Ваксини Дискусия

• 93 794
  • 1 551
  •   1
Отговори
# 885
  Темида, а второто детенце ваксинират ли го? Това е някакъв кошмар...
Не знам, Ани.... Историята не е моя, но си позволих да я копирам тук, понеже ме разтърси до дъното на душата ми...  newsm45 Не смея да се включа в темата на тази изстрадала майчица, и да и кажа, че може би всичко това се е случило заради ваксината, за да спре да се терзае, милата...

# 886
  • в матрицата
[Не смея да се включа в темата на тази изстрадала майчица, и да и кажа, че може би всичко това се е случило заради ваксината, за да спре да се терзае, милата...
[/quote]

temida, според мен тя сама се досеща, поне от това което е написано така разбирам, НО лошото е, че нищо не може да се докаже, както и при много други случаи..
Все си мисля, че родителите, поради своята неинформираност и слепота, донякъде носят вина, за последствията причинени от ваксини на децата им. Все пак, никой, ама никой, не може да те принуди да ваксинираш детето си, ако ти не искаш, не е ли така???
Някой, знаели дали слуха, че ваксините в БГ, няма да бъдат скоро задължителни, има развитие????

# 887
Мили Боже! Вижте това, от форума на родителите, преживели загуба. Не знам как да дам линк, та за това го копирах:
...                     
Много тежка история, Cry а и отношението на медицинския персонал... не ми се коментира.

Може ли да ми отговорите на няколко въпроса? Търсих в старите теми, но нямам много добри познания в тази област и не мога да се ориентирам.
Става дума за полиомиелит. Какво означава реимунизация? Чета, че трябва да се слага около 14-ия и след това от 22-24-ия месец. Може ли (и имали въобще вече смисъл) да се откаже, при условие, че са сложени останалите ваксини?

# 888
За ваксините "против HPV":
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=344901.0

Passiflora, реимунизациите са също толкова безсмислени и вредни, колкото и имунизациите.
Ето съдържанието на полио ваксината: три типа жив полио вирус, три АБ (всичко по 3 - за късмет), гарнирани с маймунски бъбрек и с алуминий (http://www.vaclib.org/basic/vacingredient.htm).
Ако някой си мисли, че "пречистената" ваксина е по-малко безумна...ами не е така.Ето листовката й: http://www.framar.bg/product_review.php?id=30006819&from=0&a … C0%CA%D1%C8%CD%C0
Има си предупреждение да не се ползва при алергия към неомицин, стрептомицин или полимиксин Б, т.е. познайте дали ваксината не ги съдържа. Разбира се, не е пропуснат и формаддехидът - като е ваксина, поне да си е с всички екстри. Формалдехидът е канцерогенен и токсичен, забранен е да се ползва в козметиката в Швейцария и Япония... но пък бива инжектиран на бебета и малки деца с ваксините.А маймунските клетки тук са замаскирани под името VERO клетки.
Прецени си дали детето ти има нужда да му бъде инжектиран този коктейл. Sick

# 889
  • Сърцето ми, завинаги в Истанбул
Днес бяхме на консултация. Бях писала преди че детето ми направи реакция и след двата Пентаксима и лекарката ни предложи вместо Пентаксим да продължим с Инфаринкс.

Също така ми каза че противохепатитната ваксина не дава реакции. Така ли е? Май не ми стиска да не слагам съвсем ваксини, ама поне кои са най задължителните? В момента в Шумен имало деца болни от менингит.

И всички тези деца са ваксинирани срещу менингит! Колко смешно и колко тъжно! Тук в Турция имало 3.5 милиона болни от Хепатит Б! И всички са ваксинирани, защото никой не ражда у дома, а в болницата още в първия час слагат ваксината за Хепатит Б! И сега след моя отказ от ваксиниране на второто ми дете ми разправят, че имало епидемия от Хепатит Б, а аз им казвам и всички те са ваксинирани, нали? и спора приключва с подпишете се на това хвърчащо листче, че не искате никакви ваксини и край! Съжалявам, че не съм прочела всичко за ваксините миналата година и първото ми дете има ваксините до 1 година! Поне ще спра с тях от тук нататък!  Praynig Дано няма повече увредени деца от тези ОТРОВИ ваксините! Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig

# 890
Ваксината срещу менингит задължителна ли е? Ако да, как и точното наименование?

# 891
Не е. Но в Пентаксима я има.

# 892
Ваксината срещу менингит задължителна ли е? Ако да, как и точното наименование?

Не е задължителна, но ако питаш педиатъра вероятно ще ти препоръча.

# 893
Да, сега си спомням. Препоръча ми я. Не сме я слагали.

# 894
Някой знае ли къде може да се прочете новата наредба за яслите???

# 895
За кой дявол ми трябваше да отварям "Какво те чака през първата година на детето" и там един имунизационен календар със 100 обяснения колко ценни са васините за детето, как го предпазват от ужасни заболявания с трагични последици и пр. И хем съм се образовала чат-пат по въпроса за ваксините и досега не са го боли това дете ни за кръв, ни за дявол, и пак се хванах и започнах да се чудя дали не бъркам.
Днес обаче пропрочетох отново книгата на Гълъбов и вече нямам притеснения. Точно в тази книга прочетох, че реимунизациите могат да отключат някои от последиците от ваксините, когато примерно от първия прием на ваксината не са се наблюдавали последствия. Къде случайно, къде не, окото ми попадна на "дислексия, дисграфия, дис... (за цифрите)". Аз едва наскоро се престраших да потърся помощ за дислексията си, когато вече положението заплашваше работата ми, само за да разбера, че с много, много усилия, мога да постигна минимално подобрение - специалистът беше съвсем откровен. Причините за дислексията не са известни официално...

Стелт, яслите и градините са общински и в този смисъл си мисля, че трябва да е наредба на местната власт (Столична община, примерно)  Thinking

# 896
Наредбата е към Закона за здравето... Чух, че е приета нова наредба, но не мога да я намеря да я прочета, а още не е обнародвана в ДВ...

# 897
Здравейте! След като и аз се позачетох тук реших, че май ще "пресявам" ваксините, които слагам на сина си.  Слага ли сме ваксини до към 10 мес и след това започнах да чета ... Повече не сме слагали.

Мисля обаче да му сложа ваксината, която е против заушка  newsm78 Какво ще ме посъветвате за нея? И на каква възраст се лага тя? В момента малкия е на 1,3 год.

Благодаря ви предварително!   bouquet

# 898
teddy, по принцип се слага към 13-тия месец. Тази, която е тройната МПР (морбили, паротит и рубеола). Паротит е заушката. Другите две са шарките.
Тук има един имунизационен календар:
http://www.bg-mamma.com/site/content/view/135/75/

# 899
  • на плажа
 Теди, а защо реши да сложиш заушката? Аз лично не смятам, че е ефективна, както  впрочем и всички останали, но точно за заушката тръбяха цяло лято и изповаксинираха отново голяма част от младежите, а новозаболелите бяха точно тези ваксинирани момчета, между които и един приятел  Crazy.

Общи условия

Активация на акаунт