'тесен таз' се получи заклещване.
Айде горе главата не го мисли, стискаме ти палци, ако нещо бебчо неможе да мине ще ти направят секцио.

# 20
Виждам, че си на линия - да ти пожелая успех  Hug Моят таз беше 19 и ми казаха, че голямо бебе не мога да родя нормално, но пък моите и двете се родиха под 3 кг. Доколкото съм чела (карам на спомени) - 19 е гранична стойност - не се води тесен таз.

# 21
С таз 17 см. и аз като Yulichka родих бебе 3200 гр.

.........
 Помисли си малко, в Азия малките китайки, японки и т н би трябвало всичките да са с "тесен таз." бебетата им хич не са по-малки от тези на европейcките майки.  А източника за по горното е:

http://www.bradleybirth.com/

Не съм съгласна с теб.
Зълва ми е 92 кг. 159 см., с таз 16 см, съответно и двете й деца са родени чрез секцио.

Ами щом добрият чичко доктор от Бг, който от чужд език не вдява, за да прочете някоя и друга публикация и да не плаши мамите с отживелици като тесен таз (а, кои са тези от САЩ, Европа, и Азия да му кажат как да си практикува професията...) и е казал, че чрез само секцио може да роди, как да роди жената... а за да не си сагласна с мен трябва малко повече доводи да дадеш от, "ами една приятелка," "зълва ми" и т н...

# 22
Аз също бях с таз 19 и родих бебе 3,600 кг. Като първоначално бебето не слизаше надолу и както ти е казала и firebird ме остави ха да се напъвам леко приклекнала и в последния момент ме качиха на магарето. Всичко мина леко и бързо. Успех и не се страхувай, лекарите знаят кое ще е най-добро за теб и бебето.

# 23
Момичета,когато трябваше аз да раждам седмица преди термина ме пратиха на някакъв апарат ,с който прецениха че разстоянието между костите на вътрешния таз е 3см,а главата на бебка 10 см.Това наклони решението на лекарската комисия да ми назначи секциото/ а имах и диабет/.
Моето бебе не беше едро 3.200,а иначе ханша ми си е нормален ,но при съмнения за ''тесен таз'' се прави описаното по горе иследване.
Ако трябва да бъда честна изобщо не съм имала претенции как да родя.Не съм избирала и лекар,нито  съм плашала.Доверих се изцяло на екипите в Майчин дом София.....и винаги ще съм им благодарна.

# 24
  • Бургас

Не съм съгласна Naughty Ако лекар й препоръ4ва да роди секцио,да мове да се обърне към2ри или и 3ти - няма лошо да събере информация,но ако все още ти казват,4е има вероятност да се полу4ат условнения- аз ли4но не бих рискувала-Здравето на детето и моето са най-важни...В крайна сметка отиваме да равдаме здрави деца и ние да сме ПЪЛНОЦЕННИ и живи след равдането- какво и как не е от зна4ение стига вси4ко да е ок...

Ли4но аз бях с нагласа за нормално раждане- измериха ми таз 17,5- бях ка4ила 9 кг общо и ми казаха,4е можем да се пробваме за нормално,но са длъжни да ме предупредят,4е ако се наложи ще използват вакум...

Не исках и да 4уя за такова нещо- направиха ми секциото-родих малката 3600...на 3тия ден се разхождах,а на 2рата седмица си карах кола...Въпрос и на ли4ен избор и решение...Аз ли4но не желаех да предприемам смелост,за която в последствие можеше да съм горда,но можеше и да съжалявам ....

Lids_law аз говоря за себе си,лекарят ми не целеше секцио и през цялото време ме окуражаваше за нормално до последния преглед,когато ми измери и таза..И пак ми даде възможност да реша..Благодарна съм оба4е ,4е ми каза каква е ситуацията...Най-лесно беше да не каже нищо- и без това бях решила да е нормално,а и не спе4ели кой знае колко пари от моята операция,ако мислиш,4е Вси4ки "бг доктори" са измамници..Ако беше така по-добре да не раждаме тогава...Хубаво е от време на време и някаква солидарност да имаме към лекарите,колкото и да грешат за нас понякога-дейността им за мен е свята...в нас сама нямаше да се справч по-добре  Peace

