Летни Олимпийски Игри - Пекин 2008 (ІІ)

• 18 752
  • 469
  •   1
Отговори
# 90

А днес в 7 дни спорт пак пише за китайците.....Че взимат явно все още незабранени лекарства, които за сега не се хващат и ....бият всичко живо.....Това е и обяснението за мен за Станка.....Просто Станка се бореше срещу китайка+аптека.......

Аз чух, че китайците използват не медикаменти, а стволови клетки.  Shocked Имали някаква разработена програма - това няма как да бъде хванато или доказано... Не знам какво взимат, но и на мен са ми много подозрителни как една такава крехка и фина раса мачка във всякакви спортове, дори такива като вдигане на тежести и борба.. Дори вездесъщите американци са силни в едни спортове и никъде ги няма в други, а тия мачкат всичко наред.. Много съмнително  Thinking

Ето, намерих нещо по темата:

Цитат
Разкриха афера с генен допинг в Пекин

Репортаж на германската телевизия АRD "Олимпиада в империята на лечебните средства" за незаконната терапия с генен допинг шокира антидопинговите експерти. "Никога не съм си представял подобно нещо", заяви след излъчване на материала Марио Тевис, шеф на центъра за превантивно изследване на допинга в спортния университет в Кьолн.

Продукцията на Хайо Зепелт и Йо Гол показа, че генният допинг е напълно възможен в Китай - страната-домакин на Летните олимпийски игри. В една от местните болници лекари предложиха на репортер, представящ се за треньор по плуване, терапия със стволови клетки за повишаване на спортните постижения. Това лечение или "обработка" струва 24 000 долара. Офертата е била записана със скрита камера. Единият от лекарите разкрива цялата процедура. "Трае 2 седмици. Препоръчвам 4 интравенозни инжекции - 40 милиона стволови клетки, а може би двойно повече, тъй като колкото повече, толкова по-добре", заявява лекарят. По-нататък въпросният медик обяснява, че този метод не е тестван сред спортисти, но е сигурен. "Нищо няма да се случи или по-точно нищо няма да му стане на човека", пояснява лекарят. Не на това мнение обаче са експерти. "Всичко това е свързано с огромни рискове за здравето. И това е шокиращото. Просто съм изключително изненадан от видяното в този материал. Наистина това отива далеч зад моите най-големи страхове", заяви експертът по генен допинг Патрик Дийл.

Генералният директор на Световната антидопингова агенция (УАДА) Дейвид Хауман изрази своето отвращение и погнуса от подобните възможни практики в Китай - домакин на Игрите от 8 до 24 август. "Обзема ме ужас от видяното. Шокиращото в случая е, че медици показват липса на всякаква етика и са готови да експериментират с хора заради пари. Ужасно е, че това може би се практикува в страната, в която след две седмици ще започнат Олимпийските игри", каза Хауман.

Източник: ТопСпорт
[/b]

Вие какво мислите?
Аз мисля също ,че вземат нещо.Не е възможно,не е човешко!Всички спортисти са тренирали,спазвали са определен режим,но пък тия китайците да не са извънземни !Как ги постигат тия успехи не е ясно...за мен!И то в почти всички спортове.

# 91
Може и да сте прави, а може и не. Замислете се с какъв човешки ресурс разполага Китай.

# 92
  • София
аз много се радвам на среброто на нашето Златно момиче.
мъчно ми е много, че тя не се радва, но надявам се като си почине и преосмисли да разбере, че от тук, откъдето тръгва, където никой не дава никакви пари за спорта, журналистите са ти врагове, а не приятели и само повтарят че за "прехвалени ягоди не се ходи с голяма кошница" ТОВА Е ОГРОМЕН УСПЕХ!
срам ме е от тея глупаци, които отразяват спортните ни успехи по света...срам ме е и го разбирам Стоичков защо толкова ги намрази...

шапки долу за Станка!

# 93
  • MJF
 newsm20 на Златева
 newsm20 на ямайските спринтьорки. Joy как затрудниха техниката с тези равни резултати.

# 94
Може и да сте прави, а може и не. Замислете се с какъв човешки ресурс разполага Китай.

Както разбрахте - любимия ми 7 дни спорт - статиите, които ви преразказвам са препечатани от западни и американски вестници и списания. Това става към последните страници на вестника. Та там мисля,че бе руснак  казва - Китай прави страхотна детска подборка. Такава детско-юношеска школа няма никъде по света и аз не съм видял такава работа с младите въобще. Взимали ги като малки, обучавали ги в пансиони, където режима бил затворнически, втълпявали им,че трябва само и единствено да бъдат първи и да не знаят вкуса на загубата. И китайците като трудолюбива нация и много, много изпълнителна - се подготвяла повече от старателно! Та и с това обесняват успеха.

Но както казаха и днес от Гонг.....Не ни е яд,че китайката победи...Защото среброто също си има своята стойност, напрежението си каза думата. Но.....защо тази китайка никога не е била проверявана, а нашето момиче са го скъсали от допинг-проверки. Защо за едни има изследвания нон-стоп, а други са закриляни? Та от тук идва една горчивина от чистотата на победата на китайката.......

Иначе Томи Русев каза - свалям шапка за думите на Станка за думите и - Съжалявам,че разочеровах много хора. От мен се очакваше злато, а аз не оправдах очакванията. И той попита - Кога български политик ще ги каже тези думи? За тези думи се изисква изключително много морал и достойнство. И каза,че все пак имало журналисти, които са успокоявали Станка,че не е лошо представянето и на Олимпиадата.......

Даааааа, на 100м. жени бе невероятно......А и на тройния скок.....Все още продължават финалите.....

# 95
  • София
В дадената статия не пише как точно действа новият метод, пише че е "за повишаване на спортните постижения" . Има спортове които не изискват сила, а концентрация, гъвкавост, прецизност и т.н. Не е възможно да е мултифункционален допинг  Wink

Сигурно има някакви вещества с които си помагат китайците, а и не само те. И на Фелпс ли са му слагали такива инжекции, както и на останалите плувци, подобрили световният рекорд с близо 5 сек.?  Странна работа... Thinking 

Айде нов шампион в спортната гимнастика, естествено китаец  Laughing

# 96
  • София
Айде нов шампион в спортната гимнастика, естествено китаец  Laughing

Sick
както винаги досега е бил най-много 6ти човека, сега как хубаво ще го наместят с медалче...а тази коментаторката какво се прави на учудена, че досега имало сигурни 3 фаворита, които обаче изглежда няма да са сред медалите...ми много ясно, нали трябва да дадат на китаеца...

отвратителна история...трудно ми е да повярвам, че след 4 години и англичаните ще се извратят толкова да бълват такива звезди-еднодневки заради Олимпиадата в Лондон, ама знае ли човек...

# 97
Мама Цоцоланка, аз си мисля, че точно оттам идва и силата на Китай. Влагат се много средства и усърдие в спорта. За разлика от България, където спортистите съществуват ВЪПРЕКИ условията, в които тренират.
Коментаторката просто ме застреля и мене. На земята, японеца като стана четвърти и тя - Е кво сега, стига му един медал от незнамкакво си.  Joy

# 98
  • MJF
не се  newsm61 , че става и по-горещо  Wink.
спортта е част от съвременния живот а той е политика.докато се търпи-" в къщи и стените помагат" и докато не се въведат общовалидни правила за правата на федерациите и спортистите ще я има тази голяма роля на политиката. толкова делегати, членове на МОК...... а с това излъчване, напоследък едва ли не и от личните пространства на спортистите, зрителите повсеместно виждат неравенството между спортистите в зависимост от държавата им. и какво от това. се ля ви.

днес приключихме но утре много важен ден в 13 часа ....

# 99
  • София
имам чувството, че нашите коментатори са китайци...само, когато говорят за дръпнатите има вълнение и възхищение в гласовете им newsm78

п.п. а и в Пекин са отишли толкова журналисти от БНТ като за глава от населението за целия китайски народ...няма ли някаква пропорционалност там - примерно на нашите 10 български спортиста по половин журналист и тва е ...

# 100
"Тия дръпнатите" са първо хора и второ се справят много добре. Нормално е ценител да им се възхищава. Изказването ти е много грубо.

# 101
  • MJF
 Joy Joy Joy hahaha не се излагайте. че помислете с какви фамилии са.там са няколко клана както и в цялата телевизия.сладка работа туй.как да им вярваш колко им е тежка работата.
по- големи пророци от тези коментатори няма.включват директното излъчване и се започва какви са шансовете на нашите. Tired Sad с един невярващ глас.дупедавцииииииииии.не са от сега. но най ми е смешно как от една добра идея са съсипали вечерния обзор , а толко интересно може да се направи при толкова голям антураж, колкото са там. Ако не им дават пари се чудя на спортистите ,които им гостуват там.

мразя обобщаването. навсякъде има некъдърни връзкари. затова да кажа , че днес коментатора на евроспорт коментирайки щафетата при плувците нарече японците джапанки..... медал за джапанките.не знам кой е но аз  Shocked

bouquet  bouquet за снимката на първа страница. jump утре още fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed

Последна редакция: нд, 17 авг 2008, 19:31 от 6o6ul40

# 102
  • София
"Тия дръпнатите" са първо хора и второ се справят много добре. Нормално е ценител да им се възхищава. Изказването ти е много грубо.

ми за да не употребя два пъти думата китаец трябваше да намеря синоним.
аз не претендирам да съм ценител Mr. Green а ти?

п.п. те и гърците са хора, ама на миналото Олимпийско това изобщо не ме вълнуваше, когато прецакаха Йовчев. тук наблюдавам същото, добре, че плуването например не зависи от съдии, та там няма кьорав (това е метафора Laughing) китаец Mr. Green

# 103
Да ви кажа и аз се чудех как така тези китайци побеждават във всичко и даже си мислех, че направо са си направили олипиада само за себе си... Гледах класирането по медали от предната олимпиада в Гърция и там са 3ти след САЩ и Русия http://sports.yahoo.com/olympics/athens2004/medals- значи ако е важен принципа, че имат много добър подбор и отделят много пари за спорта, защо товага в Гърция не са мачкали така наред във всички спортове. Слушах и един коментатор по евроспорт, който обясняваше, че нашите ги преследват за допинг постоянно дори не по време на първенства. Докато други изявени спортисти им вземат проби само по време на първенството - което им дава възможност да си вземат допинг, който да се изчиства до състезанията. Така, че за съжеление изобщо не се съзтезаваме при равни условия с другите... Браво на нашите и стискаме палци на останалите. Волейболния мач с Италия утре ли е ?

# 104
  • София
Ели, волейболният мач утре е с Венецуела, а вчера паднахме от Италия с 3:0

Общи условия

Активация на акаунт