На колко време почистване на лице при козметик?

• 81 391
  • 223
  •   1
Отговори
# 75
Аз досега винаги съм си почиствала лицето в домашни условия, но се вижда, че имам нужда т професионална намеса. Живея в София и от толкова много салони и мнения все не се навивам да отида, понеже ме е страх от неопитни козметички. Ако някоя от вас може да ми препоръча някой салон и горе-долу да ме ориентира в цената, ще съм изключително благодарна.  Simple Smile

# 76
  • Belgium
Аз досега винаги съм си почиствала лицето в домашни условия, но се вижда, че имам нужда т професионална намеса. Живея в София и от толкова много салони и мнения все не се навивам да отида, понеже ме е страх от неопитни козметички. Ако някоя от вас може да ми препоръча някой салон и горе-долу да ме ориентира в цената, ще съм изключително благодарна.  Simple Smile

Душичке, мога да ти препоръчам моята козметичка, и на други момичета от форума съм я препоръчвала и те са оставали доволни  Peace Но е малко скъпичка  Laughing

# 77
Специално за почистване не ходя. През седмица, две съм при козметичката. Всяка
процедура започва с леко почистване на кожата.

# 78
Днес за пръв път /за срам и позор,защото съм на 30г./ отидох на почистване на лице. Процедурата трая 1 час и включваше ензимен пилинг, парна баня,  ултразвук, ръчно почистване, масаж,затваряне на порите, хидратираща маска - може би не точно в тая последователност. Козметиката беше Колин, струваше ми 25лв.
Козметичката каза, 4е следвашия път след 1 месец ще направи по-щадящо почистване и подхранване, защото кожата ми е чувствителна и със склонност към зачервяване и спукани капиляри. Беше внимателна.

# 79
Веднъж месечно за пълно почистване+терапия за около очи и рязни подхранващи маски

# 80
  • Варна
Jeny_Cherry, а какво представлява терапията за около очи  Crazy за пръв път чувам за такава процедура  Blush

# 81
За това няма рецепта, тъй като всичко е много индивидуално. Аз ходя на козметик от години и особено като тийнейдвър бях много упорита и последователна (всеки месец, дори понякога и по два пъти в месеца). Много е важно и да се уцели правилната козметика, но все пак колкото и добра кожа да има човек и колкото и да е качествена козметиката, лицето има нужда от дълбочинно почистване от време на време, което в домашни условия не може да се направи. Колкото до дискусията за козметичните салони в големите и малки градове, не мсиля, че има отношение към качеството. Аз съм от малък град, но в момента живея в София. С години ходя на козметик в родния си град, тъй като попаднах на изключителна професионалистка, която работи с качествени продукти и на доста по-нормални цени. Техниката в салона е чисто нова и козметиците непрекъснато ходят на курсове за усъвършенстване и за новите продукти и тенденции. Преди няколко месеца козметичката ми спря да работи, тъй като излезе в майчинство и ми се наложи да ползвам услугите на нейна колежка в София, но никак не останах очарована. При нея просто липсваха елементарни съоръжения. Парната баня ми я направи едва ли не както в миналия век над тенджерата, нямаше апарат за йонофореза и дарсунвал. Кожата ми беше доста разранена, а след това ми излезнаха пъпчици, което значи, че не е махнала цялата подкожна мазнина. Цената беше същата като в другия салон, който посещавам. Не искам да съдя за цялостното качество на козметични услуги в столицата по това, разбира се, но искам да кажа, че и там има много малки салончета и огромно текучество на хора дори в по-големите салони, така че никога не е гаранция. А при тази професия и опитът играе важна роля (според моите наблюдения поне). Между другото, иска ми се да вметна, че скъпата козметика не винаги е гаранция. В началото третираха кожата ми с Мариа Галант и Аноа, които не са никак евтини, но по-късно се оказа, че се повлиях доста по-добре от българските професионални продукти на Глори, които не са скъпи. Имат невероятна шоколадова терапия. Извинявам се за дългия пост, но тези теми са ми много присърце Simple Smile

# 82
Моята кожа е смесена, но е склонна към комедонообразуване. Когато имам време ходя веднъж месечно, но понякога прескачам и ходя през два месеца. Особено лятото ходя всеки месец. 

# 83
Момичета, имате ли някакви впечатления от Института по козметика "Европа", който се намира зад Пирогов? Условията са добри, гледам, че и козметика хубава ползват.

# 84
Един път годишно ми почестват лицето по стандартния начин, а иначе всеки месец ходя на почистване с някакъв уред го прави козметичката. Нарича се дезинкрустация.

# 85
момичета,в петък ходих на почистване:измиване с ексфолиант,пара,стискане на ръка,дарсонвал,маска(10мин) за стягане,и нещо като пудра накрая.25лв.Сега лицето ми е ужасно зачервено и имам чувството че скоро няма да се махнат тези белези,защото козметичката ми ми каза че ще ми трябват 3-4 дена да се пооправи,но ефекта е същия се едно съм си изстискала някоя пъпка(а белезите ми от пъпки си седят поне 15 дена  Tired ).Доска време не бях ходила,тя каза че чак замърсяването ми се е превърнало в акне.Кажете какво да правя да ми се успокои кожата по вързо.Явно повече няма да повтор почистването на лице  ooooh! Cry Cry

# 86
момичета,в петък ходих на почистване:измиване с ексфолиант,пара,стискане на ръка,дарсонвал,маска(10мин) за стягане,и нещо като пудра накрая.25лв.Сега лицето ми е ужасно зачервено и имам чувството че скоро няма да се махнат тези белези,защото козметичката ми ми каза че ще ми трябват 3-4 дена да се пооправи,но ефекта е същия се едно съм си изстискала някоя пъпка(а белезите ми от пъпки си седят поне 15 дена  Tired ).Доска време не бях ходила,тя каза че чак замърсяването ми се е превърнало в акне.Кажете какво да правя да ми се успокои кожата по вързо.Явно повече няма да повтор почистването на лице  ooooh! Cry Cry

След стискането е трябвало да ти приложи повече процедури, за да зараснат по-бързо белезите. На мен ми прави след това йонофореза, Д'арсонвал, ултразвук, маска, масаж.
Отделно ако кожата ти е много чувствителна, също ще зараснат по-бавно.
Най - добре си вземи някакво лосионче , които да ги "изгори" - Зинерит, Акне аут и т.н., такова, което си ползвала и от което си останала доволна.

# 87
   Ходя на козметик много рядко. Преди две седмици бях при нова козметичка - цялото почистване продължи 1час, почисти ми и веждите и ми взе 15лв. За козметиката, която използва знам само, че е френска, но не запомних името. Със сигурност има усещам разлика. Доволна съм и смята следващия месец да отида пак, а после да разредя посещенията на месец и половина - два.

П.П. Тъп въпрос, но какво е Д'арсонвал?

# 88
Момичета, търся си козметичка. вече две години съм в София и още не съм успяла да намеря някоя, от която да съм доволна и на която да се доверя. Живея в Стрелбище, но няма проблем да отида и до Борово, Бели брези, Хладилника. Благодаря ви предварително.

# 89
П.П. Тъп въпрос, но какво е Д'арсонвал?
Това е уред, нискочистотен ток. Има дезинфикциращо действие, свива порите, действа срещу белези от акне, също така и антибръчково. Това е, което ми е казвала моята козметичка за Д'арсонвала.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт