Сладурковци и сладурани са нашите ЯНУАРЧЕТА засмяни!

• 14 630
  • 288
  •   1
Отговори
# 45
Добро утро   bouquet
На моята Габи най-разхлабващо и действа пюрето от сушени сливи на Гербер. Ако и дам 1/3 от малкото бурканче от 80гр. на гладно... до 2 часа има резултат. Може и него да пробваш и три лъжички си е захранване, а мисля, че ще помогне. На малката адашка  Hug

# 46
Пампи - подкрепям Алекс - консултирай се с лекар. Иначе бях чела някъде, че когато започне захранването, било нормално в началото да се получи запек или разстройство, тъй като организмът привиква към новите храни. Ту запек, ту разстройство - на мен ми се струва странно.

Честито на новите християнчета!  Hug

Всички непапкащи бебета - да проядат!  Heart Eyes

# 47
Пампи - подкрепям Алекс - консултирай се с лекар. Иначе бях чела някъде, че когато започне захранването, било нормално в началото да се получи запек или разстройство, тъй като организмът привиква към новите храни. Ту запек, ту разстройство - на мен ми се струва странно.

Всички непапкащи бебета - да проядат!  Heart Eyes

# 48
  • Бургас
Pampita, напълно съм съгласна с мнението на Ханна, но ти ще прецениш най-добре. Дано по-скоро да се нормализират нещата при Габи  Hug.

Относно това "Помагат ли ви мъжете в домакинската работа?" - не мога да се похваля, честно казано Crossing Arms 1. Пране - никога; 2. Чистене - никога; 3. Готвене - само като му дойде музата; 4. Миене на чинии - много рядко; 5. Слагане на масата - напоследък започна да го прави по-редовно; 6. Вдигане на масата - рядко. Но винаги е "ЗА" да се разходи с Ксения или да се занимава вкъщи с нея, докато аз имам нещо за вършене. Така че, като цяло въобще не се оплаквам  Heart Eyes.

Честити месечинки на нашите бебоци и katetonok: да сте живи и здрави с мъжа ти, много да се обичате и да се подкрепяте във всичко
- нищо не разбрах, тука за мен ли става въпрос?  Thinking Не би трябвало  newsm78

# 49
Здравейте на всички  Hug
Виждам някои имат затруднения все още с храненето ...дай Боже и нас не ни започнат пак че  ..големи мъки...аз дори записах Мими на кухня..от утре сме на кухня..надявам се да и хареса.Понеже сме въвели всякакви видове зеленчуци ..меса плодове и т.н. и си ги хапва с голямо удоволствие. Crazy
Честито на спечелилите конкурса...  bouquet
Много са ви палави децата бе...мойта чак толкова не палува, само дето онзи ден в дядо си и баба си ..я сложихме на чисто нивият им матрак на спалнята...само по памперс...сложих около нея доста плюшени играчки да се занимава и за една мин. да ида до тоалета...и какво да ви кажа, връщам се откоячала си памперса...мятка го напред назад...опишкала всико...и съборила всички играчки на земята..добре че не тупна поне долу...
Пазете се от жегите, че гледам 10 дневната прогноза за напред никак не ми се нравят тези 40 градуса... #Crazy

# 50
Здравейте и от мен в тия жеги Simple Smile

За помагането на мъжете аз поне мога да се похваля - и готви, и чисти, и детето гледа.Малко с прането го няма, но аз не се оплаквам  Sunglasses  Sunglasses Sunglasses

Лек ден на всичкиииииииии

# 51
  • София
Здравейте. Simple Smile
Pampita, започвам с теб. Wink
Според мен нещата стоят така. Детето получава запек от храните, които си въвела а разстройството от свещичките, детето е малко и според мен му действат с тройна сила. Peace А повръщането...кога е, след ядене, между храненията, след слагането на свещичките. Вероятностите са няколко, може да е алергична към морков или елда ( и двата са слаби алергени но има много такива случаи, особено към морков), другата вероятност (ти си я споменала) реакция от свещичките!! Най-добре тропни на масата и кажи СТИГА! Наистина по-добре дай круша, слива, дори термометъра, отколкото тези свещички. Все пак детето е твое. Peace Hug Но ... проблемът според мен не е и никога не е бил в късното захранване Naughty! Това го забрави, дори точно обратното. Ако ти е така чувствителна, представи си какво щеше да бъде ако я беше захранила на 3 мес. ooooh! Най- добре наистина ако толкова се притесняваш, дигай се с детето и отиди на гастро. Peace
EleoHopa ние другата седмица ще бягаме в планината. Wink Дано само моя мъж нещо не го прекарат с отпуската, че при тях всичко е .... от днес за ... вчера. Crazy
angiе онази вечер не знам до колко стоях да ровя...сега не смея  Mr. Green Всичко си харесах. Rolling Eyes
Невенска, още в предната тема щях да ти казвам ама все забравям  Embarassed, и аз давам банан. newsm78 Може ли наистина от него да акат зелено?!?  newsm78

# 52
  • Карлово
Вместо запис да се похваля, че вчера мина сватбата на девера. Децата издържаха геройски на жегата и шумната музика, Мартина беше във вихъра си по време на танците. Аз обаче съм страшно уморена и снимки ще покажа утре.

# 53
  • София
Привет банда!

Pampita Жоро също имаше продължителен, болезнен запек като го захранвах. Вероятно поради факта, че почнах с оризова каша, морков, а после и картоф, а и дребният хич не искаше да пие вода. Не помагаше нито гимнастика, нито термометър. Педиатърката казваше, че като почне повече зеленчуци да яде ще се нормализира. Въведих крафиол, броколи, (извънредно круши, за сливи ме беше страх). Поразхлаби му се стомаха, но пък страхотни колики го почнаха от тези плодове.
Положението се пооправи чак като въведох месото. От месните пюрета дриска яко. Мисля си, че вероятно не му понасят много след като така го разхлабват, пък и той не ги иска много. Затова му давам умерено количество.
Та мисълта ми е почни някакъв разхлабващ зеленчук: грах, карфиол, тиква. Пак полека-лека, но виж кое как му действа и редувай.

Аз съм най-спокойна като съм си сама. Като почне някой да ми се меси без да съм го питала  ooooh! Уж знам, че съветите им са тъпи, но вече са ми вкарали мухата в главата и се терзая. Та не им се връзвай на твоите хора, а си действай както интуицията и детето ти говорят!

# 54
Добър ден!

Пампи, според мен Дама ти е дала най-точния съвет.  Peace И въобще тези свещички са крайна мярка. Успокой се и се вгледай в детето си, всичко ще е наред.  Hug

Мики, сладка е твоята умора.  Mr. Green Hug Аз много обичам сватбите.  Crazy

Иначе и при нас нищо ново, жега, жега, жега..............

P.S. A така заспива Калина в движение, захапала количката. Mr. Green На мама клюкарчето, иначе ще опусне нещо. Crazy

Последна редакция: нд, 17 авг 2008, 16:44 от Шушони

# 55
А пък ние днес имаме месечинка  newsm51 newsm44 Станахме на 7 месеца!!!

честито и на другите месечинки

# 56
Пампита, наистина не позволявай да ти се налгат, знам, че е трудно, аз смата често пъти съм жертва на доброто възпитание.
Те може да са доктори, но не са педиатри, че как ще давате свещички за 3 годишно дете ooooh!
Въведи круша и тиква и прави балансирано меню, аз така се ръководя, ако едното е запичащо, давам и разхлабващо и ще имаш успех, сигурна съм. Мисля, че е добре 2-3 дена да е само на млекце,и после всичко от начало, и още нещо, ако не противоречи много на принципите ти, действай по-смело, давай ново нещо по-често, децата имат нужда от разнообразна храна. Не изпадай в крайности, ами я си представи, че на теб 10 дена ти дават едно и също.
Но в сегашния момент задължително иди първо на лекар.
Дано сме ти били полезни! HugСтискам палци. Peace

# 57
Сега яде само пресни плодове (пасирани) и слава Богу банановата каша.
Имали ли сте подобен проблем? На какво може да се дължи? (Нямаме зъби). Направо не знам докога ще я караме така и как ще наддава само с мляко Sad

И още нещо искам да питам - някой въвеждал ли е глутена с млечна каша, например? Днес гледах едни плодови на Слънчо, но с глутен и се запитах дали е подходящо  newsm78

Dega и аз съм взела бананова каша, но не мога да разбера в каква пропорция се слага кашата към водата...поне аз не видях да пише някъде newsm78 newsm78. А за НЕяденето, мосля, че това няма да продължи дълго и после ще започне да си яде нормално. Яна също в някои дни нищо не иска да близне...сега в тия жеги е така...дано се РАЗяде скоро  baby_neutral

Аз днес случайно попаднах на едни рецепти   chef Та разгледайте ги, ако желаете Simple Smile
http://www.pakostnik.com/bg/recipe.php

Ханна, аз се интересувам от всякакви рецепти, за сега имам желание да готвя и смятам да го правя вкъщи поне до момента, когато тръгна на работа и не разполагам с достатъчно време. Мерси за сайта!!! Обаче, абелязвам, че е даден маргарин в детската кухня. Той не е ли малко неподходящ за детския организъм newsm78  chef

Последна редакция: нд, 17 авг 2008, 18:01 от DragosteaN

# 58
  • до една звездичка
Dega и аз съм взела бананова каша, но не мога да разбера в каква пропорция се слага кашата към водата...поне аз не видях да пише някъде newsm78 newsm78.

40 гр. каша на 180 мл. вода

# 59
  • София
DragosteaN аз маргарина го замествам със зехтин в зеленчуковите пюрета. А като заместя и прясното мляко с АМ, мога да правя и рецепти, които са дадени за по-късни месеци.
То не, че голямата философия да забъркаш 3-4-5 зеленчука с една мръвка...ама поне се замислям кое с кое би си пасвало  newsm78 Макар, че съвременните тенденции в готварството, да се съчетава киви  със спанак на мен не ми понасят, но Жоро може и да ги хареса   chef

Утре ще пробвам да давам попара - стискайте палци, да я хареса  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт