Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 46

  • 38 582
  • 293
  •   1
Отговори
# 90
  • Мнения: 1 122
laskova ако знаеш колко време ти разглеждах тортите. Страхотни са, особено тази с балерината.  bouquet

dimitrina73   nbirthday и от мен на мъжа ти! Е как няма да му направиш торта щом ти угажда човека. Grinning Много е хубава кошницата. Винаги правиш все интересни торти.  bouquet

# 91
  • Мнения: 1 271
Слънчогледка, на филмчето първо покриват тортата сд марципан и опсле отгоре слага фондан, за това не показват как като остана дупка от марципана.Фондана го покрива отгоре!

Аз не можах да видя линк на Димитринчето към това смесване интересно!Ако може пак да го пуснете?

# 92
  • Мнения: 1 491
pina  Shocked Ти си казвала, че само с тази шпатулка работиш, ама аз няма да го изтъня така като тебе... Браво за майсторлъка ти   bouquet  Иначе всичко разбрах, но дали ще успея да направя карамфил е друг въпрос  Peace

# 93
  • Мнения: 373
stasi76 много ти благодаря, радвам се на оценката ти!!!  bouquet

# 94
  • Мнения: 11 743

 Пина отказване немя бре жена- от тази краста лек има ли  Mr. Green То понякога наистина " за пред хората " не се получава , но пък нали така се учим   bouquet. Аз тортата я харесах

Няма отказване!  Laughing Хем се ядосвам, хем пак ми се занимава!  ooooh!

pina  Shocked Ти си казвала, че само с тази шпатулка работиш, ама аз няма да го изтъня така като тебе... Браво за майсторлъка ти   bouquet  Иначе всичко разбрах, но дали ще успея да направя карамфил е друг въпрос  Peace

то май няма кой знае какъв майсторлък!  Thinking Аз нямам голям опит с марципан и моделиране. Поигравала съм си, нищо повече. Мраморната плоча е много удобна и шаптулата също. Тестото трябва да не е много меко, макар че пак наръсвам с пудра захар, помагам си с шпатулата и пак става. Трябва да се пробваш и ще видиш, че е лесно. Особено пък карамфилите, те са по-лесни и от розите!  Peace

# 95
  • София
  • Мнения: 2 649
pina, благодаря ти. определено ще пробвам следващия път торта с карамфили.   bouquet

# 96
  • София
  • Мнения: 2 130
silrai, заповядай, ! Нали за това питаш?

Пина, човече, и това от марципан Варна ли? Страшно се накефих на клипчето, така мирно, тихо и уверено си мажеш по плочата, после то вземе, че се отлепи без грам проблем и изтъненоооо. Невероятно!

Ето за течния фондан: (baking911)

2 паунда (около 1 кг, ок 8 чаши) пудра захар (пресята)
2/3 чаша вода
3 с.л. глюкоза
есенция, боя (по желание)

Всичко (без боята) се смесва в тенджера, на слаб огън се затопля, докато захарта се разтопи, но да не надвишава 100F или около 38С. Гъстотата да е такава, че да се разлива, ако е гъсто, малко по малко се добавя вода, до желаната консистенция. Маха се от огъня, оцветява се - много бързо хваща наситен цвят, затова да се слага съвсем помалко боя. Това количество е достатъчно за около 40 средни петифури, или торта 22-23см (10 инча) в диаметър. Ако по време на работа се сгъсти, пак за няколко секунди на огъня, като отново се съблюдава температурата. Ако при заливането това, което капе се събира в тавичка и няма трохи и други примеси, може да се използва след затопляне отново.

stasi76, благодаря ти за пожеланията и коментара!

Последна редакция: пн, 18 авг 2008, 23:34 от dimitrina73

# 97
  • някъде на юг
  • Мнения: 282
Мога ли да попитам от къде мога да си купя такава шпатулка от клипчето на Pina.Много хубаво клипче ...май и аз ще се пробвам с карамфилите стига да се сдобия с шпатулка.

# 98
  • Мнения: 10 854
Поздравления за всички тортоправили и снимали! Специални благодарности на pina за полезното клипче как се правят карамфили. Имам един въпрос обаче - каква точно  е плочата, върху която работиш?

# 99
  • Vaudreuil Canada
  • Мнения: 2 610
Шемет, ти ли пита за фондана?  На първа стр можеш да видиш рецептата.

Прочетох и ще пробвам ... аз нали съм на фаза проучване на готовите фондани та очаквах че е някакъв готов такъв  Embarassed .

Много са хубави снимките на замъка - рожденничката сигурно е била много впечатлена.

Момичета пак страхотни торти видях - само че ме е страх да изброявам че изгубих дирите до къде бях стигнала - всички ми харесаха обаче.

# 100
  • Мнения: 7 091
Аз да ви се "отчета" Sad Докара донякъде Дора и кучето дето ще са на тортата на Ели, ама голяма драма. Ръката ми не е наред, да ви кажа се замислям дали въобще да участвам в следващото предизвикателство заради това. Така оплеска самата Дора, супер много ме е яд, най-много заради очите и, защото станаха ужасни, обаче като не ми е добре ръката трепери и така...
Иначе кучето стана горе-долу като на филмчето, абе Ели го позна, значи не е чак толкова зле Simple Smile
Като цяло ми е много криво, може би не ми се получиха съвсем нещата, защото не можах да направя идеята която исках първоначално, но реших, че не е разумно при тези обстоятелства.
Като я свърша ще пусна снимки.  Peace

# 101
  • Мнения: 492
АТАЛАНТА, СТАСИ, ЕЛЕНА, МИМИТО, ПИНА, ЛАСКОВА, СЛЪНЧОГЛЕДКА, СИЛРАЙ, ДИМИТРИНА, CLAIRETTE, PETIA_TAQ, КОНИ, ВЕСИ smile3501 smile3501 smile3501 НЕВЕРОЯТНИ СТЕ
ПИНА благодаря за клипчето, страшно поучително е.  испанците казват:  "una imagen vale mas que mil palabras", което се превежда - едно виждане струва повече от хиляди думи  bouquet
TANDOORI възстановявай се бързо, очакваме тортичката ти  bouquet

Последна редакция: вт, 19 авг 2008, 09:07 от svetlane

# 102
  • София
  • Мнения: 2 649
за днес от мен една бърза плодова тортичка за домашна употреба. С пандишпанените блатове на Наталина са, много са вкусни, но за разнообразие, вместо кремчето на Пепи, направих на Сребърен облак за торта Татяна. Кремчето е крема сирене, заквасена сметана и крем Оле ванилия. Много ми хареса, стана много лека, вътре е с банани. Аз не харесвам вкуса на желатиновия гел и щом е за вкъщи, не слагам. А и не съм си играла да я глася много, много.

# 103
  • София
  • Мнения: 2 671
АТАЛАНТА, СТАСИ, ЕЛЕНА, МИМИТО, ПИНА, ЛАСКОВА, СЛЪНЧОГЛЕДКА, СИЛРАЙ, ДИМИТРИНА, CLAIRETTE, PETIA_TAQ, КОНИ, ВЕСИ smile3501 smile3501 smile3501 НЕВЕРОЯТНИ СТЕ
[
точно това исках и аз да кажа!

Тандури, най-важното е рожденничката да е щастлива от тортата, а че не е перфектна няма значение при тези обстоятелства. Пази се и се оправяй вече!

Димитрина, да питам за петифурите - залива ли ги с течния фондан или ги потапяше в него? А рецептата за самите петифури може ли?


Петя, изглежда много вкусно! eat

# 104
  • София
  • Мнения: 830
Здравейте, момичета!
Показвам обещаните снимки на тортата за 50 годишнината на родителите ми (и двамата стават на 50 години, не че от 50 са женени). Снимките са от телефон, но по-добре от никакви.
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=202257&pid=7027727

Снощи започнах фигурките за тортата за 1вия рожден ден на племенника: патета, полянка, тревичка и гъбки. Трябваше да има разни цветенца, финтифлюшки, но се оказа, че съм забравила всичките си такъми във Видин (където правихме 50 годишната торта Wink ) Така, че ги пропуснах.
Работих ги с шоколадовото тесто на Ванчето... За първи път правя домашна смес, до сега съм работила с моделираща маса. Мисля, че не се справих перфектно, тестото не беше толкова жилаво, колкото ми се искаше, макар, че на хартията се точеше добре (никакъв проблем с полянката). Проблем ми направиха малките детайли - човките на патенцата. Докато чупна от тестото и се опитам да придам форма, то се разтапя в ръцете ми.
Белият шоколад ми глътна много захар, сигурно това ми беше грешката, но тестото заприлича на нещо на 5тата лъжица пудра захар  Crazy Ползвах бял шоколад на Милка, не знам дали това има значение. По-важното е че все пак достигнах консистенция за моделиране.
Пусто нямам фотоапарат, дали мога да снимам с камерата и да кача мъничко клипче, че много ми се иска да се похваля. Знаете ли сайт за качване на клипчета?

Тук е мястото и аз да благодаря за трактата на Ванчето относно шоколадовите теста. Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт