Отговори
# 135
Ще разкажа възможно най-кратко, е да не ви затрупвам с информация. Моя мъж има кредит към ДСК от началото на 2006. Внасяме си вноските по сметка и те си ги теглят. Да ама в края на 2006 или началото на 2007, не разбрахме точно, банката спира да си тегли вноските. Те се трупат в сметката и преди месец инспектора се обажда на мъжа ми, че не си плащаме кредита. Мъжа ми му тегли една и му казва да си провери по-хубаво. Вчера разбирам от моята банка, че са ни обявили в черния списък като хора дето не си плащат задълженията. Мъжа ми днес отива в централата на ДСК и те му казват, че им дължим 3600лв. Нямало ги в сметката. Вадим си извлечение и се оказва, че преди 3 месеца банката е изтеглила събралата се сума от вноски. Защо не са отишли по погасяване на кредита никой не можа да ни каже. Казаха ми платете си вноските, че и лихви имате към тях  #Crazy Казахме им че ще ги съдим и те ни се усмихнаха и ни уведомиха, че банката дело не можела да загуби.
Е а кажете как да не се ядосва човек  #Cussing out
Това само в БГ може да се случи.

# 136
  • София
Ще разкажа възможно най-кратко, е да не ви затрупвам с информация. Моя мъж има кредит към ДСК от началото на 2006. Внасяме си вноските по сметка и те си ги теглят. Да ама в края на 2006 или началото на 2007, не разбрахме точно, банката спира да си тегли вноските. Те се трупат в сметката и преди месец инспектора се обажда на мъжа ми, че не си плащаме кредита. Мъжа ми му тегли една и му казва да си провери по-хубаво. Вчера разбирам от моята банка, че са ни обявили в черния списък като хора дето не си плащат задълженията. Мъжа ми днес отива в централата на ДСК и те му казват, че им дължим 3600лв. Нямало ги в сметката. Вадим си извлечение и се оказва, че преди 3 месеца банката е изтеглила събралата се сума от вноски. Защо не са отишли по погасяване на кредита никой не можа да ни каже. Казаха ми платете си вноските, че и лихви имате към тях  #Crazy Казахме им че ще ги съдим и те ни се усмихнаха и ни уведомиха, че банката дело не можела да загуби.
Е а кажете как да не се ядосва човек  #Cussing out
Това само в БГ може да се случи.

Мими,

Не говорете с чиновниците, а директно подайте молба към шефа на отдела, като молбата ви да има входящ номер и копирайте извлечението за внесени вноски. Опишете много подробно случая и накрая наблегнете на следния момент - защо банката не ви е уведомила, че спира да тегли вноски. Приказките са си приказки, но молбата си има тежест и са длъжни да я разгледат в срок.
Наблегнете и на това, че заради неуредиците на банката сте поставени в някакъв черен списък, който ви носи морална обида; а също наблегнете и на факта, че служителите на гишета не са се дървали учтиво и това също е наклонило везната да напишете жалба.
Аз също работя в банка и знам, че подобна молба си има тежест и ще бъде даден отговор. Но я наравете изпипано и със стил, без емоционална окраска.

Успех и кажи после какво е станало.

А и да вмъкна - накрая напишете, че ако не се оправи това недоразумение ще сте принудени да ползвате услугите на друга банка. Сега банките са много ревниви към клиентите си и това също ще има тежест.

Последна редакция: пт, 22 авг 2008, 20:02 от shivani

# 137
Леле Мими напълно те разбирам  Hug Ама честно казано ДСК са леко малоумни  Crazy Аз станах преди години поръчител на брата на моя  приятелка. Е момчето си внасяше редовно вноските, но все го водят в просрочие и вчера е пристигнало писмо вкъщи, че кредита му бил предсрочно изискуем, при което майка ми беше изпадвала в паника. Ако не се лъжа проблема им е в това, че са си променили софтуеря и по принцип ти внасяш в една сметка, а те трябва после да прехвърлят по друга. Така или иначе се надявам с мъжа ти да си пазите вносните бележки, от които ще е видно, че вие сте си превеждали редовно вноската, а това че някой при тях не си е свършил работата си е техен проблем. Но честно казано се държат много нагло там.

# 138
  • София
Мими, адвокат мила и съдене до дупка! Тези от ДСК само така ще се стегнат - неграмотността и безхаберието в тази банка само съд може да оправи. Търсете си правата! Много, ама много дела може да загуби въпросната банка, защото подкупи в съда вървят, ама ще им излезе бая по-соленко от лихвата върху 3 600. #Cussing out
Сев и другите кандидати за титлата "голям корем"  Mr. Green - той и моят е голям, ама поне 15 см от обиколката се дължат на паласки по гърба и кръста. Вече съм +10 кг от началото, ама съм стартирала с наднормено тегло. По табличката от първа страница на тези кг трябваше да финиширам, а аз имам още месец и половина...
Днес бях на преглед, вече се уговорих с доктора за раждането, ще ме поеме без проблем. Обаче още не е сигурен за вида на раждането - сега пък тазът ми бил на долната граница и ще зависи от размера, до който достигне бебето. Таз 19 малък ли е  newsm78? Ако има запознати нека споделят! Според него за сега върви със седмица напред - значи по-големичко - ок 2000-2200 гр.
Полина, много се радвам че малкият Калоян расте и укрепва с всеки изминал ден! И аз ти пожелавам много скоро да е в прегръдките ти и да сте си всички спокойни удома!
Адина, и моите впечатления от Штъркел са същите - ами явно ще се ориентираме към други магазини.
Новодомките от Русе, Добрич и София  Heart Eyes - настанявайте се бързо и свиквайте с новите си домове, че после и друго свикване ви предстои  Wink.

Последна редакция: пт, 22 авг 2008, 20:29 от Ариана

# 139
Много ви благодаря момичета  Hug  В понеделник моята адвокатка се връща от почивка и ще я помоля да се поразправя с банката. На мен ми е толкова изморено, че днес даже не можах да се развикам /а иначе хич не си мълча/ Simple Smile
След малко ще карам моя мъж да ми снима шкембето Simple Smile Ще видим дали няма да спечеля конкурса  smile3534

# 140
  • Варна
От ДСК винаги може да се очаква подобно нещо за съжаление  Rolling Eyes. Това, че банката не може да загуби дело е пълна глупост, не вярвам да дават подкупи в съда, а когато са нарушили клаузите на догоора спокойно могат да бъдат осъдени. Оставете адвокатката ви да води преговорите оттук нататък и ако може кореспонденцията с банката да е писмена, за да има доказателства ако се стигне до съд. Все си мисля, че ако вината е в банката, ще предпочетат да замажат случая и да се приключи. Иначе морални щети на бременна жена ще трябва да плащат, а съм чувала, че в София много лесно се печели дело за морални щети  Wink. Сега по същината на въпроса - как така вие сте си внасяли парите, а те не са ви ги вземали? Това значи ли, че без ваше знание ви е сменена обслужващата сметка и в договора нямате ли клауза, че ако имате пари по някоя от сметките си, при настъпил падеж те ще бъдат събирани. И защо никой от банката през това време не се е свързал с вас, за да пита защо не си плащате /ако разбирам правилно година и половина не е плащан кредита, а при дължими суми над 90 дни кредитът става предсрочно изискуем/. А кой и как ви е изтеглил събраните пари? Абсурдно ми се вижда при кредит в просрочие да се позволява теглене на суми от сметка, но тя цялата ситуация е абсурдна де.../. Поискайте да видите ордера, с който са изтеглени парите, там ще се види ваш подпис ли е и може да се направи графологична експертиза, която да докаже, че е фалшификация. Много неприятна история... Дано адвокатката ви да успее да се справи със случая без да се стига до съдебни процедури. И е хубаво да иска разговор директно с техните юристи, защото служителите често се оказват некомпетентни. Успех  newsm51

# 141
  • София
Ето малко снимки на придобивките на бебка
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=268905&pid=6694421
Липсват само кошарата, матрака и първия спален комплект с обиколници. Тях ще снимам като са наредени.

Докато "отсъствах" ходих при Марков - бебка е 1300гр. Добре си е душицата. Ама аз пак нещо се излагам, една нощ получих пак контракции и сутринта бях при доки (те пък изведнъж изчезнаха). Уж всичко е наред, за всеки случай ми изписа пак магнезия ако почнат да го пия отново (не й се щеше пак да пия магнезий). И тъкмо се зарадвах, че тъпите контракции не се появиха повече, от снощи пак от време на време ми се втвърдява корема. И почнах магнезия по схема. Наясно съм че с наближаването на термина контракциите ще зачестяват и ще стават по-силни, но поне да избутам до 36г.с.

За коремите- моя сякаш расте с часове. В момента съм +10 кг. В октомврийското албумче съм сложила две снимки да ме видите как хубаво съм подпухнала като бухта.  Mr. Green Сигурно е от содата бикарбонат, която пих за киселините  hahaha

# 142
  • Варна
Миме, ако сега си вземеш примерно 5 дена болнични за някаква нервна криза, после може да им накъсаш шортите на тия от ДСК,предвид че си бременна.

# 143
  • Бургас
Майлили де ти е голямото тумбаче?

Мими мой колега имаше подобен на вашият проблем.
Свърза се с управителя на клона от който беше изтеглин кредита и след няколко срещи и обяснения нещата се оправиха.
Дано пазите вносните бележки или извлеченията от сметката та да има с какво да докажете,че сте били коректни.
Дано това недоразумение бързо се изчисти Peace

Момичета аз се хоризонтирам ,че нещо не ме свърта на стола.
Лека и спокойна нощ smile3524

# 144
Мими, страшно неприятна ситуация, не се колебайте, ако се наложи, да заведете дело. Но по-добре наистина, ако можете да се разберете извън съда. Сега ме караш да се замисля, защото и ние имаме кредит към ДСК и по същия начин си теглят парите от сметка. Дръж ни в течение на нещата.

mylili, много ми харесаха покупките за бебчо, супер са! Ама от къде сте ги купували? Ще се радвам да споделиш.

