ОКТОМВРИЙЧЕТО любимо е на мама най-неповторимо!

• 15 666
  • 294
  •   1
Отговори
# 135
Неди, благодаря че си сетила за мен. От няколко дни съм добре и се надявам и така да е за напред .Имам още доста до времето за контракций

# 136
Добре дошла на новата мама Hug!
Аз напоследък нощем съм като сумнамбул! Поне по 5 пъти ставам за тоалетната/вече ми се притри д-то от тая тоалетна хартия/! Като си легнах снощи за първи път усетих хълцането на бебчо. Понеже е обърнат с главата надолу и го усещах ниско, ама поне 5 минути не спря! А иначе и аз се ядосвам почти всекидневно с бабини девитини! Вчера майка ми се обажда и ми казва, че някаква нейна колежка и казала как трябва да си търкам зърната на гърдите с мокра хавлия Close Ужасно изригнах! Горката жена искаше само да помогне, ама как може да слуша подобни глупости!
Много ме обнадеждихте с това, че можем да си сложим презиме без -ов, защото нашия татко се казва Ивайло и Ивайлов звучи адски сложно, дори той не може да го произнесе, защото не може да каже "л", а казва "уъ" Joy! Та ми се струва, че Борис Ивайло звучи добре!

# 137
Добро утро и от мен  Tired Пак не можах да спя като хората цяла нощ, отгорена всичкото болката при чатала се завърна с всички сили и сънувах цяла нощ как водя разни битки - бех се вкарала и аз не знам в какъв екшън  ooooh!
След малко отивам да карам колата на майстор - то в нашто семейство все на мен ми се пада честта да се занимавам с майсторите  Joy А от днес идва и майстора, който трябва да се справи със стените и тавана на кухнята-хол, която правиме  Mr. Green и ще останат после само мебелите, та да можеме да почнем едно по едно да оправяме за новия малчо  Grinning
Добре дошла в отбора на Рали. Най-накрая една мама да развали мъжкото присъствие, което се очертаваше за 12 октомври  Grinning
Адинка като проимаш бебчето ще видиш как и ти ще се окажеш запленена от идеята да участваш в разни конкурси конкурси за "Моето гардже най-хубаво"  Mr. Green
На мен ми мина мерака точно, след като видях, че доста често печелят бебета, които не са толкова чаровни, а просто майките им са много амбициозни при набирането на гласове  Grinning

# 138
  • Бургас
Аз май и по въпроса с -ов и -ова съм консерва.
Ми нали това са български традиции.
Разбирам да живеем като Софко в друга държава,ама като сме в Б-я що да не спазим традициите.
Лично мнение де.

# 139
Още нещо, което се сетих. В болницата, когато записваха малкия изрично ги помолих да го пишат Балев, само че те си го записаха по името на таткото и окончание - в, та стана Бальов. Така че гледайте много внимателно какво пишат, щото персонала си кара постарому, както си знае.

# 140
  • София
Привет, момичета!

Два дена ме няма и ще трябва да чета от средата на миналата тема до сега.
Понеже тези дни се интересувах за храненето по време на кърменето и попаднах на този сайт http://www.bebemamabg.com/index.php?option=com_content&task= … =48&Itemid=28,
където втората част на статията е озаглавена Балансирано хранене по време на кърмене. Може да ви се сторят полезни и други статии в сайта.
Аз се връщам назад, за да дочитам, но този път по диагонал и само това, което ми се стори важно.

Загледах се по краката си и на едно-две места видях, че са се появили нещо като розички спукани капиляри. Май ще си купя ВиаТромб, но си знам, че 100% изчезване няма да има, но поне облекчение. А и кожата ми е станала като прозрачна!?

# 141
Здравейте кукли Simple Smile
Добре дошла на новата мама raliyи пожелавам леко бременеене с нас   bouquet Hug
Мамчетата с ангажименти, пазете се от жегите...
galaxa аз колко често карам без документи на колата  #Crazy все забравям да ги взема от "мъжо", а и той не изостава като документите са в мен  Whistling
Мими стискаме палци и после да докладваш Simple Smile

# 142
Добър ден и от мен  Grinning
Трикси честита количка,просто си представям как нямаш търпение да си я видиш  Wink
Рали добре си ни дошла   bouquet
Мананка ако знаеш как всеки път искам да видя пишката ама все не става  Heart Eyes
Ей колко ще е хубаво ако може през септември да се виждаме на лекциите  Simple Smile
За къпането и ваничките - най-вероятно ще си купим анатомична със стойка - видяхме в Хиполенд има за 54лв,множко ми се струват ама по-евтини които да със стойка няма. А не мога да разбера как една ваничка струва примерно 20лв.а стойката за нея 70лв. - некви две железца  Close. Най- веротно ще къпем в стаята - не ми се иска да го разнасяме бебока,банята ни е тесничка,но пък от друга страна е доста топла ама незнам още де, то ще си покаже.
Малко да се пооплача - немога да спя и това си е.И по гръб вече не ми е удобно ,а да се завъртам на някоя страна е мисия невъзможна.Обградила съм се сигурно с 10-на възглавници - добре ми е първите 15 мин.като легна ,после почвам да се схващам,да се потя,да пуфтя,снощи даже ми се доплака в един момент  Tired що съм такъв елемент незнам,толко пък да не мога да си намеря някакво удобство  Tired но пък от друга страна при всичките ми недоволства и пуфтенета бебока явно решава ,че това е много забавно и почва да си се мести и да си прави хълмчета,после решава малко да похълца,даже онази вечер какво натисна незнам ,но почуствах все едно ме ощипа и естествено ми стана смешно - все едно ми вика - ааа пуфти си ти на мен си ми е готино - ей на ти едно щип  Laughing изобщо пощурявам бавно и постепенно  Crazy
Мале улях се  Embarassed айде до после
Еличка ти вече не си ли отпуска в смисъл в болничен?

# 143
Да от днес съм болничен, а си бях пуснала отпуска Simple Smile
не бачкам сега ама все нещо вършея из нас Sad на моменти съм по-изморена отколкото когато бях на бач Simple Smile

# 144
shivani, аз също забелязах вчера, че съм станала прозрачна и даже е започнала да ми се появява тъмната линия на корема! А също гледам пшоследната седмица започнаха да ми се подуват пръстите на ръцете Thinking, сутрин! За сега с краката нямам проблеми, но нищо чудно да ми се случи там тая неприятна история!
Иначе за традицията -ов смятам, че е повече социалистическа отколкото българска! Имам приятели, които са с еврейски произход и им съсипаха живота заради това -ов! А и смятам, че Ивайло си звучи достатъчно българско Peace!

# 145
Добро утро   bouquet

Госпойце наскоро 4етох 4е окон4анието -мир/а си е отдавна в българския език:
"През първите векове на дунавска България се срещат множество имена от вида Даргамер, Маламер, Безмер и др., които по-късно са славянизирани до Драгомир, Маломир, Владимир и т.н. В тези имена, окончанието “-мер”, по-късно “-мир” идва от индоиранската дума Mehr, Mahr – “покой, мир”, което е название на бога на слънцето"
Аз също се замислям за едно име с мир накрая, ама ще видим...
Знам един Станислав     154uu  : http://www.vbox7.com/play:1b8d876b
Относно фризьорката ти-много е нетактична. И така като говори някой мн ме дразни все едно преувеличава наро4но да те обиди или се прави на разбира4ка.Така и за другите, оплакали се.Ужас  #2gunfire Дано и ние не се държим така след години с някоя бременна Wink

маnana , мерси за отговора.и аз мисля да не разнасяме бебето, ще има гратисен период и в един момент ще нау4и какво е и тоалетна и баня   bath smile3550 когато му дойде времето...
Ина4е май ще си взема една обикновена вана/видяхме в метро по около 16лв/ и подложка пластнасова на чиполино/към 12лв/ и те това е...пък беб4о ще е къпан само ако татко му ми помага на първо време.
Сигурно си права за конкурсите, ама то мойто и без друго ще си е най хубавото   ladyuu Падам си по 4естните пе4алби bowuu, ама в такива игри рядко има обективност...

Аз пък се дразня като ме питат какво прави бебето.Ами какво прави в корема ми незнам.Другия ми любим въпрос е "рита ли, рита ли? ами рита какво ще прави...Ама то сега съм изнервена та само леко се дразня, хората просто искат да чуят инфо за нас. ooooh! Tired

Severinka, мерси за анкетата, аз бях.Ами тя само на тази тема ли ще бъде, да знам да бързам ли да гласувам, 4е не съм съвем 100% сигурна, ама най -вероятно ще родя 4астно. Rolling Eyes Crazy

Helenka, много рано си лягаш Wink  Sleeping

Shikimiki, харесва ми как си намислила името и двете са български и мъжествени Simple Smile и се съчетават приятно.Мм да-ов си е соц продукт  Crossing Arms

Mimisofia стискам ти палци за доктора

Приятен ден на всички  Flowers Rose

Последна редакция: чт, 21 авг 2008, 10:38 от adina

# 146
Загледах се по краката си и на едно-две места видях, че са се появили нещо като розички спукани капиляри. Май ще си купя ВиаТромб, но си знам, че 100% изчезване няма да има, но поне облекчение. А и кожата ми е станала като прозрачна!?
shivani, предната ми бременност имах и по краката (разбирай по целите) и по раменете мислех, че така ще си остана , но 3 месеца след раждането нямаше и помен от капилярите  Peace не съм ги мазала с нищо специално, просто аз винаги след душ сутрин си мажа цялото тяло с бебшко олио  Peace

Да ви споделя за бащиното име при момченцата не е позволено законово да е без  наставка -ов -ев и т.н , защото не може да се отличи от собственото име (има такива случаи, но записването е станало с връзки по втория начин). Аз исках сина ми да го запиша така и настоях в родилния дом, но в общината го поправиха и не успях да се преборя... показаха ми точки и закони и т.н. При момичетата няма проблем, дори ме светнаха, че ако запиша дъщеря си без наставката -ова, -ева, а със собственото име на таткото после мога да подам молба и да променя бащиното име на сина ми да е без -ов, поради факта, че сестра му е с различно  Peace Такава беше ситуацията през 2006 година, ако от тогава има промени в закона аз не знам за тях!

# 147
Момичета не се сдържах  - при септемврийските мами имат още две бебета от тази сутрин.Едното е на Асето /май се споменаваше нещо за нея по напред/ .Да са им живи и здрави  Heart Eyes Ей другия месец и ние ще се почнем  Heart Eyes ох много ми стана мило и развълнувано -  не остана ей  Heart Eyes

# 148
Леле, Енигма, аз вечера ги гледах, че им се роди бебче, а днес имло още две. Отивам малко да ги шпионирам.
адинка, анкетата ще е самотази тема, даже след 3-4 страници трябва да пусна анкета за нова тема. Та, ако можеш гласувай сега  Wink

# 149
Аз май и по въпроса с -ов и -ова съм консерва.
Ми нали това са български традиции.
Също! Традицията не е от социалистическо време, а от векове. При соц-а просто са залитнали в крайности в стремежа си към идеализъм - всички да сме по калъп, да няма различни . Много би ми било приятно повече българи да спазват традициите, но в крайна сметка трябва да има свобода кой както иска да нарича децата си  Peace

Общи условия

Активация на акаунт