Раждане във ВМИ- Пловдив

• 106 895
  • 852
  •   1
Отговори
# 60
  • Пловдив
Здравейте,
може ли някой да ми помогне - издирвам една акушерка във ВМИ.
като описание мога да дам това: преди 6 год беше около 40годишна.  Crazy
Стройна, хубава жена с черна коса на черта до раменете.
Доколкото разбрах беше главен акушер, но може да се лъжа.
нищо друго не се сещам(((

# 61
Здравейте,
може ли някой да ми помогне - издирвам една акушерка във ВМИ.
като описание мога да дам това: преди 6 год беше около 40годишна.  Crazy
Стройна, хубава жена с черна коса на черта до раменете.
Доколкото разбрах беше главен акушер, но може да се лъжа.
нищо друго не се сещам(((
По описанието ти разбирам, че става въпрос за главната акушерка Дора Мрянова. Peace

# 62
Цената на ВИП Зала за раждане вече не е 50, а 100лв.

# 63
Цената на ВИП Зала за раждане вече не е 50, а 100лв.
когата лежах  аз беше 10 лв.на ден .колко много са е вдигнали

# 64
Става въпрос за ВИП Зала за раждане, а не ВИП стая в родилно отделение/тоест след като вече си родил/. Във ВИП Залата за раждане си сама/или с мъжа ти/, а не при останалите родилки. Peace

# 65
Става въпрос за ВИП Зала за раждане, а не ВИП стая в родилно отделение/тоест след като вече си родил/. Във ВИП Залата за раждане си сама/или с мъжа ти/, а не при останалите родилки. Peace
да не съм го прочела правилно,но дайе и в ВИП стая пак не си сам ,при мен имаше още едно момиче

# 66
Права си. ВИП стаите са с по-две легла. И едва ли има начин да е различно, каквато е навалица Rolling Eyes

# 67
аз не бих се жърнала да раждам там Sickотношението е под нулата .имаше една акущерка не и помня името,не много  висока ,пална е рисувани вежди,единствено тя ми обърна внимание и ми помогна

# 68
Аз бих родила там след време пак,но само при доктора,който израждаше сина ми Peace
Бях във Вип стая ,но разлика няма голяма,не искам да ми висът разни лепки в стаята и да ми гледат детето,на кого приличало мерси много,но предпочитам да сме три жени в стая,отколкото да виси някакъв тъпак нон стоп в стаята ми #2gunfire

# 69
Здравейте,аз също имам намерение да раждам през декември във ВМИ.Понеже ще бъда с направление по ЗК и секцио по медицински показания, искам да попитам секциото поема ли се изцяло от ЗК и дали в моя случай се заплаща нещо-консумативи, болничен престой и т.н.Вярно ли е, че там правят секциото само с пълна упойка, а не със спинална? newsm78Момичета са ми казвали, че секциото по МП в държавни болници е пълно безплатно, така ли е и във ВМИ?Благодаря предварително за отговорите. Heart Eyes

# 70
 gitadam безплатно е, с пълна упойка Peace

# 71
Ами и аз да си кажа мнението, майчета.  Попаднах във ВМИ на Пещерско шосе по спешност, като най-близка до дома ни болница. Установи се плацента превия, много силно кървене, бях в 6 месец. Веднага, беше през нощта, ме приеха в Патологичното отделение. Там останах около месец и половина и после пак по спешност ме опрерираха секцио и малчо се появи рано-рано. Тъй като нито  раждането, нито болницата, в която стана то, бяха по мой избор смятам, че мнението ми не е пристрастно , а са само факти. Никой не познавах там, а следящият ме лекар не работи в тази болница. Значи отидох в болницата, бременна с първото си дете, в паника, с една бременност, напълно безпроблемна, която изведнъж се оказа застрашаваща не само бебо, но и мен. Полежах доста време там и имах време да се нагледам на всичко  и специалисти, и обстановка. Това, което момичетата са казали е вярно, ако искате да ви обърнат внимание за някои ваши , специално ваши нужди - ами искайте си момичета. Аз ходех и си исках - чисти чаршафи, нова нощница, абе ей такива неща. Не че не ги сменят, мисля веднъж седмично, но аз много кървях и понякога не успявах да се опаковам добре и омазвах света. Ами при толкова много родилки и лежащи бременни , кой да дойде да ми свети специално на мен. Понякога се мръщеха - нямали, но никога не ми отказаха нищо. Имаше и добри лекари, и такива от типа мунчовци. С акушерките и санитарките - същото, някои са все насреща, а други заспиваха при визитациите. Никога, когато съм казала че не чувствам бебето добре, не са ми отказали ехограф или проследяване на тоновете на бебето. На никой не съм плащала нито лев. Както казах и да исках да платя, никой там не познавах. За мен беше важно да запазя бебето си, исках за бебето ми да се грижат компетентно, честно да ви кажа тогава, лежейки вързана за системата часове наред не ми пукаше къде лежа, не ми пукаше какво ще има за закуска или дали акушерката ще ми каже добро утро. Исках бебето само да е живо. Това е за патологичното отделение - за мен са добри, спасиха ме, но ако ви сърби някъде няма да ви почешат, ако не си кажете. Раждането ми беше един хаос, защото както кзах беше по спешност. Пак с никой не успях да се уговоря - не знаех, че тогава ще раждам. В десет ме закараха със стол до ехото долу, видяха, че плацентата едва се държи и в 11 и половина, бях под ножа. В 12 и половина мъжът ми е видял бебо. От там отидох в родилното, бяха ми направили козметичен шев на секциото, без да съм го искала. Сега мога да нося и супер изрязани бански и бикини, никой няма да разбере. В родилното атмосферата е гадна, за мен беше така. Имаше майки, загубили бебета и майки кърмещи, в една стая. Моето впечатление - много болка и мъка, и нормално да е раждането, в смисъл без проблем, всеки гледа да си отиде по-рано.  След операцията - даваха ми болкоуспокояващи само първата нощ непосредствено след операцията. После аз сама си взех. Никой не дойде да ме раздвижи, аз сама се изправих. Може би, ако бях настояла или ако знаех, че някой трябва да ми помогне, щях да поискам. После видях, че момичетата във ВИП стаята отиваха специално акушерки да ги вдигат. В родилното е хаос малко. Бебетата се дават веднага на нормално родилите, а на секциото - на следващия ден. Обяснават как да се кърми и дават адаптирано мляко, ако е нужно дохранване. Непрекъснато влизат хора от персонала - или за бебетат,или за вас. Неонатологичното отделение - компетентни и много заети. Следят се всички показатели на бебетата и им се правят всякакви изследвания. Но и там, както и при останалите две отделения - никой няма достатъчно време да гледа детето ви като свое. Аз присъствах, като нахраниха моето собствено. Просто му повдигнаха телцето, хак биберона и за по-малко от две три минути АМ-то беше в коремчето. После друго бебе и друг биберон. Когато ми го дадоха след седмица-тогава мама имаше време и за милувки и за нежност. През останалото време беше важно да е дишал през нощта и показателите му да се подобряват. Като цяло и за трите отделения - много компетентни, много заети. Не е супер лукс, но пак бих им се доверила.

# 72
Там секцио със спинална не правят ли, т.е. да си в съзнание по време на операцията?

# 73
Аз бих родила там след време пак,но само при доктора,който израждаше сина ми Peace
Бях във Вип стая ,но разлика няма голяма,не искам да ми висът разни лепки в стаята и да ми гледат детето,на кого приличало мерси много,но предпочитам да сме три жени в стая,отколкото да виси някакъв тъпак нон стоп в стаята ми #2gunfire
напълно съм съгласна с теб за стаите.мен ме приместиха последния ден когато почина детето,за да съм сама,аз не съм искала по желание

# 74
Здравейте,аз също имам намерение да раждам през декември във ВМИ.Понеже ще бъда с направление по ЗК и секцио по медицински показания, искам да попитам секциото поема ли се изцяло от ЗК и дали в моя случай се заплаща нещо-консумативи, болничен престой и т.н.Вярно ли е, че там правят секциото само с пълна упойка, а не със спинална? newsm78Момичета са ми казвали, че секциото по МП в държавни болници е пълно безплатно, така ли е и във ВМИ?Благодаря предварително за отговорите. Heart Eyes
[/quote   всичко е безплатно,нищо не се заплаща,нито упоиката ,нито операцията,и леглото не се плаща,освен ако неискаш да си във вип стая

Общи условия

Активация на акаунт