Ей го Юнското дете - иска вече на море!

• 15 953
  • 291
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Здравейте,

днес ние ставаме на 3 месеца и като прочетох, че Йоанка е на 2, а е 6кг взех да се депресирам. Нашата девойка дали има и 5.5 не съм сигурна, макар че последната седмица като че ли понаправи бузки. Но ние сме на преглед чак на 9.09 и тогава ще видим каква е хавата с нашето наддаване.

Да са живи и зрави всички празнуващи и непразнуващи бебоци!

# 166
Здравейте   bouquet

Сутрин си отварям темичката и правя опити да чета, да пиша, но обикновено страничката стои по цял ден отворена и чака...

Честито на празнуващите   bouquet  bouquet  bouquet

Само набързо да отбележа, че не съм някоя луда майка, която ще си завлече бебето на плуване още преди да е направило 2 месеца! Обичам да съм подготвена предварително и да знам кое, къде, как... а и ми трябва време да "обработя" баща му, че е доста консервативен по отношение на всичко, което аз предложа, но случайно ако някой друг му каже същото той идва при мен с "Ти знаеш ли, че ..." вече е на моето мнение, та ми трябва време...

Вчера си изтормозих детето - помъкнах го по институции - излязохме в 9:40 и се прибрахме 13:10! Милото вися на опашки, никой не ни даде ред  Twisted Evil, а то съм го сложила в кошницата и понеже беше хладно съм го позагънала с пелената и изглеждаше толкова малко, като излязло преди часове от родилния дом, голяма кротушка беше  Mr. Green
Успяхме да си вземем от общината  удостоверението за родствени връзки - голяма глупост!, нали си имаме акт за раждане, защо трябваше да се редим 2 дни на опашки (петък и понеделник), за да доказвам, че ми е син!!! Както и да е,  къде с количката, къде с таксита подадохме документите за еднократната помощ за раждане и за детските. Поне жената от социално подпомагане беше благосклонна към нас - остана в обедната почивка, изгони всички останали хора, а на нас ни прие документите  Simple Smile Може да се е притеснила, защото горкото ми детенце така хубаво повърна в кабинета й почти всичко, което си беше хапнало преди има няма 30 мин. (една колега ме съпроводи до Д"СП", аз чаках на опашка, а тя го нахрани, но не го извади от коша, а той милия сгагърчен, а и не го и оригна, както и да е), а след това като започна да раздава едни ми ти усмивки на всички непознати, същинско бяло циганче  Laughing, много общително ми е Митето  Flutter

Сега е на моето легло и си приказва, неговото и повивалника ги напикава втори ден! докато му сменя памперса, и хайде - понамокри навсякъде  Laughing

Днес криво - ляво успяхме да излезем на разходка към 10, той позаспа и реших да използвам момента и да ме поуфъкат малко - сега определено съм поуфъкана - утре ще ходя да ме довършва жената, че Митето се посъбуди и нещо не му хареса мястото и трябваше да тръгваме.

Отивам да  hang
Хубави и спокойни нощи, нашите поне са такива  Mr. Green

# 167
ЧЕСТИТО НА МАЛКАТА-ГОЛЯМА МАРИНА И НА ВСИчКИ БЕБОЦИ ПРАЗНУВАщИ ДНЕС!Да растат живи и здрави, много обичани и с късмет!!!  ura  costumed034 Tada

# 168
марвеле, честита ви трета месечинка! Вие сте вече направо големи! Да е жива и здрава Марина!

# 169
Честито на всички с весели поводи и месечинки!

Веси
, на пробата имаше голям ефект от люлката. Утре ще отидем да си я вземем люлката и ще докладвам.  Wink

Марвеле, не се притеснявай за наддаването. Просто ще те приемем в клуба на фините бебета. Аз като я гледам Дидинка каква е жилава, изобщо спрях да се притеснявам за това.

Бюти, хайде чакаме ви с хляб и сол Mr. Green

Ние и днес ще пропуснем Морската. Ми вече тежи мъничето, как се носят 5 кила от 40 кила мама , пък в количката хич не й е интересно да лежи, да седи още й е рано .
Поръчах си слинг и чакам да ми го доставят /да съм кат Анджелина Джоли и Джулия Робъртс http://bebe.to/sling/famousmoms.html/ , че да подновим дългите разходки до Морската.

Някой ползва ли слинг с халки и как се чувства?

Между другото, мойто дете хич не се опитва да хваща играчките още, нито пък си е видяла ръчичките. Вашите правят ли го?

# 170
kavalerko, да ти кажа Ясен също няма режим на хранене. Понякога се храни и през час, понякога през нощта прави пауза от 6 часа, както дойде. Аз престанах да гледам часовника и да смятам интервалите, няма смисъл. Четох, че кърменето и кърмата много помагали при коликите, успокоявали. Същото й го е казала аптекарката на една моя приятелка тук. Тя я питала за нещо, което да облекчи коликите. Аптекарката е препоръчала само кърмене. И има ефект. При Ясен минаха коликите, но почнаха да го тормозят венците: ръцете са непрекъснато в устата, текат едни ужасни лиги, нищо друго не признава за чесане освен гърдите ми. Та се случва и през половин час да го кърмя сега. Щом го успокоява.
За вит Д аз също не давам. И вода не давам. А захранване мисля да започна след 6-ти месец.
За гърдите: кърмя винаги от двете на всяко хранене. Не цедя и не замразявам.

Между другото, мойто дете хич не се опитва да хваща играчките още, нито пък си е видяла ръчичките. Вашите правят ли го?[/b]
Ръчичките си ги видя, беше много смешен. А играчките понякога.

# 171
  • Вече в моята си приказка...
Честити месечинки на всички празнуващи днес бубулечки!
И Калина няма режим, не гледам часовник, а когато се разплаче първо цица давам... Аха, и Калина е така - постоянно юмручетата са в устата й и лиги цеди...

Вери, има ли истерия в Канада относно онова отровното месо?

marvele, и Калина не наддава много, последно за месец - 520 гр беше наддала. Не й се притеснявай девойката, щом е спокойна всичко е наред. Вече са и по-големи!

Мимченце, преди няколко постинга беше питала кога се познава дали детето ще предпочита лявата ръка. Мисля, че още е рано. Синът ми е левичар и горе-долу, когато проходи започнах да имам съмнения, че ще предпочита лявата си ръчичка. Казват, че когато се изкачват по стълби, такива хора предпочитат да тръгват с левия крак. Ивайло така започва изкачването по стълбите - с лявото краче.

Гали, аз писах по-напред, че Калина започна да си гледа ръчичките, да ги разучава. Протяга ръчички и за играчки, но все още със свити юмручета. Не се сеща да си изпъне пръстчетата.

Atina_Eli, честита годишнина! Дълъг и щастлив семеен живот ти пожелавам!

# 172
Вери и MiRa_55 много бе успокоихте.  Hug Всички около мен са с режим 3 часа и аз много се притеснявах, че ние се храним горе-долу на 2 часа.

Не е ли още рано за зъбките, не сме се отървали още от колики, ако започнат сега и зъбки ....  Shocked По какво точно се разбира, че го дразнят зъбките?

bouquet

# 173
  • София
В майчетата имаме едно бебче със зъбче Simple Smile

Гали аз имам слинг с халки. Удобен ми е. Алекс също се чувства добре в него. Когато имам път към центъра, т.е. до място което изисква превоз с кола, това е единственото ми спасение. Количката ми е много голяма и не влиза в кола.

Алекс само се заглежда по играчките си. Само пелената успява да си я хване и си я държи. Все още не е правил опити да хване играчка. Нищо, че размята ръце непрекъснато.

# 174
Вери, има ли истерия в Канада относно онова отровното месо?
Аз попаднах само на един репортаж. Нямам много време за телевизия и не знам дали има истерия. А и ние не ядем много месо.

За зъбите, рано е. Макар че знам за бебета със зъбчета в 4-ти месец, чувала съм и за бебета родени с зъб. А моя може само да се плюнчи и да го изкара в 6-ти месец примерно, може и скоро да ме сюрпризира. Но съм сигурна, че е това. На Маги първото зъбче беше на 5мес и 2седм и до 2 годинки ги изкара всичките 20.

# 175
  • Miami
Здравейте  Grinning

Да ви кажа и ние не останахме назад с коликите - вчера Жорето така  се дра вечерта, ужас направо  ooooh! В 22 го изкъпахме, нахраних го и като заспа та чак в 6 тази сутрин  Simple Smile Ми то се умори горкото да плаче  Sad
През деня обаче и на нас ни се случва да се кърмим на 2-2,5 часа. Много рядко се случва да прави пауза от по 3-4 часа, това са някакви изключения и то защото е заспал по дълбоко.

