Американски колеж-първа тема

• 223 069
  • 1 273
  •   1
Отговори
# 450
  • Там, където ме обичат
Фокси, синът ми също ще бъде спортен, с дънки, маратонки. Официалното облекло не му е по вкуса и ако няма изрично изискване, си ходи, както му е удобно.

Раница още не съм му купила. Като ходихме да подаваме документите за записването разгледах раниците на учениците, съвсем обикновени ми се видяха, големи, в тъмни цветове.
Благодаря за информацията, радвам се да се запозная с още една колежанска мама Hug
И аз имам син, който ще учи там. Ние сме от София.

# 451
Знае ли някой с какво превозно средство може да се стигне от АКС до кв. ,,Борово". Благодаря предварително.

# 452
С няколко - там спират 76 и 111. Къде по-точно от Борово?

# 453
Само да вметна по повод облеклото - 12ти клас ще съм, всяка година повечето от нас идват лежерно на първия учебен ден - има церемония по откриване на годината, но и доста други неща, та не е зле да ни е удобно. Миналата година например първия учебен ден беше спортен /с разни състезания и т.н./ и тези от нас с по-официални дрехи не им беше много удобно. Та, добре е човек да е подготвен за евентуални изненади. Simple Smile

# 454
Здравейте и от мен,
моята малка дъщеря също ще бъде за първа година в АК, но ще облече каквото тя реши- не се притеснявам за това . Имам си по-объркваща ситуация - голямата ми дъщеря пък беше абитуриентка тази година и веднага след 1-я учебен ден заминава да учи в Лондон, архитектура, та за нея са ми притесненията и вълненията, а за малката- бели кахъри са това....обикновен ден...е, сигурно ще се вълнуваме..

# 455
Поне аз докато бях в колежа, първият учебен ден си беше нормален учебен ден - не сме се обличали специално. Имаше може би час официално откриване и после си ни събираха по стаите и си карахме часовете, макар и намалени. Но това беше преди 10 години, може да са се променили нещата.

# 456
Тази година пак ще има спортни състезания през първия учебен ден. Но това така или иначе ще ви го кажат на 14ти септември - за родителите на осми клас.

# 457
Така е...  Само ми се иска миналата година да се бях усетила, ама не... Много съм зле, появих се на боти с 8-сантиметров ток Grinning Grinning Grinning

# 458
Здравейте,
аз съм в 7 клас и мого искам да вляза в американския колеж:D! Рових се в интернет, но не можах да открия никакви примерни тестове.Моля ви който има да ми прати на e-mail smile_ra@abv.bg:pray:! Който има по- подробна информация за изпита или за самия колеж нека ми пише  typeuu.
Благодаря предварително!

# 459
как сте мами на децата в АК?
никой не казва ,доволни ли сте от избора?
как се адаптират децата?
храната в стола им , как е?
 Thinking

# 460
Здравейте всички, които тази година имате седмокласници и сте под кандидатстудентска пара.

Въпросът ми е ще кандидатствате ли в Американския колеж? Търся съмишленици, с които да споделяме новини.

Синът ми ще се яви на изпита със сигурност, както и на изпита за езиковите гимназии и решението ни ще зависи от резултатите.

Току-що открих, че на сайта са публикувани датите за кандидатстване и отворените дни в колежа (http://www.acs.bg/en/admissions_b.php):

- приемен изпит 21 март 2010
- записване за изпита от 10 до 20 февруари
- отворени врати - 17 и 19 ноември, 9 и 15 декември

Ще се радвам също ако майки на вече приети или завършили ученици споделят впечатления. Знам, че има тема от миналата година, и съм изчела всичко. Интересуват ме нови, пресни впечатления. Особено ме вълнува въпроса с кандидатстването в университети след завършване на АК - наистина ли децата нямат никакво предимство при кандидатстване в европейски висши училища?

Очаквам включване   Simple Smile

# 461
Изглежда няма кандидати... А горното да се чете "кандидат-гимназистка" пара, разбира се Simple Smile

# 462
Миналата година записването за АК приключи преди да започне класирането за БГ гимназиите. Има ли актуална информация за срокове тази година? Ако се запази схемата от миналата година е невъзможно да се съобразиш с резултатите от двете различни кандидатствания при взимане на решение къде да учи детето.

# 463
Хм, а не беше ли практика да изчакат класиранията и в бг гимназиите?
В момента не виждам дати за записване на сайта, но непременно ще задам този въпрос на някой от отворените дни.

# 464
  • България
Миналата година записването за АК приключи преди да започне класирането за БГ гимназиите. Има ли актуална информация за срокове тази година? Ако се запази схемата от миналата година е невъзможно да се съобразиш с резултатите от двете различни кандидатствания при взимане на решение къде да учи детето.

Не е вярно!
През 2009г записването в АК приключи тогава, когато приключи записването за първото класиране на гимназиите. Дъщеря ми беше приета и на двете места.

Общи условия

Активация на акаунт