Юлските дечица мечтаят за братче или сестрица

• 13 134
  • 303
  •   1
Отговори
# 135
Ето ме и мен Hug
Тия дни не пишех, защото бях в депресия и не исках да натоварвам никого с черните си мисли Tired
Първо на Арлина. Желая ти да е успешна операцията на сестричката ти и дано да пуснат зет ти с нея Praynig
Пиги, бързо действие на новите лекарства и дано не се наложи оперативна намеса и всичко да е ОК и при вас! Praynig
Ели-радвам се, че се оправило кучето ти.
Рони-аз давам мляко вечер. През повечето време си го изпива. Дори като отидем на магазина го питам какво да му купя, а той показва и със строг тон после ми казва- "и макооооо" Joy Аз пък се чудя до кога ще го пием   newsm78
Ние ходихме на балкан този уикенд и адски съм очарована от Трявна. Много красив град  Crazy Дори Дидо ми обеща да отидем пак след месец-два. Ще кача днес снимки, но като посвърша със задачите, че съм си поставила за цел да направя есенно почистване.
Онзи ден "оженихме" старата кола. Joy На един сърбин. Огледа я за 5 мин. и си я взе Simple Smile Някой запознат ли е, дали след продажбата трябва да се обадим в КАТ?

Последна редакция: сб, 06 сеп 2008, 13:24 от eti_31

# 136
Сузи, наистина е ужасяващо това. Аз също преди време бях чела вредата от натрупания флуор в организма. Но съм пропуснала да видя дали се отразява и на постоянните зъбки, което всъщност е най-маловажно на фона на всичко изброено по-горе! #Crazy Sad

Ети, не мисля, че трябва да се обаждате в Кат. Нали е прехвърлена пред длъжностно лице Нотариус или друго упълномощено лице.
Трявна, наистина е едно райско кътче. Ние ходихме преди 2 години-Октомври 2006. Много красиво, бяхме в страхотна къща, битова...абе хубаво спомени имаме от там. И пак ще се върнем, много позитивно ме зарежда това китно градче.

# 137
  • Варна
Привет и от нас! Wink
Арлина много сладка е племеничката ти - докато гледах снимките се върнах назада във времето и ми стана мъчно, че децата ми порастнаха Cry Пожелавам на сестра ти да е успешна операцията и в най-скоро време да може да си гушка детенцето! Praynig Hug
Ети в Кат не трябва да ходите, но в данъчното да не забравите да отидете да я отпишете, че иначи ще ви се трупат данъци.
Сузи нищо не казвам за яслата защото бях много ядосана тази седмица. Той ходи предната до обяд и според мен започна да свиква, но тъй като изследванията ги правихме след като тръгна на ясла в понед. ми звъни джипито разстревожено, че имал положит.резултат за салмонела #Crazy Казах и че има някаква грешка, защото той няма никакви симпотими а това си е доста сериозно, обаче тя каза, че трябва да го спра от ясла и да направим нови изследвания на него и на цялото ни семейство. Естествено новите бяха отрицателни, но този път пък на големия ми син излязоха някви гъби + ешерия коли. Поглежда джипито на изследването пише носогърлен секрет. Айде пак нови на баткото, които се оказаха естествено отрицателни, но така си ни мотаха цяла седмица. Много съм ядосана, защото недай си боже наистина да си от нещо сериозно болен и да ти зависи живота от тези изследвания.........
Рони големия ми син има флуороза - не ми го е казал зъболекар, аз така реших защото той има бели петънца по зъбките. Вече има 2 сменени зъби с постоянни и с тях всичко изглежда наред, но той пиеше като бебе флуорни таблетки, пастата му за зъби беше с флуор, млякото в градината беше с флуор, че и аз купувах такова - имаше преди едно на виталакт smile3538 Но преди 6-7 год така съветваха педиатрите, нямаше БГ мама, от където да се получи информация и така....... Много ме е яд на мен, че толкова дълго направо съм го тровила, но вече е сторено и не мога да върна времето на зад.  Все си мисля, че Ема за толкова кратко време не може да развие флуороза.
Иначе Тошко отдавна вечер не пие мляко, но по някога за слетобедна закуска яде кисело мляко или пък сутрин му правя айрян.

# 138
  • somewhere over the rainbow
Ронка, Даяна все още пие много кисело мляко - може би по 1л. айран на ден, че и повече Crazy Чудя се как да я отказвам, че не иска да яде, но пък си расте нормално, та даже не знам дали изобщо да го спираме. Тя толкова го обича, има ли мляко, друго не я интересува Thinking

Ето прословутите снимки от сватбата - младоженеца е първия ми братовчед, с който израснахме като брат и сестра и живеем в една къща. http://www.snimka.bg/album.php?album_id=282291

# 139
Анет, много лошо с това претрупване на флуор. Дано няма последици на децата. Praynig В понеделник като имам повечко време, ще чета по-подробно да видя дали пък организма не се пречиства с времето. Rolling Eyes

Nan, хубаво е, че Дая пие мляко. Аз попитах, защото по-скоро се притеснявам, че Ема не пие. Rolling Eyes Или ако пие то е много рядко и едва изпива една чашка. Аз лично не бих й го спирала, ако пиеше.

Снимките от сватбата са много хубави. Много ми хареса роклята ти. Аз все още не знам какво искам за сватбата на брат ми. Тук нищо не си харесвам, като се приберем ще видя в София. Там шанса да харесам нещо е доста по-голям. Дая е като Снежанка, много е сладка. А майка ти, може би се повтарям и потретвам, но е много красива жена и има едно особено излъчване. Личи си, че е добра жена!

Ние днес следобеда хубаво поспахме. Ема спа повече от 3 часа, та и ние с Калин имахме време да се скараме, сдобрим и да се наспим дори. Joy

Хайде хубав ден, ние след малко отиваме на село. Ще гледаме мача. Wink

# 140
НАН- и аз харесах много тоалета ти Crazy И Дая - прекрасна малка булка Simple Smile
Ето и от мен снимки от
       морето: http://www.snimka.bg/album.php?album_id=282301
       балкана:  http://www.snimka.bg/album.php?album_id=282305

Последна редакция: сб, 06 сеп 2008, 21:38 от eti_31

# 141
Сега разгледах всички снимки на спокойствие, прекрасни са всичките.Колко са порастнали дечицата, ако не слагаме снимки след някой месец няма да ги позная.Ели, радвам се, че кучето ти е добре, както е казала Рони и аз зная, че не трябва да се дават пилешки кокали. Много са остри, а кучатата ядат лакомо.  Анет, как могат да дават грешни диагнози от изследванията, направо недоумявам. Нали си пише черно на бяло има или няма проблем. Рони, Ева вече не пие мляко, следобяд понякога и давам кисело с бисквити. Ели, виждам, че си публикувала докато пиша, сега ще разгледам и твойте снимки. Ети, сподели ако ще ти олекне.

# 142
# 143
  • През девет земи в десета
Здравейте момичета,нещо са ни подгонили задачите и няма време да си остана в къщи и да седна на компа.
Моя мъж дето трябваше да почива по цял ден не сяда и май тромба е отишъл по-нависоко,защото там откъдето е минал остава червено петно,подува се и след това посинява,сега петното се появи там където беше досега,значи е мръднал нанякъде.Утре имаме малко работа по служба и после на бегом в болницата.

Арлина,Соня е много сладко бебче,дано сестричката ти да се оправи по-бързо и да си гушка скоро малката сладурка. Praynig

Ели,радвам се,че кученцето вече е добре.Аз винаги водя Цвети с мене на зъболекар,и май затова нямаме проблем с отварянето на устата,само,че аз седя на стола,а тя е в скута ми и така, се кефи докато на мене ми бръмчат из зъбите,а после с удоволствие дава да прегледат и нейните.

Нанче,що не капнеш малко Опталмосептонекс,хем е безобиден,хем евтин,а като е само зачервяване и няма секрет едва ли е бактериална инфекция,може да пробваш и със изкуствени сълзи,продават се в аптеките и имат много добър очистващ ефект ако очичките са се замърсили от нещо.На сватбата сте много красиви и двете с Дая Heart Eyes

Рони,защо реши,че петънцата по зъбките на Ема са от флуороза,след като ти не си и давала флуор, пастата за зъби с флуор едва ли може да създаде подобен проблем,нали всички детски пасти са с намалено флуорно съдържание,аз в момента купувам на Чико,тя също е с флуор,уча Цвети да плюва пастата след като изтъркаме зъбките,за Ненедент и дума не може да става,много е гадна и не я иска изобщо..Иначе флуорозата се отразява на постоянните зъби,имам приятелка с жълти петна на предните зъби,то дори стои не като петно,а много странно сякаш нещо е полепнало отгоре,но е твърдо,не се маха,затова тя си изпили всички предни зъби и сега са с пломби отпред,вашето обаче едва ли е такова,няма как само от една паста newsm78 За млякото,Цвети пие мляко с какао,изяжда прилично количество кисело мляко без захар,хапва си го сама,обича Данонино и от плодовите млека с парчернца плод.

