Сладурковци и сладурани са нашите ЯНУАРЧЕТА засмяни!

• 14 630
  • 288
  •   1
Отговори
# 60
  • Пловдив
M_I_A, онзи ден видях и купих пюре 125гр. пилешко месо на Хипп. Само пиле.
Може би ще върши работа като добавка в зеленчуковите пюрета, които готвиш Simple Smile
Също така искам да те питам - Лук слагаш ли? И ако да - как Simple Smile  вари ли се и той?
Успех с попарата утре  Hug

# 61
На нас не ни върви със захранването и то не самото хранене /детето понякога не яде много, но понякога хапва с апетит и търси още/ а реакциите от него, а точно това исках да избегна с късното захранване. Сега всички ме обвиняват, че така съм захранила и не знам какво да правя. Бебето е или постоянно със запек или с разтройство и повръщане. Почти всеки ден и слагаме свещички или за едното или за другото. Добре е само когато е само на кърма. Иначе се мъчи, не искам да и слагаме лекарства, ама като повръща ме е страх да не се обезводни. Когато пък не ака така се мъчи милата, гледа ме в очите напъва се превива се и плаче и пак в памперса няма нищо. Много ме е страх вече какво да правя. Не искам да си мъча детето, но и никак не е здравословно всеки ден да се взимат лекарства. Вече се чудя дали да не я почна с плодовите сокове и като се запече да и давам да си пийне малко сливи на гладно?

Не знам, вече, не знам.

Пампита  и Теди много се запичаше , но в момента в който започнах да давам сокове се оправи отведнъж. Сега давам задължително сок сутрин по 60-80 мл. и след обяд по 80-100 мл. и много вода коолкото поиска . Сега ака всеки ден по 1 път ,а понягога и по 2 пъти. Дано се оправи скоро детето  Praynig

Относно помоща на съпруга :   моя мъж изхвърля боклука , понякога прави салата ,пържоли  или пече някоя манджа по мои инструкции , изхвърля водата  от коритото ,играе с бебето и пазарува. Всичко това върши с подсещане от моя страна , но пък той се връща все изморен от работа и аз съм му благодарна .

Честито на всички месечинковци!  bouquet

Лека и спокойна нощ!

# 62
Добро утро!

Много спите  Crazy Марти се буди на кръгъл час, по-скоро ревеше на сън - подозирам зъбите.  Sad

Миа - успех с попарата.

А какво сирене ще слагате в попарата, че и аз другата седмица ще я почвам и се чудя?

# 63
Добро утро!

Избягахме през уикенда от русенските жеги, ама сега пак сме тук Tired

анджи, аз като започна със сиренето ще купувам козе в началото.

Дарена е хремава, лепна от брат си, той слава богу се оправи, но тя явно повечко ще се влачи.
Иначе както беше беззъба сега вече е двузъба Mr. Green
И хрема+зъби+жега=никакъв сън Tired

А, и две плешиви опашки си има, вече няма да я бъркат с момче Sunglasses

Забравих, днес си имам 8 месечка Grinning
Някак нямам търпение вече да й празнуваме първата годинка Blush

# 64
Добро утро!
Честита месечинка на Дарена и честити зъбки. Много потайно и изникнаха Grinning.
Какво козе сирене мислите да давате, домашно или купено? Аз си мисля ,че в купеното не може да няма и краве мляяко, въпреки че пише че е козе.

# 65
здравейте, Hug

аз почнах да давам краве сирене по малко в попарата, каквото имаше тук в селския магазин- дьвче го и няма оплаквания. но всьщност  аз го   ударих май през просото. сиана иска да яде само това което и аз ям. отначало се правех че ям от нейните пюрета и тя се льжеще, ама от няколко дни ме гледа подозреително и не се вьрзва. Embarassed
явно или тя ще яде от моето ядене или аз от нейното. Sad

вече ми изяде ориза от порцията , картофите кис мляко, аде и домат и чушка- Sad
още няма зьби горката, ама дьвче упорито Wink

# 66
 Hug Здравейте дружинка.
Набързо минавам да ви почерпя. Днес ставаме на 7 месеца.
Ех, как бързо минава времето...

# 67
  • Пловдив
Честити 8 месеца на Дарена!  Hug (+зъбки и опашки)
Честити 7 месеца на Анжела и на другите дечица!  Hug
Жужу, готиви сте за ресторант със Сиянка   chef  Heart Eyes

При нас нищо ново. Много сладурска става Михаела с порасналите и вече долни зъбчета  Heart Eyes Като две зрънца ориз са и като се усмихне Simple Smile
Като излязат и горните зъбки сигурно съвсем ще им се сменят физиономиите  Flutter  Crazy

# 68

Пампита - добри съвети са ти дали момичетата. Дано има ефект и се подобри дребосъчето. Най добре настина с пюрета от сливи и круша, при Стефчо ефекта е много бърз.  Hug

Честито и на Джули и Мони  Hug Януарчетата винаги да са ни първи във всички конкурси  baby_neutral Joy

Забравих да почерпя, Стефчо преди няколко дни стана на 9 месеца  newsm44 как лети времето , рожден ден ще стягаме скоро  Mr. Green
При нас захранването върви добре и е лакомник, рядко ми отказва храна. Сирене давам краве, обезсолено. Зъби все още няма.
Иначе събота и неделя обикаляме страната - Трън, Ботевград. Много добре си изкарваме с бебо, кротошанка е. Единствено вечер има проблеми,трудно заспива на чуждо място  Tired

# 69
  • София
Аз мислих, мислих и реших с краве сирене да правя попарата. 1-во защото така и така ще слагам малко краве масълце; 2-ро защото козето има малко остър и специфичен дъх (нали изядох килограми докато кърмех). 3-то реших, че точно това ми е целта да вкарам някакъв кравешки продукт.

