Ваксини Дискусия

• 92 163
  • 1 551
  •   1
Отговори
# 1 410
Т.е. не става на въпрос за нещо, което модифицира гените, а за самата ваксина.

Има го и това, но няма да намериш  'достоверни' източници, поне не официално признати от традиционната медицина.
Предполагам се сещаш защо...

# 1 411
nenaatoa
Не сьм чел на англ.еzик всичко и това сега го виждам Shocked
Но пьк има и една дума преди твьрдението PERHAPS.Ще трябва да проверя как е превода точно,zаЩото Хамер е твьрдо убеден,че от ваксини полzа няма никаква.

T3-M4
Може да тьрсиШ с ключови думи

Nanotechnology , Plasmide
Има и на офиц.сайтове хиляди опити и иzследвания.По списанията сьЩо.Не zнам дали имаШ достьп до такива обаче... Thinking
Диоксина ,да,zнам,че е стар проблем.Просто в момента тук е голям скандал zаЩото хората покаzаха силно иzраzени симптоми,което преди не е било така драстично.

# 1 412
Plasmide гугъл ми го нахрачи че било без д-то. Къде има такава ваксина?

еди.
ПС ако намекваш злонамерена употреба на нанотехнологиите, едва ли точно във ваксините ще го слагат.

nenaatoa
Не сьм чел на англ.еzик всичко и това сега го виждам Shocked
Но пьк има и една дума преди твьрдението PERHAPS.Ще трябва да проверя как е превода точно,zаЩото Хамер е твьрдо убеден,че от ваксини полzа няма никаква.

T3-M4
Може да тьрсиШ с ключови думи

Nanotechnology , Plasmide
Има и на офиц.сайтове хиляди опити и иzследвания.По списанията сьЩо.Не zнам дали имаШ достьп до такива обаче... Thinking
Диоксина ,да,zнам,че е стар проблем.Просто в момента тук е голям скандал zаЩото хората покаzаха силно иzраzени симптоми,което преди не е било така драстично.

# 1 413
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0%BB%D0%B0%D0%B7%D0%BC%D0%B8%D0%B4
Не zнам дали е zлонамерена или не,но е факт,че и в биопродукти се полzва.

# 1 414
Крис, това може да го рабере само генетик, или някой изучавал сериозно генетика.  Confused

Цитат
Прокариотите са едноклетъчни организми, и за разлика от еукариотите нямат обособено ядро.То е без ядрена мембрана и поради това се нарича още нуклеоид, с една пръстеновидна хромозома в него. Рядко се срещат многоклетъчни представители от прокариотен тип.

Повечето прокариоти са бактерии. Някои бактерии образуват колонии от много клетки, но всяка клетка е идентична с останалите и може да живее самостоятелно.

Поне аз каквото съм чела е, че има обмен на информация между човешкия геном и този на чуждия белтък (инфектирани клетки от човешки фетус, маймуна, свиня... и т.н., отгледани в изкуствена среда). Още по-лошо въздействат поливалентните ваксини - точно по този повод - комбинации от инфектирани белтъци, възможност за най-различни комбинации, скачване на гени и препрограмиране на ДНК..

Може би данните да са открити с настъпването на бума в нанотехнологиите, но.. е доста отдавна.
А се пази в тайна! Поне за голяма част от населението.

# 1 415
Christian каква е вероятността човек да хване хепатит Б от ваксината за Rh- или от някоя от другите ваксини. Върти ми се в главата, че първата бебешка ваксина е за хеп Б именно заради някоя от следващите?

# 1 416
Christian каква е вероятността човек да хване хепатит Б от ваксината за Rh- или от някоя от другите ваксини. Върти ми се в главата, че първата бебешка ваксина е за хеп Б именно заради някоя от следващите?

В тази връзка да вметна, че един от доводите на педиатърката, да слагам задължително ваксината за хеп. Б на бебето е, че лесно могат да ми го заразят при някоя манипулация (напр. взимане на кръв)...  С други думи ми каза, ние го ваксинираме, за да го пазим от себе си (мед. персонал)... 

# 1 417

В тази връзка да вметна, че един от доводите на педиатърката, да слагам задължително ваксината за хеп. Б на бебето е, че лесно могат да ми го заразят при някоя манипулация (напр. взимане на кръв)...  С други думи ми каза, ние го ваксинираме, за да го пазим от себе си (мед. персонал)... 

Интерсно. Simple Smile
От много години се ползват еднократни игли и проверени източници.
Освен.., ако се съмняват колко биха били сигурни донорите.., или иглите. Wink

Другото обяснение е, че се печели на гърба на доста стари разбирания. След като от десетилетия насам подобни обяснения нямат резон.  Confused

# 1 418
Не знам, multi....   Thinking    Въпросната педиатърка ми е приятелка и ми го каза съвсем добронамерено, така да се каже на ухо....

# 1 419

Интерсно. Simple Smile
От много години се ползват еднократни игли и проверени източници.
Освен.., ако се съмняват колко биха били сигурни донорите.., или иглите. Wink

Другото обяснение е, че се печели на гърба на доста стари разбирания. След като от десетилетия насам подобни обяснения нямат резон.  Confused

Всички кръвни продукти могат да те заразят - съществува процент вероятност.  И не само с Хеп Б. Пише го на листовките - аз от тази на глобулина започнах.

# 1 420
добре, аз и преди питах, но никой не ми отговори...как ваксината ще те предпази при преливане на заразена кръв, плазма и т.н.? не ми е ясна тази работа. ...или може би поради ваксината ще си носител на хеп. Б, без да си болен?! ако някой знае медицинското обяснение/ако изобщо има такова/, моля да ми го сподели

# 1 421
Ваксината за хепатит В е със сигурност генномодифицирана, пише си го и в листовката - http://www.bda.bg/bdias/15473s.pdf, още 2002 ,когато педито много държеше да имунизира - ми каза - ама тази ваксина е безвредна, тя е нова генномодифицирана.

agneshka, предполага се че трябва да действа на базата - антиген - антитяло, тоест би трябвало да си си изградил антитела и при постъпване на вируса - антигена - да го обезвредят.Мисля,че има и ваксина за хеп В с готови антитела.

Последна редакция: вт, 23 дек 2008, 08:24 от Z

# 1 422
Вероятността да се "хване" хепатит Б zа мен лично е нулева.
Както един колега,който постоянно се боде с игли на масата каzва
"Как да раzбера като няма да се иzследвам?"
При "специални" лабораторни иzследвания всички можем да бьдем положителни zа Хепатит ,Спин и тн.... Wink

# 1 423
agneshka, и аз това си го мисля.
Идеята е да се образуват антитела, но те спадат с времето. Да речем, че убождане или друг вид нахлуване през кожата не е фатално, дори без ваксина. В момент на опасност организма реагира с антитела.

Обаче едно кръвопреливане си е сериозна опасност. Дали е възможно изобщо.. да не се зарази човек?
Крис, ти какво мислиш?

# 1 424
Едно крьвопреливане има много други опасности...Аz не вярвам в zараzа чреz крьвопреливане. Peace

Общи условия

Активация на акаунт