Ей го Юнското дете - иска вече на море!

• 15 971
  • 291
  •   1
Отговори
# 90
Момичета искам да ви попитам, колко време мога да съхранявам направена вече смес с адаптирано мляко и в хладилник ли трябва да стои.  Praynig Моля ви да ми отговорите по-бързо Hug

# 91
Аз не мога да ти помогна Малта.

Ние сме добре. Пепчо заспа към 2 - 2 и нещо и още спи Thinking Не огладня ли това дете? На мен гърдата ми е пъъълна
Ми това е от мен.

# 92
Ако е пило бебчето от шишето- около 15 мин, след това хвърляй, ако не е пило мисля че може около 30мин до час ,но във второто не съм убедена. Помирисваш го в началото и после, ако е развалено мирише отвратително.

# 93
Момичета искам да ви попитам, колко време мога да съхранявам направена вече смес с адаптирано мляко и в хладилник ли трябва да стои.  Praynig Моля ви да ми отговорите по-бързо Hug

на кутията на аптамила пише след приготвяне да се консумира до час
някъде бях чела, че издържали и 2 часа, май беше в библиотеката http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=22645.0 но сега не намирам статийката нещо имаше температури, часове... на според мен всяко мляко е само за себе си  Naughty

# 94
elly24 Hug много ти благодаря, днес ще се дохранваме, защото от безсъние и проблеми ми намаля кърмата. В зех си от билковата аптека чайче за кърма, там го правят и ставало и за коликите на бебока. Та ми е едно кривооо, че не яде от мен и гледам ревниво. Давам вече и ябълка- много я харесва и се облизва доволно. Сладурче.
rallii благодаря
Честито на всички месечинки
И аз да почерпя-днес ставаме на 2 месеца. Купих му надуваем басейн за рожденния ден. Ще го ползваме догодина  tooth   Gift  party023

# 95
  • София
Почти винаги гледам да уригна Алекс, независимо дали го кърмя легнал на възглавница на коленете ми, или сме си полегнали заедно на леглото. Ако заспи, не може да се уригне. Вечер яде и заспива. Като го вдигна леко се събужда и се уригва. След това го слагам в леглото.

Сол във водата не слагам. Това е суеверие. Мама също се опита да ми каже нещо такова по телефона, но я отрязах. Не било за потенено, а нямало да му мирише кожата. Дрън, дрън. Не вярвам на подобни неща.

# 96
Привет от нас с бебе Мони!

Честит рожден ден на всички които празнуват с нас - Любчо, Колето и Христомир! Да са живи, здрави и палави, но не ревливи!
Сега видях, че и една госпожица се е присъединила към мъжката компания от 23.06 - да е жива, здрава и много нежна малката Стела! Какво хубаво име.

Мони посреща празника си неизкъпан. Ами - не се събуди за снощната баня и ние (егоистите му с егиости) само това чакахме. Така че - имаме си малко сладко "циганче" днес.

Хубав уикенд на всички!

# 97
  • Miami
Та в тази връзка-и аз не мога да отслабна след раждането-имам да свалям 11 кг. и ми е много гадно, а почти не се храня.Но пък пия пак витамини и допълнително желязо, че анемията ми пак се завърна Sad Дали заради това с стоя така с килцата  newsm78

Абсолютно НЕ е заради витамините и желязото  Naughty И защо си мислиш, че като не се храниш ще отслабнеш? Напротив, трябва да се храниш често по малко, за да засилиш метаболизма. Когато се храниш с нищожно количество храна(особено ако се кърми) тогава метаболизма се забавя, защото организма се страхува да не остане гладен и пести всяка калория. Така най-просто мога да обясня  Peace

Последна редакция: сб, 23 авг 2008, 19:43 от Kory

# 98
Кори трябва да ни понаучиш как да отслабенм Simple Smile
За солта-абсолютно против съм.Днес и аз точно затова спорих с баща ми   Close

# 99
Ако ти ще слагаш освен ние да се присламчим към теб  Blush Wink!
хехехе тя вече е сложена ваната Simple Smile  Заповядайте  Hug (само първо да свържат бойлера все пак  Whistling

Vesi21, на третата снимка момчето ти лежи на едно жълти нещо, какво е то и от къде се намира? Виждала съм такива и по други разни колички и столчета, ма все забравям да питам, мога ли да си купя от някъде, или върви "комплект" с количките иседалките?
Питам, понеже мой Митак същата клюкарка като татко си, иска да вижда наоколо, и от сега ми се кисне като е в легналия кош и няма видимост.... а седналото столче е малко голямо за него все още, и си мислех да му сложа такава джаджа, да го придържа, и съвсем лекинко да е поизправен. К'во да го правя, любопитен е много  Mr. Green

Нервата го отпусна, явно е било от смяната на местоживеенето (за пореден път). Сега пак си е спокойно симпатично бебче, дори и коликите позаглъхнаха вчера и днес.  Praynig Дано е за постоянно!

Orhid
, дано скоро се нормализира всичко при вас с Боян  Praynig

По въпроса за съхраненяването на кърма, аз не само че събирам 24 часа в един съд, ами дори допълвам във вече замръзено бурканче във фризера  Tired Ми нямам бурканчета, а много по малко събирам, и така реших да ги смеся. Като се размръзят ще се смесят. В най-лошия случай ще съм загубила някои от полезностите, ама за един ден няма да бъде чак толкоз ощетен Митьо Simple Smile

Поздрави от мен   bouquet
ПП: Моя мъж е осоляван, и се поти  Peace Единствената "полза" за него като бебе е била, че след няколко дни сол във ваната се е изприщил  Mr. Green Ноооо, това може да е било и от стягането с разни пелени и увиването през юли месец, за да му се изправели краката  Shocked

mimchence, аз като кърмя легнала нощем не оригвам, нищо не правя освен да го изтикам три сантиметра назад, за да си сложа подложката на сутиена... Досега нощно време не е ревал никога, нито от колики, нито от друго  Peace пу-пу

ПП2: Аз пък така отслабнах, че изгубих и малкото килца, които така се надявах да запазя  Tired Няма рецепта. Нерви ми се събраха, а и стомашния вирус за два дни изпи и последните грамчета  Tired Тъпо. Нооо, убедих се от собствен опит, че храната е последното нещо, което влияе на количеството кърма Mr. Green Два дни карах на няколко препечени филии и два сварени моркова, а тя не само не намаля, но и така ми се подуваха гърдите... ставаха постоянно на буци, а течовете бяха непрекъснати... Тъй че, единствено психиката оказва влияние според мен  Peace

Последна редакция: сб, 23 авг 2008, 19:45 от offioly

# 100
panterkata66, исках да ти пиша на лични, че да не оспамя темичката, но пощата ти е пълна!
мами, моля да ме извините, но пак ще питам panterkata66 - по въпроса с плуването - ще може ли да ми изнамериш малко информация от твоята приятелка - къде го е водила детето, сега има ли, всичко ще ми е от полза. Наистина имам голямо желание да го водя детето, като го гледам всяка сутрин и всяка вечер какво удоволствие му доставя водата, с баща му сериозно се замислихме да го правим плувец. Той още си няма идея, че ще го водя на плуване преди да е проходил де, ама нали го няма по цял ден - как ще разбере какво правя със синчето му  Wink

Хубава вечер от нас   bouquet

# 101
  • Miami
Кори трябва да ни понаучиш как да отслабенм Simple Smile

ооооф, то аз на теория го знам, ама на практика нещо не мога да го спазя  Mr. Green Аз мога, ама ям на често по -малко... сладичко  Laughing

# 102
Здравейте!
Много време не съм се вясвала тук,но нещо все не ми остава време за писане. Първо да кажа, че нашия Виктор вече е 6 600 гр (цели 1400гр за малко повече от 1 месец), и е 62 см. Голям дундьо е станал и се разхубавява с всеки изминал ден. Нали е на мама гарджето. Освен това е много спокойно дете и не тормози и без това изнервената си майка Simple Smile Като че ли сам си създаде един режим и си го спазва. Огладнява на 4 часа, от три седмици вече спи по цяла нощ - от 22.00 до 8.00 часа, като само се събужда в 6.00 да се наяде и пак заспива. Абе общо взето мога да се похваля, че почти не се усеща, че имаме бебе (пу-пу все така да е кротичък).Обаче много лошо го научих, след сутрешното хранене го оставям да спи при нас, между мен и баща му, и сега май трудно ще се отучим от това. През деня не спи много, дремва поняколко пъти за по около 30-40 мин, и пак се ококорва. Даже и на разходки като ходим.И какъв е такъв, все иска в столчето за кола да стои. Харесва му да е по изправен и да оглежда какво се случва около него. mimchence, и ние така се приспиваме. Същите сме с това махане на ръцете. Аз вече се отказах да го местя в кошарката като заспи (само през деня обаче). Защото в момента в който го преместя , се събужда и започва да плаче. Затова съм сложила две малки възглавнички в столчето и той е в почти легнало положение и не му се пречупва кръстчето.

Аз имам един въпрос. Започнаха ли да се променя цветът на очите на вашите бебоци. Нашият е с едни хубави сини очи и така се надявам да си останат такива. Ние с баща му сме с кафеви, но пък баба му и дядо му са със светли очи, та все се надявам да е прихванал от тях това синьо око.
Иначе за акането и на мен ме притеснява като прескочи един ден. Ние сме на АМ и е нормално да ака само веднъж на ден, но като пропусне, на другия ден само го дебна да се изака, че да се успокоя.

След много размисли и страсти в крайна сметка и ние сложихме Пентаксим. Не забелязах някакви особени промени в поведението на Виктор.
Междудругото да кажа, че ние вече забелихме чурката на Виктор. Баща му я свърши тази работа като го къпеше един път. Виктор изобщо не реагира, значи не го е боляло. И оттогава всеки път като го къпя ,му издърпвам кожичката и му мия чурката.

И аз  продължавам да се боря с килограмите. Останаха ми 3 кг и не мога и не мога да ги сваля. Най- проблемен ми е коремът и паласките. Мъжът ми е заклет фен на разделното хранене и вкъщи всички се храним така, но трябва и малко кростренажора да покарам. Но пък в тези жеги хич нямам тонус за физически упражнения. Иначе съм оптимист и отказвам да си купувам по-големи размери дрехи.Все се надявам, че след един месец ще мога да вляза в дънките, които носих миналата година преди да ми порасне коремът.

Хайде чао от мен. Че ние сме на гости на едни приятели в Карлово и мъжът ми излезе с децата още преди час, пък аз още се мотам.

# 103
Здравейте и от мен - аз също от доста време не съм  се разписвала, но пък чета редовно и си намирам полезна информация от вашите постове  Hug

Нашия малчо е добре - расте си доста бързичко и за един месец е качил 1500гр като основно е на кърма, дохранваме се много малко - по 50-60гр на хранене по два пъти на ден Peace  . Но възникна друг проблем при нас и вече започна да ме притеснява newsm78 - малкия се изхожда по голяма нужда на два, три дни по един път  Незнам дали е нормално, но продължава вече от доста време и започнах да се безпокоя.  ooooh!Спряла съм всичко което давах за колики - капки, чайове и явно не е от тях. Иначе и аз му давам сокчета - прясно изцеден от ябълка и морков и доста му харесва   baby_neutral

Вчера  ни правиха ваксините - ДТК и Полиомиелитната  много рев беше  #Crazy- и двете му ръчички са набодени  , а днес вдигна и температура. Отделно, че нямаме никакъв режим на хранене и се храним на поискване, а сега и тая температура и нервност на бебето и аз вече съм на ръба на силите си и нервите са ми опънати до краен предел  #2gunfire  #Cussing out

Това е за сега от нас - Лека и спокойна нощ на всички мами и бебоци  Hug  bouquet

# 104
Здравейте отново !!!
моята щерка ,нещо и става.Мн е изнервена(незнам ,заради Алекс ,ревнува ли какво незнам ).Плаче постоянно страхува се ,незнам ве4е ,дали е нормално това .Страхува се да стои сама и такива работи Sad Днес отидох до тоалетн аи я оставих с Алекс и като се връщам и  #Crazy тя го одрала с нокти по корема .Ужас .Целият беше на червени черти  ooooh!
Незнам вече какво да правя  Sad
Държа се с нея мн добре,правя всичко съзможно да е щастлива ,а тя само се сърди .....

Някакъв съвет ако може да ми дадете ,ве4е нямам идея какво да правя

Общи условия

Активация на акаунт