Юлските дечица мечтаят за братче или сестрица

• 13 133
  • 303
  •   1
Отговори
# 120
Аз също съм тук,чета ви,но нещо не ми се пише. Confused
Сестра ми влиза в понеделник в Пирогов за другата операция.Лекарят,,който се е съгласил да я оперира работи там и затова и там я приемат.Много се притеснява дали ще пуснат съпруга и,тъй като е обездвижена и даже не може да стане сама. Sad Ще пиша пак,когато я оперират.
Иначе ние сме добре.Аз правя самостоятелни акции с колата в района.Дори ходих 3 пъти до Варна сама със Зоя.Ходихме да видим племенницата,много е пораснала,вече е 3кг и я изкарват на разходки през деня Simple Smile Ето нови снимки:http://arllina.multiply.com/photos/album/19/19#17.

Дю:аз не мога да ти помогна,ние все още сме на памперси,с това неакане така ще си и откараме.Все повече се убеждавам,че запекът на Зоя е на психическа основа.Започна да ака,когато я подсещаме и се напъва много,цялата почервенява,на пръсти се вдига даже и се изпотява,плаче,а накрая си излиза нормално меко ако.Просто така се измъчи с тези клизми и този запек,че си мисли,че всеки път ще я боли.Сега се надявам хомеопатията да и помогне,незнам какво друго да я правя.И си иска само в памперса да ака и то на 2-3 дни,а вече няма запек,нарочно се стиска. ooooh!
Изчезвам,лек ден ви желая. Hug

# 121
Арлина, моля се операцията да е успешна! Praynig Дано пуснат съпругът на сестра ти при нея. Praynig
Пиши след операцията да кажеш как е минала.
Малката Соня е прекрасна, много е пораснала. Heart Eyes
За памперса, Зоя и неакането...мисля, че е добре да оставиш нещата в нейни ръце. Когато тя е готова ще си покаже/каже.
Ема също не ака всеки ден, но не се мъчи когато се изхожда. Надявам се хомепатията да ви помогне. Hug

Дю, не мога да ти помогна в избора на памперс-гащи. Аз тук използвах някакви(не им помня името), бяха най-обикновени, но бях доволна. Доколкото знам от познати гащичките на Памперс и Либеро са добри. Каквито и да избереш ще вършат работа, след като Гери не пишка в памперс.

Ема от няколко дни по цял ден кара на сандвичи. Не иска нищо готвено. Особено като види рекламата на един салам(мъж и жена разглеждат албум със снимки), и се присеща, че и тя иска. Crazy

# 122
Реших да взема по 1 чифт гащички от 2-3 марки и да пробвам.

Ронка, и Гергана е така с яденето, сутрин яде още попара, сама си я иска. От време на време се сеща за нескуик с прясно мляко и кара почти само на сандвичи с кисело мляко.

Арлина и аз се моля всичко да мине повече от успешно.  Praynig Praynig Praynig
Соня наистина много е пораснала и е голяма сладурка.
Дано и Зоя скоро мине този период на неакане.

Пиги, споменаваш, че и ти ще се оперираш. Аз може би съм пропуснала, но какво ти е? Каква операция ще правиш?

# 123
  • somewhere over the rainbow
И Дая е на сандвичи или суха храна - слагам й хляб, салам, кашкавал, домати, краставици, чушки в една чинийка и тя боцка там. Де в устата, де на земята, но не ме занимава Crazy
Също като Ема гледа тази реклама на салама и почва да вика: "Ика амче" /иска саламче/. Това ядем ние, в жегите никой не ще манджи Naughty
Иначе Дая ака поне по 2-3 пъти на ден, но аз пък съм с някакъв запек #Cussing out Пия последното хомеопатично, че ми излезе някаква екзема по пръстите - мехурчета, пълни с вода и като се спукат, стават рани - за това не смея да пия някакво разхлабващо, да не прецакам хомеопатичното лечение.
Довечера сигурно ще идем да притесняваме свекитата за уикенда Mr. Green, а от понеделник, волю-неволю, Даяна е ученичка Mr. Green Да отива, че нещо се разлигави през ваканцията. Цял ден днес ми лази по нервите и на два пъти избухнах, даже я ошамарих единия Embarassed
Притеснявам се, че нещо й се червят и двете очи, все едно ги е разтъркала, от една седмица е така. Дано отмине само, ако се влоши, ще я водим на лекар.

# 124
Аз забравих да  кажа че кучето се оправи,след сумати доктори които сменихме накрая му намерихме доктора и вече е добре!Утре ще му правим курбан  Mr. Green

А с Юл ходихме на зъболекар,тя не иска да си отвори устата,мен ме прегледа имам 4 да правя и почвам да ги правя,но тя не иска и тва е,накрая аз и повдигнах малко устната и той видя черното,каза веднага-Пила ли е антибиотици?Това е от Антибиотици,каза че така ще са и докато почне на 6 г да ги сменя,и да я водя редовно за да свикне с него защото към 4 годинки щяло да има много работа по тези зъби,след като се руши емайла,щяло да има и кариеси,апсурд да си отвори устата ама ще я водя де......

