Юли отмина, но общ рожден ден ще празнува юлската дружина

• 11 097
  • 289
  •   1
Отговори
# 90
  • USA
Честит Рожден Ден, Ками! Много здраве и късмет за семейството ти!

Янче, като те чета все едно за някой пубертет пишеш. Какви са тези приятелки  Shocked. Аз нямам никакъв опит с деца на тази възраст, но според мен си предприела правилните мерки. Трябва явно да затягаш дисциплината. Дано да удържиш, че Гери правилно е казала, че ако поддадеш ще стане по-зле.  Hug

# 91
  • sf
Яна, стискай зъби докато още не си я изпуснала съвсем, че сега поддадеш ли и край!

Мъжо купи от Метро скариди, и какво да ги правя сега, никога не съм готвила такова чудо  Thinking

# 92
Ако са от големите се сваряват първо, след това за две три минути се запичат на котлона в тиган, намазан с масло.

Само да напомня, че за рожденния ден ще сме двама- аз и мъжа ми. И Никсъна разбира се:)

# 93
  • София
Ако са от големите се сваряват първо, след това за две три минути се запичат на котлона в тиган, намазан с масло.

Само да напомня, че за рожденния ден ще сме двама- аз и мъжа ми. И Никсъна разбира се:)
И не забравяй да им сложиш лимонче. Ммм, потекоха ми лигите.  Laughing Може да ги свариш и да ги направиш като предястие с лимон, майонеза и ситно нарязан лук + 1 лъж. кис мляко и малко чер пипер, ако обичате, но не е задължително. Това се хапва върху препечен хляб или с гризини или със зелена салатка. Ох, спирам, че ми трябва лигавник.  Embarassed
Уинкс, днешните деца нямат нищо общо с нас. Аз понеже имам и по-големи племенници, а и Софи, та ги виждам. Ужас е направо  ooooh!. Първо, те не знаят да си играят, непрекъснато се карат за нещо, много са изнервени. Аз не помня да съм била злопаметна. А сега ми говорят с едни заучени диалози... не е истина просто! Сега най-модерния лаф в ДГ на Софи, ако не си дал на някого някоя играчка, но после отидеш да ми се извиниш, той ти заявява: Не ти приемам извинението" или "Вече е късно!!!".  Shocked Да не говорим, че всяко второ дете казва на майка си: "Ти си лоша майка!"  Shocked Shocked Shocked и други подобни неща, които аз навремето не съм си и помисляла. А, за да ги изкорениш тези неща си трябва доста усилия. Да не говорим, че все повече виждам деца седнали на пейки да ядат чипс и да се чудят какво да правят, вместо да играят. И ние излизахме с намазаните филии, ама докато ги ядяхме играехме на "Стражари и апаши".
Ох, аз нали имам работа... та само гледам как да се разсеям... Пратих татито с децата на ЮП и после при свеки, а аз си шпионирам във форума.  Embarassed

# 94
Притеснявам се за пубертета..незнам от сега щом е това чудо.Досега ми беше сърдита,не я изведох слетобеда.Тя го удря на депресия,вика че нямало вече да излиза и с никой да си играе.От сега се пробва да ми прави психоатаки.Казвам й че я обичам,затова я санкционирам,а тя "да бе,да''  Shocked
Герка ние минахме през фазата на ''ти си бебе,ти си малка'',''ти нямаш,ти неможеш",сега сме на ''аз не съм ти приятелка вече,сърдя се''.

# 95
  • София
Все едно за Софи си писала, Янче. Същото нещо. И за "да, бе да!" щях да пиша, ама много щеше да стане дълго. Дори още го използва понякога. Но, наистина бъди твърда и не й отстъпвай, ще видиш, че ще се научи. И много, много обяснения, когато е готова да слуша и да води разговор, иначе като ти е сърдита няма смисъл. И друго съм забелязала, което при Софи много действа. Това аз много трудно го прилагам, щото все ме избива на викане,  Embarassed но баща й го прави и има страхотен ефект. По принцип той като се кара не крещи, ама че изказванеLaughing говори много тихо и това има голям ефект при нея.