Но претърпях частичен неуспех. Жоро беше доста гладен. Като ме видя с купичка и лъжичка зейна като ламя. Набутах му една пълна лъжичка и ... се понацупи като усети вкуса, после хапна с половин уста втора и последва стискане на устни. Направих каша и си я изяде цялата.
После си казах - може да е за добро - така съм дала само 2 лъжички с малко сиренце в тях.

От козето сирене, което предлагат на пазара ви препоръчвам на ф-ма "Лакатеа" и другото е на една фирма, която го предлага в картонени полукръгли опаковки (не и помня името). Може и в тези да има и краве, но се усеща просто разликата. Аз всъщност не разбирам много, но ми се струва, че козето има по-специфичен вкус и е доста по-твърдо от кравето.

Жужу- детето е самостоятелно и иска като теб. Почвай да готвиш по-здравословни манджи за теб и си правете компания със Сиянка на масата Grinning

Аз пък вчера подстригах Жоро съвсем късо и сега прилича на руски наемен убиец  Mr. Green

А зъбките ги няма ли няма...

# 70
Добър ден !

Честити 8 месеца на Дарена и зъбче !   
Честити 7 месеца на Анжела !

Аз давам от миналата седмица краве обезсолено сирене , а от събота и по малко попара .Засега я харесва.

Момичета да ви се оплача , вече е голяма борба докато и сложа памперса . Докато я сложа на леглото автоматично се обръща и започва да лази по голо дупе .Даже оня ден беше и наакана и едвам успях да я уддържа да не омаже всичко. #Crazy Започнах да и давам да си играе с нещо  "забранено"  докато сложа памперса , например телефона или някое шумолящо пликче - МНОГО ГИ ОБИЧА .

Зъбчета все още нямаме , но няма и признаци .Спи спокойно и се чувства добре .

Това е от нас , лек ден ви желая ! Hug

# 71
И аз съм в голяма чуденка за сиренето. Още не съм започнала да давам, но мисля да давам козе. В къщи само такова ядем и то изкиснато поне 24 часа. На нас най-много ни харесва на Маджаров. Това което ми прави впечатление е че няма почти никакъв дъх. Сигурно го мешат с краве

# 72
  • София
Оп...здравейте днес.  Hug
МИА утре пак попара, ама не я хаби а направи малко. Peace
...и от мен. Така по лесно вместо да го пиша наново. Mr. Green Пууу каква габровка се извъдих и аз.  Wink
Днес имаме напредък с месото, изяде около 140 гр. Ама аз до вчера си мислех, че захранвам с пуешко....ама то били пилешко. ooooh! Просто тая жега и това кърмене ми изпи мозъка. Whistling
Моя хубостник г забелязвам изтарикатил се тука от известно време. Иска на ръце да заспива. Shocked И не как да е а мама да се разхожда из стаята, спра ли и почва да се сърди. #Crazy Брех, беля си докарах... от мерак по-бързо да заспива сега ще го разнасям. Crossing Arms
На моя днес му дадох пресен банан, не че някои тук не са напред с материала по отношение на пресните плодове ама нека и аз да се похваля. Laughing
А относно козето сирене...си мисля, че ако децата пият нормално АМ не виждам проблем направо краве сирене, хич не ги мъчете с това козе сирене. Да свикват с един вкус, после пък с друг. newsm78
snej_74 това с телефона и пликчето вече даже започват да му омръзват...отдавна ги предлагам. Mr. Green

# 73
Честито на всички месечинкивци сладки  Hug  bouquet
Честити зъбчета!!!
Аз минавам да се похваля, че вече сме на кухня!Страшно много и хареса направо не можах да насмогвам да бръкна с лъжичката и да и давам да яде...всичко си изяде доброто прасе:)
Следобед ще пиша как е минал и десерта  Whistling

# 74
  • В полите на Пирин планина
Здравейте
Аз на кухня не мисля да записвам. И баткото така гледах - аз си му готвех. Моят дребен яде различно количество на ядене - днес например ме изненада със 180-190 гр. пиле с картоф, морков и тиква, приготвено от мен. Иначе аз кашата му я предлагам почти винаги с плодово пюре - вце още сурови съм давала само банани и то по минимално количество. Мисля тези дни да му предложа кисело мляко, а след това може и попара да пробвам, но той сякаш си иска мляко на закуска, така че няма да се впрягам много, ако не одобри попарата.
Аз нали се цедя и понамалих броя на цеденетата и кърмата не ми стига - сутрин пие АМ.
Иначе харесва и някои / не всички / готови пюрета.
Насочете ме , моля , към марка месни пюрета с не много гъста консистенция, че пробвах едни пилешки на Ганчев, които са ужасно гъсти и глетави и се наложи да варя допълнително картоф, за да поразредя.

И още нещо - помня от преди, че някоя от момичетата беше купила на детето си легло, което от кошарка в последствие може да стане голямо единично легло - ще бъда благодарна на повече информация  Peace

Общи условия

Активация на акаунт