Млякото обаче не  пречи на тоя малък хищник на основните хранения,в общи линии яде всичко,обожава манджите и ги предпочита пред сандвичите, салам и мръвка също не отказва.Храни се вече без чужда помощ и се научи да пие вода от чаша  без да се олива,пишка сама,дори успява да се облече сама стига да няма много копчета и говори отвратително много,пита ,ако не получи отговор  сама си отговаря,после пак пита и така,ужас голям.
 Леле,Ети,ти направо си се стопила,страшна мацка си,бързо да излизаш от тия дупки,никакви черни мисли повече Hug
 Отивам да спя,утре ни чака тежък ден,лека нощ ,иначе като нищо ще си откарам тука до сутринта 1countingsheep

# 144
Рони,защо реши,че петънцата по зъбките на Ема са от флуороза,след като ти не си и давала флуор, пастата за зъби с флуор едва ли може да създаде подобен проблем,нали всички детски пасти са с намалено флуорно съдържание...

Както казахме вече в темата,флуороза не се получава само от пастите за зъби,а и от АБ.И все пак дано да не е това.
А пасти има без флуор.Това е Хомеопатичната паста за зъби на Билка дент.Без флуор е и без захар   Wink

Аз звънях вчера на хомеопатичката за нашето повръщане.Казах и че рядко му се случва,но повръща.Освен това тая диета вече му омръзна.Иска вече различна храна.Акото му е светло жълто.Тя каза да му купя пробиотици(те са за възстановяване на стомашно чревната флора).Отидох го аптеката и взех БиоГайа за деца на капчици.Слагам му сега в чайчето по 5 капки на ден.Пише че съдържа Лактобациликус,която присъства в майчиното мляко.Засега не е повръщал,пък да видим.  Thinking

# 145
Пиги какво е Опталмо септонекс  newsm78 става ли за заместване на изкуствени сълзи или е лекарствен продукт,на мен от известно време ми са сухи очите,болят ме,като бях бременна ходих  на очен,тогава имах конюктивит,който не лекувахме заради бебето,и -0,75 диоптър,сега 100% се е увеличил,така ме болят,и има нещо и от компютъра аз като не ставам,май трябва да ида и на очен,утре съм на зъбар  newsm47 и от сега ме е страх,ще взема да родя на стола от зор,без да съм бременна Confused

# 146
  • София
Здравейте момичета,
Рени, като каза за жълтото ако и Цеци ака така от вчера. В петък вечерта ми вдигна Т и от тогава нищо, нито повръщане, нито разстройство. Само, че вчера акото беше малко по рядко от обикновено и светло жълто. Да звъня ли на доки или направо да купувам пробиотици?
А тази ампула гентамицин, за какво? Нещо не съм разбрала. Ще се връщам да търся, какво е казала Пиги.
 Hug

# 147
Ехо, здравейте  Hug

Ели, аз да кажа за Офталмосептонекса: капки за очи с лек антисептичен ефект и според мен не става като заместител за изкуствени сълзи. Лекува инфекции.

Искам да се похваля с моето малко безстрашно момиче. Вчера за пръв път прояви интерес към стената за катерене. Сама си взе седалка, дойде при мен и ме попита: мамо, може ли да катеря? Много съм щастлива, беше много смела и даже не искаше да слиза от въжето. Ето малко снимки: http://picasaweb.google.bg/rositsa.kelbecheva/21?authkey=mhP8qHy … 43547261464330130

# 148
Здравейте момичета. Hug

За зъбките на Ема и аз не знам какво да мисля вече. След седмица ще я заведа на зъболекар и ще съм на ясно с проблема.

Ема от както стана на 1,6г. пие от чаша без да разлива. А от няколко месеца пие и от шише без проблеми. Трябва й помощ само, ако е от 1,5 л. и е пълно, тогава й тежи. Храни се сама, но доста цапа и аз нямам нерви да я чакам.

Бързо оздравяване на всички малчовци. Hug

Арлина, как мина операцията на сестричката ти?

Ние вчера ходихме до Люрда. Там едно болно момиче е видяло в скала изображението на Дева Мария(дано не бъркам), докоснало се до скалата и се излекувало. От тогава се смята за лековито място. Има страшно много туристи. Другата седмица Папата ще посети Люрда.
А ето и снимки от там:
http://bambinata.multiply.com/photos/album/2/2#

Дю, браво на смелото ти момиченце. Голяма сладрка е, да я нацелуваш по сладките бузки от нас с Ема. Heart Eyes

# 149
Дю браво на Герито,като гледам сте я люляли,как ще иска да слиза,тя ще върви по вашите стъпки,нагоре  Wink

Рони ти ли прави тортата за РД на Ема?Гледах в сайта ти  Wink

Записах Юл за детска градина! Whistling

Общи условия

Активация на акаунт