Юли отмина, но общ рожден ден ще празнува юлската дружина

• 11 112
  • 289
  •   1
Отговори
# 150
  • sf
Донси, щампираните гобленчета после перат ли се?

никога не съм шила такъв, но предполагам, че да, ама знам ли-да не се развали  newsm78 ще подпитам и ще ти пиша ЛС

# 151
Мариян и той много копира от по-големите. Отива при тях и каквото правят те и той след тях...и все е Барабар Петко...  Laughing
Очаквам гости от Русе -майка ми и баща ми с големия племенник  newsm68

# 152
  • София,
БИЛИ и аз като теб съм страшно разсеяна, одеве писах, писах и една братовчедка ми звънна на скайпа и аз докато си говоря с нея и уж публикувах написаното, ама явно не съм и съм затворила страницата, та сега и написаното е изчезнало Joy Joy Joy, а аз дори непомня вече какво точно писах  newsm78, голяма съм овца hahaha, ама днес Вероника е много кисела и направо ме изкарва извън нерви. Мъчат я едни кътници и само мрънка и нищо неиска, нито да играе, нито да спи, нито да яде. А и колко е хитра, цяло лято нали ни нямаше и  не взимахме кухня, та не е яла скоро от нея и нещо сега не ще да я яде. Вчера на обяд зорлем повърна мусаката с макароните, а днес тиквичките с ориза само ги опита и като ревна и бута ли бута. Първо си помислих, че не е гладна и опитах по късно, а тя пак бута и реве. После и отворих едно бурканче пюре телешко със зеленчуци - леле излапа го за секунди, даже май не и стигна, а тя явно като няма месце в манджата и не ще, и друг път ми е правила тези номера, голяма мръвкарка е, какво ще я правя  newsm78, а не се сетих преди това да и разбъркам манджата с половин бурканче месно пюре, но ще го направя следобед Mr. Greenтя ли ще ми прави номера, още от сега. Аз много мразя да ми се тръшкат, и баткото се е опитвал, ама неуспешно, веднага включвам в действие шамарите или наказанието. относно възпитанието на децата мога да Ви разкажа много странни случки на които съм присъствала. Една приятелка преди години изяде боя от синът си, дете на около 2 години на сред улицата, представяте ли си. Детето нещо се разсърди не искаше да ходи  и тя го викаше. А то отиде при нея и започна да я удря с юмруци в корема и да я рита, като и викаше какви ли не глупости от рода на п...., к..... и я псуваше на майка, а тя представете си нищо не направи, сви се на пътя и стоя така и трябваше аз да озаптявам хлапето, направо ми идваше да му перна два по яки шамара, но не посмях, все пак не съм му никаква, а майка му не направи нищо, така си и остана и до ден днешен това дете е ужасно невъзпитано, грубо и налита на бой на всички.Много е важно възпитанието на детето да започне още от най ранна възраст и да се прави от двамата родители, а не единия да глези детето и да му прощава всяка лоша постъпка.
Стига, толкова да не ви досаждам!

# 153
Привет и от нас! За най-голямо съжаление няма да дойдем на об6тия РД,но за сметка на това на6ия татко 6те ни води петък,събота и неделя или в рибарица или някъде другаде.
Пускам и аз снимки от морето ,на което бяхме самиии
 http://www.snimka.bg/album.php?album_id=275920
И едно въпрос4е към мамите с по-големи деца-сблъсква ли ли сте се със заекване.за6тото моят племенник е на 6 и от миналата година заеква и ве4е много се притеснявам,а майка му казва,4е не било стра6но.Ама детето сега 6те е 1-ви клас и не знам другите деца дали няма да го тормозят.

# 154
  • sf
bubulechkata , според мен трябва да се коснултира с логопед на първо време. хич не е шега това. Децата са жестоки и може да стане още по-зле.

# 155
Цитат
Хихи. Аз така и не разбрах какъв е етикета по градинките в България. Един път много се учудих как една майка ми се скара (!!!), че не давам на Кристиан да си играе с тяхното колело и му обяснявах, че не е негово. Не че имах нещо против ама така от куртоазия ми се струва, че е добре първо да попитам може ли да детето да играе с чужди играчки. Не съм очаквала да ми се карат.
Winks, в нашия парка всички майки си идват с някакви играчки, разтоварват ги на едно място и всички деца си играят с тях. Рядко някое дете си играе с неговата си играчка. В началото и аз от куртоазия питах дали може да вземем нещо, сега хич не си правя труда.  Днес например свекър ми специално дойде да ми помогне да качим една дървена количка до парка, Никола я бута 20 метра, видя една за кукли и се прехвърли на нея (така и не разбрах чия беше), а нашата количка обиколи всички деца, даже бой имаше за нея. Като си затръгва някои от парка, минава майката и си прибира играчките...Та като стана въпрос за даване а играчки, ако се опитам да взема нещо от ръцете му докато си играе (по-често нещото не е наше и искам да го върна на хората, които си тръгват) такова пищене настава. Иначе засега не се дразни ако види, че някои му взима играчките, стига да не си играе в момента с тях...тоест не прави разлика още между мое и твое или по-скоро "мое" е всичко, с което си играе в момента
Бубе, много мъчно ми стана за това детенце, аз лично ако имам проблеми с възпитението бих се консултирала със специалист. Мадле Алгафари например ми вдъхва голямо доверие
Иве, страшни са твойте двамата  Hug
Били, все се каня да те питам защо такъв аватар си избра (аз пък зададох един въпрос  Crazy) Коя е тази? Коко на Ели също тръгва на ясла...
Ками, голяма хубавица ти е щерката  Hug личи си и от снимките, че е пълна с енергия...иначе от БГ черноморието и ние сме разочаровани, а бяхме най-големите привърженици на това да почиваш у нас. Сега плаираме почивка в Гърция през септември, излиза толкова колкото почивка в БГ, по-близо ни е, а ако и ни хареса, догодина сме там

буболечка, ти Евгения ли се казваш?

Последна редакция: ср, 27 авг 2008, 15:48 от marisasav

# 156
  • София
Логопеди има в център Пумпелина,даже има и подфорум с тема за консултации.
Като ви слушам че ходите без децата някъде как искам една вечер само и на другия ден да спя до 8ч не повече.Вече се чуствам ужасно затъпяла,пак качих кила от нерви,че съм от тези дето се тъпчат.
Ками как се казваше хотела?
Марти да разкажеш и оглеждай че ние за догодина сме се запътили живот и здраве на там за почивка.

# 157
  • Бургас
Аз се бях сблъскала със заекването. Нашия батко подражаваше и му стана навик да заеква, карах му се, говорих му, и какво ли още не. Накрая мина но с много търпение и уроци по бавно говорене, вече не помня и тактиките които прилагах. Но трябва да се знае причината. Аз го бях подпитала и разбрах че в класа или в градината (не помня вече къде) имали детенце което заеква и на него явно му е харесало че му обръщат повече внимание и започна да подражава докато не стана вреден навик.
Дано бързо го преодоле.

# 158
  • sf
Роки беше на логопед в 12то училище на ул."Иван Асен". ако някой иска, ще дам телефон на лични

# 159
процедурата с играчките е същата,всички играчки са общи, но често става така че десетина деца искат една и съща играчка и настава една суматоха,те пищат ,ние обясняваме,пълна лудница
ние сега сме се навили с мъжа ми и приятелско семейство да ходим до Рибарица другият уикенд,без децата ,ама ще видим
Марти  Hug
Иве,хотела е Парадайс Бийч ,ето линк
http://retur.eu/bg/hotel.php?hotel=170
На меден месец бяхме в Гърция с Тони и останахме очаровани,тази година се отказахме от почивка там единствено малко по-дългият път и това че все пак с бебе си е напрежение,но другта хич няма да се двоумя.Такава мръсотия и некомпетенция не съм вярвала че може да има,това е такава загуба за БГ,има потенциал,красива природа и дадености.Направо ме е яд,мислех че на север е по-добре ,но май не е така Rolling Eyes

# 160
  • Canada
Здравейте момичета! Hug
Аз чета редовно, но нещо ми се е стегнала душичката и затова не пиша. Confused
Основен фактор е предстоящото тръгване на ясла/градина на Раян от другата седмица, значи на 1 г. и 1 м. Голяма борба се води в главата ми Wink, всячески се опитвам да приема предстоящото и най-много се притеснявам, че малките много точно усещат нашите тревоги.
Иначе имам план как точно да тръгне - за 2 часа, 4 часа, обядване/спане, цял ден, та според този оптимистичен сценарий да е свикнал за 1 седмица; но плана може да търпи промени. Постоянно си повтарям, че все пак ще са малко деца (5) и в домашна среда, че ще научи по-бързо доста неща от по-големите, че и вкъщи все пак докато готвя и чистя не се занимавам с него... Смятам да се връщам на работа в края на септември, дано до тогава всичко е ОК.

Хубави морски снимки!

Winx, как се чувстваш?

# 161
  • USA
MrsK,  Hug. Ще се оправи Раян. Планът ви ми звучи много добре, както и детската градина. 5 деца на различни вързрасти в домашна среда е просто идеално. Аз също се притеснявам. Кристиан ще тръгне в началото на октомври официално, но ще започнем да го водиме през септември за да свикне. Пак така полека-лека. В домашна среда, но близо 14 деца (с 3 жени) и малко не знам как ще се оправи. Той не може много да заспива сам през деня и с яденето е особен. Истината е, че на 5 г. да са, пак ще се тревожим и ще ги мислим.

Аз съм по-добре. Днес съм на работа, но нямам много зор. Колегите ми се отнасят с разбиране. Утре ще ходя да ми махат шевовете. Кристиан снощи ни побърка. Много рева и мрънка. Май зъб го болеше. Дадох му Тайленол и така заспа. Писна ми от тези зъби - нервен е и не яде, а това е едва шестия.  ooooh!

Момичета, защо се разочаровани от БГ черноморие? Аз не съм ходила там от 8 години, но ми се ходи май.  Аз също чувам, че на север е добре (Албена това).

Последна редакция: ср, 27 авг 2008, 21:27 от Winx

# 162
Уинкс,чак сега прочетох че си оперирана,бързо оправяне  HugДа Свети Влас е на юг, но ние отидохме и до Варна за 3 дена и там беше същата мръсотия,негативизъм отстрана на персонала,било то в хотелите ,било по заведенията,абе българска му работа.Да не говорим че медицинската помощ е под всякаква критика.Наложи ми се да заведа Ева да й видят гърлото че беше пресипнала,прегледа я някакъв македонец,меди.център беше в самият хотел,а ние имах пълен пакет услуги,в това число и медицински.Та същият лекар ,видя гърлото ,каза че е леко червено и се обади по телефона за да пита какво да изпише,след това ни каза че прегледа струва 40.00лв, не съм за тези пари ,все пак за детето се дават ,но той нито беше компетентен ,нито пък ни уведоми на влизане ,че хич не е към хотела ,а на частни начала, освен това не ни даде да си купим лекарства- били само за чуждестранните туристи,а какво българите да мрат ли.Предният ден къдравото момче от снимките го ужили оса над устичката и не им дадоха нищо от тяхната аптечка,а ги накараха ад ходят да си купят ,а аптека има на 10 мин път ,детенце се поду цялото ,майка му се изплаши да не би да има алергия ,защото в рода им съществува такава.......И такива ми ти работи,чужденците са много мръсни ,хвърлят си боклуците без да им мигне окото,наште пък не чистят добре и оттам пълно с боклучета навсякъде.
За Албена бях чувала че е хубаво ,мисляхме там да ходим ,но ни препоръчаха този хотел ,като добър вариянт заради Евичка,имаше удобства за нея, но не останах очарована Rolling Eyes

# 163
Ками, другия път да питаш местните момичета Laughing С деца е най хубаво в Албена - all inclusive, прекрасни условия. На Слънчев ден също е хубаво, но има огромна разлика между Палас ( 5 *) и останалите хотели, по точно в храната. Другият хубав комплекс е МАгнолия, поне на мен ужасно много ми харесва. Ние ходихме на Крапец- това е на 8 км от румънската граница и съм доволна- чудесна храна, ненатрапчиво обслужване, новички стаи, всичко е чисто, басейн, градина, корт и спокойствие най важното. ПРедимно смесени двойки имаше там- българин/ка+ чижденец с деца, тв журналистката Евгения Атанасова, мернах че и нашата Лекси е била там.

Да ви кажа днес как се ошашках. Към 20 00 се звъни на вратата, отварям аз- насреща ми някаква фрустрирана леля. "Вие ли сте майката на едно черничко момченце", аз ей така - Shocked . Казвам - "Ами относително "( щото според мен Никсъна не е черничък, ама знам ли), а тя продължава да набира "Дето си играе с едно момиченце и ЛАзар". Тук вече съм в шах, в пясъчника малчо се рови с едно момиченце, ама момче днес нямаше. Питам аз проблем ли има някакъв, като си мисля че може би съм прибрала по погрешка чужда играчка и почва да ме хваща срам. Лелята обаче вече е на върха на емоцията и почва да ми обяснява как трошали звънци, правели безобразия и т.н. Аз вече съвсем не разбирам, но тя си продължава тирадата, как й казали че живее тука, нали това било 14я етаж и т.н., когато най накрая ми просветва, че иде реч за детето на комшиите, което на около 14 години. Та я диспечирах на правилното място, поне си викам сигурно е изляла част от гнева си при мен, няма да се пени много повторно. Боят на комшийчето може и да се размине Wink

Лесна адаптация в яслата на малчовците Hug

Последна редакция: ср, 27 авг 2008, 22:01 от Рокси

# 164
Здравейте!
За морето- много се чудя вече наистина тук ли да почиваме догодина или в чужбина. Толкова много си харесваме Созопол, хотелчето, което посещаваме, хората които го държат. Но наистина плажовете и водата са мръсни, а обслужването по ресторантите отвратително. Ще видим какъв акъл ще ни дойде догодина. Хриси е права, и на Албена е много хубаво.
Марти, аз също смятам, че воденето на детето на психолог не е някаква крайна мярка.  Всеки решава сам как да се справи с даден проблем, не е нужно да се е случило кой знае какво, за да се обърна към професионалист. Дори бих отишла просто така, за да ми разясни дадени реакции на детето ми от какво могат да бъдат провокирани и на какво могат да се дължат. Едва ли това би му навредило.
Дели от няколко нощи се буди по 1000 пъти на нощ и все на гърда си стои. Голям цокльо е Joy

Общи условия

Активация на акаунт