Къпете ли всеки ден бебето?

• 28 172
  • 316
  •   1
Отговори
# 240
Къпя всяка вечер(по-скоро таткото ги къпе Laughing) и двете деца,лятото ги къпя и на обяд и вечер. PeaceНе мога да си представя да ги къпя през ден или през няколко дни.

# 241
  • Разград
До 40-те дни се къпехме сутрин и вечер, след това всеки ден, а от скоро (като захладня) през вечер. Шампоан слагам веднъж на три дни  Peace

# 242
  • Germany
Всеки ден, дори и сега, в студените дни, а дупенцето след всяка смяна на памперс, ако сме си вкъщи. Много се радва, като се къпе, как да й отнема това удоволствие?!

# 243
Всеки ден ги къпя!МИналата зима, когато баткото ми е бил болен съм му мила само дупето, докато оздравее! Косата му я мия през 3-4дни - имаме проблем с миенето на косата -много плаче Tired

# 244
  • София
Къпем се всеки ден. Стане 9 часа и почва да ме дърпа-Хайде баня. Понеже се къпем заедно-така преодоля страха от мокрене на главата и душа Simple Smile

# 245
... къпането отпуска и предразполага към по-спокоен сън след цял ден игри! Grinning

Само при някои, при други, като моето например - ободрява и предразполага към разсънване и безкрайни нощни игри  Mr. Green

И при нас е така Peace

# 246
Всеки ден без изключение а лятото и на обяд преди лягане че това си е такъв кеф и му олеква на детето и спи сладко. Сега като е по студено на обяд само дупето и вечерта генерално къпане с всички екстри Peace

# 247
Абсолютно всеки ден, синът ми става на 2г и продължавам - щом аз се къпя всеки ден е нормално и него да го къпя всеки ден.

# 248
да-всяка вечер

# 249
  • Bristol
Имам доста прятели чужденци, а също и българи, които живеят в чужбина. В най-различни чужбини - от САЩ до Сингапур. За пръв път чувам, че по тия места не си къпят бебетата.
Аз не съм приятел, но да потвърдя, че това задължително къпане на бебетата в Англия го няма  Crossing Arms Всеки къпе когато и както пожелае, прецени и има възможност. На къпането се гледа като на удоволствие за бебето и родителите, а не като на задължение. Ако искаш, къпеш всеки ден, ако искаш, не къпеш.
Не бива да забравяме, че в Лондон нито температурите през лятото, нито прахоляка, могат да се сравняват с тези в София  Peace
Въобще, гледането на децата тук е доста по-лесно и по-малко стресово, от колкото в Родината ни  Crazy

# 250
 Не прочетох цялата тема, но май съм изключение. Моето бебе освен изключително кърмено е и изключително некъпано Mr. Green. Като започнем от родилния дом, където не позволявах да го мият на мивките, та до към края на втория месец да му се събират 5-6 пъти. В горещите дни през лятото обаче бяхме под душа 2-3 пъти дневно. Миенето на дупето си е отделно есествено. И да, аз се къпя всеки ден.

# 251
Ха, ха и моето бебе е изключително кърмено и изключително некъпано. Противник съм на това къпане всеки ден. Абсолютно безмислено и вредно е! Смея да го твърдя не само, защото в цяла Европа не препоръчват бебето да се къпе ежедневно, но в Бг съм се консултирала с 3-ма дерматолога, които са твърдо против тая практика. Даже се чудят защо педиатрите продължават да убеждават родителите, че това е нужно. Бебешката кожа се изсушава страшно много от водата, да не говорим от употребата на душ-гелове , сапуни и шампоани . Да, аз не ползвам кърпички и след всяка смяна на пампата мия дупето под течаща вода, но след това хидратирам кожата. При измиването използвам понякога специален крем, който овлажнява кожата и подобрява естествения хидролипиден филм(който при бебетата не е напълно изграден).
Да, на мнение съм, че колкото по-голямо става детето, то трябва да се къпе по-често, тъй като започва да лази, ходи и съответно да се цапа по-често.

# 252
  • На черешата
Цялото семейство се къпем всеки ден,не виждам как един душ ще навреди. Rolling Eyes

# 253
  • Все на втория етаж
За сега да, но се замислям дали да не започнем през ден.

# 254
  • София
Абсолютно всяка вечер, дори и да е болна я къпя. Никой не може да ме убеди, че къпането е вредно. Като са малки може да не се цапат, защото само си лежат в креватите, но все пак къпането си е освежаване и изкарване на всякакви мръсотии, които се поемат от кожата и от въздуха!
А колкото до изсущаването на кожата от водата - ми както хидратирате дупето на бебето след като го измеиете при смяна на памперса, така можете и трябва да я хидратирате след като го изкъпете, както използвате "специален крем, който овлажнява кожата и подобрява естествения хидролипиден филм" за да му измиете дупето, така можете да го ползвате и за тялото, пък и никой не ви кара да ползвате душ гел, може и само с вода!

Общи условия

Активация на акаунт