Мама пАрТи стяга - АВГУСТинчето на 2 гОдИнКи става! (2)

• 15 078
  • 305
  •   1
Отговори
# 180
Нори, днес ходих до нашата ясла да питам за изследванията.Казаха че няма нужда от такива.Само контактна бележка Peace Питай  на място.на ортопед не съм я водила и нямам намерение да го правя.то май беше желателно след като  проходят  да се заведат на контролен преглед...,ама- сега не виждам смисъл и нямам притеснения по темата...
Аз днес само  се мотам около компа, ама никакви  ви няма..... Crossing ArmsСега правя кифлички  chef Луда работа Crazy
Ей- да почвам работа пак, че съвсем изтрещях Laughing

# 181
  • София
Имам някакъв бегъл спомен , че директорката каза така и за нашата ясла. Че на есен трябва да отидем само с контактна бележка, но си мисля, че изследванията не са излишни, за паразитите например newsm78 .

Най-накрая качих снимки от Рождения ден на Яна  Hug

Последна редакция: чт, 28 авг 2008, 23:49 от Нори

# 182
  • София
Честит рожден ден на три чаровници - две малки и една голяма!  Grinning На Даяна и Ирен желая щастливо дество, здраве и много усмивки! Честит празник на мамите им!     bouquet  Hug А на Анди пожелавам да е все така лъчезарна, много обичана и здрава!

# 183
  • София
Сега да драсна някой ред  Laughing
Вст, за болничния - мислех го, но друго решихме. Ще ви споделя като стане.  Simple Smile Чакам да покажеш красотите, дето твориш  Wink
Айла, приятно изкарване на морето!  Peace И честита ти книжка  Grinning , то си е чудо да го вземеш от първия път Hug
Аз нямам притеснения сега за ясла, не ни чака това, но си представям какво ви е  Rolling Eyes
Нори, предполагам че е от много емоции и желание да изкаже всико на един път, затова може би ти се струва да заеква Яна. Дано всичко е наред!  Praynig Hug Май няма и с какъв д-р да се посъветваш на тази възраст  Rolling Eyes , педиатъра ли  Rolling Eyes Много е сладка на аватара!  Heart Eyes Отивам да видя снимки и от рд.
Лека ви нощ!  Hug

# 184
ей-като компютър си в главата.Как помниш всички тези дати ooooh! Ами - освен да се присъединя към пожеланията на Елфчето HugАни- бъди много щастлива и обичана.Желая ти го от сърце

Елфче, кажи как е бременеенето.Поне така да съм съпричастна с теб Heart Eyes

# 185
  • София
 Joy освен, че помня, има я Анди и в Календара на рождениците  Blush
А за другото - какво да кажа, знаете го как е  Laughing Този път обаче ми е по-зле  Rolling Eyes , ниско ми е и кръвното и въобще  ooooh! Добре че е Иво отвреме-навреме да ми го качва  Laughing Записах се при една д-рка тук при нас, дето не дава да се качват повече от 12кг и не знам как ще се разберем  Blush , аз и преди не ядях много, пък качих 17кг  Crazy , а зимата по принцип трупам, така че... Ама това да са ми грижите. Стига толкова за мене, че прекалих, това е да други Отчетни май Laughing
 Heart Eyes  Hug

# 186
Ох, нещо не сколасвам да се включа  Embarassed Уж ви следя редовно, ама все като тръгна да пиша и изниква нещо  Rolling Eyes

Честито на всичките ни празнуващи малки и големи сладури  Laughing На Анди и Джулиана желая много здраве, късмет и усмивки с любимите им хора   bouquet

А пък на прекрасните Даяна и Ирен желая много весели детски игри  Heart Eyes Hug

Велмарче, добре дошла  Hug Радвам се, че си отдъхнала малко  Laughing

За ясла - нали и ние я пропускаме, та и аз незнам как стоят нещата  Embarassed
Нори, дано да няма нищо при Яна  Praynig А за ортопед и аз се замислях тези дни, че няколко от приятелчетата на Лори ги водиха и имаха някакви изкривявания  newsm78 Щях да питам лекарката и забравих  Embarassed
Елфче, дано скоро минат неразположенията и да се насладиш на една прекрасна  preggo Не ги мисли толкова кг - аз като качих 9 и ги свалих за 3 седмици, виж ме сега на какво приличам  ooooh! В момента съм повече кг отколкото както се търкалях преди да родя Лори  Embarassed А за това което сте намислили с татито ви стискам силно палци, пък дано скоро да стане и да се похвалиш, че нали знаеш, че съм страшно любопитна  Crazy
Айла, лек път и много весело изкарване  Hug
Марулка, все забравям да пиша колко много се радвам, че всичко е наред при теб. Много те гушкам - и теб и сладкото Шуше  Heart Eyes Hug

Между другото - Лорката пак е болна  Cry Хванахме гадното вирусче с Т и разстройство. Милата много е отпаднала и кисела тези дни  Sad Дано отмине бързо  Praynig Лекарката каза, че за 3-4 дни трябва да се оправим. И да не забравя да ви се похваля - откакто водим Лори само при нея вече не плаче, а даже се радва като я види. Срамува се, но няма нищо общо с безумните писъци преди няколко месеца  Crazy
Е, хайде да взема да спра, че тоя път направо се улях  ooooh!

# 187
  • София
Andy Честит Рожден Ден! Желая ти много усмивки, здраве и успехи!

Честит рожден Ден, Даяна и Ирен желая ви безкрайни, щури и весели игри

velmar метни по някоя кифличка за закуска, че не можах снощи да заспя Whistling

# 188
Добро утро  Grinning За всички гладни

# 189
Страхотна закуска!  Laughing
Честит рожден ден на Анди, Даяна и Ирен! Бъдете много здрави и щастливи!  bdbaloni   baloni   happy bd   newsm67
Нори, изследванията се правят само за новопостъпилите в детското заведение. На вас на есен ще ви трябва само контактна бележка. Вече го направиха, ако отсъства детето повече от три месеца, тогава да се правят всички изследвания. Аз ще правя само на Сашко, на Боби нямало нужда, а не е ходила от края на юли месец. А, за заекването, почти всички дечица минават през този период, именно защото имат много нови думички и се опитват да съставят изречение. Имам ги няколко деца за пример  Peace.

# 190
  • София
adrianska благодаря   bouquet

С Яна грабваме по една кифличка и отиваме на разходка Party

# 191
Добро утро  Hug
Ето това се казва закуска  Heart Eyes Каквато съм пощалива ще има цял ден да ми мирише на кифлички  Crazy Добре че Лорката е на диета иначе със сигурност щях да тормозя Велмарчето за рецептата   chef

# 192
леле- колко съм несъобразителна....... Embarassed ЕЛфчеееееее, казвай, душко, да идвам ли до Люлин да нося Blush

# 193
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН на ДАЯНА и ИРЕН! newsm59

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН на AndyB и на Juliana (със закъснение)!  bouquet
Да сте живи и здрави!Много здраве, късмет и хубави моменти с дечицата ви!

И Вики тръгва на ясла от 10-ти септември.Ще видим как ще й понесе.По принцип е общителна, ама знам ли.
А за яслата какви изследвания искат - кръв и урина?
Питах нашата педиатърка и тя това ми каза, ставали за 1 ден.
Ама чета тук за някаква микробиология... newsm78

Velmar, направо ми потекоха лигите.  chef
Aila, приятна почивка! Peace
Ние заминаваме в неделя за Огняново.
Vst_80, бързо оздравяване на Лори! Hug

# 194
Ember, трябва и секрет от фекалии. Взимат се две проби, едната с тиксо на дупето, а другата е от самото акО. Взимаш си направление от педито и ги носиш в лабораторията, където ще вземат кръв. Тези изследвания стават за около седмица, така че ако тръгва на 10-ти, трябва на 1-ви някъде да ги занесеш да се изследват. Също така важат за 15 дни.
Цитат
1. копие от акта за раждане на детето;
2. здравно-профилактична карта на детето, попълнена от личния лекар;
3. еднократен отрицателен резултат от изследване за патогенни чревни бактерии и чревни паразити, извършено не по-рано от 15 дни преди постъпване на детето в детската градина;
4. изследвания на кръв и урина, извършени в едноседмичен срок преди постъпване на детето в детската градина;
5. данни от личния лекар за имунизационния статус на детето съгласно изискванията на Наредба № 15 от 2005 г. за имунизациите в Република България (ДВ, бр. 45 от 2005 г.);
6. медицинска бележка от личния лекар за липсата на контакт със заразно болен, издадена не по-рано от 3 дни преди постъпване на детето в детската градина.
Ето копирах ги от kg.sofia

Общи условия

Активация на акаунт