Американски колеж-първа тема

• 222 869
  • 1 273
  •   1
Отговори
# 1 110
  • Там, където ме обичат
И аз така си представях извънкласните форми. На мен това ми харесва. Нормално да имаме и ние и децата интереси извън работата или ученето. Колежът толерира това. Ще се запишат на това, което им харесва. Покрай световното момчетата могат да си направят клуб за обсъждане на мачовете и играчите.

Браво Зури, това много ми хареса, не бях се сетила. Hug

# 1 111
  • София
Идеята за Световното, например, е добра, но пък трябва и добре да бъде описана, за да бъде одобрена за клуб от ръководството. Wink И трябва да има някаква полза от този клуб - да не е просто лафене. Simple Smile

# 1 112
Виждам, че днес са обявили още 2 места за момичета.

Имаш ли информация общо колко деца от приетите в началото са се отказали?

# 1 113
  • София
Честито, Рапид!
Черна станция, на първата дата обявиха места за 6 момичета и 4 момчета. После мисля, че 3 на 1. И сега ще каже Рапид.
Може би и Стелитка ще се похвали. Те също чакаха.

Последна редакция: чт, 15 юли 2010, 20:26 от zuri

# 1 114
Виждам, че днес са обявили още 2 места за момичета.

Имаш ли информация общо колко деца от приетите в началото са се отказали?
Не, това не мога да кажа. Стигнали са поне до 20-та резерва при момичетата, но каква част от тези места е освободена от незаписали се първоначално приети, и каква - от незаписали се поканени резерви, не съм сигурна. Доколкото си спомням /аз следих нещата заради дъщеря си/, първоначално, при изтичането на срока за записване на кандидатстващите за финансова помощ, обявиха 6 свободни места за момичета, малко по-късно - още 3 /но от същата група - т.е. вероятно от 6-те поканени резерви 3 не са се записали/, а към края на миналата седмица - 5 свободни места за момичета от некандидатствалите за финансова помощ /първоначално приети/. Така че за момичетата е ясно, че незаписали се от първоначално приетите са поне 11.
Повече от това не мога да помогна  Simple Smile

# 1 115
Благодаря , момичета Hug
Просто ми беше интересно горе-долу какъв процент деца се отказват, след като са имали покана (независимо дали са били приети направо или са канени като резерви). Явно поне 10% мислят, че нещо друго е по-добро и избират него. Или пък са се явили само за проба, без намерение да учат там.

# 1 116
  • София
Явно поне 10% мислят, че нещо друго е по-добро и избират него. Или пък са се явили само за проба, без намерение да учат там.
В случая с АК не мисля, че само нивото на училището е определящо, а и таксата.

# 1 117
Явно поне 10% мислят, че нещо друго е по-добро и избират него. Или пък са се явили само за проба, без намерение да учат там.

То "добро" не е абсолютно понятие, а най-често отразява фактора "цена/качество". В този аспект цената също влиза в сметката.
А и не е важна причината, а че 10% от най-добрите биват заменени с по-малко добри (но пак мнооого добри де).

# 1 118

То "добро" не е абсолютно понятие, а най-често отразява фактора "цена/качество". В този аспект цената също влиза в сметката.
А и не е важна причината, а че 10% от най-добрите биват заменени с по-малко добри (но пак мнооого добри де).

Е, най-добрите, по-малко добри... Това да не би да е абсолютно понятие?! Пък и... кой добър, кой не; кой е подходящ за начина на обучение в колежа, кой не ; кои родители ще издържат с таксите, кои не - всичко ще стане ясно през следващите години.
УСПЕХ НА ДЕЦАТА НИ!

# 1 119
Цитат
Черна станция,
за миналогодишните абитуриенти знам, че момичето, което беше наградено като първенец на випуска е било прието като последна резерва.

това са хора, а не стока и един изпит не може да подреди децата като добри и по-малко добри.

Последна редакция: чт, 15 юли 2010, 22:42 от Hannaa

# 1 120
Много е хубаво , че се дава шанс и на резервите.Познавам едно момиче , с което ходихме заедно на уроци.Справяше се много добре на уроците.Уви,на изпита беше много притеснена и за малко да не влезне,но наистина момичето се справяше и с есето,и с тестовете по български , и със задачите по математика.Много се зарадвах , когато разбрах ,че са я приели!!!
Подкрепям Hanna. Simple Smile

# 1 121
Цитат
Черна станция,
за миналогодишните абитуриенти знам, че момичето, което беше наградено като първенец на випуска е било прието като последна резерва.
това са хора, а не стока и един изпит не може да подреди децата като добри и по-малко добри.

- Хм, че къде съм казала, че са стока? newsm78 Резервите влизат по заслуги - все пак те са издържали изпита и ги канят по низходящ ред, т.е. по заслуга.
- Що се отнася до това, че един изпит не можел да подреди децата, ми тогава каква полза от тези изпити, след като са необективни? Да приемат децата по жребий тогава Wink Но се е оказало, че изпитът е все пак най-надеждната и обективна форма за подбор КЪМ ДАТАТА НА ПРОВЕЖДАНЕ. Това, че някой после се е развил по-добре е отделна работа, но към датата на изпита се приема, че класираните по-високо са по-добри. Само това съм казала, а не, че класираните като резерви са нещо "второ качество".

# 1 122
Здравейте! Включвам се за първи път,досега бях само читател . Искам от сърце да благодаря на всички вас, защото форумът изигра решаваща роля за нашето решение дали синът ни да кандидатства или не в колежа. Пред нас въпросите и притесненията бяха повече, тъй като сме от провинцията, но в крайна сметка взехме решение, синът ни кандидатства и успя. Решили сме поне за първата година да е на общежитие, мисля, че в неговия случай дори е задължително, докато свикне и се адаптира, да е сам на квартира не е добър вариант. Сега той се успокои, отдаден е изцяло на почивката, стои с часове на компютъра, а аз се притеснявам дали ще съумее да поддържа нивото, което ще се изисква от него занапред. Дали ще е  достатъчно отговорен за да се справи сам, без някой от семейството да стои до него. Разсеян е , увлича се от компютърни игри, а и възрастта, в която навлиза... Не знам, притеснявам се. Мисля дали изобщо да му разреша да си вземе лаптопа, да го предпазя донякъде от изкушението. Ако може някой да ме посъветва- някой който знае как се справят децата в общежитието? Чудя се също дали да дам разрешение да напуска общежитието с приятели? София ме плаши, той не я познава, от друга страна как да го огранича да не излиза от двора на колежа?! Бих била благодарна за съвет.

# 1 123
  • София
Пиши на София В. Нейното дете е на общежитие и тя е доволна. Наглеждат ги. Знам, че повечето деца си носят лаптопите.
Тя е и на линия и ще ти отговори.

# 1 124
Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт