Ваксини Дискусия

• 92 174
  • 1 551
  •   1
Отговори
# 1 425
Едно крьвопреливане има много други опасности...Аz не вярвам в zараzа чреz крьвопреливане. Peace

Имам още един въпрос. Понякога подменят кръвта на бебетата при раждане. Това как точно им се отразява и защо се прави?

# 1 426
Едно крьвопреливане има много други опасности...

Би ли споделил, успя да ми възбудиш любопитството с това изказване.  Simple Smile

# 1 427
Стандартните рискове....
Цитат
подменят кръвта на бебетата при раждане
Подменят????

# 1 428
Става въпрос за онези случаи, когато има несъвместимост (дали това е правилната дума newsm78) между кръвта на майката и бебето (имаше общо с резус-фактора) и за да се може да живее бебето извън тялото на майката се налага пълно подмяна на неговата кръв.
(много нескопосано го обясних май, дано да стане ясно все пак...)

# 1 429
  • EU
Тези дни буквално се съсипах от четене за ваксините,не мога да си отспя.
През мен премина доста информация и вече не съм предишният човек и не мисля по същия начин.
Остава съвестта ми,която ще ми тежи за цял живот,че съм допуснала имунизирането на невинното ми чисто дете до сега,защото ми е попадала някаква информация за вредите от ваксините и преди,но си мислех,че това е в редки случаи и на нас няма да ни се случи.

Това си го мислих доскоро,до преди 2-3 месеца.Малко преди това на нослето на детето ми започна да се появява червена точица,която престна в топченце.На мен ми приличаше на хемангиом.Реших да го заведа при хомеопата ни,която и преди съм ползвала.Даде му потенцирана полиоваксина за 5 дни.На седмия ден топченцето се разруши и започна да кърви.Оказа се,че е пиогенен гранулом.Лекарите твърдят,че причините са вирус,травма,гнойна пъпка на самото място,но не и ваксина.Детето ми не е имало нищо от изброените.Като цяло го определям като доста здраво дете на фона на всички деца,които познавам.Но от известно време започнах да наблюдавам засилване не боледуване от хреми,а и февруари изкара доста тежко обезводняване от ентеро вирус.Очудвах се какво става със здравото ми,правилно хранено,кърмено и растящо в спокойна семейна среда дете.
 Малко след изчезването на гранулома,той получи диария със слуз,която ми заприлича пак на
добре познатия ентеро-вирус.Акаше през 20-30 мин.Звъннах на хомеопатката,тя каза пак да дам от хомеопатичната ваксина през 2 часа.Още на първото даване акането спря изведнъж,чак на следващия и по-следващия ден имаше малко слуз.Сега вече е напълно добре.
 Какво по-добро доказателство,от това,че се е повлиял именно от това лекарство.
 Първо мислих да отлагам ваксините и да ги обезвреждам с хомеопатичните им еквиваленти.Но след прочетеното,знам,че повече няма да допусна поставяне на ваксина.Не ме интересува никой какво мисли.Дори мъжът ми ,който е лекар и по прицип е за ваксините.Давам му информация,дано я възприеме.Ако не по-добре война,отколкото болно дете.
 Извинявам се,че ви напълних главите с моите проблеми,но ми олекна,а и тук поне ще бъда разбрана.
newsm10

# 1 430
evi99 ,ти ми пропомни какво съм писала преди месеци Simple Smile
 Сега да добавя,че мъжът ми също вече споделя моето мнение и наскоро спасихме мъника от поредното зло.Наистина информацията много може да промени живота и мисленето на човек.Радвам се,че я имах не твърде късно за първото ми дете и навреме за бъдещото второ.Благодаря на всички,които пишат в темата и дават ценна информация!  bouquet

# 1 431
  • Плевен
Едно крьвопреливане има много други опасности...Аz не вярвам в zараzа чреz крьвопреливане. Peace

Имам още един въпрос. Понякога подменят кръвта на бебетата при раждане. Това как точно им се отразява и защо се прави?
Прави се на новородени, които са имали несъвместимост с майката, заради резус факторите. И в бебето са преминали антитела. Казва се обменно кръвопреливане. Иначе се развива хемолитична болест.

# 1 432

Прави се на новородени, които са имали несъвместимост с майката, заради резус факторите. И в бебето са преминали антитела. Казва се обменно кръвопреливане. Иначе се развива хемолитична болест.

Въпросът е какви са страничните ефекти от това нещо? И дали на 100% се развива хемолитична болест. И дали пък тя не е по-безопасна? В кои държави се практикува?

