Логически задачки за забавление

• 65 108
  • 679
  •   1
Отговори
# 120
  • Варна
Вълчо, ученото си е учено!  smile3501

# 121
Не е запалвал плевнята, нито пък е било кон.Айде няма да ви мъча и ще ви кажа.Човекът се е самоубил с леден блок.Качил се на него, сложил си примката и изчакал леда да се стопи и така се самоубил, затова не намерили нищо около него, защото леда се е стопил.

# 122
Защо уличните канали се правят кръгли?

# 123
Ходят си двама археолози през пустинята и попадат в една пещера. В тази пещера намират 2 голи трупа на мъж и жена, легнали по гръб. Поради специфични условия в пещерата и двете тела били перфектно запазени - с плътта, с всичко.
Единият учен казал:
- Това са Адам и Ева.
Другият веднага се съгласил с него.

По какво са познали, че това са те?

# 124
имаш предвид шахтите или каналите?
щото мога да го обясня "по-научно му" - това е сечението с най-малък коефициент на съпротивление така да се каже

# 125
Това за Адам и Ева го знам, познали са ги по пъповете/че нямали такива/, но ми чудно как при скелет ще разберат дали има или няма пъп.Вижте жена или мъж може да се познае, но това едва ли. Thinking Naughty

# 126
Аха, те били съхранени, упс.

# 127
Така е! По пъповете. newsm10

# 128
имаш предвид шахтите или каналите?
щото мога да го обясня "по-научно му" - това е сечението с най-малък коефициент на съпротивление така да се каже

Шахтите де!  Grinning

# 129
  • Варна
Идеята на Вълчо за коня ми звучи много по-разумно от идеята за леден блок. Кой и в какво може да сътвори леден блок, че и да го пренесе до плевнята? Че и да няма поне голяма локва вода на пода?  Naughty

# 130
За шахтите мисля:
Ако някой пиян се прибира и падне върху шахта, да не си помисли, че е стигнал до тяхната врата и да влезе... smile3532

# 131
Колко завоя има в България?

# 132
  • Варна
 Laughing два - ляв и десен!

# 133
Ето ви още една:
Баща и син пътували с лека кола. Катастрофирали, при което бащата загинал на място, а синът в много тежко състояние бил закаран в болницата. Влязал хирургът и казал:
"Но това е моят син!!"
какъв е хирургът на детето?(

на една маса стоят две майки и две дъщери. Колко човека стоят на масата?

Преди няколко дни ми казаха една логическа задачка.... Задачатае следната:
В едно село всяка година се провежда състезание с коне. И естествено който пръв стигне до финала печели. Тази година обаче им омръзнало и решили да променят правилата, затова наградата печели този, който втори стигне до финала. И така състезателите се наредили... дали начало на състезанието, обаче никой не тръгва. Така минали час, два, три.... По едно време дошъл един старец, свалил състезателите от конете, събрал ги, казал им нещо и още преди да довърши всички се яхнали на конете и хукнали към финала. Въпроса е: Какво им е казал старецът?

# 134
Колко лъжици трябва да се поставят на масата,на която седят майка,баща и всичките им деца:3 момчета,които имат по-една сестра,така,че за всеки да има лъжица?

Общи условия

Активация на акаунт