Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Необходимо ли е да се правят ултразвукови прегледи, кръвни изследвания и изследвания на урина всеки месец по време на бременност?
До коя седмица трябва да се приема Магнерот и Но-Щпа?
Какво включва програмата за майчино здравеопазване, финансирана от Здравната каса?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Необходимо ли е да се правят ултразвукови прегледи, кръвни изследвания и изследвания на урина всеки месец по време на бременност?
Не, според програмата за майчино здравеопазване, покрита от Здравна каса, се полагат два ехографски прегледа през цялата бременност. Кръвните и уринните изследвания се правят веднъж в първия триместър, а след това отново в V, VIII и X месец. Допълнителни прегледи могат да бъдат насрочени по преценка на лекаря, но не са задължителни всеки месец, освен ако няма конкретни проблеми.
-
До коя седмица трябва да се приема Магнерот и Но-Щпа?
-
Какво включва програмата за майчино здравеопазване, финансирана от Здравната каса?
Според програмата за майчино здравеопазване, финансирана от Здравната каса, се извършват два ехографски прегледа по време на цялата бременност. Освен това се правят кръвни и уринарни изследвания три пъти през първия триместър, както и в петия, осмия и десетия месец. Допълнителни прегледи могат да бъдат насрочени по преценка на лекаря, но те не са задължителни всеки месец, освен ако няма конкретни проблеми.
-
Какви са мненията относно честотата на ултразвуковите прегледи?
-
Какви са потенциалните рискове от ултразвуково изследване по време на бременност?
Това разБира се е крайно недостатъчно и е смешно да се говори ,че така се наблюдата развитието на бебо. Няма такова нещо ,като задължително всеки месец да те гледат на ултразвук.Аз през цялата бременност пиех но-шпа ,а от седми месец но-шпа и магнерот сутрин и вечер!!!Изследване за кръв и урина мисля ,че трябва да ти направят в последния месец от бремеността!!Ама чак пък всеки месец кръв и урина-прекалено е ,освен ако нямаш някакви изявени сериозни проблеми !!!
Аз затова ходих на 4астно през цялото време,гледаха ме на ехограф всеки пьт,поне два пьти месе4но.То и толкова не е нужно,но след като това ми усигуряваше спокоиствие
Успех и леко раждане
Не че е лошо, но при нормална бременност 3-4 са напълно достатъчни. За кръв и урина - и аз понякога се чудя дали трябва да са само 2 за цялата бременност (отделно ми пускат антитела, ма то е щото съм резус -), но те са толкова евтини - особено урината - че не е проблем човек да си ги направи по желание.