# 125
Нан:за очичките,по-добре я заведи на лекар да я погледне,може би е конюктивит някакъв.Аз редовно правя такива,че нося лещи и си е все пак чуждо тяло в окото,колкото и да е стриктна хигиената си влизат микроби.Ако не се излекува навреме става лошо.Предписват капки и мехлемче.А за запека на Зоя хомеопатката и изписа ХУСК.Съвместимо е с хомеопатичните,така,че може да си вземеш.Когато се приема с много течности действа разхлабващо,а когато се приема с малко-действа запичащо.Много странно лекарство и за двете крайности.Ето:http://www.zdrave.bg/?c=n&id=268.Има го в хомеопатичните аптеки.
Това със салама и при нас е така.Салам,луканка,пуешко месо...много и харесват.И аз така и нарязвам салам,сиренце,краставичка,кашкавал в чинийка и тя си хапва.Забелязвам обаче,че децата обожават краставички,но не и домати.Тях хич не ги харесват да ги гризкат,освен в някое ядене.
Ели:много се радам за кучето. Hug

# 126
Здравейте,от работа Ви пиша.

Ние сме пак с вируса повръщане и разстройство.Повтори ни.Имам предвид Галко.Че и баща му този път.Добре че е без Т този път.
На диета е сега.Той и без това все избира.Това неще,онова неще.И той само боклуци иска-незравословна храна,както казвам аз  Crossing Arms Ама иначе пък съвсем ще заслабне горкият.

Нан най-вероятно това е конюктивит.Секретират ли очочките? Ако е това ние се излекувахме само с тампончета с лайка.За 2-3 дни минава   Wink

Арлина надявам се при вас вс да мине успешно.Това последната операция ли е?
За доматите-не е вярно че децата само краставици обичат.Моя Гали повече домати си хапва.

Ели мн се радвам за кученцето че е добре милото.И аз от кога се каня да го водя моя сладур на зъболекар.Скоро ще гледам да го заведа.Не че имаме видим проблем,но все пак..АБ правят такива бели,че..ужас  ooooh!

Дю аз не му слаган на обяд пампер,защото не се напишва.Само вечер.А памперс гащи не съм ползвала засега.

Пиги мн гадно това с тромба.Опасна работа.А на теб какво ти е?

Хайде че мн дълго стана...

# 127
Аз съм от тези, които четат, ама не пишат в последно време. Ева яде супички доста, въпреки това и тя е със запек от няколко дни. Давам и сок от круша, вода от овесени ядки, не помага.Иначе любимото и за ядене е луканка. Вече си говори като възрастен човек. Задава си пълни въпроси, отговаря като я питаш нещо. Порастнаха си дечицата. От вчера тръгна отново на ясла, всички деца са ги прехвърлили в другата група,съответно при други лелки. Сега ще трябва да свикват с тях.
Арлина, стискам палци за състричката ти.Сигурна съм, че операцията ще бъде успена и в най-скоро време ще гушка прекрасното си бебче.

# 128
Ели, много се радвам за кучето. Все пак установи ли се какво му е имало, от какво е било болно?

Нан, и аз мисля, че може да е конюктивит. Бързо да се оправя малката кукла.

Рени, много лошо с този вирус. Бързо оздравяване на мъжете ти вкъщи.
Ема също си хапва доматки, но определено предпочита краставици.

Ели, много гадно със зъбките. И аз се вкарвам в разни филми със зъбите на Ема. Като си отидем в Бг. ще я водя на зъболекар, да ми каже има ли й нещо, и ако да-какво. Всеки ден я заглеждам по 10 пъти, ами има нещо си там на зъбките, петънца. Дано не е сериозно и е поправимо.

mgizdova, включвай се по-честичко , ако имаш възможност. Бързо да свиква с новите лелки и по-малко болести около Ева.

# 129
Добро Ви утро!

Аз днес пак съм на работа  Crossing Arms Надявам се до обяд.И вече ще имам колежка.Така че започваме 2на 2 най-после.

Иначе снощи поизлязохме  малко,пийнахме повече винце и сега  smile3507 като се върна лягам при Гали в леглото да си отспя.

Моят мишок снощи ял маслини и пак повърна.Трябва 2-3 дни стриктна диета,че да му се оправи стомахчето.Ама нали е злояд незнам как ще стане  Thinking

# 130
Рени пробвай както каза Пиги с една ампула гентамицин през устата... Rolling Eyes

Ронка то е дъъъълго за разказване но и ние не разбрахме какво му е,важното е че се оправи,то беше отравяне,то беше ухапване от кърлеж,то беше от гризач,то бъбреци всичко му имаше,оправи се де

# 131
  • Варна
Здравейте мацки.

Нанче,пробвай наистина с тампони лайка.Ако не помогне на лекар,че не е майтап работа.

Ронка,това с петънцата по зъбките на Ема не ми харесва.Пили ли сте калций.
И Жорко трябва да посети зъболекар,ама това е мисия невъзможна.Има една дупка на предното горно зъбче.Изглежда като е паднал и го е ударил и се е откъртило парченце.

