Ваксини Дискусия

• 93 822
  • 1 551
  •   1
Отговори
# 180

Съжалявам, но не се сдържах... Това го е писал лекар (отговорите под червеното)...

"Ще се опитам да направя кратък разбор на това което прочетох преди окончателно да се погнуся.

Епидемиите следват цикли, които не се влияят от имунизирането (И.).

Епидемиите 100% се влияят от имунизирането. Така е изчезнала вариолата /едрата шарка./В момента е обявена награда от 10 000 долара за съобщен достоверен случай. За щастие – няма. Болестта съществува само във военните лаборатории

В. не създава траен имунитет, какъвто е резултатът от естествено прекараното заболяване.

1. Ваксините СЪЗДАВАТ траен имунитет. За определени болести, обаче. Вариола, полиомиелит, дифтерит, коклюш. Други – само за определен период от време. Хепатит Б – 5 години. Тетанус 6 месеца до 1 година. Бяс – 1 година. И т.н.

След И. децата започват често да боледуват, появяват се хронични заболявания.

2. Никой не боледува повече след имунизации. Това е лъжа.
Имунитетът на човека, представлява определен вид кръвни клетки, които посрещат врага т.е. носителят на чужд генетичен материал и го унищожават. Ако това не стане достатъчно бързо обаче, размножаването в организма започва, с него и болестта. За повечето страшни болести това важи. Ако човекът оцелее, имунната му система помни с кого си е имала работа и при следваща среща не разрешава болест. За някои болести тази памет остава за цял живот. За други – за опреден период от време.

75% от заболелите от дребна шарка през 1989г. са били ваксинирани.

3. Няма ваксина срещу дребна шарка. Срещу рубеола – също.

Имунната система на детето се формира и чрез кърмата на майката - за всички болести, които майката е преболедувала или е наследила имунизация.

4. Да, имунитет се предава чрез кърмата. Но той продължава не повече от 6 месеца. Кърмачетата не боледуват от варицела. Децата обаче – да. Ако имунитетът се предаваше за цял живот, то никой тогава не би боледувал от варицела.

противо-температурните лекарства удължават боледуването и възникват усложнения.

5. Противотемпературните лекарства НЕ УДЪЛЖАВАТ БОЛЕСТТА! Високата температура СИЛНО НАРУШАВА РАБОТАТА НА МОЗЪКА И У МАЛКИТЕ ДЕЦА ПРЕДИЗВИКВА ГЪРЧОВЕ, ПОНЯКОГА ДОРИ СМЪРТ!!! Гърчовете от своя страна го увреждат още повече!!!!

Колкото повече потискаме работата на имунната система чрез лекарства и В., толкова по-сериозни са следващите му заболявания.

6. Ваксините НЕ ПОДТИСКАТ имунитета! Напротив те го изправят на крака и нащрек срещу определените заболявания.

В. може да доведе до развитие на "бавни" вируси и съответно - до хронични заболявания.

7. Бавни вируси няма. Хроничните заболявания са недоизлекувани остри.

Например епидемиите от чума се дължат на силен спад на психическото състояние на хората

8. Епидемиите от чума се дължат не на разни психоглупости, а на ЗАРАЗА С ЧУМЕН БАКТЕРИЙ, който се пренася от бълхите, а те на своя страна от плъховете. Ваксина срещу чумата няма, тя се лекува с антибиотици, епидемиите се ограничават, като не се разрешава размножаването на индийския черен плъх, който е основният преносител. Ендемичните огнища в Индия се следят непрекъснато.

Болестите пречистват организма и той си оправя и други проблеми

9. Болестите НЕ ПРЕЧИСТАВАТ ОРГАНИЗМА!!!!!
Те го увреждат, понякога необратимо.
Треньорът ми, чиито родители са изповядвали подобни аборигенски възгледи е преболедувал полиомиелит. Резултатите – единият му крак е по-къс от другия, детство преминало по болници и санаториуми, казарма изкарана в трудови войски, комплекси до ушите, похабена психика и унищожен живот.
Колежка на майка ми прекара хепатит В. След 10 години се установи, че е развила цироза. Умря в страшни мъки и без време.
Братовчедът на Бирата, чиято майка упорито го е лекувала без помощта на ортодоксалната медицина, в последна сметка допря до нея и ножа, след като направи ревматичен порок на сърцето и сега от 3 метра се чува как му щрака в гърдите изкуствената клапа.
А от бяс и тетанус без ваксина СЕ УМИРА, мили деца!!! 100%-тово. Няма прекарали. Няма оцеляли. Нито пречистени.

Хепатит-В - от него боледуват наркомани, хомосексуалисти

От хепатит В НЕ БОЛЕДУВАТ САМО НАРКОМАНИ И ХОМОСЕКСУАЛИСТИ!!!!
Той се предава при ВСЕКИ полов контакт. И хомо- и хетеросексуален. Също така при кръвопреливане, убождане, стоматологични интервенции и по-страстна целувка.
В тоя ред на мисли, се сещам, че 5 годишният срок на имунизацията ми е минал и трябва да си направя нова.

Вирусите прехвърлят генетична информация (РНК или ДНК)

10. Вирусите съдържат само РНК. Затова се разболяваме, защото използвайки нашата ДНК за размножаването си, те унищожават клетките ни. Това е болестта.

Някои В. водят до диабет чрез разрушаване на клетките на Лангерансовите острови в панкреаса

11. Диабетът, ИБС, инсултите нямат нищо общо с ваксинациите. Тях ще разгледаме в друга тема.

И. води до развитие на социопатни личности.

11. Психиката и моралът пък – още по-малко. БОЛЕСТИТЕ увреждат психиката, не ваксините.

% на левичарите е нараснал значително

В името на всички богове!!!!! Левичарството и деснячеството са просто резултат от разпределението на функциите на мозъчните полукълба, което е ВРОДЕНО! и не виждам защо левичарите да се считат за отклонение просто защото са по-малко. Познавам хора с отклонения в поведението, просто защото са били непрестанно насилвани и тормозени да пишат с дясната ръка като деца. Ако някой ви насилва да пишете с лявата, как бихте се почувствали? Левичарите в Щатите са процентно повече отколкото у нас, просто защото там отдавна се отказаха от тази дивашка практика.

Тази В. представлява В. против тетанус + човешкия хормон ХГТ (хорионгонадотропин) от хипоталамуса. . За да се удължи действието на В. с ХГТ, бета-ХГТ гени са прехвърлени на вирус от едра шарка, който се репродуцира в организма

12. Това пък за ваксините срещу плодовитост е …… просто нямам думи!!! Човешкият хорионгонадотропин - ЧХГ се произвежда от оплодената яйцеклетка. Ето защо повишаването му е сигурен белег за бременност. Тестовете отчитат повишеното му количество. Не съм чувала да има антитела срещу хормон! Че то ако колегата знае такива ще му дадат Nobel price, колко хормонални болести от свръхсекреция ще излекува! Кеф ти Къшинг, кеф ти Базед!
Няма ваксина, която да вкара причинител на едрата шарка, който да се размножава в организма. Размножаващ се вирус е жив вирус. Това е равно на разболяване. А както вече казахме, от не знам колко години няма регистриран случай. А, всъщност нали ставаше дума за тетанус? Ама те се причиняват от съвсем различни неща!!!"

Не съм го променяла, цитирах го дума по дума... правете си изводите...

# 181
Забравила си да paste-неш и по-надолу:
 Въпросният “труд ” е един прекрасен пример за манипулиране на неспециализираната публика с истини, полуистини и откровени лъжи, казани на висок псевдонаучен език. Grinning
Такива като него са причина разни полуумни идиоти да се лекуват с всякакви екскременти и когато нещата съвсем отидат ........ да ме простят всички религиозни за френската приказка, да ми дойдат с подвити опашки – докторе, само ти можеш да ме оправиш!
Естествено,че лекар ще го напише Peace

# 182
Забравила си да paste-неш и по-надолу:
 Въпросният “труд ” е един прекрасен пример за манипулиране на неспециализираната публика с истини, полуистини и откровени лъжи, казани на висок псевдонаучен език. Grinning
Такива като него са причина разни полуумни идиоти да се лекуват с всякакви екскременти и когато нещата съвсем отидат ........ да ме простят всички религиозни за френската приказка, да ми дойдат с подвити опашки – докторе, само ти можеш да ме оправиш!
Естествено,че лекар ще го напише Peace

Това не го постнах, защото въпросният "труд" не можах да го намеря, нито прочета, нито знам кой го е написал, за да коментирам автора му... Но това е далеч от твойто сиво...  Wink

# 183
Ето така е по-добре:

"Такива безсрамни, неграмотни, наукоподобни лъжи не бях чувала в живота си!!!!
Признавам че първата част от темата е написан достатъчно вярно и експлоатира доста от за съжаление реалните тъмни страни на професията ми. Точно колкото човек да клъвне. След което играта загрубява. Ще се опитам да направя кратък разбор на това което прочетох преди окончателно да се погнуся.

Епидемиите следват цикли, които не се влияят от имунизирането (И.).

Епидемиите 100% се влияят от имунизирането. Така е изчезнала вариолата /едрата шарка./В момента е обявена награда от 10 000 долара за съобщен достоверен случай. За щастие – няма. Болестта съществува само във военните лаборатории

В. не създава траен имунитет, какъвто е резултатът от естествено прекараното заболяване.

1. Ваксините СЪЗДАВАТ траен имунитет. За определени болести, обаче. Вариола, полиомиелит, дифтерит, коклюш. Други – само за определен период от време. Хепатит Б – 5 години. Тетанус 6 месеца до 1 година. Бяс – 1 година. И т.н.

След И. децата започват често да боледуват, появяват се хронични заболявания.

2. Никой не боледува повече след имунизации. Това е лъжа.
Имунитетът на човека, представлява определен вид кръвни клетки, които посрещат врага т.е. носителят на чужд генетичен материал и го унищожават. Ако това не стане достатъчно бързо обаче, размножаването в организма започва, с него и болестта. За повечето страшни болести това важи. Ако човекът оцелее, имунната му система помни с кого си е имала работа и при следваща среща не разрешава болест. За някои болести тази памет остава за цял живот. За други – за опреден период от време.

75% от заболелите от дребна шарка през 1989г. са били ваксинирани.

3. Няма ваксина срещу дребна шарка. Срещу рубеола – също.

Имунната система на детето се формира и чрез кърмата на майката - за всички болести, които майката е преболедувала или е наследила имунизация.

4. Да, имунитет се предава чрез кърмата. Но той продължава не повече от 6 месеца. Кърмачетата не боледуват от варицела. Децата обаче – да. Ако имунитетът се предаваше за цял живот, то никой тогава не би боледувал от варицела.

противо-температурните лекарства удължават боледуването и възникват усложнения.

5. Противотемпературните лекарства НЕ УДЪЛЖАВАТ БОЛЕСТТА! Високата температура СИЛНО НАРУШАВА РАБОТАТА НА МОЗЪКА И У МАЛКИТЕ ДЕЦА ПРЕДИЗВИКВА ГЪРЧОВЕ, ПОНЯКОГА ДОРИ СМЪРТ!!! Гърчовете от своя страна го увреждат още повече!!!!

Колкото повече потискаме работата на имунната система чрез лекарства и В., толкова по-сериозни са следващите му заболявания.

6. Ваксините НЕ ПОДТИСКАТ имунитета! Напротив те го изправят на крака и нащрек срещу определените заболявания.

В. може да доведе до развитие на "бавни" вируси и съответно - до хронични заболявания
.

7. Бавни вируси няма. Хроничните заболявания са недоизлекувани остри.

Например епидемиите от чума се дължат на силен спад на психическото състояние на хората

8. Епидемиите от чума се дължат не на разни психоглупости, а на ЗАРАЗА С ЧУМЕН БАКТЕРИЙ, който се пренася от бълхите, а те на своя страна от плъховете. Ваксина срещу чумата няма, тя се лекува с антибиотици, епидемиите се ограничават, като не се разрешава размножаването на индийския черен плъх, който е основният преносител. Ендемичните огнища в Индия се следят непрекъснато.

Болестите пречистват организма и той си оправя и други проблеми

9. Болестите НЕ ПРЕЧИСТАВАТ ОРГАНИЗМА!!!!!
Те го увреждат, понякога необратимо.
Треньорът ми, чиито родители са изповядвали подобни аборигенски възгледи е преболедувал полиомиелит. Резултатите – единият му крак е по-къс от другия, детство преминало по болници и санаториуми, казарма изкарана в трудови войски, комплекси до ушите, похабена психика и унищожен живот.
Колежка на майка ми прекара хепатит В. След 10 години се установи, че е развила цироза. Умря в страшни мъки и без време.
Братовчедът на Бирата, чиято майка упорито го е лекувала без помощта на ортодоксалната медицина, в последна сметка допря до нея и ножа, след като направи ревматичен порок на сърцето и сега от 3 метра се чува как му щрака в гърдите изкуствената клапа.
А от бяс и тетанус без ваксина СЕ УМИРА, мили деца!!! 100%-тово. Няма прекарали. Няма оцеляли. Нито пречистени.

Хепатит-В - от него боледуват наркомани, хомосексуалисти

От хепатит В НЕ БОЛЕДУВАТ САМО НАРКОМАНИ И ХОМОСЕКСУАЛИСТИ!!!!
Той се предава при ВСЕКИ полов контакт. И хомо- и хетеросексуален. Също така при кръвопреливане, убождане, стоматологични интервенции и по-страстна целувка.
В тоя ред на мисли, се сещам, че 5 годишният срок на имунизацията ми е минал и трябва да си направя нова.

Вирусите прехвърлят генетична информация (РНК или ДНК)

10. Вирусите съдържат само РНК. Затова се разболяваме, защото използвайки нашата ДНК за размножаването си, те унищожават клетките ни. Това е болестта.

Някои В. водят до диабет чрез разрушаване на клетките на Лангерансовите острови в панкреаса

11. Диабетът, ИБС, инсултите нямат нищо общо с ваксинациите. Тях ще разгледаме в друга тема.

И. води до развитие на социопатни личности.

11. Психиката и моралът пък – още по-малко. БОЛЕСТИТЕ увреждат психиката, не ваксините.

% на левичарите е нараснал значително

В името на всички богове!!!!! Левичарството и деснячеството са просто резултат от разпределението на функциите на мозъчните полукълба, което е ВРОДЕНО! и не виждам защо левичарите да се считат за отклонение просто защото са по-малко. Познавам хора с отклонения в поведението, просто защото са били непрестанно насилвани и тормозени да пишат с дясната ръка като деца. Ако някой ви насилва да пишете с лявата, как бихте се почувствали? Левичарите в Щатите са процентно повече отколкото у нас, просто защото там отдавна се отказаха от тази дивашка практика.

Тази В. представлява В. против тетанус + човешкия хормон ХГТ (хорионгонадотропин) от хипоталамуса. . За да се удължи действието на В. с ХГТ, бета-ХГТ гени са прехвърлени на вирус от едра шарка, който се репродуцира в организма

12. Това пък за ваксините срещу плодовитост е …… просто нямам думи!!! Човешкият хорионгонадотропин - ЧХГ се произвежда от оплодената яйцеклетка. Ето защо повишаването му е сигурен белег за бременност. Тестовете отчитат повишеното му количество. Не съм чувала да има антитела срещу хормон! Че то ако колегата знае такива ще му дадат Nobel price, колко хормонални болести от свръхсекреция ще излекува! Кеф ти Къшинг, кеф ти Базед!
Няма ваксина, която да вкара причинител на едрата шарка, който да се размножава в организма. Размножаващ се вирус е жив вирус. Това е равно на разболяване. А както вече казахме, от не знам колко години няма регистриран случай. А, всъщност нали ставаше дума за тетанус? Ама те се причиняват от съвсем различни неща!!!

Другото написано по-долу няма да коментирам сега. Въпросният “труд ” е един прекрасен пример за манипулиране на неспециализираната публика с истини, полуистини и откровени лъжи, казани на висок псевдонаучен език.
Такива като него са причина разни полуумни идиоти да се лекуват с всякакви екскременти и когато нещата съвсем отидат на ебем ти страна, да ме простят всички религиозни за френската приказка, да ми дойдат с подвити опашки – докторе, само ти можеш да ме оправиш!
Лошото е, че тогава вече не мога.
Аз съм родена Rh несъвместимо дете. Т.е кръвта на родителите ми е различна, грубо казано. И тъй като съм 3 бременност на майка си, при зачатието ми тя е имала изграден имунитет към моя генетичен материал. Резултатът – огромно увеличение на далак и черен дроб и тотално сринат имунитет. Повечето от спомените ми в детството са непрекъснати болести. И досега като чуя звука от лъжичка в чаена чаша, се изпотявам. За малко да повторя 4-ти клас по болест.
По мое време нямаше противогрипни ваксини, за сметка на това съм отнесла към няколко тона гамаглобулин в задника си. Тогава просто нямаше друго. Ако не бяха антибиотиците, досега да ме е нямало. Слава богу, това с годините се коригира. Сега боледувам колкото и всички останали и даже по-малко, защото всяка година си правя противогрипна ваксина. Задължително. Единственият проблем, който досега съм имала, беше след противобясната, но тя априори си е тежка ваксина и се прави само след ухапване. В продължение на 2-3 години по Великден се обривах от агнешкото, защото тя се прави от овчи мозъци. Една година не ядох и повече нямам проблеми. Толкоз.
И като край бих искала да запитам, някой задавал ли си е въпроса, коя е движещата сила на подобни невъздържани атаки? Кой има интерес да не се купуват ортодоксалните лекарства? А?
Ами, мили деца, хомеопатичните фармацефтични компании, както и хомеопатите също трябва да живеят. И да печелят пари."

Хайде коментирай  bouquet

Последна редакция: сб, 30 авг 2008, 11:54 от Ve$$elka

# 184
  • София
И малко извън темата ще отбележа - най-неграмотно пишещите хора, които познавам, са и най-добрите математици, които познавам. Така че липсата на един талант се компенсира от изобилие от друг.
Хаха, това далеч не е така. Не знам какви са тези математици, които познаваш. В интерес на истината математиците може да не са добри в литературата, но в граматиката определено са и последното е свързано именно с математическите им наклонности.

Коментарите по-горе, типично за някои лекари, са много смешно ултимативно написани и не съвсем точни  Laughing.

т.3 - Laughing
т.7  - Тоз човечец дали е чувал за subacute sclerosing panencephalitis, съвсем официално написано като страничен ефект в листовката на MMR?
т.9 - Хеп. Б НЕ СЕ ПРЕДАВА при всеки полов контакт, още по-малко при целувка. Примерът си го имам у дома - аз съм носител, мъжът ми - нито е боледувал преди, нито е ваксиниран, нито се заразява от мен Grinning.
т.11 - Диабетът също е включен като евентуална странична реакция в ММR листовката. Има немалко изследвания, които асоциират HIB с диабет. За МS да не говорим колко връзки има с ваксини съвсем официално. И т.н. и т.н. Laughing

# 185
Iva_D, не е хубаво да прескачаш така точките...  Naughty 

Вярно, че нулевата точка сме я коментирали много пъти, за въпросната вариола, как е изчезнала и т.н. Никой не поиска, обаче да каже колко хора са починали от противовариолната ваксина...

За първа точка или хубаво или нищо...  Grinning  Не знам колко пъти вече се каза, че ваксините не създават траен имунитет... Специално за дифтерия, какво по-голямо доказателство от това, че се правят реваксинации на всеки 10 години... Твърдението за коклюш пък е направо смешно, боледува се масово и от двете групи деца, к'ъв траен имунитет, к'ви 5 лева...  Гледам, че за хепатит Б и тетанус имунизационният календар не е направен правилно - за първото трябва да се имунизираме на всеки 5 години, а за второто - най-много на 1 година (иначе къде им е смисъла)...

По втора точка няма какво да се каже много... Няма как да се сравни едно дете дали ще боледува повече, ако е имунизирано и обратното... Сравняването на различни деца е смешно...

Трета точка ми хареса... Трябва да питаме авторката на кое казва дребна шарка и на кое рубеола и в коя държава практикува... В БГ дребна шарка е морбилито, а рубеола е онова чудо, което Бърди нарича рубела и присъства във ваксината МПР (морбили, паротит, рубеола)... Права е жената, няма ваксини за тези две болести...

т. 4 - напълно подкрепям (да не повярваш)...

П.С. Ще продължа после, имам малко работа...

Последна редакция: сб, 30 авг 2008, 15:31 от stelt77

# 186
  • София
stelt77, нямам време да коментирам всичко:).

# 187
Ок, и аз ще хвана една от точките Simple Smile

т. 5. "Противотемпературните лекарства НЕ УДЪЛЖАВАТ БОЛЕСТТА! Високата температура СИЛНО НАРУШАВА РАБОТАТА НА МОЗЪКА И У МАЛКИТЕ ДЕЦА ПРЕДИЗВИКВА ГЪРЧОВЕ, ПОНЯКОГА ДОРИ СМЪРТ!!! Гърчовете от своя страна го увреждат още повече!!!!"

През 1978 е направено широко изследване на 54000 деца от 0 до 7г., което показва, че около 4% от децата са имали фебрилен гърч до седмата си годинка и нито един от тези гърчове не е довел до смърт, мозъчно увреждане или епилепсия (Nelson, K.B., Ellenberg, J.H., Prognosis in Children with Febrile Seizures. Pediatrics 1978;61(5):720-727). Авторите на изследването предполагат, че митът за мозъчно увреждане вследствие на фебрилен гърч, произхожда от факта, че единствените съществуващи данни преди тяхното изследване, са включвали деца с неврологични проблеми. Някои от тези деца са правили такъв гърч и това е довело до погрешното схващане, че фебрилните гърчове са причинили неврологичните проблеми.

Друго изследване 20 години по-късно потвърждава, че деца, които са имали фебрилен гърч, се развиват също толкова добре интелектуално и психоемоционално, както и останалите деца (Verity, Greenwood, Golding, Long-term Intellectual and Behavioral Outcomes of Children with Febrile Convulsions, N Eng J Med 1998;338(24):1723-1728).

През 1997 официално в щатите се признава, че фебрилните гърчове не вредят, температуропонижаващите средства не ги предотвратяват, и медикаментите, предотвратяващи епилепсия са не само безполезни, но и вредни (Hirtz, D.G., Febrile Seizures, Pediatr in Rev 1997;18(1):5-8).

ЗАЩО, обаче, докторите не знаят всичко това?!

Последна редакция: сб, 30 авг 2008, 14:18 от Grace'

# 188
  • Пловдив
Ето и от мен по т. 5:

Защо някои доктори се правят, че не знаят всичко това?  newsm78

Официално лекарите - педиатри у нас съветват да не се дават лекарства, понижаващи температурата, под 38,5. Това е становище на официалната медицина, прието за България!  Peace

Сменили сме няколко педиатри, и всички са одобрявали, че не давам противотемпературни лекарства за ниска температура. Никой от тях не се е занимавал с хомеопатия...

За Европа, доколкото ми е известно от познати с деца, живеещи там, горната граница до която се чака е 39,5! Става въпрос за официалната медицина, не за лечение с алтернативни методи и хомеопатия...
Както и АБ не се изписва там без нужните изследвания, на сляпо и за всичко, както е в БГ!

# 189
Grace', много сложно се изразяваш, аз съм проста душа, не ги разбирам тия работи...   Joy 

По точка пета може да се пише много (за температуропонижаването имам предвид)... Трябва си цяла нова тема "Високата температура - приятел или враг" - взаимствах го от другаде  Wink  Тук-таме дори се говори и за методи на лечение с висока температура (хипертермия)... Въпросът е спорен, та не ми е ясно от къде авторката е толкова сигурна...

т. 6 - Дали ваксините подтискат имунитета или го "изправят на крака"   Joy  пак може да се спори много, но безспорно му се бъркат в работата, а това не е маловажно, защото имунитетът е сложна система от защитно-приспособителни реакции на организма и каквото и да твърдят медиците, те въобще не са наясно с нея... Доказателство е диагнозата "алергия"... Даже хората са си го казали... "Алергията представлява прекалената защитна реакция на имунната система към нещо, което не застрашава пряко тялото. Според медицинските наблюдения и статистики от последните години, хората с по-висок жизнен стандарт и по-активна имунна профилактика страдат по-често от алергични заболявания. Алерголозите са на мнение, че с урбанизацията и навлизането на нови материали в бита се повишава рискът от алергии и се появяват нови алергени."

т. 7 - Не знам за бавни вируси, нито за бързи, но това не означава, че няма... Хроничните заболявания са толкова много, че едва ли някой може да бъде сигурен какво ги предизвиква и дали ваксината има пръст в тази работа... Има вероятност да е така, има вероятност и да не е така... Времето ще го покаже, а щом лекар го отрича, значи е известен брой годинки в бъдещето...

т. 8 - Не съм наясно, до колко психическото състояние и чумата имат нещо общо... Ето, например, аз съм психопат, пък все още не съм боледувала от чума, но има време и тогава пак ще пиша... Факт е обаче, че болестта се лекува и ограничава по други начини, което също няма да е вечно, но не е за тази тема...

т. 9 - Не ми е много ясна и няма да я коментирам... незнам под "пречистват организма" какво се е имало предвид (коментирания "труд" го нямам)... Така или иначе има лекари, които твърдят, че някои преболедувани болести в детството, пазят от други болести в по-зряла възраст... До колко са прави - не знам, но съществува като идея...

Точка някоя си - Iva_D го е казала... Аз нямам представа дали съм носител, кво съм, що съм, както и за близките ми (което го отчитам като грешка и обещавам да се поправя)...

т. 10 - За съдържанието на всяка една ваксина съдя по листовките, останалото съдържание е служебна тайна...

т. 11 - Диабет знам, че може да се отключи и при стрес, защо да не може и от ваксина??

Другата т. 11 - Не съм психически доразвита да коментирам въпроса...

n-ти въпрос - Съгласна съм, че левичарите са си напълно нормални хора, но и тук има спорове кое, как и защо...

т. 12 - Не ми е ясно как и защо се говори едновременно за тетанус и едра шарка... Коментираната извадка е абсолютна "извадка"...

От всичко това става ясно, че по много въпроси се спори, няма черно и бяло, има според зависи... Типично за науката медицина и недостатъчно за кардинални умозаключения по въпроса с ваксините...

# 190
Малко офф, но понеже cazaril сподели в една друга тема, че е завършил медицина, но не е практикувал, искам и аз да си призная...  Mr. Green 

Не съм учила медицина, ясно е... Завърших екология и екотоксикология и работя по специалността си в една лаборатория... Екологията е природна наука, обхващаща много аспекти... Учили сме какви ли не биологични и химични процеси, но за ваксините специално не сме... За техните ползи и вреди (по принцип) съдя от опита ми с други човешки измишльотини, казвала съм го и преди (минерални торове, пестициди, антибиотици и пр.)... Трудно е в две-три изречения да се обосновеш защо и как, защото всичко е свързано в порочен кръг, от който няма да се измъкнем... Твърде далеч сме от природните закони и колкото повече се отдалечаваме, толкова по-зле за нас... Колкото и да се пънем, нищо не можем да променим, защото следваме естествения ход на нещата... Болести има и винаги ще има, защото системата се саморегулира... Има само един начин да се решат екологичните проблеми на тази планета и това е човечеството да не надвишава 1,5 милиарда... Това е, няма друго - всичко останало е агония...

В заключение цитирам "Когато се научите да разбирате и тълкувате значението и смисъла на болестите по начин, друг от този, който се учи в последните години, може и да разберете какво си пишем тук. Не е нужно медицинско образование, за да се разбират природните закони. Друг е въпроса, че точно това медицинско образование пречи на някои хора да разберат точно тези природни закони"     bouquet 

# 191
относно образованието и (в повечето случаи)псевдо самочувствието и гордостта,които "дава" то,прилагам цитат:
"Ако умът ти наистина е пуст,той винаги е готов за всичко.В ума на начинаещия съществуват много възможности,в ума на специалиста-много малко."/зен учител Сузуки-роши

# 192
Аз реших да хвърля едно око. )))

Гледам отново безумни спорове...явно обичате да си чешете изиците. За съжаление обаче не видях почти нищо свястно от толкова изписани страници.
Не ми се коментират разни изказвания, не виждам смисъл. Виждам обаче, че има хора, които продължават да се мислят за велики. ) Няма нищо лошо в това, стига и останалите да не вземат да им повярват. )))

Който питаше за ваксините и училището - няма никакъв проблем детето да се запише 1ви клас без ваксини. Там се попада под друг закон, който гласи, че не може да се отказва достъп до образование и т.н., цитиран е преди време в другата тема, сега не ми се рови.

# 193
Има само един начин да се решат екологичните проблеми на тази планета и това е човечеството да не надвишава 1,5 милиарда... Това е, няма друго - всичко останало е агония...

В заключение цитирам "Когато се научите да разбирате и тълкувате значението и смисъла на болестите по начин, друг от този, който се учи в последните години, може и да разберете какво си пишем тук. Не е нужно медицинско образование, за да се разбират природните закони. Друг е въпроса, че точно това медицинско образование пречи на някои хора да разберат точно тези природни закони"     bouquet 

Природните закони действат по точно определен начин - оцеляват най-приспособените. И действат много ефективно. Докато нещата са зависели само от тях, човечеството се е измервало в десетки и стотици милиони.
Уморих се да повтарям, че допреди 100 години е живеело точно природосъобразно. Вървете и попитайте възрастни хора техните баби колко деца са родили и колко от тях са оцелели.
И в заключение - за да стане човечеството 1,5 милиарда, както предлага stelt, това означава да загинат 4,5 милиарда - 3/4 от населението. Е, това означава 3/4 вероятност да загинат децата на всички пишещи тук. Вие съгласни ли сте това да се случи с вашите деца за благото на планетата и екосистемата? Защото аз не съм съгласен за моите. И затова съм за ваксините, защото те се грижат да не започнат епидемии от смъртоносни болести и светът да се върне към "природосъобразния" му вид.

# 194
cazaril    Joy   Каквото има да става, ще стане и без да си съгласен или stelt да предлага разни работи...  За благото на планетата...   Joy  Ти мисли за благото на децата си и внуците си, щото те зависят точно от тази планета, не я мисли нея, тя ще се оправи... Смешен си, знаеш ли, разбрах че не разбираш, не разводнявай допълнително темата... Ако искаш пусни си една специално за екологичните проблеми на вселената и с кеф ще участвам в нея...  Принципът е достатъчно прост и действа на всички екологични нива...  Прочети поне малко по въпроса, за да си достоен събеседник и дай поне едно предложение, което да решава всички глобални еко-проблеми...  Глобалната екосистема е почти извън строя и всячески търси начини да се върне в нормалните си позиции... Няма друг начин, освен да се намали населението... Няма да го направим аз или ти, а болестите... Водата, храната, въздухът, въобще всички ресурси, с които съществуваме са от тази планета, те не са неизчерпаеми, един ден ще свършат и ще измрем като мухи... Никой няма да ни пита искаме или не...   
И пак смешки... Преди 100 години хората не са живели природосъобразно, а цивилизовано и мизерно... Прави разлика между думичките... И ключа от бараката не е във ваксините... Ако спреш да гледаш върха на носа си и отстъпиш крачка назад, за да видиш общата картинка, може и да разбереш за какво говоря...
Ще завърша с една фраза на Айнщайн, за да не ме питаш как и защо...

"Не знам с какво ще се води третата световна война, но четвъртата ще се води с лъкове и стрели"

Общи условия

Активация на акаунт