Американски колеж-първа тема

• 222 786
  • 1 273
  •   1
Отговори
# 300
Това с въртенето на паралелките е добра практика (поне според мен).

Аз не бих могъл да кажа нищо за Американската образователна система (имам роднини и познати в Канада и според тяхното скромно мнение положението е "Ужас"),но не всичко в този живот е идеално!

За моя син не знам, учи в Алианса от предучилищна! Аз лично не се притеснявам за това как ще се справи, по-скоро ми е любопитно какво ще си избере като допълнителни предмети....!!!!

Непрекъснато се шегувам с него, че е добре да се замисли за "фитнес"....!!!!

# 301
az sam 7 klas i me priexa v ak-na ob6toto klasirane  sam 2 bez da sam xodil na nikakvi vedi i dr podobni-prosto na izpita biax spokoen -vlisat ne nai umnite a nai spokoinite i konzentrirani sa6toto poznavam deza koito xodiat ot 5 klas na kursove no na golemia den se spekoxa i ne napravixa ni6to

# 302
А случайно да учиш в ПЧМГ?

# 303
Здравейте. Кандидатствах в АК, но съм резерва. Може ли да ми кажете, дали има някакъв начин да проверя коя поред резерва съм, защото аз никъде не видях такава екстра. Ще ви бъда много благодарен. Simple Smile

# 304
  • България
Има два варианта:
1. Да отидеш до колежа, списъците са по номер в класирането.
2. Обади се по телефона в колежа и ги попитай, те ще ти отговорят.
Аз се информирах по телефона, а вчера ходих да взема документи за записване и видях списъците.
 Успех!

# 305
Смятате ли, че училището си заслужава парите, в случай, че те определено не са ти излишни и трябва да се лишиш от друго, за да учи детето ти там?

Не ви ли притеснява факта, че децата научават само английски?
На днешно време ти трябват поне два езика! А доколкото съм чувала, много е трудно, да съчетаеш ученето в АК с допълнителни часове извън училището. Моята госпожица до сега е учила английски, за тези които са учили друг език до 7 клас е различно.

newsm50

# 306
Елина,

Вски сам прави избора си.

По отношение на наученото в колежа- съвсем не е само английски език. Погледни справка за миналогодишните матури на 12-токласниците. Когато я изнесоха, първото което ми хрумна беше безпочвеното твърдение, че учениците от АК трудно били приемани в СУ, поради лош български. Е как тогава оглавиха класирането за страната по резултати на матурата по БЕЛ.

Начинът на обучение в колежа е различен спрямо другите у-ща, които познавам. Там непрестанно работят над различни проекти и се развиват като личности. Познанията им не се свеждат само до учебниците. По науките имат много практически занятия и така знанията им оставт трайни.

Трябва да решиш какво искаш от средното образование и тогава да прецениш дали си заслужава.
Не бих желала да влизам в много подробности, за да избегна ненужни полемики, каквито видях в началото на темата.

Надявам се и след четири години да съм на същото мнение за колежа, само това бих допълнила Grinning

# 307
Аз да се похваля също - приеха ме, и то без някаква подготовка - даже не смятах че мога да се класирам в тези заветни 71...(Може би защото баща ми беше твърдо убеден, че без подготовка - не става; Майка ми твърдеше :"Той е умно момче, ако не успее поне ще е опитал"
Аз лично се готвя в Школа Иванови и сега след като ме приеха още не знам дали да продължа подготовката за другите изпити - Попринцип знам че в АК са много добри условията, но парите много ме притесняват понеже сме голямо семейство - 3 деца ... Аз съм най-големия и затова си мисля, че ако родителите ми сега почнат да плащат за всяка година - те ще лишават брат ми и сестра ми от някой неща - понеже никой не е фабрика за пари...
Баща ми е на мнение че каквото аз избера - това ще бъде!!
Майка ми казва, че според нея не е това най-удачното и въобще не била сигурна - А аз я познавам достатъчно добре, за да разбера, че не иска аз да кажа :" Искам в АК'.....

Иначе мен силната страна ми е математиката за разлика от повечето други мои познати...
На самия изпит правих Есе за 2 път въобще - 1вия път ми обясниха накратко принципите и как да го направя горе - долу... - Изкарах 13 точки и смятам че е добър резултат ; А на теста имах 52.11 %
Общо - 65 % - и съм 26ти в класацията което много ме учуди....

Понеже прочетох голяма част от постовете - искам да добавя, че най-голямата простотия е - че има хора - които влязоха с връзки
Което е направо невероятно ТЪПО!!!! Да влизаш с връзки в училище в което се плаща така или иначе - Жив пример е 1 съученик който седмицата преди изпита се водеше : "На целодневни курсове за подготовка" и отсъстваше - но се оказа че по някаква щастлива случайност е получил отговорите на 3 от разделите (от общо 4) и Понеже беше ходил цяла година на курсове
Нищо че в училище по Математика повече от 4 не може да изкара.... сега е 2ри или там 3ти... в цялата класация

Някой може ли да даде някакъв отговор на поста ми... Все още много се колебая//

# 308
Да добавя, че този за когото говоря е възможно най-надутото тъпо парче което може да сте виждали.... Вярва си - нонстоп натяква ей така небрежно че е 3ти и тн...

# 309
  • България
Звучи ми невероятно. Дъщеря ми кандидатства като теб (просто да се пробва) и е 24-та в класирането, но нейни съученици, които отсъстваха седмицата преди изпита, за да се подготвят са в резервите.  newsm78

# 310
Аз да се похваля също - приеха ме, и то без някаква подготовка - даже не смятах че мога да се класирам в тези заветни 71...(Може би защото баща ми беше твърдо убеден, че без подготовка - не става; Майка ми твърдеше :"Той е умно момче, ако не успее поне ще е опитал"
Аз лично се готвя в Школа Иванови и сега след като ме приеха още не знам дали да продължа подготовката за другите изпити - Попринцип знам че в АК са много добри условията, но парите много ме притесняват понеже сме голямо семейство - 3 деца ... Аз съм най-големия и затова си мисля, че ако родителите ми сега почнат да плащат за всяка година - те ще лишават брат ми и сестра ми от някой неща - понеже никой не е фабрика за пари...
Майка ми казва, че според нея не е това най-удачното и въобще не била сигурна - А аз я познавам достатъчно добре, за да разбера, че не иска аз да кажа :" Искам в АК'.....

Иначе мен силната страна ми е математиката за разлика от повечето други мои познати...
На самия изпит правих Есе за 2 път въобще - 1вия път ми обясниха накратко принципите и как да го направя горе - долу... - Изкарах 13 точки и смятам че е добър резултат ; А на теста имах 52.11 %

Понеже прочетох голяма част от постовете - искам да добавя, че най-голямата простотия е - че има хора - които влязоха с връзки
Което е направо невероятно ТЪПО!!!! Да влизаш с връзки в училище в което се плаща така или иначе - Жив пример е 1 съученик който седмицата преди изпита се водеше : "На целодневни курсове за подготовка" и отсъстваше - но се оказа че по някаква щастлива случайност е получил отговорите на 3 от разделите (от общо 4) и Понеже беше ходил цяла година на курсове
Нищо че в училище по Математика повече от 4 не може да изкара.... сега е 2ри или там 3ти... в цялата класация

Браво дете !
Поздравления!
Моят съвет към теб е смело напред , колежа е с най-добрата база в цяла БГ , това не е просто училище а институция ,затворено общество което споделя нещо уникално казва се задружност работа в екип и все пак запазване на собственното аз!

п.с. казваш че сте 3 деца , ти си най големия щом родителите са преценили да имат 3 деца то те са си направили сметката на парите и  за това колко ще им струва отглеждането н а 3-ма ви!
наистина таксата я дигнаха двойно , но пък един път ти се отдава възможност за този АК.
ако ме питаш мен изобщо не си пропилявай шанса !

# 311
Въпроса е че някой които така са решили в последния момент да кандидатстват наистина са отишли на такива курсове... Но някои са си издействали друга подготовка...

# 312

Браво дете !
Поздравления!
Моят съвет към теб е смело напред , колежа е с най-добрата база в цяла БГ , това не е просто училище а институция ,затворено общество което споделя нещо уникално казва се задружност работа в екип и все пак запазване на собственното аз!

п.с. казваш че сте 3 деца , ти си най големия щом родителите са преценили да имат 3 деца то те са си направили сметката на парите и  за това колко ще им струва отглеждането н а 3-ма ви!
наистина таксата я дигнаха двойно , но пък един път ти се отдава възможност за този АК.
ако ме питаш мен изобщо не си пропилявай шанса !

Благодаря за поста.... Аз.. просто някак си чувствам се неудобно като си помисля че след като се подготвях и те са платили толкова пари за другите уроци - от които си има ефект - сега да кажа че предпочитам АК..
А пък и родителите ми са  просто уникални - за всяко мое спонтанно действие - развиват теория за конспирация  Wink - Имам чувството че ако им кажа... Ще решат че вече ми е писнало или че се справям зле и не мисля че ще изкарам другите изпити ....
Все едно ще измисля нещо - за жалост имам време до 19ти Юни - и няма да мога да изчакам резултатите от другите изпити  -
на които мисля че ще се справя добре понеже изкарвам средно по 70 - 80 по БЕЛ и 80 - 85 по Мат - Което като оценки са : 5.00 - 5.20 ; 5.20 - 5.30 ....

# 313
анониммен9559

ти си оправно дете все ще измислиш нещо, но например можеш да им кажеш , че много искаш да учиш в АК защото чувстваш че там ще си сред добра за теб среда, приятели....
обясни им спокойно че нямаш проблеми да се явиш на другите изпити и си сигурен в себе си даже би се явил само за да им докажеш , че можеш  Simple Smile
Но искаш да учиш в АК а пък според мен те ще одобрят избора ти .
Успех !
а иначе къде би искал да учиш?

# 314
  • България

Това е краен срок, ако ти отпуснат финансова помощ иначе имаш време до 17.07.
 Пред нас стои подобна дилема - дъщеря ми иска да кандидатства и през юли, но я привлича и АК. Последното което каза е, "че иска да има избор"  newsm78
 Може би и тя се притеснява от таксата, макар че ние сме й казали, че ще учи където иска, а вече клоним към АК.

Общи условия

Активация на акаунт