АПРИЛчето играчките следи и с ръчички вече ги лови!

• 11 627
  • 282
  •   1
Отговори
# 210
Ехо, няма ли да ставате. Много сте гадни. Аз тук си кукувам от 6ч сутринта, ама това диване не иска да спи. Уж заспа и аз влязох набързо да се изкъпя, защото си знаех че и да легна няма да ми даде да поспя, и тя се събуди след 15 минути. Ще е ранобудна явно и това си е.

Хайде едно кафенце от мен за разсънване

Хубав ден  bouquet

# 211
            Добро утро!!!                                                                        Познайте къде отивам:

# 212
Здравейте мили мамита   bouquet,
 мойто диване нещо не му е на тамън, направо ще ме побърка-нали ви писах че вече доста трудно заспива вечер-е да бяхте дошли снощи  Rolling Eyes, направо ни побърка, заспа към 21:10 за около час и после до 23:30 ни скри топката-рев, ама чак пищи, почервенява и най-лошото е че нищо не го успокоява, усещам го че му се спи, унася се за 10 секунди и пак надава вой, ужас беше. и тая сутрин пак същата работа, какво му става не знам, по цял ден е толкова нервен че ще ни побърка.
 ЛУРДЕС радвам се че си се оправила, дано не се повтаря....и аз се бях замислила да приключваме с кърменето, особено и след вчера дето не искаше да суче, направо в чудо се бях видяла.
 Ще ми се да попитам майките на други кърмени бебета по колко пъти и в кои часове папат, има ли нещо като режим (преди извесстно време пак бях питала), защото сериозно започвам да се притеснявм, и на голямата среща в понеделник в Морската повечето майки като дойдоха и казват " Той/Тя трябва/ше да яде след/преди половин час.....", аз такова нещо за Самуил не мога да кажа. Неговия график е след вечерното ядене се събужда към 2-3ч. после задължително към 5ч и от там на татък започва гадното, заспива максимум за час, час и половина, което значи че в 6:30 най-късно се е ококорил, добре че е мъжът ми да го вземе за половин час в другата стая преди да е тръгнал за работа и ставам към 7 и нещо  Rolling Eyes, Самуил към 8ч най-късно почва да нервничи и го кърмя и естествено с цялата си наглост заспива за около час, може и повече и от там нататък ако не сме излезли яде когато си иска-през половин, един, два часа......максимум, напрво откачам. Дали проблема е в мен, че щом стане по-нервен го слагам на гърдата  newsm78 или ако е на вън няма да е така? но през деня е адска жега и излизам чак след 17ч...... навън пък не ще да седи в количката....ужас...извинявайте, хем дълго стана, хем смотано, но така ми се иска да има на кого да го оставя и да изляза за 2-3 часа та ако ще и сама да съм....
  stefinka, на "кое" море отивате? приятно изкарване.
  Ася20, какво решихте?
  Goldie, дано по бързо се справите с летния вирус  Praynig

# 213
Ема да не би като се събуди през ноща и просто да се размрънква - пробвай да не го храниш
В истерия ли изпада от глад
или просто мрънка
Залъжи го!!!
 ooooh! ooooh! ooooh!

# 214
  • Popovo
Добро утро и от мен.  Hug
И аз нямам миг спокойствие от както се научи да се обръща по корем. Спасението- сложих одеяло на земята и го оставям там, да се търкаля накъдето си иска.  Но нощите са кошмарни. Максимум на половин час се буди. Обръща се в съня си и явно не му е удобно и почва да хленчи. Ставам обръщам го, заспива и след малко пак. Предполагам, че когато се научи да се обръща обратно ще се успокои или поне така се надявам, защото сега направо ми е  smile3507
Пък дали не го мъчат зъбки  newsm78, така настървено хапе всичко. Когато го изправя на рамото ми с ръмжене се опитва да ме захапе, слага всичко в устата си и дъвче.
Ема, до преди няколко дни имахме режим на хранене, долу-горе през 3 часа, като пропускаше последното в 12:00, но сега не.

# 215
Добро утро и от мен.  Hug
И аз нямам миг спокойствие от както се научи да се обръща по корем. Спасението- сложих одеяло на земята и го оставям там, да се търкаля накъдето си иска.  Но нощите са кошмарни. Максимум на половин час се буди. Обръща се в съня си и явно не му е удобно и почва да хленчи. Ставам обръщам го, заспива и след малко пак. Предполагам, че когато се научи да се обръща обратно ще се успокои или поне така се надявам, защото сега направо ми е  smile3507
Пък дали не го мъчат зъбки  newsm78, така настървено хапе всичко. Когато го изправя на рамото ми с ръмжене се опитва да ме захапе, слага всичко в устата си и дъвче.
Ема, до преди няколко дни имахме режим на хранене, долу-горе през 3 часа, като пропускаше последното в 12:00, но сега не.
Кокетка същата работа сме, снощи съм спала максимум 4 часа, непрекъснато се обръща в съня си, през 15 минути и почва да мрънка и се събужда ...направо се побърках. Но имаме напредък снощи към 1 часа заспа така за първи път  Crazy

Дано скоро свикне че главата може да не е във въздуха докато е по корем  Mr. Green

# 216
Добро утро, мамита! Hug
Днес съм значително по-добре, няма Т, дано да не се повтори това и на никой да не се случва! Praynig Praynig Praynig
rosidt75, виж тука - педиатърката каза, че няма проблем:
В шезлонг  в полуседнала положение може да се слага дори и след 1-2 м.
Истинското сядане едва в 7 м
.

Емма, Лидия яде в 20.00-21.00 вечерта, после някой път заспива без много проблеми, не като снощи - чаааак към 1 заспа здраво, будеше се на всеки час  ooooh! ooooh! Даже по едно време влизам в спалнята и гледам по корем, ококорена и нахилена - готова за игра Tired После яде към 3-4, напоследък пропуска яденето в 24 часа, и след това в 5-6! Може някой път и в 7 като днеска, но то е защото будува до много късно предната вечер. Нощем яде малко, не мога обаче точно да преценя, че и аз съм в полу-заспало състояние. Но, след яденето в 5-6 спи за 1 час най-много! Т.е. около 7, 7 и нещо сме на крака. Въобще не иска да лежи в креватчето. Държиш ли го на някакви играчки после като станете? Ще го напиша да се разбере по-лесно:
  • 20-21.00 - папо
  • 3-4 - папо Tired
  • 5-6 - папо  Tired Tired
  • 7-8 - окончателно ставане Tired Tired Tired Mr. Green
Аквариел, е същата работа сме и ние! Laughing
Стефинка, айде приятно плацикане!  grinning039

# 217
  • Добрич
Eхо!Как сте мами-гледам повечето сте недоспали....май така ще е докато станат на годинка

Айрин 55,и мен ме е шубе да го водя на море-ще отидем само днес до Албена след 4 и няма да го мокря(точно морската вода носи разни вируси,щото всеки се испуска там #Cussing out).Просто искам да подиша малко морски въздух,а пък аз да се понамокря Party

Хубав ден!

# 218
  • Варна
Aquariel смяла съм се с глас, откъде ги намираш тези бисери?

Емма Невена също няма график все още, постоянна е в непостоянството.  Wink И аз не мога да кажа кога трябва да яде, защото я кърмя и когато е жадна и когато й е топло, и когато е крива, и когато й се спи, и когато й е скучно, и когато ми се втвърдят гърдите и прочие.  Ти през нощта даваш ли му да суче, когато почне да се размрънква? Щото аз така парирам в зародиш опитите за събуждане.  Mr. Green

rosidt75 аз я слагам Невена в полуседнало положение вече месец, като заспи в свалям. И обезателно й слагам коланите. Накичила съм в количката едни играчки да ги дъвче и плюнче, много им се кефи.

naana аз пък си мисля, че в морето е по-безопасно, отколкото в басейн например, защото в морето "разреждането" е в пъти по-голямо  Mr. Green

# 219
Имам един въпрос по отношение на захранването:
Да почна с 1-2 лъжички картофено пюре, на следващия ден - 3-4, но какво количество трябва да изяжда бебето накрая? Аз се чудя дали да почна с картоф, защото предпочитах първото да е купешко, а то само картофено пюре няма, или поне аз не мога да намеря.   newsm78
Бе голяма каша с това захранване, уж бях чела разни неща, сега нищо не помня! ooooh!

Последна редакция: сб, 23 авг 2008, 12:10 от ЛУРДЕС

# 220
  • Добрич
Ясмина,права си ,за басейн дума да не става.Мисля аз да му купя малко басейнче и да го пълня с водичка оставена на слънчице PeaceА другото лято може  и с морска водичка,сега са много податливи на чревни инфекции.

Лурдес, и аз не намерих само картоф.Почнахме с морков,после може да добавиш морковче с картоф.От там вече има много пюренца с картоф-аз съм набелязала тиквички с картоф и карфиол с картоф с идеята да му е обедното меню и да не е сладко.Ние за една седмица стигнахме цяло бурканче:
1 ден-10мл пюре(това се две чаени лъжички от големите)+кърма-в моя случай вадя 10 мл от дажбата на АМ и става 140мл
2 ден-20мл+130 мл АМ/кърма колкото поеме
3 ден-40мл +110мл и т.н.

Аз обаче реших да му слагам и АМ 1 лъжичка в пюрето.Не мисля да заместя изцяло млечното хранене.Всяка мама сама решава,може да си му даваш да посуче после.
Сега изяждаме едно цяло бурканче 125мл с разтворена лъжичка Ам Peace

# 221
Ясмина, храня го и нощем-само да ме видиш как се изстрелвам от леглото като го усетя, че се разбужда, подскачам като ужилена, та да не събудя мъжът ми  Wink. Значи да не се притеснявам, че сама му докарвам това "безрежимие" с постоянното си слагане на гърдата  newsm78, ти така ли си процедирала с по-големите си деца? И има ли разлика м/у тях и Невенка? То естествено че има, но ме интересува горе-долу на кава възраст са започнали да правят по-голяма пауза нощем за да си поспя и аз  Rolling Eyes?
 А иначе Самуил го мъчат и много газове, направо си мисля че сега са го застигнали коликите и най-гадното е че понякога пръцка с рев, изведнъж изпищява до небесата-не разбирам как може да го мъчат така???
  ЛУРДЕС и аз съм чувала, че няма пюре само от картофи (като се има предвид, че и в нашите детски кухни готвят с картофено пюре на прах....), аз поне с картофи домашно производство се сдобих, та ще му бъркам домашно....мисля това да му е подаръка за 6-месечния му рожден ден  Mr. Green Mr. Green.

# 222
Здравейте на всички и аз 2 дена не съм влизала и вие писали писали.......

Първо да ви почерпя че днес моята Габи става на 4 -месеца   newsm44  party023  bigdance2
 А като чета тук май всички напоследък сме с тези запушени канали на гърдите,и аз все още немога да се оправя напълно седи си ми една бучка отдоло на гърдата и не се разнася ужас,правя компреси давам на Габи да суче по често ама на стой си  Weary

# 223
здравейте момичета!  bouquet
 Лурдес има само картофено пюре на Семпер Peace
 Относно обръщането-ние също не се обръщаме! Обръщаме серно от корем на гръб! За сметка на това нон-стоп иска да седи седнала! Вече по-често сме в полуседнало положение в количката! Heart Eyes
 Относно зъбките-на нас почти ни е избил първият зъб-яко лиги и се лапа всичкоркоето е под ръка!
 Стефинка ако знаеш как ти завиждам за моренцето!Приятно изкарване  grinning039
 Един въпрос към мамитерчиито бебета са си се родили с коса-опада ли ви и изобщо как се сменя-нашата не падара става дори по-дълга и гъста txtloves

# 224
За количеството пюре-ние изяждаме подобно на Наана-125 с разтворени 2 лъжички мляко Peace

Общи условия

Активация на акаунт