Успех ти желая каквото и да е решението ти и здраво и пухкаво беб4е Hug

Последна редакция: сб, 16 авг 2008, 13:20 от maimunka2

# 25
  • Бургас
Аз родих по чудо дъщеря си без използването на вакуум или форцепс - благодарна съм на Бога за това. Всички доктори, при които бях ходила по време на бременността си, казваха, че съм категорично за секцио. Постъпвайки в болницата за планиране на операцията обаче се оказа, че трябва "да бутна", за да завеждащият отделението реши да бъда оперирана. И това ми го казаха след като вече пренасях. Нямаше време за подкупи, защото през нощта започнаха болките ми и за има-няма 2-3 часа родих. Момичета с показания като моите родиха след часове мъки и използване на уреди. Аз именно от това най-много се страхувах - форцепсът и вакуумът са много опасни и никога не може да се каже със сигурност колко са навредили (освен ако увреждането е очевидно). При мен наистина имаше голям риск и оценявам късмета, който имах. За шевовете... имах безброй разкъсвания и два месеца след раждането сядах с мъки.
Но пак казвам - всичко е строго индивидуално, моят случай е доказателство за това. Можеше да бъде много по-зле. И наистина сега се чувствам много горда, че родих естествено, колкото и невъзможно да се струваше на всички около мен, включая и самите лекари  Simple Smile Но не бих била по-малко горда с майчинството си, ако рисковете ми бяха спестени. И пак не се знае как щеше да ми понесе операцията и дали щеше да се възстановя бързо и без усложнения. За бебето обаче при секцио рискът е в пъти по малък в сравнение с нормалното раждане.

# 26
Къде съм казала, че всички лекари в БГ са безхаберни, нищо такова... просто е по-добре да е поради липса на знания отколкото другото. А вие ми го казахте това, в темичката със статистиката кой как е родил, последно беше над 65% от мамите имаха един или друг вид секцио... забележете, не 5, не 10... цели 65% Thinking... като добавим и естествените раждания с окситоцин и. т. н. кой според вас има полза да внушава на българската жена, че нейното тяло не знае как да ражда? А ние българите сме си хора дето обичаме да си се притесняваме за щяло и не щяло, ако няма за какво пак ще намерим, не дай си боже да ни кажат, че детето ни е в опасност. Също искам да попитам кой има полза от това в Бг хората да са с такава ниска здравна култура... защото те всички в скандинавските страни са с широки тазове, сами ние Бог ни е направил с малки. И кажете ми кой в една страна с развито здравеопазване ще седне да мери тазовете на бременните с пергели, да им прави унизителни клизми, да им бараника с каквото и да е за щяло и не щяло, да им пука мехурите, и още по-зловещо... да използва фоцепси и вакууми. Мислите ли, че ми е много драго да ги пиша тези неща, не ми е, защото на мен ми пука за Бг и сам много горда че има жени като тези от естествено и от ла лече лигата... или да взема аз да слушам съвета на една част мои приятели  в Бг според които "ами теб пък защо трябва да ти пука, ти нали си си добре..."

# 27
Мисля, че не се води тесен таз. Аз бях с 18 см, родила съм 2 деца нормално ( второто 3550), без проблеми. Освен размерите на таза гледат и колко си висока, което има значение за вътрешния размер на таза.
Като раждах имаше една майка с тесен таз по всички показатели, беше планирана за секцио,  но видяха на ехограф че бебето е малко и я пуснаха да ражда нормално. Роди супер лесно бебе 2700 и след един час беше на крак.

# 28
Както firebird те е посъветвала, ако можеш да се договориш да клечиш, ще спечелиш още 2-3 см, а това е предостатъчно.
По статистика ултразвука е доста неточен в измерването на размерите на много големи и много малки бебета. Една опитна акушерка според мен по-добе може да прецени.
Ако се опасяваш, че бебето е голямо, освен клечането за отваряне на таза, има едно упражнение "пеперуда", което можеш да правиш сега и също способства за отварянето на тазовите кости - сядаш (може и с възглавничка ,за да повдигнеш леко таза), събираш стъпълата едно срещу друго, изтегляш максимално към влагалището и с махови движения се стремиш коленете да докоснат пода. Колкото по-често, толкова по-добре.
За да подготвиш тъканите, потърси информация в нет-а как да правите масаж на перинеума в 9-тия месец. Такъв масаж не прави тъканите по-разтегливи, те са си достатъчно разтегливи, НО ти дава много ясна представа как да не стягаш мускулите си, а да ги отпускаш при натиск и как да дишаш, за да освободиш напрежението именно в тези мускули. Колкото по-отпуснати мускулите на влагалището, толкова по-малък риск от разкъсване и толкова по ефективни напъни (като няма какво да ги спира), което пък може да ти спести ЕПЗ.

# 29
Момичета, благодаря на всички за отговорите ви.  Hug В крайна сметка на 20.08.2008 родих сина си Преслав със секцио. Не беше леко и лесно като по филмите, но резултата си струва.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт