за браковете от един пол

• 12 997
  • 368
  •   1
Отговори
# 240
hahaha За втори път

# 241
  • Costa Rica
Не ми е ясно, какво пишеш,но да никой не е застрахован. И твоето и моето и децата на 30% от хората във форума. И какво, от сега да взема да търся лек? Сигурно е си обичаш по-малко детето, ако е гей?

Това искам да кажа. Ако от малко му обясняваш, че това е ненормално, неморално...и то  в един момент осъзнае, че е такова.
Еми тогава следва невроза, депресия, опити за самоубийство...и хайде при кака ти Файза да му оправя объркания мозък.
Край...за трети път...засега hahaha

# 242
При тебе ли  ooooh!
Ама действително, разберете, не може от страх, да не би и моето да стане такова, да му кажа, че всички тия неща са нормални като гей- бракове, наркомания, клептомания и т.н. и т.н. Нормално е, че което аз не приемам, ще го кажа на детето си...

# 243
Тебе верно сапуна ти е болна тема...само тва ли разбра от всичко изписано?

viliko,
с това не бива да се подиграваш! Темата наистина е сериозна и въобще не е смешно.

Но  fayza, не знам къде точно в моите изказвания например виждаш фундаментализъм? Ти си тази, която напада, аз не искам да спорим. Изказвам категорично своето мнение, основано както на Библията, така и на примерите от живота. Няма да го променя, защото не искам децата ми да живеят в такъв свят. Колкото и  да се рекламират различните вариации на сексуална ориентация - по филми, реклами, паради, няма да променят мнението ми, че семейството е свято и се състои от мъж и жена (и за тези, които обичат да се захващат за сламката - да, има и самотни родители, и разведени, разделени семейства, но те са такива по стечение на неприятни обстоятелства). Хората, с хомонаклонности имат нужда от помощ, те също си имат своите причини за да станат такива - психически, социални, генетични може би.
Няма да им помогнем, като се съгласим с тях и ги поощряваме, или пък като се подиграваме или отхвърляме. Така още повече задълбочаваме проблема.
Но нека да предпазим поне децата, до колкото е възможно. Става въпрос за деца - невинни деца, които ще са принудени да живеят в такива "семейства", ако този закон се приеме. Те може би няма да станат хомосексуалисти, но след едно такова възпитание, един такъв силен пример, защо пък да не пробват! Доказано е, че семейната среда оказва огромно влияние върху формирането на личността.

За това съм против!

# 244
Еми сериозна е темата, ама тя не е за сапуна, не може от толкова страници тя за това да се захваща! Както и не може да ме наричат мен например нетолерантна и скрита лесбийка и какво ли още не, защото имам мнение по зададената тема!
Аз от началото натъртвам, че съм против семейства и деца от хомо двойки, не съм тръгнала да плюя в очите на гейовете! Пет пъти повтарях, ама на, така е, като се запомня само една дума...

# 245
За мен  важното е хората да са щастливи, без значение дали са от един пол или не. Винаги съм се стремяла да казвам на сина ми как стоят нещата в прав текст независимо за какво е ставало въпрос. Сега съм горда майка на доста добре възпитано дете. И дали един ден ще ми доведе мъж или жена за снаха важното за мен е да бъде щастлив.
Не бих искала да се поставям на мястото на деца които трябва да се крият от родителите си, защото знаят че няма да срещнат нито подкрепа нито разбиране.
 А ако ви се роди дете с генетично обаркан пол, в смисал в тяло на момче а с женски маниери или обратното, как ще постапите тогава, ще се откажете от детето или ще го криете в къщи да не би хората  да разберат?

# 246
  • out of space
Ама как може да се сравнява хомосексуализма със наркоманията и клептоманията?  Shocked Shocked Shocked

# 247
  • Costa Rica
Ама как може да се сравнява хомосексуализма със наркоманията и клептоманията?  Shocked Shocked Shocked
И аз това се чудя. Явно може. newsm78
МамаГалка, искам да ти благодаря за културния и добронамерен тон (за разлика от някои, да не споменаваме имена). Всеки има право на мнение. Проблемът, обаче възниква от объркването на религиозно и светско. Живеем в светска държава, със светски закони (колко са добри не е обект на коментар). Мисълта ми е, че при тези обстоятелства не можем да решаваме, кое е правилно въз основа на това, какво пише в Библията/Корана/Тората. Нямаме това право. И аз си имам своите вярвания, но:
1. Не ги правя достояние на целия форум.
2. Не настоявам някой друг, който не ги приема, да живее по тях.
Единственото, за което настоявам е толерантност към различните. Иначе сме на една ръка разстояние от сапуна.(Е, да, болна тема ми е, едно от малките неща към което проявявам абсолютна нетолерантност).

# 248

Може. Защото някой от идеите се подхвърлят уж случайно, като тази със сапуна, а после се приписват на тези, които са против тези бракове. Примера е с това, което бях писал за педофилията и шизофренията. Споменавам го за едно, а впоследствие "излиза", че съм ги сложил под един знаменател с хомосексуализма. Под един за "генетичната" предпоставка, която е със съмнителен произход и не е приета от голяма част от специалистите. А беше подхвърлена не от мен, а от защитниците на такива бракове. Не съм казал никъде, че хомосексуалистите са педофили или шизофреници. Но думите ми бяха тълкувани така дори след като обясних какво съм имал предвид.

Аз, не става въпрос за Библията. тя е намесена сравнително късно в темата. Вече писах, че конституцията на България определя семейството като двуполово, с равното участие на мъж и жена в него, а тя е актуална и в 21 век. Страната ни е светска, но конституционна. Смятам, че това не е отживелица и си има своите  и политически причини и всяко бутане на тази част от конституцията е опасно, не само за мен и теб, но и за политическата независимост на страната, която няма потенциала на много други европейски страни.

# 249
Първо, на "проповедниците" да напомня, че си има тема за това дали вярвате в господ и в малки зелени човечета, така че там е по-подходящо да си шепнете какво ви казва библията.

Второ, на роробобо, да припомя, че законовото положение на гейовете не се определя от конституцията (там всички са равни, така или иначе), а от общите закони. И че тази тема е- кой къде го бърка, ако гей-хора имат право  да имат законно-уреден съюз. Например, ако Х. и У. за от един пол, от 20 години живеят заедно, имат обща къща и банкова сметка, и утре Х. най-неочаквано го блъсне трамвай, кой трябва да го наследи:

(а) У.
(б) родителите му, който членуват в същия кръжок като вилико и да кажем са се отказали от него, или
(в) държавата.

Аз викам (а), вие викате "ууу".

# 250
Ако ще си говорим с 1 и 2:
1)Извинявай, ама вече обясних за Библията, че нямам намерение да пиша какво казва тя. От сигурно 10 поста тук само в един или два съм споменал Библията и не съм бил инициатор да се намесва тя, а уточних, само уточних неточност.
2)Бракът в България се урежда на база на конституцията :
Чл. 46.
(1) Бракът е доброволен съюз между мъж и жена. Законен е само гражданският брак.
(2) Съпрузите имат равни права и задължения в брака и семейството.
(3) Формата на брака, условията и редът за неговото сключване и прекратяване, личните и имуществените отношения между съпрузите се уреждат със закон.
3) Не драматизирай въпросът за наследяването, защото той наистина може да бъде уреден и е много по-важно уреждането му да става със завещания, тъй като тогава, ще е решен проблема не само на обратните, а на много по-голяма част от българските граждани.
Освен това, по моя преценка "разводите" при подобни двойки, са не по-редки от тези на хетеросексуалните и те имат опит как да си "делят" имуществото
 и
4)(но не на последно място)Сигурно на 60-70 % от тези дето са мятали крачоли на гей парада и на ум не им е дохождало да се притесняват кой ще ги наследи, ако ги блъсне трамвай. Останалите 30-40 може и да са се сетили някога за това, но едва ли това е основният им мотив да искат подобни промени. Така, че не се опитвай да решаваш проблемите на другите, освен ако ...
в което се съмнявам.
(Държа да уточня и това, за да не бъда цитиран неправомерно, че не бих се радвал, ако някой обратен е блъснат от трамвай)

Последна редакция: пт, 22 авг 2008, 00:47 от rorobobo

# 251
Бракът, в случая, е двигател на по-голяма дискусия-какво движи разбирането на хората кои са гей-хората, защо секс-дискриминицията е неприемлива, защо изключването на хората е неприемливо, на дискусия за разделението между църквата и държавата, и на размисли дали трябва да има ограничения на ролите на базата на секс, и в крайна сметка, дали мъжете и жените трябва да са равни.

# 252
Бракът, в случая, е двигател на по-голяма дискусия-какво движи разбирането на хората кои са гей-хората, защо секс-дискриминицията е неприемлива, защо изключването на хората е неприемливо, на дискусия за разделението между църквата и държавата, и на размисли дали трябва да има ограничения на ролите на базата на секс, и в крайна сметка, дали мъжете и жените трябва да са равни.

Извини ме, но ми се струва, че или на мен много ми се спи или на теб, а може и на двамата. Нека оставим "световните" проблеми за "утрото" дето било по-мъдро.
Без да уточняваме обаче дали е утрото на следващият ден или на някой друг - "по-мъдър" ден.

# 253
Няма такова нещо да не обяснявам на децата си кое е правилно и кое не, а те да си решат. Именно родителите са тези, които възпитават, насочват, поставят накакви граници (едни по-широки, други по-тесни). Както държавата си има правила, така и семейството си има такива. Семейството е оттоворно за възпитанието на децата, за формирането им като личности. Семейството е това, което предава някаква традиция или гради нова. Оставяте ли децата си да крадат, за да разберат сами дали е правилно или не? Или да опитат наркотици, за да разберат пак сами? Семейството е това, което предава на децата ценностната система. И част от тази ценностна система е уважението към другия човек. Независимо от това дали е гей или не. Уважението към гея обаче не трябва да се бърка с одобряването или отхвърлянето на хомовръзките.
Моето мнение е, че целта на легализирането на хомовръзките и правото им на осиновяване е разбиване на традиционното семейство и неговата роля в обществото, както и разбиване на основната ценностна система. Размиване на понятието семейство, размиване на понятието държава, нация, национална идентичност - все от един порядък, все брънки от световния глобалистичен процес. А превръщането на ненормалното и неморалното в нормално и морално е част от стратегията.
Узаконяването на хомосексуалните връзки за мен е посегателство върху семейството, а с право на осиновяване - кощунствто.

# 254
Моля кажете ,аз съм лесбийка ,мъжа ми педераст .Имаме ли право да сключим брак ?

Общи условия

Активация на акаунт