Арлина ,пробвала ли си да и даваш на Зоя сок от круша ,много помага при запек.

Рени ,много неприятно ,че пак ви повтаря вируса.Бързо да се оправяте. Heart Eyes

Мойте и двамата обожават домати .Има ли домати в чинията никаква луканка или какъвто и да е деликатес не може да ги съблазни.

Анет,не пишеш.Адаптира ли се вече Тошко в яслата.
Лек ден, за сега. Hug

# 132
Добър ден и от мен. Wink

Ели, важното е, че кученцето вече е добре. Дано нямате повече притеснения около него. Не знам дали знаеш, но не е хубаво кучетата да ядат пилешки кокали. Казвам го превантивно, сигурно си знаеш де.

При нас днес вали, и няма мърдане. Close А бях замислила следобяд да се разходим до Каркасон, но няма да я днес. Дано поне утре успеем.
Моят мъж сутринта в 5ч. в дъжда отиде за риба, луда работа. Crazy Чакам го всеки момент да си дойде.

Все се каня да ви питам и забравям. Я кажете, вие давате ли още мляко на децата си? Ема откакто се отби почти не пие мляко. Да се притеснявам ли, да настоявам ли да пие мляко? newsm78

Сузи, и на мен не ми харесват петънцата по зибките на Ема. Аз първоначално мислех, че е от падане, и ги е наранила. Но май не е така, за съжаление. Не е пила калций, нито флуор. Но използвах паста за съби с флуор и май това е проблема. Естествено я спрах веднага. По едно време пиеше само сокове и то в промишлени количества-това също допрнася за флуороза(май така беше заболяването). Шоколад, зрънчо и всякакви такива не яде. Имаш ли представа дали флуорозата се предава и на постоянните зъби, аз четох далеч по-притеснителни неща в следствие на натрупан флуор в организма. #Crazy

Хубав ден.

# 133
  • София
Арлина-малката кукла на сестра ти е прекрасна-да ви е жива и здрава.Успешна операция на сестричката ти,ще стискаме палци.За Зойчето и аз мисля,че е на психическа основа,и Влади забелязвам,че има такъв проблем,но с пишкането.В смисъл,че не иска дори да му пипам пишонката,толкова се е стресирал от времето,когато му забелвах пишонката,че сега настръхва само като му събувам гащичките,не дай си Боже да го пипна.А не го боли-сигурна съм-просто е наплашен.И аз се надявам от само себе си да му премине.А това за запека е ужасно,дано не и се случва повече.
НАН-че-и аз те съветвам да не чакаш да се влоши,най-вероятно е конюктивит.Наскоро и Влади беше получил-лекарката каза,че е много разпространено на тази възраст,защото малките пипат навсякъде,става най-вече от замърсяване.Не чакай,защото със всеки ден сърби все повече и е много гадно-и аз съм имала-много е неприятно!С едно гелче минава за два дни. Peace
Рени-дано на Галко му премине,а защо повръща така?
Ели-горкото ви куче,ама много е борбено-браво,айде бързо да оздравява!
Аз на Влади,когато успея му мия зъбките,че той само пастата иска да яде,и не съм забелязала да има проблеми,но в здравния има цели теми за петънцата по зъбките.Дано се е метнал на баща си-той е с по-здрави зъби от моите..
А иначе и той много обича"мати"/домати/-и краставички също.
Рони-във Францията много дъжд,бре!Не се ли изваля?!

# 134
  • Варна
Ронка ,не съм много запозната,но попаднах на ето това-

Това заболяване при постоянните зъби ли може да се открие или може и на млечните?

И при двата вида се наблюдава. За съжаление е признак на обща интоксикация с флуориди. Което означава, че вече има натрупан флуор в жизнено важни тъкани и органи.

Вредите които причинява това натрупване са:

флуороза на емайла и дентина (естетичен и физиологичен дефект), артритни промени, чупливост на костите, метаболитни нарушения, структурни и функционални промени на репродуктивната система, стерилитет при мъжете, мъртви раждания при жените; нарушения в развитието на ембриона - спина бифида, синдром на Даун, синдром на внезапната детска смърт; понижаване коефициента на интелегентност, мозъчни увреждания, невронни деформации в хипокампуса, амигдалата и малкия мозък, летаргия, слабост, понижена способност за концентрация, проблеми с паметта, Алцхаймер, психични промени, подтискане на волята, нарушения във функцията на ендокринната система, нарушения във функцията на щитовидната жлеза, нарушения във функцията на паратироидните жлези, асоциирано с остеопороза, намалено количество кърма, хипертония, артеросклероза, гастро-интестинални смущения:гастрит, гадене, коремни болки, чревни смущения, колоректален карцином; бъбречни смущения и увреждания, риск от бъбречно-каменна болест, риск от отравяне при увредени бъбреци; хистопатологични промени в черния дроб, хиперчувствителност на имунната система – алергии, обриви, орални язви, колити, уртикарии; промени в структурата и функцията на ДНК и хромозомите, генни мутации,  карциногенност, рак на костите.

Направо ми се изправи косата докато го четох. #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт