Американски колеж-първа тема

• 222 869
  • 1 273
  •   1
Отговори
# 1 095
Ето ме!  Laughing Нямах нет...ъм благодаря и стискам палци, успех и на дъщеря ти Stelitka  Peace

Пу, 14 годишно момиче пише по-правилно от голяма част от съфорумките, има надежда в тая държава Mr. Green

Ахахах! Благодаря! (ако става въпрос за мен) Обаче ставам на 14 през септември...

Иначе в една брошура, която даваха когато ходихме да се записваме, пишеше че можеш да се се учи като втори език японски...но не знам (мисля, че този път се изложих със запетайките  Laughing )

Имало се е предвид трети най-вероятно. Eто, виж, това е от уебсайта на колежа - курсовете, които предлага Департаментът по чужди езици (всичко, което е редовно, а не електив):
Courses:

French – Grades 9, 10, 11, and 12
German – Grades 9, 10, 11, and 12
Spanish – Grades 9, 10, 11, and 12
French IB Ab initio – Grades 11 and 12
French IB Standard – Grades 11 and 12
French IB High Level – Grades 11 and 12
German IB Ab initio – Grades 11 and 12
German IB Standard – Grades 11 and 12
German IB High Level – Grades 11 and 12
Spanish IB Ab initio – Grades 11 and 12
Spanish IB Standard – Grades 11 and 12
Spanish IB High Level – Grades 11 and 12

SAT II French, Elective – Grades 11 and 12
SAT II German, Elective – Grades 11 and 12
SAT II Spanish, Elective – Grades 11 and 12
AP French, Elective – Grades 11 and 12
AP German, Elective – Grades 11 and 12
AP Spanish, Elective – Grades 11 and 12

Японски няма.

# 1 096
  • Там, където ме обичат
Японски няма, и китайски няма, също и персийски Laughing Момичета, има толкова добри възможности за други езици с отлични препоръки за преподавателите, а вие сте се вторачили в това, което го няма. Знаете ли в колко училища се рекламират редки езици, но през годината текучеството на тези преподаватели е такова, че на практика ползата от тези часове е минимална. Така че, избирайте от западноевропейските езици и се радвайте, че има и френски и немски. Много често в една гимназия, ако го има единият език, другият липсва.

# 1 097
Ето ме!  Laughing Нямах нет...ъм благодаря и стискам палци, успех и на дъщеря ти Stelitka  Peace

Пу, 14 годишно момиче пише по-правилно от голяма част от съфорумките, има надежда в тая държава Mr. Green

Ахахах! Благодаря! (ако става въпрос за мен) Обаче ставам на 14 през септември...

Иначе в една брошура, която даваха когато ходихме да се записваме, пишеше че можеш да се се учи като втори език японски...но не знам (мисля, че този път се изложих със запетайките  Laughing )

Имало се е предвид трети най-вероятно. Eто, виж, това е от уебсайта на колежа - курсовете, които предлага Департаментът по чужди езици (всичко, което е редовно, а не електив):
Courses:

French – Grades 9, 10, 11, and 12
German – Grades 9, 10, 11, and 12
Spanish – Grades 9, 10, 11, and 12
French IB Ab initio – Grades 11 and 12
French IB Standard – Grades 11 and 12
French IB High Level – Grades 11 and 12
German IB Ab initio – Grades 11 and 12
German IB Standard – Grades 11 and 12
German IB High Level – Grades 11 and 12
Spanish IB Ab initio – Grades 11 and 12
Spanish IB Standard – Grades 11 and 12
Spanish IB High Level – Grades 11 and 12

SAT II French, Elective – Grades 11 and 12
SAT II German, Elective – Grades 11 and 12
SAT II Spanish, Elective – Grades 11 and 12
AP French, Elective – Grades 11 and 12
AP German, Elective – Grades 11 and 12
AP Spanish, Elective – Grades 11 and 12

Японски няма.

Ясно. Сигурно нещо съм се объркала.... както обикновено чела, не до чела Grinning Благодаря ти!

# 1 098
Питах за японския единствено , защото дъщеря ми искаше да знае . Искала ново предизвикателство.Иначе за втори език мисля , че ще запишем испански.

# 1 099
  • Там, където ме обичат
Питах за японския единствено , защото дъщеря ми искаше да знае . Искала ново предизвикателство.Иначе за втори език мисля , че ще запишем испански.
В АК има достатъчно предизвикателства, за това да е спокойна, какви ли не неща измислят. Тази година имаше дори Оскари, не си спомням всички категории, едната беше "Усмивка"

# 1 100
Благодаря за цялата информация , която дадохте !

# 1 101
  • София
Ако има учител, който знае езика, може да се направи електив 11 и 12 клас с негово съдействие. Ако няма такъв, може да се направи клуб, в който "ученици се учат от ученици" и в случай че някой знае нещо или от самоучители и интернет да изучават сами.
Като цяло е хубаво че почти всяко извънкласно занимание (дори четене на книги за..доене на крави ако щете) може под някаква форма да се легитимира в колежа и това ще е голям бонус по-късно в св-то.

# 1 102
  • Там, където ме обичат
.. всяко извънкласно занимание може под някаква форма да се легитимира в колежа и това ще е голям бонус по-късно в св-то.
Това е нещо ново и неясно за мен. Би ли пояснила малко повече.

# 1 103
Ще рече, че и нАЙ-щурото хрумване като област на интереси (примерно изучаване на живота на мравките в размножителния им период...) би могло да се легитимира, стига да се съберат няколко души със сроден интерес и да намерят преподавател, който да прегърне идеята и да я регистрира като "electiv", демек "свободно избитаем предмет".
Естествено, всяка дейност на детето в колежа се регистрира в досието му в учебен отдел, а впоследствие и в дипломата - американска и българска, ерго, вече си си избрал електива - трябва да имаш такъм и не само един - и второ, в характеристиката и Ци-Ви то ти се отразява като интерес, което при всички положения е плюс - показва че не си равнодушен към природата примерно, че активно защитаваш насекомите, изобщо една гражданска позиция....
Преди две години проекта на две момчета беше да боядисат спирките на градския транспорт около колежа....
Не се смейте, това е то - да си полезен за обществото.
За щерка ми, която завърши колежа миналата година резултата от тези неща беше - Тати, искам да уча навсякъде другаде, но не в САЩ... Тия не са в ред....И отиде в Холандия...

Но лошо няма в тези неща, мисля, наистина помагат на учениците да развиват интересите си, няма или почти няма формални ограничения - ако имаш идея, намериш съмишленици и убедиш преподавател да я защити и застане зад теб при реализацията й, давай, няма проблем.
Възпитателно е.

# 1 104
  • Там, където ме обичат
Благодаря за изчерпателния отговор. Ако обаче нямаш интерес към живота на малцинствено племе в Западна Африка или разможителния период на нощните пеперуди и съответно няма записан такъв интерес в Си Ви-то ти, какво губиш? Или ако го имаш в досието си, какво от това? Нека не звучи заядливо, но ми се струват малко налудничави тези неща и искам да знам какви са последиците, ако едно дете се развива най-нормално, без да има изявени някакви граждански позиции.

# 1 105
Ще рече, че и нАЙ-щурото хрумване като област на интереси (примерно изучаване на живота на мравките в размножителния им период...) би могло да се легитимира, стига да се съберат няколко души със сроден интерес и да намерят преподавател, който да прегърне идеята и да я регистрира като "electiv", демек "свободно избитаем предмет".

Права си, но МНОГО рядко тези дейности се превръщат в елективи. Почти винаги те минават под някаква форма като проекти по програмата CAS, по която всеки колежанин трябва да има минимум 75 часа извънкласни дейности на година. А учител-надзорник (advisor) трябва и за проекти, и за клубове.

# 1 106
  • Там, където ме обичат

Права си, но МНОГО рядко тези дейности се превръщат в елективи. Почти винаги те минават под някаква форма като проекти по програмата CAS, по която всеки колежанин трябва да има минимум 75 часа извънкласни дейности на година. А учител-надзорник (advisor) трябва и за проекти, и за клубове.
Тези САС часове са 75 за ВСЯКА година? Т.е. по 7 на месец, така ли?

# 1 107

Тези САС часове са 75 за ВСЯКА година? Т.е. по 7 на месец, така ли?

Всяка година от девети клас натам. За да получиш американската си диплома трябва при завършването си да си направил поне 300. Не е трудно, без да се престаравам имах около 600. Разбира се, важното е да не те мързи, а да ходиш на клубове, спорт, доброволчески инициативи или там каквото ти харесва и да спазваш всички срокове за документацията, която се подава. Не е голяма философия! Eто малко по темата: http://acs.bg/Home/Students/Extracurricular_Activities.aspx

# 1 108
  • Там, където ме обичат
Благодаря  bouquet

# 1 109
  • София
И аз така си представях извънкласните форми. На мен това ми харесва. Нормално да имаме и ние и децата интереси извън работата или ученето. Колежът толерира това. Ще се запишат на това, което им харесва. Покрай световното момчетата могат да си направят клуб за обсъждане на мачовете и играчите.

Общи условия

Активация на акаунт