Ваксини Дискусия

• 93 825
  • 1 551
  •   2
Отговори
# 195
Стелт, тогава какъв ти е проблема с ваксините? Нали според теб и без друго светът е обречен?
Иначе си права, че не разбирам от екология и може да изтърся някоя глупост.
Добре би било и останалите пишещи тук да се замислят - как ли ми звучат на мен медицинските им теории. А да не говорим за практикуващите лекари, които непрекъснато следят новите неща в своите области и не разчитат на отдавнашни познания като мен .

Глобалната екосистема е почти извън строя и всячески търси начини да се върне в нормалните си позиции... Няма друг начин, освен да се намали населението... Няма да го направим аз или ти, а болестите...

Болестите - ето защо е профилактиката с ваксините.

# 196
Стелт, тогава какъв ти е проблема с ваксините? Нали според теб и без друго светът е обречен?
Глобалната екосистема е почти извън строя и всячески търси начини да се върне в нормалните си позиции... Няма друг начин, освен да се намали населението... Няма да го направим аз или ти, а болестите...

Болестите - ето защо е профилактиката с ваксините.

Проблемът ми е, че съм човек, cazaril, и ми се живее... Осъзнавам, че съм част от проблема с пренаселеността - и аз и детето ми... Но това не означава да се тровя с ваксини, за да се отърве света от моята личност... Профилактиката с ваксините не помага - това е, не знам как да ти го обяснявам вече... Ако искаш вземи прочети туй онуй, даже ти дадох жокер и с други човешки открития... Най-вероятно знаеш, че борба с болестите се води и с пестицидите... Те са прекрасен пример... използвани безогледно, смятани за невероятно постижение, горещо препоръчвани за борба с всякакви вредители, използвани за най-различни цели... Вземи прочети малко тяхната история на откриване, възвеличаване и упадък... Да, те все още се използват масово, защото вече сме зависими от тях, но хората вече знаят колко много вредят... Има изписана литература, колкото щеш...
Ще цитирам края на една от любимите си книги "Смълчана пролет" на Рейчъл Карсън... Издадена през далечната 1962 година в САЩ, тя е разбунила духовете по въпросите с пестицидите, направени са много изследвания и дори се наложило тогавашният президент Джон Кенеди да излезе с природозащитна реч и да признае "незадоволителното" състояние на закрилата на природата... Нейна е и заслугата за забрана за използване на ДДТ...

""Покоряването на природата" е арогантна фраза, плод на неандерталската епоха на биологията и философията, когато се приемаше, че природата съществува за удобство на човека. Понятията и практиката на химичната борба датират в по-голямата си част от каменния век на науката. За нас нещастието се крие в това, че една толкова първобитна наука се е въоръжила с най-съвременните и страшни оръжия и че насочвайки ги срещу насекомите, тя едновременно ги насочва към самата Земя."

П.С. Спирам да ти отговарям на тази тема, защото всичко това е спам... Ако искаш - чети и мисли...

# 197
... А да не говорим за практикуващите лекари, които непрекъснато следят новите неща в своите области и не разчитат на отдавнашни познания като мен .
cazaril,има много информация за лекарите,която се получава по различни начини.Човек преценя какво да отсее.Най-често,обаче информацията се получава по следния начин: излиза някаква новост,четат се лекции,на които лекарите се канят безплатно и накрая се разбира,че всичко това се спонсорира от известна фармацевтична компания.
 cazaril,имаш ли деца?Все пак изгледа ли филма:"Ваксините-скритата истина",който можеш да изтеглиш от тук:http://treasure.kolibka.com/array2/nikra/Dokumentalni/Vaccinatio … Truth%20-%201998/
Аз го изгледах на един дъх,като през цялото време настръхвах от това на какво подложих детето си,накрая плаках.Освен това филма е пълен с факти и доказателства.Едва ли има нормален родител,който ще остане безразличен,след като го изгледа и без никакви угризения ще допусне поставянето на поредна ваксина на детето си.

# 198
Хубаво, че си чешем езиците действат ли ваксините или не, как трябва да се лекуваме само с хомеопатични средства и т.н и т.н, без да си давате сметка, че всеки ден всички без изключение приемаме и антибиотици, и хормони, и консерванти, и оцветители, и стабилизатори, инсектициди и не знам още какво ли не. Няма храна в магазините, която да е чиста от изброените неща.

# 199
Профилактиката с ваксините не помага - това е, не знам как да ти го обяснявам вече...
П.С. Спирам да ти отговарям на тази тема, защото всичко това е спам... Ако искаш - чети и мисли...

ОК, не е необходимо да ми отговаряш, но се замисли и ти - вариолата е била бич за човечеството в продължение на хилядолетия. Сега я няма. Какъв е извода за профилактиката с ваксините?

Бунгичка, никой не отрича страшните странични ефекти, които понякога имат ваксините. И да, имам деца и не мисли, че не ме е страх, когато трябва да ги ваксинират. Но доста по-страшно ще бъде ако започнат епидемии. А те вече започват, защото процента на безотговорно неваксиниращите децата си нараства в световен мащаб. А броя на пострадалите вследствие на болестите ще е в пъти по-висок от броя на увредените от ваксините. Затова и продължава ваксинирането.
Филма, за който говориш, не съм го гледал, но съм гледал други, тенденциозно направени. Като се извадят нещата от контекста, лесно е да се направи да звучи страшно. Сещам се за Ришельо, който бил казал "С една страница, написана от някого, мога да го вкарам в Бастилията. Достатъчно е само да задрасквам отделни части."
Да не споменавам за другия вариант, за който говори и авторката в линка, който бях дал - използването на полуистини и лъжи. Наистина са подходящи за лъгане на широката публика. Преди време тук някой беше дал един цитат точно от този тип: взет цитат от тема за вируси и към него добавено свободно съчинение, което измисля мутации, получаващи се при ваксинирането. Човек, който е учил медицина или нещо друго, в което се учи микробиология, може да го разбере. Но за останалите предполагам звучи убедително.

# 200
Хубаво, че си чешем езиците действат ли ваксините или не, как трябва да се лекуваме само с хомеопатични средства и т.н и т.н, без да си давате сметка, че всеки ден всички без изключение приемаме и антибиотици, и хормони, и консерванти, и оцветители, и стабилизатори, инсектициди и не знам още какво ли не. Няма храна в магазините, която да е чиста от изброените неща.

Кой е казал, че не си даваме сметка??? Поразрови се из форума и виж колко теми бяха пуснати само за Бисфенол А, съдържащ се в някои бебешки шишета и колко майки изтърчаха да си купят други, а същевременно се чудят с каква нова, неизпитана и непозната на БГ педиатрите ваксина да си имунизират детето...  Има теми за химикали в храните, за борба с вредителите, зелена (екологична) тема, за флуорирането на питейната вода - има, не е като да няма, не може всичко да се обсъжда в темата за ваксините...

# 201

Weed,точно така.Особено пилешкото месо-натъпкано с хормони и антибиотици и ваксинирано.

# 202

ОК, не е необходимо да ми отговаряш, но се замисли и ти - вариолата е била бич за човечеството в продължение на хилядолетия. Сега я няма. Какъв е извода за профилактиката с ваксините?

Тук си в грешка. Тотална. Логиката на това е елементарна. Вариола е имало тук-там още в 6-ти век. Счита се, че е дошла в Европа от Средния изток. През 11-ти век е станала широко разпространена, но е била лека болест чак до 17-ти век, когато се е превърнала в страшна и смъртоносна. Причината за това не е ясна. Междувременно други страховити болести като бубонната чума, проказа и жълта треска са се появявали и изчезвали. Жълтата треска е изчезнала тотално без каквато и да е човешка намеса. Дори не е могла да бъде изследвана, когато са открили микроскопа (тук дори не споменавам несъществуването на вируси, за което говори Christian, защото и за мен това все още е твърде голяма лъжица).

Няма НИТО едно проведено изследване и научно доказателство, че ваксината срещу вариола е спомогнала да изчезне вариолата. Но по-лесно е да се вярва на официалната догма, дори и на ум не може да ти дойде, че е възможен и друг сценарий, просто хората го приемат и толкова. Но в терията за вариолата има твърде много пукнатини. За да размишляваш над тях, обаче, трябва да знаеш и контра аргументите, и да ги свериш с официалните данни. Защо не го направиш и тогава да говорим? А не просто да се повтаря едно и също до припадък - ваксината е елиминирала вариолата и точка.

# 203

Тук си в грешка. Тотална. Логиката на това е елементарна.

Звучиш фанатично,не мислиш ли Simple Smile
Наскоро бях цитирала "да мислиш логично и да мислиш вярно за две различно неща"
Не ,че твоето може да се нарече кой знае каква логика..
Цитат
Вариола е имало тук-там още в 6-ти век. Счита се, че е дошла в Европа от Средния изток. През 11-ти век е станала широко разпространена, но е била лека болест чак до 17-ти век, когато се е превърнала в страшна и смъртоносна. Причината за това не е ясна. Междувременно други страховити болести като бубонната чума, проказа и жълта треска са се появявали и изчезвали. Жълтата треска е изчезнала тотално без каквато и да е човешка намеса. Дори не е могла да бъде изследвана, когато са открили микроскопа (тук дори не споменавам несъществуването на вируси, за което говори Christian, защото и за мен това все още е твърде голяма лъжица).

Факт че,че е била смъртоносна,факт е че е изтребена
Да кажем,че има някаква цикличност на епидемиите,но епидемии от вариола вече няма и незнайно защо съвпада с въвеждането на вакината?!Може би все пак ваксините са попречели на евентуални бъдещи епидемии??Или според твоята "логика"да очакваме нова някой ден..незнайно защо.Но факт е ,че такава няма.
Чумата-тя  е зависима от хигиенните условия,поради начина на предване и в съвременния свят се среща радко в отделни нискохигиенични райони-в Африка например.
Жълтата треска не е била изследвана,я повтори Simple SmileМоже би и ваксина няма?

Цитат
Няма НИТО едно проведено изследване и научно доказателство, че ваксината срещу вариола е спомогнала да изчезне вариолата. Но по-лесно е да се вярва на официалната догма, дори и на ум не може да ти дойде, че е възможен и друг сценарий, просто хората го приемат и толкова. Но в терията за вариолата има твърде много пукнатини. За да размишляваш над тях, обаче, трябва да знаеш и контра аргументите, и да ги свериш с официалните данни. Защо не го направиш и тогава да говорим? А не просто да се повтаря едно и също до припадък - ваксината е елиминирала вариолата и точка.

Какво изследване предлагаш да се направи? Simple Smile Не видяхме някакви кой знае какви контрааргументи,освен яростно отричане-"това е лъжа,заблуда. и др подобни" на всички научни и общоприети факти.Ти учен ли си?Провела ли си някакво изследване в тази насока?Пробвай да поспориш с някой микробиолог или имунолог да видим.Ще е много забавно-тема за предаването на Милен Цветков:"Лаици срещу медици по въпроса с ваксините"

# 204
Виж, Веселке, ти идваш тук да ме убеждаваш в нещо си. Аз не те търся, за да ти доказвам каквото и да било. Повтаряш едно и също, защото някой казал, повторили го 100 пъти и станало истина. Къде са научните доказателства? Защо трябва да вярвам в нещо, което дори не е доказано?

Наскоро бях цитирала "да мислиш логично и да мислиш вярно за две различно неща"

А ти изобщо не мислиш дори! Приемаш едно твърдение за вярно и това ти е достатъчно. Факт било това, факт било онова. Имало вариола, направили ваксина, няма вариола. Това ли е великата логика? Защо няма научни доказателства? Мислиш, че не са могли да се направят изследвания?! Преди векове така до умопомрачаване са твърдяли, че земята е плоска и Джордано Бруно си го е отнесъл на кладата  Joy

За едно си права, признавам - жълтата треска съм я сбъркала с "sweating sickness" - не знам как се превежда. Може би ти знаеш?

П.С. И още нещо - я провери кога е била въведена масова имунизация срещу вариола и кога СЗО официално обявява, че вариолата е ликвидирана.

П.С.2 А знаеш ли с какво са лекували страничните ефекти от ваксинацията против вариола? С добре познатият на всички ни mercury. И изобщо всичко са лекували с живак. Живакът е бил парацетамолът на 18 век.

Последна редакция: нд, 31 авг 2008, 22:08 от Grace'

# 205
Аз пък искам доказателства, че вариолата е изтребена с ваксините... Никой никаква информация не дава, само казва така е... Айде да видим дали е така... Ще си направя труда да потърся литература специално за вариолата, но и вие ще направите същото... Първо ме интересува къде е имало епидемии, колко са били, на колко време??? Искам да знам какви ваксини са слагани, къде по света са слагани, колко пъти, на какви хора (възрастова граница), еднакви ли са били за всички?? Променяна ли е първоначалната ваксина против вариола??? Естествено искам и информация за страничните им ефекти и не ми казвайте, че не е имало такива... Също така колко смъртни случаи е имало след ваксинация... И разбира се не на последно място да ми кажете как е доказана ефективността на противовариолната ваксина, пък ако щете и на останалите ваксини... И особено много ме интересува, използвана ли е вариолата като биологично оръжие, демек някой да я е разпространявал умишлено на някои места по света... Дайте веднъж завинаги да се ограмотим взаимно, относно тая едра шарка, че само ни плашат с нея като с чучело... После може да преминем и към други интересни заболявания, щото на мен лично ми омръзна да се занимавам с коклюш, заушка и варицела...

П.С. Ще ми е интересно да кажете и вие самите дали сте ваксинирани против вариола... Имунизациите в БГ би трябвало да са правени до 1980 г., аз съм пропуснала тази екстра, защото съм родена 1981 г.

Последна редакция: нд, 31 авг 2008, 18:27 от stelt77

# 206

Weed,точно така.Особено пилешкото месо-натъпкано с хормони и антибиотици и ваксинирано.
Ако човек наистина има желание,може да си намери и храна освободена от всичките тези отрови.Има и пилета,които се гледат без антибиотици,хормони,ваксини и т.н.А в големите супери има пилета Дюк.
 И това,че храната ни е с отрови,значи ли,че трябва да продължаваме да се инжектираме с такива?

# 207
Няма нищо лошо човек да се храни здравословно,но без да стига до крайности.Манията за правилно хранене може да се превърне в болест- орторексия-психическо разстройство от ранга на анорексията и булимията..

# 208
Няма нищо лошо човек да се храни здравословно,но без да стига до крайности.Манията за правилно хранене може да се превърне в болест- орторексия-психическо разстройство от ранга на анорексията и булимията..

орторексията не е ли измислена болест с цел психоатака към отказващите да съдействат за избиването на милиони животни и за увеличаването на печалбите на корпорациите чрез масово закупуване на узаконени продукти с токсин...?

ти би ли дала на детето си кроасан с алкохол?

# 209
Няма нищо лошо човек да се храни здравословно,но без да стига до крайности.Манията за правилно хранене може да се превърне в болест- орторексия-психическо разстройство от ранга на анорексията и булимията...

Ужас...   Shocked   Дано има ваксина срещу тази коварна болест...

П.С. Аз за това не ям нищо, за да съм сигурна, че не ям боклуци...   Peace 

Последна редакция: нд, 31 авг 2008, 23:24 от stelt77

Общи условия

Активация на акаунт