Летни Олимпийски Игри - Пекин 2008 (ІІ)

• 18 769
  • 469
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Голяма роля за успеха на китайците оказват и  1. че играят пред собствена публика и 2. че нямат нужда от аклиматизация.
Мария Гроздева каза, че трудно се аклиматизирала, постоянно й се спало , а на Олимпиадата в Атина, китайките се оплаквали от същото, а тя си била в свои води.

# 106
Ели_ според мене е нужно време, докато спортистите, които се "отглеждат" порастнат. Нормално е държави като САЩ и Русия да са във челните места, както и Китай. Много народ... Mr. Green
За климата и за публиката се съгласявам, мисля че много помагат.  Peace

# 107
Радвам се за Станка. Много ми е симпатична. Даже в работата я наричаме Станка-сладуранка. На следваща Олимпиада ще е със злато.

# 108
4естито ама златото си беше наше....айде моля

# 109
4естито ама златото си беше наше....айде моля

newsm10

# 110
Честит медал на Станка Златева. Много ме беше яд, че не спечели златото. Най-добрата е, но трябва и късмет. Златна си е Златева за нас. Пожелавам и да е олимпийска шампионка в живота, друго ще го вземе другия път. Да е жива и здрава, прослави ни.  smile3501 smile3501 smile3501

# 111
  • MJF
порива на Китай е очакван и обясним.причините са много и няма нищо чудно в успехите им.
не са спечелили всичко .има си и за останалите спортисти.недейте всява психози.погледнете медалите  като брой и няма нищо ново. все пак има спортове където Китай не взе медал а имаше не един състезател в дадена дисциплина.
 сега се раздува ,повтаря и завтаря  техния успех ,
те са домакини-аклиматизация ,... и други предимства от това,
централизирано управление и строг ред,
,,,,,,
подема на тази държава, това  че  някои други " големи" я подценяват и се държат като свръх изненадани ощипани госпожици,  си е пак политика.
в новата история на олимпийските игри , откакто се знае с 8 години напред , че ще си домакин всеки за този период е правил бум в развитието на спорта в държавата си .

свръхчовешко е това което прави Фелпс , Болт, Надал , Федерер ,  отбора на САЩ  по бастетбол ......... и още такива , които се представят много по - добре от общия фон.

# 112
  • София
да се сравнява Фелпс с когото и да е ми се струва меко казано неуместно...той е явление...като Шумахер Heart Eyes

колкото до останалото - просто имаме различни гледни точки.

# 113
  • Разпиляна във въображението
Жалко за Станка Златева, но не бива да подценяваме и китайката все пак - имаше шанс и се възползва

# 114
  • MJF
програмата за утре????????2
цвети к. голяма сладурана  fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed

# 115
програмата за утре????????2
Заповядай:
Днес, на 18 август, в Китай ще стартират следните наши състезатели:
лека атлетика
5 ч. Момчил Караилиев - троен скок (квалификация)
5.26 ч. Десислав Гунев - 200 м (серии)
15.52 ч. Цветелина Кирилова - 400 м с препятствия (полуфинал)
волейбол
5 ч. България - Венецуела
ветроходство
7 ч. Ирина Константинова - клас RS:X - (9-а и 10-а гонка)
кану-каяк
12.20 ч. Деян Христов и Аднан Алиев - двуместно кану (серии, 1000 м)
спортна гимнастика
13 ч. Йордан Йовчев - халки (финал)
Също утре в България се прибира олимпийската шампионка по гребане Румяна Нейкова. Полетът е в 21,55 ч с полет от Москва.

# 116
честито сребро на Станка!  Hug дано се успокои и да осъзнае колко високо се качи нашето момиче! да загубиш на финал на олимпиада от представителка на домакините - и в най-силните спортни нации го приенат за голям успех. едно голямо Браво за нея  Hug

хайде и волейболистите да се стегнат днес! чакам Пламен Константинов на терена  dance

а Данчо Йовчев каквото и да направи, в моите очи отдавна е и световен, и олимпийски, и какъвто е възможно шампион! златно момче на България  Hug толкова се е доказал, че никакво домакинство и съдийство няма да ми променят мнението. и 20-ти да завърши, за мен е на върха. желая му късмет и да е доволен от себе си накрая, това е най-важното   bouquet

# 117
  • София
Пламен Константинов е на терена! newsm44 Много им стискам палци... Венецуелците поведоха сериозно, нашите успяха да наваксат, хайде сега и да обърнат!

# 118
Победа за нашите!
Добре, че станах толкова рано, че бяха загубили първия гейм Simple Smile

# 119
честита победа и класиране на четвърт финала   bouquet стискам палци за добър жребий, за Пламен - да се успокои, за отбора - да се съберат и с общи усилия да пооправят атмосферата  Hug

а най-много стискам на Данчо Лазаров - все "хубави" работи да му се случват  Mr. Green

гледам лека атлетика, но нашите никакви ги няма в бягането. не съм видяла още състезателя на троен скок, или аз съм го пропуснала  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт