Защо не се омъжихте?

• 9 587
  • 173
  •   1
Отговори
# 135

а на ресторант ходиш ли ? или на кино? на театър? въобще освен да инвестираш и папкаш за друго харчиш ли парите ?
Това е отвратително грубо!Все пак говориш на жена!На твоята така ли си позволяваш?
Ето аз например не ходя на ресторант,на кино,на театър.Само папкам,какъв е проблема?Да не папкам ли?
В тоя форум направо се изумявам,колко некултурни хора има.
Когато нямаш мнение по темата-моля не пиши!Има си правила и трябва да се спазват!

# 136
  • Galaxy 13197853088
имам мнение и пиша, това, че на някой не му харесва не е мой проблем ...

# 137
какво общо има папкането с киното и СВАТБАТА?Жената ти казва,че няма пари за глупости.По добре да си направи основен ремонт отколкото да папкат такиива кат о теб Mr. Green

# 138
какво общо има папкането с киното и СВАТБАТА?Жената ти казва,че няма пари за глупости.По добре да си направи основен ремонт отколкото да папкат такиива кат о теб Mr. Green

ooooh! уф бе хора, спрете се моля ви.

# 139
  • София

Наистина изцепката беше грубиянска!! Не допускаш ли, че някои хора получават доходи само да си платят сметките и да ядат, при това на ръба на ненормалното.
С тоя постинг доста се изложи!

# 140
То че беше грубичко, беше, ама пък мноооо просташки почнаха да ни ожалват как ме пръснали пари на халос да храним този и онзи  ooooh! ужЕсТ дет се казва...
Социално слабите са едно, женените/омъжените друго.. т.е. в случая не разбрах откъде дойде свръзката между тези категории хора  newsm78 не всички сме си изброили последните стотинки за сметката от ресторанта, вервайте..
Това, че сме си платили сватбата, не пречи да са ни останали пари и за "инвестиране" в други дейности.. защо се пишат такива пълни глупости не схващам. Все едно че никой не празнува рожден ден, Нова година и т.н., ами само на сватбата си човек се "минава" да черпава.. баси логиката

# 141
  • Galaxy 13197853088
съгласен съм, че е грубо.
но изказването ми не беше за тези които не могат да си го позволят тържество, а за тези, които ги имат, но не иска да ги "вложи" за сватба ...
и да познавам двойка която година и половина събираха пари за да си направят сватбата както искат ...

# 142
  • София
E, неее. Еделиа, гадно беше изказването на Лабрадор.
Дай да си говорим истината.. има хора и то не малко дето искат да се оженят, но нямат пари за сватба. Дори и да не направиш голяма сватба най-малко трябва да поканиш родители, братя сестри. Сложи най-евтините възможни тоалети за младоженците, сложи цената на ритуала и сложи почерпката. Абе не вярвам да излезе под 1000 лв., че и отгоре. Ами ако работят и двалата за оп 400-500 лв и ако имат и дете... Сватбата, пък било и тя в тесен кръг не е Нова година. Самите вие казвате, че за вас е тържествен ден с емоции. Ама това върви и със съответната подготовка. Че един абитуриент сега излиза над 1000 лв. така че това не е за подценяване. Пък аз ако реша да се бракувам ще ми е супер тъпо да ида в гражданското и да се разпиша само. Ей така без тържество. Почти съм убедена, че няма никой тук да е направил така,  или ако има са единици.

но изказването ми не беше за тези които не могат да си го позволят тържество, а за тези, които ги имат, но не иска да ги "вложи" за сватба ...
и да познавам двойка която година и половина събираха пари за да си направят сватбата както искат ...

Ами да беше уточнил кого визираш. А всъщност и тези, които могат да си го позволят а не желаят какво им е.. въпрос на приоритети!

# 143
Той и сам си призна /аз също/, че беше грубичко  Wink
Но, беше предизвикано от насоката, в която тръгна разговора -

Жената ти казва,че няма пари за глупости.По добре да си направи основен ремонт отколкото да папкат такиива кат о теб Mr. Green

ей това второто пък беше много грозно  Sick  не върви една дама да се изрази тъй  Thinking
стана малко "каквото повикало, такова се обадило" като че ли...

# 144

Наистина изцепката беше грубиянска!! Не допускаш ли, че някои хора получават доходи само да си платят сметките и да ядат, при това на ръба на ненормалното.
С тоя постинг доста се изложи!
Познавам хора, които теглиха кредит за да си направят сватба. Много други пък разчитат на мама и тате да им спретнат сватбица. Единици са тези, които разполагат с достатъчно собствени средства за сватба със всичките му там ритуали и със всичките му там роднини. И пак не е сигурно,че го смятат за разумно. Някои направо се изхвърлят като чекии на мокър пясък с пестените от отрудените си селски родители парици... Сигурно и те някога преди мноого години са ходили на театрална постановка като организирано от училището мероприятие.
Всеки си плаща за номера, а някои хора предпочитат да си плащат за да ходят на кино, отколкото на зле режисирани сватби.

# 145
Дай да си говорим истината.. има хора и то не малко дето искат да се оженят, но нямат пари за сватба.

Vache, ти познаваш ли такива хора, защото аз не.
Ако някой иска да се ожени ще го направи и съвсем не са нужни толкова пари за това.
Не мога да разбера защо брак да е равен на пищна сватба или дори на сватба.
Тържеството е предимно в мозъка и не се измерва с пари, както и други неща.
Най-романтичната сватба на коята съм била беше особена - делничен ден, младоженците, кумовете и ние с мъжа ми. Имаха единствено букет подарък от кумата и златни халки. И пак беше супер весело в съвета. Вечерта се събрахме у младоженците на скромно гости и пак беше супер. Била съм на много, имало е и скъпарски сватби, но тази е най-романтичната досега.
Извинявам се предварително за следващите си думи. Да правиш сватба с бяла рокля и всички салтанати след .....години съжителство и деца, ме се струва като маскарад.

# 146

Лабрадор, изказването не беше грубо, а крайно просташко.
Да, мога да си позволя сватба, но за мен пръскането на толкова пари за един ден е едно крайно безсмислено действие. Нямам нужда да демонстрирам или декларирам пред някого любовта си, нито да се обличам в бяло. И като си говорим за кино и театър, 10 000лв. с удоволствие бих похарчила, за да си направя пътешествие с любимия мъж и да посетя интересни места по света, които ще ме обогатят, вместо да ги дам за едното папкане на родата.

А това, че някой си събирал пари за сватба, само и само да я направи - браво! Искат хората, постигат го. Това е важно за тях, не и за мен, съответно няма как да ме кара да гледам на този акт, като нещо смислено.  И празнуването на различните празници няма нищо общо със сватбата.

# 147
Аз не съм се омъжила, защото съм още млада, а и още не съм завършила, студентка съм  Grinning. Хубава съм , умна съм и не желая да се обвързвам с никого. Даже не съм сигурна дали ще остана в България.
А и не съм от типа жени, които  искат да се видят в бяло, да вдигат големи сватби и т.н.
Изобщо не съм привърженичка на брака.

# 148
Taka и не разбрах какво му е просташкото на изказването на Лабрадор.  newsm78

Значи неговият въпрос е просташки, а да кажеш, че всеки, който си е дал парите за сватба  е едва ли не най-безсмисления начин да похарчиш пари не е?

Да не кажа, че постъпи достатъчно кавалерски само защото разговора е с дами да каже, че се е изказал по грубо и да обяснява какво е имал предвид.

Да не искаш да сключваш брак - хубаво, всеки сам си решава това, но да изтъкваш като причина за това харчене на пари е смешно.

# 149
Taka и не разбрах какво му е просташкото на изказването на Лабрадор.  newsm78

Значи неговият въпрос е просташки, а да кажеш, че всеки, който си е дал парите за сватба  е едва ли не най-безсмисления начин да похарчиш пари не е?

Да не кажа, че постъпи достатъчно кавалерски само защото разговора е с дами да каже, че се е изказал по грубо и да обяснява какво е имал предвид.

Да не искаш да сключваш брак - хубаво, всеки сам си решава това, но да изтъкваш като причина за това харчене на пари е смешно.

Казах, че ЗА МЕН сватбата няма смисъл. Познавам много жени, за които това е най-важният ден в живота им, един от най-прекрасните им спомени и сбъдната мечта да бъдат булки. Уважавам това и много им се радвам, защото всеки, който има някаква мечта трябва да я постигне, за да е щастлив. Някой иска да има скъпа кола, друг да обиколи света, трети да живее в прекрасна къща, да емигрира и какво ли още не. Смисленото за един, няма кой знае каква стойност или смисъл за друг. Сватбата, папкането, киното и театъра са различни неща...

Общи условия

Активация на акаунт