# 96
Първо да се отчета - ходих до клуба, поръчах торта 16 парчета, защото момичето ми каза, че 14 парчета ги режат на 30, така че мисля че 16 ще ни стигнат. С Мечо Пух и приятели е, квадратна форма. Цената на парче торта е 3 лв. Поръчах едно плато клуб сандвичи - 21 лв, панделки - 10 лв. (чудех се дали 2 кг да не поръчам), панирани сиренца и кашкавалчета - 24 лв., солети - 2 лв. Отделно ако искаме свещ и фойерверк за тортата - 4 лв струва. Свещ може и отвън да си внесем. Неприятното е, че като й казах на управителката, че ще са около 20 децата, тя ми казва "нали знаете, че наемът е до 10 деца, а за всяко следващо се плаща по 5 лв."...та затова аз дължа извинеие, защото явно не съм разбрала, мислех, че плащаш наемът и може и 50 деца да бъдат...поне обещаха повече какички да има

Яна, дръж се, наказанията до край да си ги изтърпи, не се поддавай на детски хитрости и мили очи. Едно време бях тръгнала с един мечкар, от дървеница чак до младост бях стигнала (нямам спомен как съм се прибрала), а майка ми като питала децата на улицата къде съм, те й казали "тръгна с един циганин с мечка". Още го помня наказанието - 2 седмици плътно с нея и количката със сетра ми, никаква игра с децата, а й се чудя и как не съм си изяла боя

Дундурела, много ти се е събрало  Hug

Майка ми прави скаридите като ги запържва леко в зехтин, слага магданоз копър и чесън, и точно преди да ги махне от котлона капва малко балсамов оцет...така прави и ролцата от раци

Ели, честито прохождане  Grinning

Ани, пази се от буци. Както Герката ти е казала пии чайчето, слагай зеле, виж и в кърмаческия за други съвети  Hug

# 97
  • sf
като каза какички и се сетих- всъщност  децата ще са 20, но тези които още не ходят добре какичките ще ги гледат ли в къта за игри? и как ще се оправят с толкова малки, трудно пазещиравновесие деца?  newsm78

# 98
Марти,разби ме с тази история за мечката!Страшничко!
За парите,спокойно ще си платиме и всичко ще изчислим!
Хубаво си поръчала!Благодаря!  Hug
Вики,то е ясно че няма да можем да ги оставим съвсем без родителски контрол!Никола предимно лази или ходи за ръка,може и да ревне за мене.Незнам как ще реагира сред толкова набори,но не е проблем.Ще сме навсякъде.От мен-лека!  1countingsheep

Последна редакция: пн, 25 авг 2008, 22:34 от Ianamama

# 99
Да допиша- ЧРД на Ками  bouquet

Дундурела, аз също вече намразих майките и особено бабите по градинките- имам чувство, че каквото и да направиш те налазват с върпоси. Кога проходи, що толкова рано, що още няма зъби, що е с биба, що това, що онова. Направо ми е писнало да обяснявам вече. Какво да се прави, по тези географски ширини сме така- славянски души, всичко трябва да знаем, на всеки трябва да помогнем ( навредим). Всичко ще се нареди, ще поотрасне малката и ще забравите за болестите Hug

# 100
Добър вечер! И аз уча Дели да гали и да целува, и двете неща ги прави много сладко.
Това със забелването на очите- също. Като цокне първите няколко пъти и направо се разпада от кеф Laughing
За рожденият ден- моето момче едва ли ще седи вътре без мен, досега винаги ме е търсил и викал на подобни мероприятия, така че е ясно, че вътре ще се шмугнем и няколко майки.
Мисля си, че всички деца минават през това да бъдат жестоки, да се съюзяват и други подобни. Аз лично се сещам за доста ситуации от моето детство, от които сега направо ме е срам. Но някакси нещата се промениха, след това станах доста  чувствителна и плаха, в момента немога да си представя да обидя някого. Със сигурност родителите трябва да напъстват, да обесняват, все пак отнякъде детето трябва да разбере къде е границата.
Ками, честит рожден ден! Желая ти много щастие и любов  bouquet
Дундурела Hug

# 101
  • София
Марти, благодаря ти за резервацията и организацията. И извинявай за главоболието, което ти навлякох.  Hug  bouquet То където и да бяхме щяхме да си плащаме на дете, така че, не се притеснявай. А за мечката - явно си била авантюристка, като малка  Laughing.
Дундурелка, наистина много ви се събрало.  Hug  Дано бързо да укрепне Вероничка, а ти да не се притесняваш толкова. Мисля си, че за баткото може да питаш педиатъра да му изпише някакъв имуностимулатор. Аз откакто Софи тръгна на ДГ давам Бронховаксом и не е боледувала сериозно. Той е специално против пневмонии. А за майките в градинките да не ти пука. Винаги ще се намери някоя такава, пък ако не беше това за друго щеше да те разпитва. А Вероничка ще порасне, не се притеснявай. Много бебета прохождат по-късно.

# 102
  • София
Здрасти!
Специални поздрави на Теди Николова  Hug preggo  Grinning
ЧРД, Ками!   bouquet Много любов и весели мигове с Ева!

А за градинките - някой път се чувствам като ония лепкавите ленти за мухи  Laughing Лентата е Николета. Секви луди се запознават с нас, а аз нали съм Мека Мара, та не мога много да ги режа... Веднъж една иначе мила женица ме държа половин час (таман се прибирахме вече) да ми обяснява за някаква Евангелистка църква наблизо - да ходя, как да си гледам детето, да му чета библията... и пр. Накрая ми подари две книжки с притчи и ми препоръча да й обръсна главата, за да и порастне гъста коса  Rolling Eyes Няма лошо, но така и не успях да обясня, че съм православна християнка и че нейният поглед към религията не ми е много понятен... както и че все пак искаме да се приберем някога  Laughing

Като стана дума за хленчене и киселяци - Ники почна понякога на ми прави "мостове" - като не стане нейното и почва да се извива като червей, не дава да я оставя на земята и циври. Някой път я зарязвам да си реве, друг път не ми стиска и я гушкам.. Ама тия изпълнения не трябваше ли към 2-та година да дойдат?  Thinking Честно казано не знам как е правилно да реагирам.

Днес прасето ми изкара акъла - легнахме си заедно преди обед и обикновено като се събуди ме полазва и почва да ми скача по главата... Да ама сега успяла да се изсули тихомълком от спалнята, междувременно Мушо отворил всички врати, вкл. към банята, и като се събудих малко (не знам колко малко) по-късно заварих шишто с Аче да се въргаля по пода  #Crazy Направо ми се преобърна всичко. Добре, че е било хубаво затегнато, щото тя иначе ги отваря шишетата и естествено надига да пие  ooooh! Абе направо не знае човек от къде ще му дойде следващата беля...

Айде да млъквам вече  Whistling

# 103
Дзак!
Ето ме и мен!
Върнахме се от село отдавна, но нямах достъп до РС.
Бърз доклад - добре сме, прекарахме си чудесно - аз си починах, а дечко се налудя. Сега готвя багаж за море - в четвъртък заминаваме! Иначе малкия не е проходил още. Ще видим сега на морето на пясъка дали ще се престраши Simple Smile
Прегръдки за Уинкс, Стефи и Дундурела, на болничетата на Ели дим и Ани С  и другите, които пропускам, че едвам изчетох темите, бързо оздравяване.
Ето и малко снимков материал от селската почивка - те говорят повече: http://www.snimka.bg/album.php?album_id=193671&pid=7155045

Целувки от мен и Коцето и ако не успея да се включа, преди да тръгнем за морето - хубаво време и весело изкарване на общия РД!  bouquet

# 104
  • USA
Дундурела, дръж се!  Hug Ще се оправят нещата. Дано да е само период.  Praynig За жените по градинките Рокси е права. Не им обръщай внимание и си гледай хубавото детенце. Пращам ти много положителна енергия от другият край на света.   newsm51

Коцето е много сладък, е няма такъв кеф като на село. Simple Smile

Фил, Кристиан мостовете ги прави от доста време. По този повод от няколко месеца сме с памперси-гащи.

Общи условия

Активация на акаунт