# 1 433
  • Плевен
bgbabba сега като чета не съм се изразила съвсем правилно. Кръвопреливането се прави след като се установи хемолитична болест. Не винаги при несъвместивост бебето се ражда с тази болест. Ако на майката е направена профилактика, няма опасност за бебето.
При новородените болестта е изключително опасна.
Най-лошото не е намаленият брой еритроцити, а голямото количество хем, отделен от разрушените еритроцити. Малкият черен дроб не може да го обезвреди достатъчно ефективно. В резултат продуктите от разпада му дълго време обикалят в кръвообращението, отравят тъканите и могат да причинят мозъчно увреждане и дори смърт. Когато в резултат на имунен отговор срещу RhD се стигне до хемолитична болест, веднага след раждането на бебето се прави обменно кръвопреливане, за да се избегне по-нататъшното му увреждане. Обменното кръвопреливане за пръв път е използвано от Винер, откривателя на резус-системата. Мисля, че и до днес в цял свят това е единствения начин да се спаси живота на тези деца и да не се стига до увреждания на централната нервна система и други органи /най-често черен дроб/.
Естествено при установяване на болестта и необходимост от преливане се уведомяват родителите и се иска съгласието им в писмен вид. Който смята, че кръвопреливането е по-опасно и не го желае, винаги може да си вземе детето и да си отиде в къщи или да прилага друго лечение. Колкото до странични ефекти, не се наблюдават такива. Риска е като при всяко едно кръвопреливане.
Май не го обясних много ясно, но стана много дълго.

# 1 434
Пожелавам на вси4ки пишещи тук весело и приятно посрещане на Новата 2009 Година и нека тя да ни донесе здраве,късмет и хармония!

# 1 435
Сега да добавя,че мъжът ми също вече споделя моето мнение и наскоро спасихме мъника от поредното зло.Наистина информацията много може да промени живота и мисленето на човек. 
Бунгичка, как успя да го присъединиш към каузата? Ние имаме напредък, но всеки път, когато поговорим по темата виждам, че се съгласява с мен, но минат няколко дни и той вече е обсъдил намеренията ми да не ваксинирам бебето повече с колежки, познати, клиентки и т.н. Излишно е да споменавам, че му втълпяват, че съм абсолютен лунатик щом мога да взема такова решение. И така, разговори пак, обяснявам му, пак се съгласява и после пак същата картинка... Бутам му разни книжки под носа, филма the hidden truth му пусках, но все насила...Страх ме е да не се повлияе от мнението на хората и да започне да се съмнява в моята трезва преценка. Сто пъти му казвах да не обсъжда тия неща с хора, които грам инфо нямат по въпроса. Не знам вече как да го убедя, че решението е правилно.

# 1 436
Lauren, и моят мъж така обсъжда с почти всеки всяко нещо в което не е 100% убеден, а понякога дори да е убеден пак. И аз точно като теб все се ядосвам... Tired
И по-повод ваксините имахме дълги разговори. И въпреки че ми каза че е съгласен да не ваксинираме малката установих, че е е попитал всеки който му се е изпречил на пътя за мнението му. Човекът, който обаче го убеди напълно за вредата и излишността от ваксините предполагам без абсолютно никакви факти (не съм присъствала на разговора) беше 81-годишната му баба. Бях много изненадана, защото по принцип с нея сме винаги на различни мнения. Тя обаче му е дала пример със собствените си деца - едното напълно ваксинирано, а другото без нито една ваксина. И така. Сега той пропагандира не-ваксинирането... Hug
Ако твоят мъж се вслушва в по-старите хора, може би там ще намериш някой съюзник, на който той просто се доверява. Без научни доводи. Все пак по времето на нашите прабаби не имало по x-брой ваксини. И толкова страшните болести са били най-обикновени детски болести. Peace

# 1 437
Дали не е вече време за нова тема?!

Пускам едно скорошно видео за увредено от МПР ваксина момченце, чиито родители са спечелили дело в съда в тяхна полза. За съжаление няма такава компенсация на света, която да възстанови здравето на детенцето, което сега е на 4 г. го хранят с шише като бебе.

По-надолу на страницата тук.

# 1 438
Сега да добавя,че мъжът ми също вече споделя моето мнение и наскоро спасихме мъника от поредното зло.Наистина информацията много може да промени живота и мисленето на човек. 
Бунгичка, как успя да го присъединиш към каузата? Ние имаме напредък, но всеки път, когато поговорим по темата виждам, че се съгласява с мен, но минат няколко дни и той вече е обсъдил намеренията ми да не ваксинирам бебето повече с колежки, познати, клиентки и т.н. Излишно е да споменавам, че му втълпяват, че съм абсолютен лунатик щом мога да взема такова решение. И така, разговори пак, обяснявам му, пак се съгласява и после пак същата картинка... Бутам му разни книжки под носа, филма the hidden truth му пусках, но все насила...Страх ме е да не се повлияе от мнението на хората и да започне да се съмнява в моята трезва преценка. Сто пъти му казвах да не обсъжда тия неща с хора, които грам инфо нямат по въпроса. Не знам вече как да го убедя, че решението е правилно.
Ами в началото ми изглеждаше безднадеждно,но с времето всичко се нагласи.Стана така,че и педиатърката ни се изказа за вредата от ваксините.Пък и мъжът ми винаги е бил по-спокоен от гледна точка здравето на детето.Аз съм шашкалото на семейството и не можех да приема мисълта,че ще слагаме пак ваксина.Може би той е доловил силното чувство,което изпитвам на заплаха за детето ни.

# 1 439
Стана така,че и педиатърката ни се изказа за вредата от ваксините.

Не мога да повярвам, че има такива педиатри. Имаше една тема "Педиатри подкрепящи късното захранване", дали да не пуснем тема "Педиатри, които са против ваксините". Може да се окаже, че не са толкоз малко, колкото си мислим.  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт