Логически задачки за забавление

• 66 138
  • 679
  •   1
Отговори
# 75
За първото сте прави, а за второто ще си подскажа малко, че е игра на думи, прочетете пак и помислете.

# 76
Баща поръчал на дъщеря си да купи някой неща и й обяснил, че парите са оставени в плик на масата. Дъщерята погледнала набързо плика, видяла написаното число 89 върху него, взела парите, без да ги брои и отишла в магазина. Там направила покупки за 70лв., но като започнала да плаща , се оказало не само, че не й остават 19лв., но не й достигат 2 лв.
Когатосе върнала вкъщи, дъщерята попитала баща си дали не е сгрешил при броенето на парите и обяснила какво се случило в магазина. Бащата , след като я изслушал, помислил малко и казал, че той вярно е преброил парите, а тя  греши.
Каква е грешката на дъщерята?

Ето и следващата гатанка :

Едно дете се изгубило в гората, но след няколко дни забравило кой ден от седмицата е. Срещнало случайно вълка и лисицата и решило да ги попита кой ден е.

Вълкът не му дал отговор на въпроса но му казал:
-Аз лъжа в понеделник, вторник и сряда, а в останалите дни казвам истината. Освен това вчера лъгах.

Лисицата също не дала отговор но казала:
-Аз лъжа в четвъртак, петък и събота, а в останалите дни от седмицата казвам истината, и аз също лъгах вчера.

Кой ден е

# 77
  • София
Баща поръчал на дъщеря си да купи някой неща и й обяснил, че парите са оставени в плик на масата. Дъщерята погледнала набързо плика, видяла написаното число 89 върху него, взела парите, без да ги брои и отишла в магазина. Там направила покупки за 70лв., но като започнала да плаща , се оказало не само, че не й остават 19лв., но не й достигат 2 лв.
Когатосе върнала вкъщи, дъщерята попитала баща си дали не е сгрешил при броенето на парите и обяснила какво се случило в магазина. Бащата , след като я изслушал, помислил малко и казал, че той вярно е преброил парите, а тя  греши.
Каква е грешката на дъщерята?

Ето и следващата гатанка :

Едно дете се изгубило в гората, но след няколко дни забравило кой ден от седмицата е. Срещнало случайно вълка и лисицата и решило да ги попита кой ден е.

-Аз лъжа в понеделник, вторник и сряда, а в останалите дни казвам истината. Освен това вчера лъгах.

-Аз лъжа в четвъртак, петък и събота, а в останалите дни от седмицата казвам истината, и аз също лъгах вчера.

Кой ден е

За първата- бащата е написал 68, а тя е прочела наобратно.  newsm78

# 78
На една хубава,зелена поляна пасат 100 крави. 50 от тях са си полегнали(направо си лежат),а другите 50...са прави... Въпросът ми е,кои са мъжките и кои женските (правите или легналите)?

Да, така е-дъщерята го е прочела на обратно.

# 79
Имало едно крушово дърво, на което имало круши. Един човек се качил,но нито ял, нито брулил, нито късал круши. Когато слезнал, на дървото нямало круши. ЗАЩО?

# 80
Един хубав летен ден Червената Шапчица отивала на гости при баба си. Носила 3 (три) ябълки . Стигнала до стар мост, на който имало табела :
Внимание!
Издържа до 100 кг.

Червената Шапчица си направила проста сметка:
Аз = 99кг (тя била малко надебеляла) Simple Smile
3 ябълки =3 х 500гр = 1 500гр
Общо: 100.5кг.
Червената Шапчица се натъжила, че няма да може да премине и седнала да реве. Но докато седяла се сетила как ще отиде при баба си и успешно преминала моста.
Ето и някои допълнителни условия:

1. не може да хвърли ябълките до другата страна защото моста е прекалено дълъг.
2. трябва да мине само веднъж по него.

Как Червената Шапчица е преминала моста с трите ябълки без да го срути ?

# 81
Ето още една -

В долината на една планина е намерен труп на мъж. Експертизата показала че той е умрял преди няколко месеца. Близо до трупа бил намерен пистолет. Установило се че изстрел с този пистолет е причинило смъртта на човека, но не се касае за убийство или за самоубийство ! Всъщност в тялото на мъжа няма куршуми, не са открити и рани.

Как е настъпила смъртта!

# 82
  • София
Един хубав летен ден Червената Шапчица отивала на гости при баба си. Носила 3 (три) ябълки . Стигнала до стар мост, на който имало табела :
Внимание!
Издържа до 100 кг.

Червената Шапчица си направила проста сметка:
Аз = 99кг (тя била малко надебеляла) Simple Smile
3 ябълки =3 х 500гр = 1 500гр
Общо: 100.5кг.
Червената Шапчица се натъжила, че няма да може да премине и седнала да реве. Но докато седяла се сетила как ще отиде при баба си и успешно преминала моста.
Ето и някои допълнителни условия:

1. не може да хвърли ябълките до другата страна защото моста е прекалено дълъг.
2. трябва да мине само веднъж по него.

Как Червената Шапчица е преминала моста с трите ябълки без да го срути ?

Чревената шапчица можела ли е да жонглира?  Laughing

# 83

Кой ден е

Четвъртък е - лисицата лъже, че е лъгала в вчера /сряда/. Вълкът казва истината.

# 84
Правилно-четвъртък е.

Един пътнически кораб пътувал в открито море.
Било ясно и спокойно време и всички излезнали на палубата да си пекат лицата. 
След известно време на хоризонта се появила една светлина, която ту угасвала,
ту загасвала. Кой ще види пръв светлината от кораба?

# 85
Не можела, ами просто Ч.Ш.така е минала моста.Браво

# 86
Това с бирата е много просто, не може ли някой да се сети

# 87
За червената шапчица не разбрах има ли вече отговор. Моя е, че е оставила едната ябълка и е тръгнала без нея.

# 88
Ето още една -

В долината на една планина е намерен труп на мъж. Експертизата показала че той е умрял преди няколко месеца. Близо до трупа бил намерен пистолет. Установило се че изстрел с този пистолет е причинило смъртта на човека, но не се касае за убийство или за самоубийство ! Всъщност в тялото на мъжа няма куршуми, не са открити и рани.

Как е настъпила смъртта!

може би инфаркт

# 89
На една хубава,зелена поляна пасат 100 крави. 50 от тях са си полегнали(направо си лежат),а другите 50...са прави... Въпросът ми е,кои са мъжките и кои женските (правите или легналите)?
всичките са женски /нали са крави все пак Wink/

Общи условия

Активация на акаунт