Американски колеж-първа тема

• 222 774
  • 1 273
  •   1
Отговори
# 195
моля!Ако дори има някой,чието дете се е явявало да ми каже малко информация за тестовете.Много моля!  Praynig

# 196
Емиии... задачите не са никак трудни...  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

# 197
моля!Ако дори има някой,чието дете се е явявало да ми каже малко информация за тестовете.Много моля!  Praynig

Когато си се записала за изпита са ти дали подобни задачи-разгледай ги

# 198
Да... около 12 задачи са...

# 199
Честно да ви кажа, този отлив на учители е много притеснителен. Никой ли няма инфо отвътре newsm78

# 200
Ами аз знам само за Кортезов, който уж има разрешение от дирекора и за него се  знае... За това не проверява вевче работите от изпита...

# 201
  • София
Какво става в това училище, защо им напускат масово преподаватели. Какво може да накара един добре платен преподавател, работещ с интелигентни деца да си зареже сигурната работа и да прави школа ooooh!

Желанието за още повече пари.  Wink  (Това е личната ми преценка по въпроса).

На деня на отворените врати на АК, на който ходих, разговарях с Президента на колежа по този въпрос, тъй като и мен ме интересуваше. Както всички знаете, той е сравнително нов, на практика от миналата учебна година. Нормално е, когато се сменя ръководството, на някои това да не им харесва...  Confused Тъй като имам поглед и върху Президента, и върху напусналите и напускащи преподаватели (Кортезов имам предвид), искам да ви кажа, че моята подкрепа определено има Президента. Това са различен тип хора, не са се сработили. Президентът е завършил държавни училища и университет в САЩ. Произходът му е средно-статистически. Изглежда реален и земен човек. Преподавателите в Лого-3 и Кортезов са от съвсем друго тесто. Те не просто правят пари, а много пари. Поизкривени ми се виждат техните мирогледи, тъй като отвсякъде им личи, че контактуват основно с определена прослойка в нашето общество... Чудя се как да го обясня, за да стане по-ясно...

Не се притеснявам за бъдещето на колежа, тъй като назначените там преподаватели са на наистина сериозно ниво. Остава само и детето ми да се справи с изпита.  Simple Smile  Praynig  Praynig

Късмет и на вашите деца!

# 202
Благодаря Ви за яснотата...   bouquet

# 203
Какво става в това училище, защо им напускат масово преподаватели. Какво може да накара един добре платен преподавател, работещ с интелигентни деца да си зареже сигурната работа и да прави школа ooooh!

На деня на отворените врати на АК, на който ходих, разговарях с Президента на колежа по този въпрос, тъй като и мен ме интересуваше. Както всички знаете, той е сравнително нов, на практика от миналата учебна година. Нормално е, когато се сменя ръководството, на някои това да не им харесва...  Confused Тъй като имам поглед и върху Президента, и върху напусналите и напускащи преподаватели (Кортезов имам предвид), искам да ви кажа, че моята подкрепа определено има Президента. Това са различен тип хора, не са се сработили. Президентът е завършил държавни училища и университет в САЩ. Произходът му е средно-статистически. Изглежда реален и земен човек. Преподавателите в Лого-3 и Кортезов са от съвсем друго тесто. Те не просто правят пари, а много пари. Поизкривени ми се виждат техните мирогледи, тъй като отвсякъде им личи, че контактуват основно с определена прослойка в нашето общество... Чудя се как да го обясня, за да стане по-ясно...

Не се притеснявам за бъдещето на колежа, тъй като назначените там преподаватели са на наистина сериозно ниво. Остава само и детето ми да се справи с изпита.  Simple Smile  Praynig  Praynig

Късмет и на вашите деца!

А стария президент защо си е тръгнал и кой премахна субсидираната такса?

А това, че новия президент изглежда по-скоро смотан, не е гаранция, че е земен човек.

# 204

Късмет и на вашите деца!

Новия президент има бакалавърска степен от Middlebury College, а магистърски - от Columbia University и Tufts University. Това не са държавни университети - на практика са едни от най-реномираните и доста скъпи частни. Образованието му е далеч над средностатистическото.  Само уточнявам.

# 205
  • София

А стария президент защо си е тръгнал и кой премахна субсидираната такса?

А това, че новия президент изглежда по-скоро смотан, не е гаранция, че е земен човек.

Старият президент си е тръгнал, защото политиката е такава - въртяща система. Субсидираната такса е премахната от правителството на САЩ. Това не е нещо, което се решава на локално ниво. Правят си проучвания хората, дават аванс за изграждане на авторитет и в един момент решават, че е дошъл момент за промяна в политиката.

А по отношение на неговото образование - не съм се изразила правилно (препрочетох си поста). Училището, в което е учил, преди да отиде в колеж, е било държавно. А относно квалификацията "смотан", няма да коментирам, понеже хич не съм му адвокат. Просто си споделих личното впечатление. Всеки си има право на мнение. А моето съм си го казала по-горе. Според мен е земен, нормален човек.

# 206
Моят син е 6ти клас. Другата година ще кандидатства и АК е едно от желанията му. Може ли някой да ме насочи от къде може да се подготвя? Тъй като вече ходи да учи паралелно в Дарби Колидж, не смятам да давам маса пари и за други школи. Не пестя пари от образованието на детето си, но не съм и петролен шейх Embarassed

# 207
Уфф, малко остана, а аз се спичам повече от синковеца, което май е по-добрия вариант.
В деня на изпита само лична ученическа карта ли трябва да носят?
Разбрах, че трябва да са на портала в 8.30 ,т.е. до там с родители, после ученици от АК ще ги заведат където трябва.

# 208
А дали ще може само паспорт?

# 209
Да, може с международен паспорт или лична карта.

Общи условия

Активация на акаунт