Момичета, нещо май и мен от висенето вкъщи ме хваща депресията  Tired Свикнала съм все сред хора да съм, дори и работата ми е свързана пряко с общуването с хора, а сега по цял ден сама, никъде не ходя, че е топло, вечер на мъжа ми не му се излиза и аз се чувствам като затворник  Sad Дано само по-бързо мине времето до октомври.

# 145
Невидима, през деня нямам време на работа да ровя, ето какво намерих сега :
http://estestveno.com/index.php?pageid=2&langid=0&itemid … 1005&cid=1101 - много жени се хвалят, че са помогнали тези упражнения
и още
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=292215.0 - тук има също интересни идеи
Моята душица се обърна (засега  Praynig ) без моя намеса  Grinning
Корема ми е 102 см изправена. Хеленка, и други бяха наскоро с обиколка като твоята, едва ли е за притеснение  Peace
Чета пак за коментарите от околните (споделеното от Сев и Госпойца) и се чудя......особено когато жени ги правят, нали и те все някога са били бременни, това само лошотия човешка ли е или просто нещо да се говори, да се остроумничи  Thinking. Боже, боже, колко простотия има по тоя свят!!!   За щастие съм лишена поне от това, смее ли някой да се обади (нали съм шеф  Mr. Green). Само от счетоводство се опитваха да вметнат някоя "любезна" забележка, но сега съм заета и нямам време да ги изслушвам, почти не ги виждам ура!
Майлили, ти ще си подредиш както желаеш след раждането, по-добре е отколко бабите да ти се месят и леят мозък Hug. Влюбих се в гардероба на твоето бебче, явно имаме еднакъв вкус. И за контракцииите - толкоз време стискаш геройски, не остана, всичко ще е ОК  Peace
Мими, историята звучи абсурдно  #Crazy. Живеем в някакъв цирк
Отивам да разцъкам албумчетата, откога се каня и все не остава време

# 146
Привет и от мен!
Аз сега се прибирам у нас, чудесна разходка направихме. Само дето като седнахме на биричка и не можах място да си намеря на тая дървена пейка, от едната кълка на другата, не ме свърташе. Иначе прохладата ми дойде превъзходно на фона на дневната жега.
Северинка, напълно разбирам как започваш лека полека да се депресираш у дома. Аз съм трета седмица у нас и вече не ме свърта. Ама гледам да си запълвам времето като чета. Не говоря за разни романчета, а по скоро неща, от които получавам знания.  Така хем си почивам и не се движа много заради бебо, хем и времето минава.
На Майлили - покупките са ти страхотни!
Госпойце - зелената нощница е екстра, много ми харесва.
хайде момичета, лека и спокойна вечер!

# 147
galaxa, направо ти завиждам за разходката в красивия Пловдив, имам страхотни спомени от там.
И на варненки им завиждам, че това пък ми е другия любим град Sunglasses
Иначе и аз гледам да чета, за сега за бебета и кърмене, но може би трябва да сменя малко темата, че имам чувството, че само бебета са ми в главата и може да стана скучна за приятелите ми без деца.

# 148
  • Варна
Добро утро  bowuu, навън направо си е студено -аз пак караконджул го играя.
Легнах рано-че се бях уморила вчера от двете разходки  Crazy, четох до 02h, спах до 05ч и станах. Пих кафе, блях в телевизора и излязох.
Ама ми беше скучно, стигнах до Чайка, даже мислех хич да не пресичам и да се върна,ама пък вкъщи толкова рано какво да правя....че отидох пак да поседна на една пейка
Сама съм-да не се чудите,що така все на пътя ме влече да ходя  Laughing
Днес трябва да си дойде мъжът ми,та ще имам ангажиментност покрай него, само да не хукна да му се жалвам колко ми е скучно и тъпо,че на него пък му е точно обратното и само ще го изнервя още повече с мърморене

Майли, много готски неща си накупила от Редута, даже гащеризонката с мечето-дето има лапички на дупето го бях харесала и за моя грахон, но нали се въздържам от онлайн шопинга и само гледам
Хайде до после

# 149
Ха, добро утро! Simple Smile И аз съм се кукнала от 5 часа. Опитвах се да не вдигам много шум, че да не събудя таткото, обаче като го чувам и сега как блаженно хърка не мисля, че нещо е в състояние да го събуди изобщо.
Вчера минах през Фокс Кидс и купих първите бебешки нещица за Пришълеца. Много сладурски неща...и толкова мънички, че чак страх да те хване. Как ще го гледам това крехко нещо направо не знам. Вече имащите деца може ли да кажат преодолява ли се този страх?
Днес ще минавам през едно магазинче в "Пикадили парк", че видях в интернет симпатични бебешки неща и после ще разказвам. И не знам защо от вчера вечерта си тананикам само ABBA - Gimme! Gimme! Gimme! (A Man After Midnight), тъй че поздрав със сутрешното кафе! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт