Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са притесненията при раждане на голямо бебе с тесен таз?
Какви предложения имат участниците за родилките с тесен таз?
Какво е мнението за термина „тесен таз“ в контекста на медицинската диагностика?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са притесненията при раждане на голямо бебе с тесен таз?
-
Какви предложения имат участниците за родилките с тесен таз?
-
Какво е мнението за термина „тесен таз“ в контекста на медицинската диагностика?
-
Какви са различните преживявания на жените с размер на таза и раждането?
-
Какви техники могат да помогнат по време на раждане?
. Ами така и стана, съвсем спокойно си слезе надолу и се появи за радост на мама /3050г, 50см/
.
на мен направо розивичък ми го донесоха
Ако лекар й препоръ4ва да роди секцио,да мове да се обърне към2ри или и 3ти - няма лошо да събере информация,но ако все още ти казват,4е има вероятност да се полу4ат условнения- аз ли4но не бих рискувала-Здравето на детето и моето са най-важни...В крайна сметка отиваме да равдаме здрави деца и ние да сме ПЪЛНОЦЕННИ и живи след равдането- какво и как не е от зна4ение стига вси4ко да е ок...
Но не бих била по-малко горда с майчинството си, ако рисковете ми бяха спестени. И пак не се знае как щеше да ми понесе операцията и дали щеше да се възстановя бързо и без усложнения. За бебето обаче при секцио рискът е в пъти по малък в сравнение с нормалното раждане.
... като добавим и естествените раждания с окситоцин и. т. н. кой според вас има полза да внушава на българската жена, че нейното тяло не знае как да ражда? А ние българите сме си хора дето обичаме да си се притесняваме за щяло и не щяло, ако няма за какво пак ще намерим, не дай си боже да ни кажат, че детето ни е в опасност. Също искам да попитам кой има полза от това в Бг хората да са с такава ниска здравна култура... защото те всички в скандинавските страни са с широки тазове, сами ние Бог ни е направил с малки. И кажете ми кой в една страна с развито здравеопазване ще седне да мери тазовете на бременните с пергели, да им прави унизителни клизми, да им бараника с каквото и да е за щяло и не щяло, да им пука мехурите, и още по-зловещо... да използва фоцепси и вакууми. Мислите ли, че ми е много драго да ги пиша тези неща, не ми е, защото на мен ми пука за Бг и сам много горда че има жени като тези от естествено и от ла лече лигата... или да взема аз да слушам съвета на една част мои приятели в Бг според които "ами теб пък защо трябва да ти пука, ти нали си си добре..."