Вери, как така през половин час се кърмите  Shocked То не че има лошо, ама не ти ли е твърде изморително, че то не може нищо да свършиш така, да не говорим за почивка. Е, поне според мен де, аз не бих издържала на такъв "режим". То и сега вече взе да ми писва да го храня през два часа, особено когато сме на разходка и като писне не мога да сваря да намеря пейка да го нахраня  ooooh! Кога ще започне това дете да яде поне през 4 часа  newsm78
Аз също не замразявам кърма, цедя се само нощем и я хвърлям  Blush 
Не бързам със захранването, страх ме е от тези гадни колики  Close

marvele, и нашия момък е от по-фините бебета. На 2 м. беше 4900кг, 58 см., ама да ти кажа аз и не искам да става много дебел, че как ще го мъкна  newsm78  И мен като Трънчето   ме болят китките, а и кръста все още ме боли Sad Пък и нали не е хубаво много бързо да наддават бебетата заради костите  Rolling Eyes

а сутринта я намерих по гръб, пряко на леглото и с 2 висящи крака между решеткитеSimple Smile)

Joy Joy Joy Много пъргава ти е момата
hahaha И аз една сутрин го намерих нашия така, само че беше успял само единия крак да провре през решетката  Joy
Аз го слагам да спи на една страна, подпирам го, обаче като се събудя го намирам по гръб и главата завъртяна на другата страна. Вече се обръща доста лесно от корем по гръб  Grinning

Честити месечинки на празнуващите вчера и днес   bouquet

# 176
Уж засега не ни е практика през половин час, но се случва. Иначе да, изморително ми е и нищо не мога да свърша. Вече се примирих. Миналата нощ се събуди в 3, нахраних го и взе да будува. Към 4 реши да мрънка, взех го при мен в леглото и така до 11. Цокне, унесе се, заспи, стряска се и пак търси цица.

# 177
  • София
Нашата девойка последните две седмици като че ли понаду бузките, ама само кантара ще покаже в крайна сметка. Иначе си хапва по 6 пъти на ден, ака по веднъж - всичко си върви ок, ама още не може да дръпне от първоначалното назадване.

Гали и ние сме от тези дето не са наясно ръцете точно за какво са, освен за тъпкане в устата естествено. От време на време почва полекичка ка им обръща внимание - позаглежда ги, ама не са и пръв интерес. Виж краката са като вятърна мелница - откакто я слагам на активната гимнастика така добре се научи да си рита играчките и да и пеят - дооста координирано и целенасочено ги цели. Аз викам, че ще я правим кикбоксьорка.
Нямаме големи мераци и за обръщането. Та от няколко дена аз я обръщам на една страна, а тя или продължава до по корем или се връща по гръб. И страшно и е забавно това. Много се радва като го правим, но сама не ще да се помъчи. Иначе кратунката вече е доста стъбилна.

За сметка на физическото компенсира с вокални упражнения - такова бърборане, ръмжене, писукане, гъкане, лекане и какво ли още не прави, че понякога не смогвам да и отговарям. Снощи преди лягане един час не млъкна за секунда дори - дъра- бъра, олигави ме цялата, че се гушкахме - аз май съм и любим събеседник Simple Smile

Хайде, до скоро.

# 178
Бърз запис и от нас Hug
На консултацията (за статистиката) сме дръпнали 4см и 750гр и сега сме 5500кг и 59см.
Имам си най доброто детенце на света, яде на 3,5 часа, спи си от 21,30 до 7-7,30 сутринта, вечно сме нахилени, а ако има колики, то мама не може да се оплаче, защото ги понася много мъжката Praynig
Не ми остава много време да ви чета, защото и баткото си е в къщи и гледам да обърна внимание и на двамата, а като седна на компютъра и поработвам даже newsm78
Честито на всички които са имали повод за празнуване  bouquet Хубави летни дни пълни с положителни бебешки емоциии от нас Heart Eyes

# 179
Kory, аз щях да ти пиша за болките в кръста. Добре да отидеш на ортопед. Майка ми като беше дошла в началото да ми помага се "сдоби" с подобни болки, резки и внезапни и то като се опита да се изправи от седнало положение. На нея й изписаха Невралгин и се оправи Peace

Мимченце, мойто дете ако спи повечко /което рядко ни се случва/, първо храня и после сменям памперс като чистя само с мокри кърпички, че да не стане зян манджата Joy Wink

Марвеле, и наш'та мома е от песнопойните - голяма е бърборана. Напоследък по един същ начин пищи като се радва и когато иска да заплаче и аз търча при нея да й видя муцунката каква е hahaha

За обръщането, сама рядко се сеща, а пълно обръщане от корем по гръб, само с моя помощ, от гръб по корем пък абсурд.

Тони, пак зачезна нанякъде newsm78, веднага се усеща липсата й Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт