Ваксини Дискусия

• 92 160
  • 1 551
  •   1
Отговори
# 1 395
Temida, мисли си че няма смисъл да питаш защо и лекари и служители в РИОКОЗ се изказват толкова некомпетентно... Сперед мен можш да стреляш право в целта, пък да видим как ще се измъкнат. Примерно:

До директора на РИОКОЗ Бургас

ЗАЯВЛЕНИЕ
от....

Уважаеми г-н директор,

Бих желала да получа информация къде в Бургас мога да направя изследване за наличие на антитела срещу/за/на/към ( newsm78)....
В случай, че в Бургас такова не се прави, бих желала да получа информация къде в България мога да направя необходимото ми изследване.
....

На такова запитване можеш да получиш или отговор къде, или препращане към по-долно или по-горно ниво, или към друга инстанция. Обече ще го имаш писмено!
Писмено никой не си позволява да прави коментари, каквито си получила от лекарката и служителите в РИОКОЗ! Пък ако все пак си позволят, ... е, ти по-добре знаеш какво и как може да се прави с писмени документи  Mr. Green

# 1 396
И задължително трябва да е изведено, а на теб да ти дадат входящ номер (пази го!). Иначе не чакай някой да ти отговори.
Въоръжи се с търпение, може никога да не ти отговорят. Но това ще е коз пред личния лекар ( и евентуалните институции, ако се появи проблем), отлагаш докато получиш отговор и направиш изследването...

# 1 397
И задължително трябва да е изведено, а на теб да ти дадат входящ номер (пази го!). Иначе не чакай някой да ти отговори.
Въоръжи се с търпение, може никога да не ти отговорят. Но това ще е коз пред личния лекар ( и евентуалните институции, ако се появи проблем), отлагаш докато получиш отговор и направиш изследването...

О, не, не. Ще отговорят. Има си закон, по който съ длъжни да го сторят - Закон за достъп до обществена информация. Ето малка извадка от него:

Чл. 4. (1) Всеки гражданин на Република България има право на достъп до обществена информация при условията и по реда, определени в този закон, освен ако в друг закон е предвиден специален ред за търсене, получаване и разпространяване на такава информация.

(2) В Република България чужденците и лицата без гражданство се ползват с правото по ал. 1.

(3) От правото по ал. 1 се ползват и всички юридически лица.

(4) (Нова - ДВ, бр. 49 от 2007 г.) Лицата по ал. 1, 2 и 3 имат право на повторно използване на информация от обществения сектор.
.....

Чл. 42 (1) Длъжностно лице, което без уважителна причина не се произнесе в срок по заявление за достъп до обществена информация, ако не подлежи на по-тежко наказание, се наказва с глоба от 50 до 100 лв.

(2) Длъжностно лице, което не изпълни предписание на съда да предостави достъп до искана обществена информация, ако не подлежи на по-тежко наказание, се наказва с глоба от 200 до 2000 лв.

(3) За неизпълнение на задълженията по чл. 31, ал. 3 се налага глоба от 50 до 100 лв. за физическите лица или имуществена санкция от 100 до 200 лв. за юридическите лица.

(4) За непредоставяне на достъп до обществена информация от субектите по чл. 3, ал. 2 им се налага имуществена санкция от 100 до 200 лв.

# 1 398
   На тези санкции май им липсват по една-две нули отзад!  Laughing

# 1 399
Meg1, ще се вслушам в съвета ти изцяло. Точно така ще формулирам искането си. Благодаря ти Hug

# 1 400

Тъй като темата е за ваксините.... върти ми се из главата следното: възможно ли е не самите ваксини да увреждат, а преживяването им от децата, невъзможността им да избягат, водеща до парализа;.... вътрешното усещане да причинява съответните проблеми, в зависимост от типа нервна система на детето, от здравословното му състояние. Като се има предвид, че няма канцерогенни вещества, според Хамер, си мисля, че това насилствено погазване правото на детето да откаже болезненото убождане, води до последващи проблеми. Освен това ваксините убиват съответните микроорганизми, които бих ни били нужни евентуално...Всичко това от гледна точка на ГНМ.
или да си задам въпроса в другата тема?

# 1 401
По принцип си права.
Цитат
Освен това ваксините убиват съответните микроорганизми
Тук си далеч от истината.

Ваксините контролират zдравето на индивида оЩе от раждането му.На едно едночасово бебе да се слага ваксина zа Хепатит В и в това време да го гуШка майка му...конфликт трудно Ще получи на "не мога да иzбягам".Но пьк Ще получи доzа генноинженерство,която е докаzано,че променя днк и тн и води до аномалии.

# 1 402
По принцип си права.
Цитат
Освен това ваксините убиват съответните микроорганизми
Тук си далеч от истината.

Ваксините контролират zдравето на индивида оЩе от раждането му.На едно едночасово бебе да се слага ваксина zа Хепатит В и в това време да го гуШка майка му...конфликт трудно Ще получи на "не мога да иzбягам".Но пьк Ще получи доzа генноинженерство,която е докаzано,че променя днк и тн и води до аномалии.

Това за генното инженерство е интересна мисъл. За нея има ли доказателства (ама ако може да не е от Магаданския край, Канушката политехния или Чукотка)?

# 1 403
По принцип си права.

Да, прав си, това го пропуснах като факт!
Имам предвид писаното от Хамер, че ваксинацията убива необходимите микроорганизми и ако се наложи те да влязат в употреба, няма да ги има.
А далеч не всички бебета се гушкат от майките като им се поставя ваксина... Много от тях са изолирани, в кувьози, на антибиотик.... и само напълно здравите са при майките им. А независимо, че едно бебе е на антибиотик, поради съмнение за инфекция, пак му слагат ваксина без да се замислят изобщо. Поне в България има все още места, където новородените не са с майките си. Аз видях първото си дете на третия ден след раждането му - просто никой не ме уведоми, че трябва лично да отида да си го взема от детско отделение.... Второто беше на антибиотик и пред мен, докато беше със системата в ръчичка, неможещо да сучи от изтощение, минавайки покрай него лекарката му хакна спринцовката и си замина. Сега като си спомням, ме е яд че нищо не съм знаела в този момент, за да си взема детето и да си отида.

# 1 404

Това за генното инженерство е интересна мисъл. За нея има ли доказателства (ама ако може да не е от Магаданския край, Канушката политехния или Чукотка)?

Е то това не е никаква тайна. Те дори се хвалят колко са напреднали в технологиите. Ето ти на сайта на Glaxo например:

"GSK is in the forefront of the development and application of new scientific techniques to discover and develop new medicines and vaccines. GSK routinely uses genetically modified organisms (GMO's) in the research and discovery of new therapeutic agents and also in the efficient manufacture of certain medical products such as vaccines."

И още: "GSK also manufactures a number of products, such as Hepatitis B vaccine, derived from genetically modified materials."

Пусни си една търсачка за ваксини и ГМО, и си прегледай сам.

Последна редакция: нд, 21 дек 2008, 13:35 от Grace'

# 1 405
T3-M4
Най новите ваксини са най вече "генномодифицирани".Има и от старите раzбира се.
Таzи zа рака на матката е сьЩо такава.
Проблема според мен е,че сега и в храната го допуснаха това неЩо и няма как да иzбягаме,докато с ваксините все оЩе имахме иzбор.
Ще бьде лукс да имаме градина и да отглеждаме сами храната си.
За биолог.чистите продукти (еко,органик) сьЩо допуснаха някаква норма на генно "zамьрсяване"...ами как да иzбягаме???
В момента в свинското месо има ДИОКСИН.Скандала оЩе не е преминал.Пьрво иzльгаха,че Австрия не е вснесла такова месо,после след стотина отровени граждани пресата написа истината...
Като чета новини не им вярвам,ама иzобЩо. Peace

nenaatoa
Цитат
Имам предвид писаното от Хамер, че ваксинацията убива необходимите микроорганизми и ако се наложи те да влязат в употреба, няма да ги има.
Това кьде го пиШе..искам да го прочета...
Няма какво да те е яд,свьрШено е ве4е.Аz колко ваксини сьм "иzял" като мальк...глупаво е да обвинявам родителите си.

# 1 406
nenaatoa, разбирам те напълно...   Hug 

И моето бебе беше на антибиотици... Първата ваксина му сложиха при изписването (хеп. Б) и ми казаха да отида няколко дни по-късно за да му сложат БЦЖ и аз овцата отидох...   ooooh!  Никога няма да си го простя, както и втората доза хеп. Б и една доза ДТК...  Tired    bash

# 1 407

nenaatoa
Цитат

Когато превеждах третия и четвъртия закон, беше писано,  че е възможно поради ваксинация например, съответните микроорганизми да не са налични.
http://www.germannewmedicine.ca/documents/thirdlaw.html - в последното изречение за ендодермата и за старата мезодерма го има.

# 1 408
Аз мисля, че наистина няма абсолютно никакъв смисъл да обвиняваме себе си, нито родителите си. Трябва единствено да се радваме, че СЕГА вече знаем повече за ваксините, че сме взели информирано решение и че повече няма да позволим такова грубо вмешателство в здравето и дори живота на децата си, каквото са ваксините.  Peace
Иначе какво да ви кажа - и на моето бебе са сложили хепатит Б и БЦЖ, докато е бил на антибиотик. А е бил на антиобиотик, защото бил в депресивно състояние от 'тежкото' раждане. А раждането беше тежко за лекарите, щото малко не бях чак толкова кротка и покорна, колкото на тях им се иска. Но наистина, бебето се роди измъчено, отново заради лекарите. Но както и да е, това е обект на друга тема.
Сега детето ми е здраво, изключително кърмено, при мен си е, лекари и ваксини не ме притесняват за момента Simple Smile

# 1 409
Т.е. не става на въпрос за нещо, което модифицира гените, а за самата ваксина.

Така ми прозвуча, сори. За диоксина е стар проблема - и кофтито е, че всичките зелени по света се закачат за глупости, вместо да обърнат прост и ясен поглед - замърсителите са ясни, това не можеш да го спретнеш в домашни условия. Но това няма много общо с ваксините.

еди.

T3-M4
Най новите ваксини са най вече "генномодифицирани".Има и от старите раzбира се.
Таzи zа рака на матката е сьЩо такава.
Проблема според мен е,че сега и в храната го допуснаха това неЩо и няма как да иzбягаме,докато с ваксините все оЩе имахме иzбор.
Ще бьде лукс да имаме градина и да отглеждаме сами храната си.
За биолог.чистите продукти (еко,органик) сьЩо допуснаха някаква норма на генно "zамьрсяване"...ами как да иzбягаме???
В момента в свинското месо има ДИОКСИН.Скандала оЩе не е преминал.Пьрво иzльгаха,че Австрия не е вснесла такова месо,после след стотина отровени граждани пресата написа истината...
Като чета новини не им вярвам,ама иzобЩо. Peace

nenaatoa
Цитат
Няма какво да те е яд,свьрШено е ве4е.Аz колко ваксини сьм "иzял" като мальк...глупаво е да обвинявам родителите си.

Общи условия

Активация на акаунт