Минава лятото, тръгва си вече. Тъгува за него ПАЗАРДЖИШКОТО човече!(26)

• 15 509
  • 309
  •   1
Отговори
# 135
Момичета утре съм на изпит по кормуване.Стискайте палци Praynig

# 136
Точно така Gwen и на мен този израз не ми харесва.
Вярвах че ще се намери някой който ще препоръча на момичето нещо, просто исках да и помогна.

Ванче прати ми линка на лични, нещо нищо не виждам в скайпа.

# 137
И ние сме при д-р Найденов и мога да кажа че съм много доволна от него Снощи му звънах около10 вечерта че Боби много плачка и той ми каза какво да правя но най-важно е че ме успокои затова съм му благодарна

# 138
Gwen, Мечтание, бихте ли споделили мнението и съветите на д-р Найденов по отношение на фимозата и забелването, както и на късното захранване?
Nadinka83, успех!
Нелке, какво ги правиш тези компютри?!?

# 139
Ива, в "Медикус"ми взеха кръв само,чаках към 3 седмици, на бележката пише,че е правено в София в "Майчин дом" - троен тест  Peace
Gwen, много е щастлив,само в огледалото се гледа и на всички разказва,че не е боляло  Crazy
Сега се готвим психически за ваксината  Mr. Green

# 140
 Cryуф мили мами ето ме и мен и аз сьбрах сили да драсна някой ред ама здраво ми се плаче.Искам да споделя причината за тьжното ми настроение е че много ми се насьбра напоследьк това да си донор никак не е лесно.Всички манипулации са за мен а те включват пиене на хормонални таблетки след което преминах на инжекции които станаха толкова много и то от 22.08 та до днес и незнам още колко бият ми по 2 сутрин в корема и по 2 вечер и една в рьката ама тази в рьката боли страшно освен това вече цяла седмица сам на софия пьтувам всеки ден и сега всеки ден ми правят преглед и ми вземат крьв  в лабораторията та доста ми се насьбра и как няма да ми се плаче чувствам че ще изригна.А вчера за капак малката се изрина появи се обрив който аз си помислих че е хапана от бьлхи но не се оказа така вечерта детето стана страшно неспокойно и аз сьщо та двете неспахме цяла нощ и на другия ден след като си дойдох от софия я заведох при доктор Нолева специални благодарности за нея че ни прие в последната минута без записан час и се оказа че този обрив е от храна и днес бяхме заедно на софия ходихме при един доктор който тя ни препорьчва а той ни изпрати в една лаборатория Сана та и взеха крьв и тази крьв ще я тестват по 25 показатела за алергия и аз станах #Crazy

# 141
искам да привествам новите мами   bouquet
да пожелая успех на бременелките и да им кажа че им стискам палци всичко да е ок до края
на мен да си пожелая добьр финал другата седмица да мога да се похваля че другата седмица ще е пункцията засега всичко е ок и ще има доста яйцеклетки
а за докторите аз ще споделя че водя двете си деца при доктор Данчев и много сьм доволна

# 142
  • Пазарджик
Stelieli82, ти си герой    bouquet !!!!!
Дано и дъщеричката ти се оправи скоро  Peace !

# 143
stelieli82,постъпката ти е много благородна,ние сме с теб, КУРАЖ!   bouquet

# 144
    stelieli82, ти имаш голямо и добро сърце!  bouquet Желая ти успех в това, което предприемаш! Ще направиш щастливи много хора и съм сигурна, че добрината ще ти се върне многократно!!! Успех, мила! И кураж! Hug Hug Hug

Относно курса за бременни: Хареса ми!
    Обсъждаха се периодите на раждане. Акушерка Антонова обясняваше на много достъпен език. Мисля че всички бременни трябва да посещават курсове от този тип! Съжалявам, че по време на моите бременности нямаше такива! Cry
    Следващата "лекция" ще бъде за дишането и напъването. Laughing
    Мисля по нататък да обсъдим секциото като начин на родоразрешение. Peace Аз имам много въпроси по тая тема и ще ми е интересно да чуя нейното становище (на ак. Антонова). Peace
    Май бях доста активна на тази среща.  Embarassed Надявам се следващия път и други бъдещи мами да се включат с въпроси. Peace
 Hug

Яна, аз на думи не вярвам! Crossing Arms Искам снимкови доказателства! Laughing
    soniamari, честит ти розов щъркел! Hug

Последна редакция: сб, 06 сеп 2008, 00:56 от Nellina

# 145
  • София
stelieli,
 Hug Hug Hug

Дано малката се оправи бързо!

# 146
  • София
Момичета утре съм на изпит по кормуване.Стискайте палци Praynig

Какво стана?
Мен първият път ме скъсаха....много ме беше яд.
Дано да си го взела.

Gwen, Мечтание, бихте ли споделили мнението и съветите на д-р Найденов по отношение на фимозата и забелването, както и на късното захранване?
...

Забелване още от първите месеци. Той помогна доста,имахме проблеми с Танова пишка и все още даже понякога са възпалява. Сега на Жоро забелвам,но не се справям успешно и трябва пак докторът да се намеси.

За късното захранване не сме говорили. Само веднъж каза,че всяка майка решава кога да захрани детето си,с какво и по колко.
  bouquet

Последна редакция: сб, 06 сеп 2008, 15:59 от Gwen

# 147
    Гвен, остави пишките на децата на мира! Не е необходимо да бъдат "лекувани", т.е. насилствено забелвани. Това варварство май само в България се практикува. Close

Физиологична фимоза

Кожичката на главичката на пениса или т.н. препуциум (the foreskin) не е просто кожен израстък – неговата вътрешна повърхност е подобно на лигавица с плосък епител и е населена с нервни клетки, наречени Майснерови. Те играят роля на финни сензорни елементи, важни за чувствителността при половия акт и за сексуалната наслада. Казано иначе, природата се е погрижила за стабилното продължение на човешкия род.

Анатомичните познания по въпроса почти не са се променили след изследванията на Николо Маса през 15 век. Кожата на препуциума не е свързана с подлежащата тъкан, както е при кожата на тялото. Тя е подвижна и изглежда като самостоятелен орган, като продължение на собствената кожа на пениса, която служи не само за защита на главичката.

Това което наричаме фимоза, всъщност е физиологично слепване (синехии) на кожичката към главичката (гланса). Кожичката изглежда като хоботче на слон и има нормален вид и в никакъв случай не пречи на уринирането.
При раждането си около 90 % от децата имат такива синехии. До към  3 - 5 година слепналата кожичка спонтанно се отлепва в голямата част от децата. При останалите това става през пуберитета. За постепенното отлепване допринася и заиграването на момченцата със своя мъжки символ.

По време на естествената сепарация се отделя секрет подобен на белезникави перли, които не са вследствие възпалителен процес. Ако при уриниране препуциумът се издува като балонче, това е нормално и допринася за постепенното разделяне.

Грижи за препуциума

В развитите страни вече е възприета позицията, че физиологичната фимоза е нещо нормално и не трябва насилствено да се извършва забелване (аблация).
Всеки опит за амбулаторна или оперативна аблация  се счита за грешка в медицинското изкуство. Напълно е достатъчно да се поддържа хигиена на пениса,  така както и на цялото тяло, или според думите на един от световните експерти – както се поддържа хигиената на окото.

Това е част от статията на доц.д-р Огнян Бранков, Детски хирург "Н.И.Пирогов"
  От тук:
http://www.bg-mamma.com/site/content/view/966/

Тук е разискван този въпрос:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=37873
И тук:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=73637.0

Последна редакция: нд, 07 сеп 2008, 04:49 от Nellina

# 148
Здравейте момичета да ви се похваля вече съм шофьорка.

# 149
stelieli82, възхищавам ти се! smile3501 Знам, че е много трудно...  Дано всичко завърши по желания начин! А кой е доктор Данчев? Би ли споделила?
soniamari, Gwen, благодаря ви за инфото!
nadinksd83, честито! Безаварийно шофиране по пътищата!

Общи условия

Активация на акаунт