Защо не се омъжихте?

• 9 646
  • 173
  •   1
Отговори
# 75
Аделаида, по дифолт на ССФ са й предложили брак по най-романтичния начин. Мъжът на ССФ никога, ама никога и през ум не му минава да изневери, тя е сигурна в това! Той е мъжът на живота й, с който тя със сигурност ще изживее старините си  Laughing Тя Му има 100% доверие, дори повече отколкото на себе си  Laughing

Ами простете ми, но тук съм чела такива нелепи и нереални мнения, че просто се учудвам дали не пишат 16 годишни под прикритие  Crazy
Чудно ми е защо ССФ не допуска, че може да се раздели с партньора си и какво произтича от това в единия и другия случай. Но както и да е. Аз за 15 г. връзка смятам, че имам реална представа за семейния живот. Дори по-реална от някои бракувани. И точно това ме държи на земята и прави по-близка възможността да остарея с мъжа си ако сме живи и здрави  Grinning

Това са облечени в думи моите мисли Peace

# 76

Ооо, я се поогледай около себе си и ми кажи колко двойки са се развели без да имат проблем при подялба на имущество. Това, че някой си е замълчал и се е примирил и е бил прецакан не значи, че няма такива случаи. Лично познавам човек, който се разведе и жилището му беше присъдено на бившата му жена да го ползва докато децата навършат 18. Познай какво се случи като навършиха пълнолетие. Изрита собствените си деца и продаде жилището  Wink Така че няма ЕВЕНТУАЛНА недобросъвестност, а ПОВСЕМЕСТНА недобросъветност.. или по-скоро нещата от камбанарията на всеки изглеждат различно  Grinning

Vache, когато двама души са живели заедно примерно 10 години и имат дете раздялата неминуемо е гадна и свързана с имуществени въпроси, дали имат подпис или не, не е особено важно.

# 77
Аделаида, по дифолт на ССФ са й предложили брак по най-романтичния начин. Мъжът на ССФ никога, ама никога и през ум не му минава да изневери, тя е сигурна в това! Той е мъжът на живота й, с който тя със сигурност ще изживее старините си  Laughing Тя Му има 100% доверие, дори повече отколкото на себе си  Laughing

В тази връзка, малко хумористично - първото ми впечатление от форумите, което не се е променило особено.
http://semeistvo.rozali.com/dnevnik-desi/p2854.html
Моля, щастливо омъжените да не поскачат до тавана, малко се поразвеселете, ако можете.  Peace

# 78
  • София

Ооо, я се поогледай около себе си и ми кажи колко двойки са се развели без да имат проблем при подялба на имущество. Това, че някой си е замълчал и се е примирил и е бил прецакан не значи, че няма такива случаи. Лично познавам човек, който се разведе и жилището му беше присъдено на бившата му жена да го ползва докато децата навършат 18. Познай какво се случи като навършиха пълнолетие. Изрита собствените си деца и продаде жилището  Wink Така че няма ЕВЕНТУАЛНА недобросъвестност, а ПОВСЕМЕСТНА недобросъветност.. или по-скоро нещата от камбанарията на всеки изглеждат различно  Grinning

Vache, когато двама души са живели заедно примерно 10 години и имат дете раздялата неминуемо е гадна и свързана с имуществени въпроси, дали имат подпис или не, не е особено важно.

Ама  изобщо не говорим за чувства тук. Не го ли схванаха всички пишещи в двете теми. Говорим за "Има сделка", "няма сделка" Говорим за това, че повечето неомъжени/неженени смята, че бракът УТЕЖНЯВА ситуацията при раздяла. Че нали точно това се твърди в съседната тема, че като сте в брак сте имали по-голяма сигурност по имотните въпроси. На мен за имоти не ми пука, честно казано, защото всичко, което имам е благодарение на родителите ми и ми е ДАРЕНО, така че с или без брак партньорът ми изобщо не играе при раздяла. Ние нямаме какво да делим или за какво да се женим или да не се женим свързано с вещи.
Да! Бракът в същността си не е свързан с имоти, но си е сделка и точка. Аз съм убедена в това и не знам какви доводи трябва да се изкажат тук, за да ме убедят в противното. Защото любовта изобщо не зависи от никакви подписи, пръстени, дадени думи и прочие. Създаването на деца също. Аз имам удовлетворението, че имаме дъщеря си и никакви бели рокли и тържества не могат да се сравнят с това. Аз така съм засвидетелствала обичта си към мъжа си, като съм решила, че точно той ще е баща на детето ми, а не като съм му казала ДА пред хората.

Нищо лично!   bouquet
Просто вече имам чувството, че говоря едно и също...  Wink

# 79
Ето говоря от позицията на омъжена официално. Подписът утежнява ситуацията при раздяла и ако питате моя мъж, той е най щастливия на света, че преди 15 години подписахме, защото е имало моменти, когато съм искала да си тръгна и ако не трябваше да мина през бракоразводно дело и да натоварвам близките си с това , до сега сигурно нямаше да сме отдавна заедно и нямаше да имаме това прекрасно дете.
Така, че, да, подписът понякога спира и те кара да се замислиш повече в момент на кавги и колебания да си тръгнеш.

# 80
  • София

В тази връзка, малко хумористично - първото ми впечатление от форумите, което не се е променило особено.
http://semeistvo.rozali.com/dnevnik-desi/p2854.html
Моля, щастливо омъжените да не поскачат до тавана, малко се поразвеселете, ако можете.  Peace

Знаеш ли, форумите са отражение на действителността. А нима тези отговори не са същите между приятелки и комшийки  Wink Е, да вярно е в нета си относително анонимен, но и зад стените на собствената си къща пак си далеч от очите на другите. За мен лично е правило, че двойка, която изглежда перфектно за пред хората има дълбоки проблеми. Това са си мои лични наблюдения. Разбира се, не се отнасят за 100% от хората, но почне ли някой да превъзнася половинката си, независимо от пола за мен това е сигнал, че нещо не е наред  Grinning

# 81
Моята опция я нЕма У анкетата.  Crossing Arms

# 82
Vache, и аз изобщо не говоря за чувства, дори малко ме е яд, че в другата тема и в тази се намесват такива. А имуществени неща неминуемо има, когато двама души живеят заедно. Само не ме убеждавай, че за 15 години заедно с мъжа ти не сте създали нищо материално, изключая дъщеря Ви.

# 83
Защото:
    1.искам отношения аз&той, а не аз-държавата-той;
    2. и двамата сме юристи и сме се нагледали на доста грозни истории във връзка с бракоразводни дела;
    3. не съм намерила достатъчно основателна причина да съм омъжена;
    4. не мога да танцувам хоро;
    5. и така ми е добре;
    6. все още не сме стигнали до фазата "тук имаме едни излишни пари, които нямаме идея в какво да ги инвестираме";
    7...............

# 84
Vache, и аз изобщо не говоря за чувства, дори малко ме е яд, че в другата тема и в тази се намесват такива. А имуществени неща неминуемо има, когато двама души живеят заедно. Само не ме убеждавай, че за 15 години заедно с мъжа ти не сте създали нищо материално, изключая дъщеря Ви.
Не съм Vache, но ако съм изкарала 12 години (в моя случай) с някой и накрая се хванем за гушите да делим дрешки и парцалки като в детската градина, ще се депресирам. Не че сега си нямам чисто моите неща и той си няма чисто неговите, като си за събирам багажчето знам кое е негово и кое е мое, но от към материално мислене съм пълна боза. Знам си също, че съм обвързана до като свят светува с тоя човек, защото имаме деца и бая зор ни мина през главата и още ще ни мине заедно или не. Просто бракът не е за мен, не му разбирам смисъла.

# 85
Първият ми брак беше основателна причина да не сключа втори!!!! Peace
И аз имам такава причина.

и аз

# 86
  • София

Ами какво да ти кажа... имоти заедно не сме купували или създавали.  Тук идва моралния въпрос кой на какво има право. Била съм в ситуация сама да събирам къща, така че не вярвам да се сбием за един хладилник. Всъщност пред закона всеки уред е на името на единия от двамата. Дали и как ще ги делим си е наша работа, докато при развод се дели имуществото, вкл. чашите и чиниите образно казано. Това се описва в споразумението. Най-трудно се оправят имоти Wink А всъщност решението е много просто при раздяла, жалко, че хората трудно го постигат. Моите родители се разведоха след 23 г. брак. Дариха ни апартамента и всеки си излезе както се казва с дрехите на гърба. Т.е. всичко остана на нас. Разведоха се цивилизовано, без да делят сервизите на две  Grinning

И понеже говорим за брака формално ще дам чисто хипотетичен случай при хора с деца. Ако партньорите имат не общи деца и сключат брак се онаследяват. Представи си, че единия си има имот и другия. Единия преживява другия и го онаследява, съответно неговите деца. Накрая се получава така, че са прецакани децата на починалия, защото ако другите деца нямат добрата воля да се откажат става една каша безобразна. Ако си живеят без брак няма да има такива сътресения  Wink Така че заради едната бяла рокля и други причини човек може да навреди на децата си.

# 87
Edelia, хората дето имат брак също подписват декларации когато единия извежда детето зад граница. Разберете, че по отношение на децата родено от брак и припознатите деца разлика няма  Wink

А когато го извеждат заедно, и двамата родители, пак ли няма разлика  Wink
Ние, както споменах, сме на различни адреси с мъжа ми, но нямаме никакъв проблем да отидем с детето в чужбина.. кумовете ни обаче, които са с "припознато" дете, се отказаха от почивката, щото се оказа сложничка процедурата да докажат как така твърдят, че детето е тяхно, пък единия живее там, а другия еди-къде си, защо изобщо искат да ходя в чужбина и т.н. Лично бях свидетел на случката, така че, нема нужда да ме убеждавате.
Така или иначе темата е за друго, тези "технически" въпроси не са идеята на разговора  Peace

# 88
  • София
Edelia, хората дето имат брак също подписват декларации когато единия извежда детето зад граница. Разберете, че по отношение на децата родено от брак и припознатите деца разлика няма  Wink

Ние, както споменах, сме на различни адреси с мъжа ми, но нямаме никакъв проблем да отидем с детето в чужбина.. кумовете ни обаче, които са с "припознато" дете, се отказаха от почивката, щото се оказа сложничка процедурата да докажат как така твърдят, че детето е тяхно, пък единия живее там, а другия еди-къде си, защо изобщо искат да ходя в чужбина и т.н. Лично бях свидетел на случката, така че, нема нужда да ме убеждавате.
Така или иначе темата е за друго, тези "технически" въпроси не са идеята на разговора  Peace

Разбира се, че няма!!! Детето си има акт за раждане, в него са вписани двама родители. Кой къде живее няма нищо, ама нищо общо. Не знам защо са се отказали те, но доколкото схващам не са ги спряли на границата, а просто те така са решили  Wink Или бъркам?

Май дебело трябва да се подчертае, че децата родени от брак и такива дето не са родени от брак имат абсолютно еднакви права! Т.е. дали съм женена или не няма значение ако искам да изведа сама детето. Трябва ми декларация. Ако сме двамата пак няма значение, защото сме вписани като родители.

# 89

Каква разлика да има? Кой го интересува в какви отношения си с бащата на детето?

Общи условия

Активация на акаунт