Икариам - 2 - "Долу кръчмите, да живее културата!"

• 48 071
  • 754
  •   1
Отговори
# 60
  • София
enamorada , и аз бих направила колония с вино ако не ми е достатъчно, още повече че и в новата колония също ще ти трябва вино и така недостигът ще ти е още по-голям.  Peace

c-mira , аз влизам в търговската кантора и си пускам търсене на сделка ако купувам и ако предлагам за дадена стока /независимо, че примерно само искам да купя/ и сверявам цените - винаги има голяма разлика когато продаваш и когато купуваш и доста рядко се намира цена , която ми е изгодна / за мен това е горе-доло по средата м/у купува и продава . Не знам дали го обясних много разбираемо newsm78

# 61
c-mira аз ли4но определям цените по които да продавам по това какво се търси и за колко.И най ве4е по цените които са пуснати,ако ми трябва много злато ги пускам с 1,2 злато по малко.
polly ,lideto70 ,то4но това и аз се 4удя,мрамор,мрамор и само мрамор,но ако имаме в предвид,4е сградите в по големите си нива изискват доста мрамор,зна4и 6те трява и о6те една на мрамор,4е 2 не ми достигат.Сега си купувам поне за сега де само сяра и понякога и мрамор,затова си мисля,4е мрамора е много важен,о6те пове4е 4е са ми развити доста добре и 4етирите града и ве4е искат по много от мрамора.А виното си купувам по малко но не постоянно.Но ако вземем в предвид и това,4е се разширяват и нивата за добива им и винаги може да се добиват и пове4е и това ме обарква.Иска ми се да взема правилното решение,но не знам какво е.А и като вземем в предвид,4е на островите ми по4ти никой не дарява,зна4и какво правим?Не знам.Помо6т.

# 62
  • София
enamorada , наистина ти е труден избора, но щом вино не купуваш големи количества и постоянно може би по-добре ще е мрамор - той си трябва непрекъснато и във все по-големи количества.  Peace
И аз затова реших да строя колония преди да вдигам нивата на другите сгради, защото се сблъсках с проблем недостиг на мрамор - купувам го скъпо и докато пристигне  #Cussing out свърши.
А това, че не даряват другите е много неприятно. Sad На моите острови има още по 3-4 които дарават честичко и се развиваме. Макар, че в листа с даренията под мен има доста играчи с по-виско ниво, но все пак се развиваме Wink Но ако можеш да я направиш тази колония някъде, където дарават повечко  newsm78

# 63
Незнам enamorada,     33uu.Както решиш,помисли си и колонизирай  Wink
А за даренията не ми се говори ,на моя остров има страно нагли типове.
Основните дарения са от 3-4 човека.
Дори си имаме един наглец , който е 23 ниво столица ,а е дарил едни мизерни 1000дърва и то само на мраморната мина.
Имаме си и един 11 ниво ,който пък абсолютно нищо не е дарил.....така че за какво говорим  ooooh!
Започвам да се чудя дали да не отида и да си ги ошушкам,та да даря вместо тях  Thinking
Мраморната ни мина е едва 11 ниво  Rolling Eyes.
Но ако можеш да я направиш тази колония някъде, където дарават повечко  newsm78
Добро предложение  Peace.Поразпитай около теб кой нива са им мините .

# 64
Привет на всички  Hug

enamorada, аз имам по един с кристал, сяра и вино и два с мрамор. Предстои ми да правя шести и той задължително ще е на вино. Доста време ще ме тресе упадъка и ще трябва пиячка  Mr. Green

polly, при нас който не дарява го касират най - редовно. Всички си знаят урока и нивата на мините са вдигнати яко  Peace

Не е много за хвалене, но е най - свежо като информация:

Морска битка при ХХХ (06.09.2008 12:02:19)
bebo4kata от Camelot

vs    ХХХ от ХХХ
Сила на нападението: Сила на нападението:    (2,574)           Сила на нападението: Сила на нападението:       168
Сила на защита: Сила на защита:    (1,980)           Сила на защита: Сила на защита:       196
Издръжливост: Издръжливост:    (384)        Издръжливост: Издръжливост:       46
Битка завършена
Победители: bebo4kata
Останала войска: (-Загуби)
Огнехвъргач    33(-2)          Огнехвъргач       0(-5)      
                                                        Кораб таран            7(-15)   

bebo4kata от Camelot спечели морската битка и блокира пристанището на ХХХ.

# 65
  • Откъм Варната
Аз докато се усетя и тя новата тема 4 стр станала, ама така който много работи Wink

# 66
Здравейте отново!
Аз бях два месеца в отпуск...в това число си почивах и от компа...Е,притичвах до един нет-клуб,както си мисля да си водя империята към разцвет...Но без малко  help...Не пуснах режим отпуска,а отсъствах десетина дни и доста народ си попълнил запасите с моите ресурси(казано накратко:ползвали ме за касичка #Cussing out)
Към момента на завръщането ми у дома и на   typeuu всичко беше на 0...и ни следа от армия...В това число упадък в три от градовете ,заради последната колония  Mr. Green
И докато копах в мините някакъв гад от съюза GrBg два пъти ме обра...Е,с помощта на съюзниците го оставихме без флот,но... Confounded
Сега положението е овладяно..
Ето ме и мен: Calo
42:35 Calopolis
42:32 Yannopolis
43:31 Petite_ville
42:32 Crowcity

PS Lebeduna Нашата дипломатка е една дебела глава и не знам дали прие мирният договор,въпреки че останалите са за...Но пък шефа е силно мой човек и гарантирам,че с договор или без нашият съюз(или отделни играчи в него)няма да се закача с твоят   bouquet

# 67
Шомон, приела е - имаме сключен мирен договор с вашия съюз   bouquet

# 68
  • Откъм Варната
Имам 2 свободни места в музея, някой ако иска да сключим договор за КО да ми пише, координатите ми ги има на 1 стр, даже вече имам и сярна колония, после ще пиша координатите и

# 69
  • София
KaliMa , аз имам 2 места , но след като имаме един договор, дали може още един? newsm78

# 70
  • Откъм Варната
lideto70 пробвах, не стана, развали се договора който имахме, пратих ти пак покана да сключим договора отново

# 71
  • София
Току що видях и я приех   bouquet
Ще чакаме някои, с които нямаме договори  Wink

# 72
  • София
Момичета, имам един малко тъп въпрос  Embarassed 
Направих си колония на остров с мрамор. Как мога да превозя мрамора от колонията до Столицата? Трябва ли да си построя Пристанище в колонията?

# 73
  • София
c-mira , достатъчно е да имаш пристанища в двата града и кораби и влизаш в пристанището и избираш колко товари и докъде да превозиш  Peace

# 74
Калима, пуснах ти един договор за КО. Ако все още имаш място Simple Smile

При мен все още не се диша спокойно. Съюзниците ми са далеч, а тия около мен се скъсват да ме трепят и грабят. За да си спасявам кожата при всяко нападение срутвам пристанищата и после като трябва да превозвам пак ги строя, така поне разходките им са напразни  Laughing . Дано престанат вече , че да се съвзема. Виж , като порастна обаче ще им отеснеят островчетата .... всичко в момента влагам във войска  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт