ОКТОМВРИЙЧЕТО любимо е на мама най-неповторимо!

• 15 662
  • 294
  •   1
Отговори
# 150
Енигма, за хълцукането и щипането при мен беб само чака да се забеля нещо и почва...

Ей, да са живи и здрави на мамите септемврийки бебоците, отивам и аз да ги пошпионирам)))

Добре дошла на новата мама при нас
.

Сев, айде взимай болничния и марш да си почиваш.

Аз ще бутам и другата седмица на работа и после ще почивам, уж...

А за абсурдните въпроси, адски ме дразни, "Ау личи си че носиш момче". (При положение, че не знаят какво е). А като ме питат какво ще е и аз казвам, каквото се появи и те с невярващи очи, "Ама как не са ли ти казали"? Отвръщам, че се крие и е 50 на 50.

# 151
  • София
Да, ръцете ми не са същите, подутички са, но краката не се подуват.

Нещо, което  си купих скоро това е крем за зърна на Авент. Разбрах че е добре да се мажат зърната на гърдите от началото на деветия месец за подготовка. Този крем на Авент ми го прехвалиха ( в добрия смисъл на думата), съдържа и Медилан (най-добрия медицински ланолин) освен другите си съставки.

Друго, на което ми обърнаха внимание е масаж на паринеума още от сега. Най-подходящи масла били бадемовото и от макадамия. Втрива се с леки движения между половите органи и ануса, за да се предотвратят евентуални разкъсвания.

За спането нощем - и аз имах такива неразположения като на Енигма. Обръщане, възглавнички и всякакви хитринки не ми помогнаха. Бъдещия татко реши да спи отделно в другата стая и ефектът настъпи веднага. През нощта тялото ми си заема какви ли не пози из цялото легло и нищо не му пречи. Даже има случаи, в които съм легнала в хоризонтално положение, краката м на едно страна, ръцете на друга, но, важното е, че се чувствам удобно.

Последна редакция: чт, 21 авг 2008, 11:07 от shivani

# 152
  • София
За имената - нашето бебенце, живот и здраве,  няма да има -ов в бащиното си име. На таткото името му е дълго и остава и едно ов да сложим и ще стане тя една....
 Това си е наше право и ще го упражним, още повече, че не сме сключили брак и в този случай нещата ще са по-лесни. Проверихме  и в Закона за българските имена т.6 или май т.5  изрично си е написано.

# 153
 newsm78 аз ли съм в грешка и само аз ли мисля, че -ов и -ова не е соц явление? все пак така са кръщавани и хора преди соц времето  newsm78
Иван Минчов Вазов
Христо Ботьов Петков (Христо Ботев)
Христо Димитров Измирлиев (Христо Смирненски)
и други....
поправете ме ако греша, може и аз да имам пропуски в образованието си Simple Smile все пак съм "дете" на прехода...
Алис сега видях, че и ти си писала Simple Smile
знам, че в "онези години" имената са били на списък и много трудно е можело да кръстиш дете с име, което не е в списъка, и се е искало разрешение, за да те кръстят другояче...

Последна редакция: чт, 21 авг 2008, 11:10 от Elichka_mama

# 154
И аз си имам въпрос-фаворит : "Как издържаш в тези жеги?"  bambam jedi banned Ако го послушам още малко ще взема да се затрия не от жегите, а от нерви  #2gunfire
Надолу към Самоковско пък имат специфични окончания на презимето и фамилията на -ин, -ина. Нали имаме една Галинка от тоя край, тя ще е по-наясно от мен.

# 155
  • София
Здравейте!
Аз след вчерашното чистене днес съм с мускулна треска и много изморена. Днес ще почивам повече. Ама нещо настроението ми е под нулата-скарахме се с мъжа ми, Соня рева много сутринта като я оставих на майка ми, а и лекарката ми се оказа, че е отпуска чак до 8 септември. Бебето не съм го виждала на ехограф вече 2 месеца и много исках да видя как вървят нещата.  Tired Но ще чакам още.

Отивам и аз да прочета септемврийките.
до после

# 156
  • Варна
Здравейте, много ми е сдухано днес-никакви желания, никакви интереси, нищо,ама нищооо  Confused
Сутрин пуснах една сълза от радост за Дидка от септемврийките и бебето и-много ми е симпатична и само я вардя ту тук, ту в другия форум кога ще измъти Теди и така де...ама като гледам почти 20дни преди термин е родила-така че и при нас нещата са много наближили.

За имената-едно време имаше една поговорка-"родители и учители не можеш да си избираш", сега не е съвсем така-т.е. частта за учителите, та разни ваши идеи,относно имената-помислете дали вашето дете един ден ще е на мнение,че това е било правилно

Пример съм аз-искали са да ме кръстят просто Тони-не можело, било галено име, не било българско и т.н.-в резултат, предложили окончание -слава и така вече можело

Последиците-цял живот като си казвам името ме записват Станислава, толкова пъти съм го чувала,че ми стана любимо, а понякога-например като ходя на обущар и ме пита на кое име да запише обувките и си кажа моето, а той-поредният, запише Станислава-хич не се пеня да му спелувам буква по буква

# 157
  • София
newsm78 аз ли съм в грешка и само аз ли мисля, че -ов и -ова не е соц явление? все пак така са кръщавани и хора преди соц времето  newsm78
Иван Минчов Вазов
Христо Ботьов Петков (Христо Ботев)
Христо Димитров Измирлиев (Христо Смирненски)
и други....
поправете ме ако греша, може и аз да имам пропуски в образованието си Simple Smile все пак съм "дете" на прехода...

Дали е соц или не явление, тук в случая не е важно.
За мен е от значение дали ще е благозвучни трите имена като цяло. Ако е по-красиво и по-стройно без ов, а и щом закона го позволява не знам защо да не използваме този вариант.

# 158
Здравейте  Hug
Аз пък в родилния дом имах проблем с това че исках Дени да е ДениЗ а не със "С" поспорихме малко с акушерката която ме убеждаваше че било женско име и не било правилно ShockedНакрая се съгласи и го записа.
Кума ми е от турски произход и от него знам че ДениЗ е турска дума за море и не е женско име  Rolling Eyes

# 159
shivani аз не съм казала, че е лошо човек да си кръсти детето както иска... просто имаше прекалено много коментари, в които се твърдеше, че това не е традиция, а е наложено от социализма....
стана ми интересно защо се налага такова погрешно мнение... затова и пуснах този пост...

# 160
Като заговорихте за хорските приказки на мен непрекъснато ми казват колко ми е голям корема,две ли са вътре,дали няма да раждам всеки момент,колко интересно било ,че съм примерно в 8-ми месец,пък имам такъв корем и все някакви такива  Close Вече не обръщам внимание- казвам - ми такъв си ми е  bowuu
Инче и на мен така - момче е нали,личи си ,че е момче  Close много е досадно понякога и много интересно по кво си личи - да не би да му стърчи пишката та си личи  Grinning
Шивани сигурно е готино цяла спалня да е на твое разположение ама аз не мога да спя самичка - трябва да си го усещам таткото ,че до е мене а пък и го използвам за подпирачка - я ще го натисна да стана,я крак ще кача върху него.Кога ли и на главата му ще стъпя  Grinning Но той търпи милия кво да прави  Heart Eyes

# 161
И аз гласувах ама с лекарката не сме говорили нищо за плащането, мисля след като се роди бебо да й благодарим...
общо взето трудно е да се каже от сега Simple Smile май всичко ще си зависи от ситуацията Simple Smile

# 162
Аз пък нямам нищо против второто име на децата ми да окончава на -ов/-ова. Също като Еличка съм на мнение, че не е поредната комунистическа приумица, а винаги си е било така. Естествено не виждам нищо лошо родителите, които искат имената на децата им да звучат по-съвременно да махнат окончанието. На мен така си ми харесва, пък и да не ми харесваше едва ли щях да се преборя с таткото.

За септемврийките ми стана много мило, защото от известно време ги следя и точно двете мами, дето са родили днес са си големи дружки. Много им се радвам. А в септемврийския отбор днес се очаква още едно бебче - планово секцио. И като си представя как и при нас може до 2-3 седмици да започнат да излизат бебчетата ми става още по-мило.

# 163
Здравейте пак!
Аз не се престраших да изляза в тая жега. Мъжо да ходи да се занимава с тока. То докато се намотам тука напред назад по пижама и стана 10 часа, познайте навън кво стана - Африка  #Crazy  Зимата ще го търсим тва слънце да се разходим с количките , ама сега се оплакваме Simple Smile
За спането нощем - то е ясно че всъщност няма спане Simple Smile, само ви казвам да не правите грешка да хапвате диня на вечеря - после ще спите във WC-то като мен.  А и на малките е ясно, че им е неудобно вече. Да ви кажа - хем ми се спи, хем като си помисля че го натискам и ми става жално ...
Това за триенето на зърната с хавлиена кърпа и аз съм го чувала, ама нямам никакво намерение да го практикувам Simple Smile.
Много си мисля какво ли ще си споделяме след няколко месеца - като грейнат мамините слънчица ....Ще плачем , ама от щастие...
Отплеснах се в мечти  Blush ......

# 164
Сев аз все се опитвам да не мисля за това... че след 2-3 седмици сигурно ще се почне и при нас ... най-вече, защото ние сме едни от първите... термините ни са за в началото и само като си предствя и  #Crazy Crazy Shocked става ми лошо и се притеснявам, че поизоставаме с покупките с таткото.... въобщеееее.... нека изчака поне да е след средата на септември Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт