За колко време децата ви се отказаха от бибата?

• 2 426
  • 46
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Дияна забрави за залъгалката за около седмица. Но си мрънкаше.

# 31
  • София
Към момента дъщеря ми е на 1 година и 7 месеца и ползва бибата само при заспиване. Денем не я иска и сама ми я дава, щом се събуди. Реално я ползва в минутите, докато заспи и толкова. До сега не съм правила опит да я отказвам и предвид факта, че тръгва на ясла, смятам да не я тормозя и с тази раздяла. Смятам, че или там ще я откажат, като не й я дават, или просто ще дойде моментът, в който ще заспи без нея. Предвид факта, че не е зависима от нея, а е по-скоро остатък от бебешките навици, които я успокояват и й помагат да се отпусне и да заспи, не се притеснявам и не смятам да предприемам крути и насилствени мерки за отказване от средството. Peace

# 32
Махнах я от раз,дъщеря ми беше на година и половина.Бях подготвена психически,че ще будуваме няколко нощи.След седмица,биберона беше забравен.

# 33
Махнах бибата от раз,когато малкият беше на 11 месеца.Изобщо не я потърси повече.Не бях изхвърлила биберона и след месец му го дадох за да видя какво ще направи с него.Повъртя го из ръцете си,близна го,повдигна му се и го захвърли.До там бяхме с биберона  Whistling

# 34
Махнахме я от раз на около 11 месеца.Не си я търси въобще.
Имам съседка която си изпати много с бибиата, синът и беше на почти 3 години когато се отказа.В крайна сметка го излъга,че сме я взели за малкото кученце което тъкмо си бяхме взели и то я нахапало.Така за около 2-3 дни той се примири,но мен не ме харесваше много за около 10-ина дни.

# 35
  • Станимака
 И дъщеря ми я търсеше само като заспиваше....докато не тръгна на ясла, там така се пристрасти към нея, че сега просто не зная как ще я отуча. Лелите и я даваха, само и само да не плаче, и така от сутринта до след обяд е в устата и, колкото и забележки съм направила, коментара е един и същ- Как да не и я даваме, като си я търси и плаче за нея. Close
 Сега по време на отпуската, реших да я откажа, отрязах върха на едната, а другите ги скрих, изобщо не пожела да я смуче, след обяд заспа без нея и реших, че ще стане лесно, но вечерта то беше рев и чудо #Crazy и се принудих да и я дам baby_neutral
Така, че може би не им е дошло времето на децата да се откажат от това тяхно удоволствие Rolling Eyes

# 36
 Нашият бебо беше на около 10-тина месеца, когато спря да я търси. Дори когато го приспивах с биба, той сам си я махаше от устата и я хвърляше. Вече близо месец е без биберон. Оставила съм старата биба в коша с играчките и когато случайно я забележи се заиграва с нея по много интересен начин. Гледа я като невкусно ядене Laughing

# 37
  • Стара Загора
Биберона на синът ми го махнах когато стана на 8 месеца и се разболя-беше много хремав и като смучеше бибата не можеше да диша.Махнах го от раз и нямаше никакъв проблем.Дъщеря ми въобще не пожела биба

# 38
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Като навърши 1г. реших, че е важно вече да я махнем. Около седмица ни бе много трудно. Денем засхиваше само в количката смед 30мин разходки. Лошото бе, че периода беше с ужасни мъгли, но ние пак вън, а нощно време се люляхме в леглото. Успех и след 4дни мъки не прекъсвай, според мен почти сте се преборили!

# 39
  • Sofia
Аз пък не разбирам защо трябва да се маха насилствено биберонът- дъщеря ми от раждането си го използваше единствено и само за заспиване- тоест по няколко минути следобяд и вечер.
Отказа се сама и напълно безболезнено преди едим месец- на 2 години и 10 месеца, което за пореден път ме убеди, че нещата стават много по-лесно и без стрес, когато детето само стане готово- това се отнася и за започването на пиене от чаша, за махането на памперса, като при всяко дете, разбира се, възрастта, на която е готово е индивидуална.

# 40
Аз пък не разбирам защо трябва да се маха насилствено биберонът- дъщеря ми от раждането си го използваше единствено и само за заспиване- тоест по няколко минути следобяд и вечер.
Отказа се сама и напълно безболезнено преди едим месец- на 2 години и 10 месеца, което за пореден път ме убеди, че нещата стават много по-лесно и без стрес, когато детето само стане готово- това се отнася и за започването на пиене от чаша, за махането на памперса, като при всяко дете, разбира се, възрастта, на която е готово е индивидуална.

Дано е така, с памперса нямахме проблем, ама с тая биба вече съм загубила надежда... и аз съм против отучването, но все пак вече е на 2 г. и 7 месеца, дано наистина сам се откаже, аз нямам нерви, не мога да не спя, а и с бибата трудно заспива, без нея въобще.

# 41
Никога не е искал биберон. Постоянно го изплюваше, когато се опитвах да му го дам, за да не плаче.

Peace  Е, има-няма месец я ползвахме

# 42
И моят син в момента я ползва, като заместител на гърдата ми, че иначе ако остане на него, по цяяял ден ще суче  ooooh!
Но се надявам скоро-скоро сам да почне да плюе биберона, като си посъздаде малко някакъв режим на ядене...Дано!

# 43
  • Испания и Стара Загора
Точно за 1 ден свикна без нея.Когато беше на 1г6м я скрих и повече не му я дадох.Първата вечер заспа малко по-трудно,но на следващия ден дори не я търсеше. Peace

# 44
  • София - Младост 1А
Махнахме я отведнъж. Малко късничко, но стана лесно. Скрих му двете биби и му казах че котето с което спи ги е изяло. Нямаше никакъв проблем. Дори и сега понякога се сеща и си говори сам... "къде са ми бибите"... "ааа мацито ги е изпапкало".

Общи условия

Активация на акаунт